Den lyckliga vinnaren...

Datum: 2012-06-30 - Tid: 19:00:00 - Kategori: Bloggtävlingar |
...av min bloggtävling är ingen mindre än... bam bam bam:
 
PHILIPPA WILKENS!
 
Stort grattis till dej, du har fått en mejl skickat som du måste svara på inom tre dagar! GRATTIS IGEN! (meddela mig om du inte fått något mejl)
 
Till er som inte vann denhär gången: Jag har fler bloggtävlingar på gång! :D
 
/ Joanna

Dagens ridpass

Datum: 2012-06-30 - Tid: 18:01:35 - Kategori: Ridpass |
Hoppade som sagt Cappi idag, gick super!
 
Började med att galoppera över tre bommar på rad, han hade lite svårt att taxera in själv, och jag låter honom bara gå för att han ska lära sig det men det gick bra! Han gjorde så gott han kunde iallafall :D
 
Efter det höjde vi upp en bom, sen två och till sist alla tre. Där hoppade han verkligen super, särskilt dom sista gångerna!
 
Till sist gjorde vi en oxer av studsen istället, började med kanske 70 cm, inga problem. Hoppade lika bra på 80 och 90 cm också! Fick ett stopp, det var nog lite mitt fel. Tror att jag råkade slappna av lite för mycket.. aja, sista språnget på 90 var super!
 
Överlag lyssnade han väldigt bra idag, han har blivit grym på galoppfattningarna nu! :D När han vill iallafall hehe... Han var lite seg i början och efter skritt-pauserna, men antingen så ökade jag en långsida i galopp eller peta till han lite med spöt så gick han frammåt. Duktig han var idag!<3
 
Filmsnutt och några bilder kommer upp när jag får tid!
 
 
/ Joanna

Mot stallet!

Datum: 2012-06-30 - Tid: 13:06:40 - Kategori: Allmänt |
Nu åker jag med mamma till stallet! Planen är att hoppa Cappi idag! :D Tänkte hoppa en studs och sen en vanlig oxer eller räcke som man kan höja upp lite. Eila rider jag nog ut en sväng på..
 
Hörs!<3
 
 
/ Joanna

Bloggtävlingen är avslutad!

Datum: 2012-06-30 - Tid: 11:09:00 - Kategori: Bloggtävlingar |
Nu är bloggtävlingen avslutad och det går inte längre att anmäla sig. Vinnaren kommer upp kl 19.00.
 
HÅLL UTKIK! :D
 
 
/ Joanna

...

Datum: 2012-06-30 - Tid: 10:56:18 - Kategori: Allmänt |
Känner att bloggen har blivit mycket sämre den senaste tiden. Jag skriver färre inlägg och lägger inte lika mycket tid på dem jag skriver. Bloggen tappar läsare, följare osv..
 
Jag ska försöka att skärpa mig, men ni kanske kan hjälpa mig lite genom att kommentera vad ni vill läsa om?
 
Bilder, outfits, tips, frågestunder m.m... KOMMENTERA PÅ BARA!

 
SEN HAR JAG EN ROLIG IDÉ! Tänkte kolla om det fanns något intresse för det...
 
Jag har snackat lite med Jossan, och vi tänkte tillsammans göra utmaningar. Ni får alltså kommentera utmaningar till oss, vi väljer ut några roliga som vi gör och filmar, och sedan lägger upp på våra bloggar.
 
VAD TYCKER NI OM DET? :D
 
kommentera en massa nu då!
 
 
/ Joanna
 
 
 

Fin rubrik

Datum: 2012-06-30 - Tid: 07:46:26 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon, ligger just nu i sängen och försöker vakna lite. Jag och mamma ska strax till stallet och morgonfodra hästarna! 
 
Nu måste jag nog gå och klä på mig...
 
    JUSTE! Viktigt: ikväll drar jag vinnaren för bloggtävlingen!
 
/ Joanna 

Ridpasset

Datum: 2012-06-29 - Tid: 19:02:20 - Kategori: Ridpass |
Vårat internet har pajjat igen, så jag får skriva så gott det går från mobilen :/
 
Red iallafall Eila, gick bra! Först skrittade jag ut en sväng och sen red jag en liten stund på banan. Hon var lite seg, och inte alls lika mjuk som igår så red inte där så länge utan red istället ut en sväng. Då var hon pigg och lyssnade jättebra!
 
Cappi fick som sagt vila, tjockisen har slappat ute på betet hela dan<

Sho

Datum: 2012-06-29 - Tid: 14:19:41 - Kategori: Allmänt |
Hejsan, är nu i stallet och har precis ridit Eila. Nu ska jag ta upp henne till sommardagen och sen rykta Cappi. Som jag skrev förut ska han skos idag!
 
Hejdå så länge! 

Dagen

Datum: 2012-06-29 - Tid: 10:20:22 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon, såhär ser dagen ut:
 
Käkar lunch runt kl 12, efter det cyklar jag till stallet. Eila rider jag på banan, och Cappi ska vila. Kanske skrittar ut på honom en liten sväng, men inte mer. Hovis kommer och skor Cappi 15.30!
 
Resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, slappar väl hemma haha :)
 
 
/ Joanna
 

Bilder!

Datum: 2012-06-28 - Tid: 21:17:56 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Alla bilder fotade av mig ©
Alla bilder fotade av mig ©
 
Vad tycker NI om bilderna? :D
 
/ Joanna

Dagens ridpass

Datum: 2012-06-28 - Tid: 16:42:06 - Kategori: Ridpass |
Idag red jag Eila barbacka tillsammans med Jonna (som red Cappi) och Vicky (som red Braven). Det gick superbra tycker jag!
 
Först red vi till den lilla stranden som ligger väldigt nära stallet, där lät vi hästarna doppa benen lite. Eila tyckte det jätteskönt! När vi "badat" klart red vi runt sommarhagarna en sväng.
 
Tog det ganska lugnt idag, mest skritt men även lite trav och galopp. Eila kändes lagom pigg, och hon lyssnade jättebra! Kunde öka och minska utan problem.
 
Skrittjobbade henne rakställd på vägen hem, och hon var skitfin! Kändes riktigt mjuk och härlig! :D Tog några steg i trav också och hon var lika fin där! Så det var roligt, Eila är ganska svår i dressyr :)
 
Har verkligen inga bilder på Eila, det måste tas nån dag ;)
 
 
/ Joanna

Lite om dagen..

Datum: 2012-06-28 - Tid: 16:30:56 - Kategori: Allmänt |
Imorse så slappade jag bara framför datorn, och frammåt lunch kilade jag ner till farmor och åt där tillsammans med Jonna. När vi käkat klart gick jag och Jonna hem till mig och bytte om, sen cyklade vi iväg till stallet.
 
Vi började med att rida (skriver ridpasset i nästa inlägg), och när vi gjort det släppte vi hästarna i dom små hagarna utanför stallet. Medans dom gick där mockade vi boxen, bytte vatten och gjorde klart maten osv...
 
Och när allt det var klart, tog vi med Cappi och Eila till sommarhagarna. Vi släppte ihop Cappi med valack-flocken för första gången idag, han har gått med dem förra året men vi stannade och kollade till dem en stund för säkerhetens skull. Det gick iallafall super, inte ett pip från nån av hästarna! :D Så Cappi får gå där tills kvällfodringen, då åker vi och släpper in honom i stallet igen.
 
Vi vågar inte låta honom gå på betet dygnet runt än, för er som missat det hade han lite lätt fång för några år sen, innan vi hade honom.
 
Fotade lite när vi släppte honom, något ni vill se? :D
 
 
/ Joanna

Lunch

Datum: 2012-06-28 - Tid: 10:32:12 - Kategori: Allmänt |
Ska dra till farmor nu för att äta lunch där, efter det åker jag och Jonna antagligen till stallet. Kan försöka att mobilblogga lite, men appen funkar inte så får göra det från 'data-sidan' istället - som är otroligt seg :(
 
/ Joanna

-

Datum: 2012-06-28 - Tid: 07:48:57 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon! Torsdag idag, och ikväll åker Jonna hem igen :( Vi ska iallafall rida tillsammans idag också, hon får låna Cappi som igår. Har ingen aning om vart vi ska rida, det får vi se!
 
Annars har jag inte så mycket spännande att berätta.. Sommarjobbade lite hos farmor igår och fick ihop lite pengar till min kamera jag sparar till. Jag har bestämt mig för att köpa dendär Nikon D3100. Den ska vara superbra och jätte-enkel ;)
 
/ Joanna
 

Dagens ridpass på Eila

Datum: 2012-06-27 - Tid: 19:16:00 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
Tjenare! Nu funkar vårat internet igen!
 
Red iallafall Eila idag, gick bra tycker jag! Hon var väldigt pigg, men lyssnade fortfarade. Hade inga större krav idag, skrittjobbade henne lite på en grusväg men annars höll jag bara ett stöd.
 
Jonna red ju Cappi, och jag tyckte det såg bra ut! Hon kommer antagligen rida honom imorgon med :)
 
Nu ska jag faktiskt sätta mig och kolla på en film, tjingeling

Snabbis

Datum: 2012-06-27 - Tid: 15:58:27 - Kategori: Allmänt |
Har verkligen inte tid att blogga nu, tyvärr. Uppdaterar er ikväll istället!
 
Puss

:(

Datum: 2012-06-27 - Tid: 07:53:31 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon! Det är så att vårat internet har pajjat, igen :/ Ska försöka att blogga så mycket jag kan från mobilen men det är jobbigt...
 
Idag ska jag iallafall äta lunch med Jonna, och vi ska sommarjobba lite i farmors trädgård hehe. Vi ska till stallet och rida också, hon tar Cappi och jag rider Eila! Vet inte riktigt vart vi ska rida, men lite lugnt iallafall!
 
Puss hejdå<3
 
/ Joanna 

Ridpassen

Datum: 2012-06-26 - Tid: 17:19:00 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
Cappi:
Red Cappi på grannstallets ridbana idag, och han var riktigt fin! Struntade i gougen faktiskt, och det funkade super endå. Han var lite stel i vänstervarvet så jag gjorde mycket volter där. Testade även att göra några serpentiner!
 
I galoppen var han först lite bråkig men när han lossnade var han riktigt, riktigt fin! Tyckte även att han lyssnade väldigt bra idag, hade sporrar först men dom plockade jag av efter några minuter! Han lyssnade lite sämre bakåt, men då gjorde jag bara en bestämd halt så släppte det.
 
Nej, idag var han verkligen superfin! Trampade under sig i en stadig form :D
 
Eila:
Eila red jag fram och tillbaka runt sommarhagarna litegrann, hon var lagom pigg och lyssnade bra tillbaka! Gjorde lite ökningar som funkade super. Blev mest skritt och trav då det var ganska lerigt och halt på vissa stigar, men hittade en stig där det var bra underlag som jag galopperade på.
 
Duktiga hästar idag!
 
 
/ Joanna

Hemma igen!

Datum: 2012-06-26 - Tid: 17:03:36 - Kategori: Allmänt |
Nu är jag hemma igen, båda pluttarna har gått jättebra! Har haft riktig tur med vädret, solen sken när jag red och sen så spöregnade det när jag gjorde iordning hästarna. Timing ;)
 
Kommer snart ett 'dagens ridpass' inlägg!
 
/ Joanna

Cyklar mot stallet

Datum: 2012-06-26 - Tid: 12:41:41 - Kategori: Allmänt |
Ska alldeles strax ta cykeln till stallet, men usch vilket äckligt väder det är. Sommaren har inte börjat bra, det var ju varmare i april :( Regnkläderna åker på iallafall, så får vi hoppas att det slutar regna när jag skall rida. Cappi ska gå på banan med gougen, och Eila rider jag nog ut på en sväng! =)
 
/ Joanna

Godmorgon!

Datum: 2012-06-26 - Tid: 10:27:01 - Kategori: Allmänt |
Sovit gott? ;) Idag är det iallafall tisdag, och idag ska jag rida Eila! Det är så att jag ska få rida henne ända fram till på lördag! :D
 
Idag kommer även min kusin Jonna (hihi nästan samma namn, vi är dessutom lika gamla) på besök, och hon ska stanna till på torsdag! Ska bli riktigt kul att träffa henne, det var ett tag sen. Hon är iallafall lika hästgalen som jag, så jag tänkte låna ut Cappi till henne så att vi kan rida tillsammans imorgon och på torsdag! Får hoppas på bra väder ;)
 
Nu måste jag dra, hörs igen efter lunch skulle jag tro! =)
Btw, har massor med bilder att visa från midsommarhelgen. Vill ni se?
 
 
/ Joanna

Jag blir så glad!

Datum: 2012-06-26 - Tid: 10:11:30 - Kategori: Frågor och svar |
Gud vilken fin häst! Vad är han efter? :)
Svar: Tack! Pappa är Karfälts Caruso och mamma är Joelsbo Dazzle! :)

Sånnahär kommentarer tycker jag är så himla roliga att läsa, jag blir jätteglad. När ni säger att jag har en fin häst. Jag hade en blogg innan denna när jag bara hade haft Cappi i några månader, där jag fick kommentarer om att jag hade en ful häst, att han inte hade några muskler och att jag red honom dåligt. Folk undrade vad vi höll på med som köpte en fånghäst som stått i en sjukhage i flera månader och tappat alla muskler. Jag har verkligen kämpat med Cappi, jag vet inte hur många gånger tårarna har runnit efter ett ridpass för att ingenting funkade.
 
Men nu efter allt slit börjar det rulla in massa kommentarer från er om hur fin Cappi är osv. Det är väldigt, väldigt kul att höra!
 
Från att ha vilat i månader och inte haft några muskler alls, varit segare än segast, - till att nu ha byggt massa muskler, hoppa LD:er felfritt (80 cm), hoppad 110 cm enstaka hinder, vara pigg för det mesta och är mycket, mycket gladare.
 
Förut:
 
Nu:
 
/ Joanna
 

5 dagar kvar!

Datum: 2012-06-25 - Tid: 17:54:46 - Kategori: Bloggtävlingar |
Om 5 dagar avslutas bloggtävlingen, så kom igen och va med nu! Sista chansen!
 
--------------> KLICKA HÄR <--------------
 
/ Joanna

Ridpasset

Datum: 2012-06-25 - Tid: 17:49:57 - Kategori:
Red ut en sväng runt sommarhagarna idag, och det gick sådär tycker jag. Cappi var jättestark, stum i mun och lyssnade inte alls på mig.
 
Planen var från början att mjuka upp honom lite idag, men den planen gav jag upp ganska snabbt. Orkade verkligen inte bråka med honom idag, jag var trött och dyngsur.
 
Jag avslutade med en galopp på en mjuk väg helt utan krav och lät honom sänka huvudet lite. Red inte alls länge idag, ca 40 minuter kanske.
 
 
/ Joanna

Snabbinlägg

Datum: 2012-06-25 - Tid: 12:13:11 - Kategori: Allmänt |
Skriver ett kort inlägg lite snabbt så ni vet att jag lever...

Jag har precis kommit hem från stallet nu, helt dyngsur. Ska byta om och sedan gå till farmor för att käka lunch!

Hörs! ♥

Uppe med tuppen!

Datum: 2012-06-25 - Tid: 09:11:15 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon! Sitter just nu utanför mitt hus och väntar på Cattisdom ska plocka upp mig och köra mig till stallet. Idag ska jag och Karin iallafall testa att släppa ihop Cappi och Eila! Hoppas det går bra, men det skall det nog göra! Hade tänkt rida sen också, men just nu så vräker regnet ner...
 
Nu måste jag sluta blogga, hejdå!

Bilder från ridpasset 24/6!

Datum: 2012-06-24 - Tid: 20:00:57 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
 
 
/ Joanna <3

Dagens ridpass

Datum: 2012-06-24 - Tid: 19:31:22 - Kategori: Ridpass |
Nu har jag kommit hem från stallet, var kul att träffa min älskling igen! ♥
 
Jag red iallafall ut tillsammans med Vicky och Roxi! Det gick bra och det var riktigt, riktigt kul! Cappi tyckte detsamma, han var skitstark och galet pigg.
 
Först red vi ner till skön med hästarna, gud så kul vi hade! :D Vi travade och galopperade fram och tillbaka i strandkanten, Cappi tyckte det var superkul! Dessutom var det faktiskt inte så mycket mygg, skönt!
 
När vi badat klart red vi vidare till sandtaget, där vi först lät hästarna sträcka ut lite i galopp på en sandsträcka. Vi hoppade även över en liten betongbit några gånger!
 
När vi gjort det, klättrade vi upp för en brant backa till skogen där vi hoppade några gånger över små grenar. Max 60-70 cm högt, och Cappi var helt galen! Galet stark och kunde verkligen inte stå stil, snurrade runt och stack iväg haha. Vi låg i kurvorna i 200 blås ;) Haha nejmen han bjöd och var stark som tusan!
 
Efter det red vi hem och skrittade av hästarna länge!
 
Riktigt härlig ridtur måste jag säga, bästa på länge faktiskt! Lägger upp några bilder när jag laddat in dem i datorn...!
 
/ Joanna

Påväg hemmåt!

Datum: 2012-06-24 - Tid: 14:19:12 - Kategori: Allmänt |
Tjenare alla bloggläsare! Nu sitter jag i bilen påväg hemmåt, ska bli ganska skönt att få komma hem igen! 
 
Anledningen till att jag inte bloggat är iallafall helt enkelt för att jag inte haft någon teckning på mobilen. Passade på att skriva ett litet kort inlägg i fredags för då hade vi åkt ut med båten till en ö där det funkade. 
 
När jag kommer hem ska jag packa upp lite och sedan åka till stallet. Har saknat min älskling där! <3
 
Nu orkar jag tyvärr inte skriva mer från mobilen, hör
 
/Joanna 

Glad midsommar! <3

Datum: 2012-06-22 - Tid: 15:01:29 - Kategori: Allmänt |
Tjenare! Sitter just nu på munkbron och firar midsommar, har sådär kul då jag är dyngförkyld och har ont i huvudet :( Har försökt blogga när vi är hemma i stugan men det finns ingen teckning där tyvärr... 
 
Nu måste jag gå igen, ha en glad midsommar! <3

Midsommar imorgon...

Datum: 2012-06-21 - Tid: 15:10:11 - Kategori: Allmänt |
Imorgon är det ju Midsommar som ni kanske vet! Och det är så att jag kommer åka till landet över helgen och fira det där. Kommer alltså inte ha tillgång till någon dator, men jag lovar att försöka skriva så mycket som möjligt från mobilen!
 
Jag åker redan om ett par timmar, så hinner tyvärr inte skriva några tidsinställda. Men så fort jag får tid över ska jag blogga från mobilen, promise!
 
Har inte sagt något om att jag ska åka bort, då vi bestämde det för några timmar sen bara.
 
Men nu vet ni iallafall! Vart ska ni fira midsommar? :D

Gårdagens ridpass

Datum: 2012-06-21 - Tid: 14:14:36 - Kategori: Ridpass |
Igår red jag barbacka till skogen tillsammans med Jossan. Vi hade det sjukt kul och härligt, men det var en jäkla massa mygg..
 
Vi tog det väldigt lugnt och skrittade mest, men lite trav och galopp blev det också för att komma undan myggorna ;)
 
Och när det ändå  var så härligt väder passade vi på att rida till badstranden, busviken! Cappi tyckte det var rätt så kul tror jag, han gick i längre än till magen och skvätte vatten åt alla håll så att både jag och Jossan blev dyngsura.
 
När vi kom tillbaka från ridturen var mina skor så blöta att jag kunde hälla ut vatten haha!
 
Överlag kändes Cappi pigg och glad, vart liiiite stark men inte så farligt!
~gammal bild~
 
/ Joanna

Långt inlägg!

Datum: 2012-06-21 - Tid: 14:04:22 - Kategori: Allmänt |
Måste erkänna att jag har bloggat väldigt dåligt denhär veckan, men nu när det är sommarlov har jag lite svårt att hinna med allt (egentligen borde jag kanske ha mer tid men så är det inte)! Hästar, kompisar, familjen osv.. + bloggen. Men jag gör så gott jag kan!
 
Kan ju berätta lite vad jag har gjort iallafall!
 
Igår åkte jag till stallet efter lunch, red ut med Jossan! Skriver om ridpasset i nästa inlägg.. När jag kom tillbaka fixade jag Cappis box och så, gjorde mat, bytte vatten och mockade.
 
När det var klart cyklade jag och Jossan till Lidl där vi skulle köpa jordgubbar och nutella, fast dom hade inga jordgubbar så vi fick stanna vid konsum och göra det istället. När vi handlat klart cyklade vi hem till mig och hämtade lite kläder till mig osv.. och sen cyklade vi vidare hem till Jossan.
 
Hemma hos henne låg vi och solade samtidigt som vi doppade jordgubbarna i nutellan, mums! När vi blev för varma tog vi ett dopp i hennes pool, och sedan käkade vi middag.
 
På kvällen låg vi i Jossans säng och kollade på film, mysigt!
 
Idag vaknade jag och hade riktigt jäkla ont i halsen, var jättesnorig, hade huvudvärk, mådde illa osv. Så jag har antagligen åkt på värsta förkylningen. Tog en Ipren så känner mig lite bättre nu, och jag har iallafall ingen feber än, så förhoppningsvis blir jag bättre snart!
 
När jag och Jossan käkat frukost cyklade vi tillsammans till stallet. Skulle egentligen tänkt rida, men jag orkade verkligen inte så jag släppte honom på banan en stund.
 
Det gick inte alls bra hehe. Han han ingen koll på mig alls och lyssnade inte det minsta så det slutade med att jag fick hämta longerlinan iallafall.
 
Så! Då vet ni vad jag har gjort ;)
 
 
/ Joanna

Svar på kommentar!

Datum: 2012-06-20 - Tid: 22:19:20 - Kategori: Frågor och svar |
Hej bra blogg och så...men en fråga. Varför kollar du ner över hindrena? Man ska ju kolla upp och fram?
Svar: Tack! Jag vet inte, kanske var på snigeljakt eller något...? ;)
 
/ Joanna

Hemma hos jossan!

Datum: 2012-06-20 - Tid: 17:33:45 - Kategori: Allmänt |
Tjenare! Är just nu hemma hos jossan och solar, härligt! Kommer antagligen sova här också! Nu ska jag sluta blogga och vara lite social mot jossan, kanske slänger in ett inlägg lite senare om jag får tid!
 
Puss hejdå! ❤

Bilder från gårdagen!

Datum: 2012-06-20 - Tid: 11:33:41 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
 
Och sen bjuder jag på en väldigt vacker failbild:
 
ALLA BILDER FOTADE AV LINNEA SCHALANDER! - http://www.catchthemoment.n.nu/
 
 
/ Joanna
 

Gårdagens ridpass

Datum: 2012-06-20 - Tid: 10:29:11 - Kategori: Ridpass |
Gårdagens ridpass:
Igår var det hoppträning för Unni. Det gick väl helt okej tycker jag, inte jättebra men inte jätedåligt. Cappi var på sitt "sto-humör" haha. Han var väldigt seg, och skitstark. Alltså gick han varken frammåt eller bakåt hehe.
 
Vi började med att travhoppa över ett liten räcke, i början var han lite loj och rev ett par gånger, men sen hittade han suget och travade över jättebra!
 
Efter det hoppade vi en oxer och sedan en båga mot ett räcke, i oxern sög han tag riktigt bra, men vart skitstark så efter hindret när jag skulle bryta av för att byta galopp (han kan inte galoppombyten)  fick jag inte stopp på honom förräns nästa hinder kom osv.. Han lyssnade inte alls på mig. Så vi fick hoppa om det flera flera gånger innan han blev trött och äntligen lyssnade.
 
Efter det hoppade jag en liten bana på kanske 60-70 cm, den gick super första gången! Visst han kom lite nära på nåt hinder men annars flöt det på!
 
Hoppade samma bana lite högre, kanske 80-90 cm, det gick bra där också tycker jag. Vi fick hoppa om en linje några gånger där Cappi kom väldigt nära på andra hindret, men han fick inte riktigt plats med sin stora galopp :( Vi klarade det tillslut iallafall när jag kortade upp honom ordentigt.
 
Och efter det tränade vi omhoppningsvängar. Vi hoppade över ett räcke, sen snett igenom över ett till räcke med vattenmatta, sen vända upp mot en oxer.
 
Omhoppningsvängarna gick sådär. Jag har inte alls tränat på det med Cappi så han var riktigt svår att få med i svängarna, och när man ska svänga snävt tappar han bjudningen och så kommer han jättenära på hindret och så blir det konstiga hopp. Men han var riktigt duktig som hoppade ur alla konstiga lägen!
 
Linnea var med och fotade oss, så jag kanske bjuder på lite bilder om ni vill se? ;)
 
/ Joanna
 

I'm back on track

Datum: 2012-06-20 - Tid: 09:53:18 - Kategori: Allmänt |
Tjenare allihopa! Nu har jag fått sova ut och mår lite bättre! Sov nämligen ingenting igår natt...
 
Idag är det iallafall onsdag, ska ägna mig åt bloggen nu på förmiddagen, göra tidsinställda inlägg osv.. Det gillar ni va? :D Sen efter lunch åker jag väl till stallet, idag skall Cappi ridas ut i skritt och lite trav. Inga krav alls och bara ta det lite lugnt.
 
Jag tror att jag kommer rida ut varje dag resten av veckan, 0 krav och bara ha massa kul. Cappi är en häst som behöver sånna pauser från jobbandet lite då och då... :)
 
/ Joanna

Sorry...

Datum: 2012-06-19 - Tid: 22:04:40 - Kategori: Allmänt |
Ledsen men jag är så jäkla trött just nu, och orkar inte skriva mer idag. Ni får en massa inlägg med bilder osv.. imorgon istället!
 
Godnatt ♥
 
 

------> Lunch hos farmor

Datum: 2012-06-19 - Tid: 10:45:49 - Kategori: Allmänt |
Nu ska jag alldeles strax knalla ner till farmor och käka lunch, tar bussen till stallet direkt från henne sen. Kommer därför inte kunna blogga förrän nån gång i eftermddag..

Hörs igen då! ♥


/ Joanna

Tisdag

Datum: 2012-06-19 - Tid: 08:20:55 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon! Idag är det hoppträning som gäller! Jag ska träna för Unni tillsammans med några andra från stallet! Det ska bli jättekul, hoppas att Cappi är på bra humör ;)

Träningen börjar inte förrän halv 3, så jag blir nog hemma hela förmiddagen. Jag ska äta lunch hos farmor så jag kilar väl ner till henne runt kl 12 och cyklar/åker buss till stallet efter det!

Då vet ni hur min dag ungefär kommer att se ut!

©

/ Joanna

Ny design!

Datum: 2012-06-18 - Tid: 21:02:24 - Kategori: Allmänt |

Nu har jag fixat en ny design till bloggen, vart bra tycker jag! Kändes fräscht med något nytt :D

Men vad tycker ni?

Bättre/sämre än förra?

Saknar ni något?

Berätta så kanske jag kan fixa! :D

Det är lite småfix kvar, men det mesta är färdigt!


Dagens outfit!

Datum: 2012-06-18 - Tid: 16:48:17 - Kategori: Outfits |

Träns - Nåt gammalt ihopplockat med gummi-pelham
Luva - Lamicell
Sadel - Crown Slose Contact hoppsadel
Sadelgjord - Globus
Schabrak - Schockemöhle
Pad - Karo
Stigbyglar - Mountain Horse
Benlindor - Ingen aning hehe


Gårdagens ridpass

Datum: 2012-06-18 - Tid: 16:37:57 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Duktig hezt<3

Datum: 2012-06-18 - Tid: 15:59:36 - Kategori: Ridpass |
Alla tre sommarhagarna var upptagna så jag fick rida på ridbanan istället! 

Det gick iallafall jättebra tycker jag! Han var något seg, men lyssnade fortfarande okej. Förövrigt kändes han riktigt mjuk och sammarbetsvillig! Det låg några bommar framme som jag både travade och galopperade över, han var väldigt noga med att inte stöta i dom. I galoppen tog han skutt över dom istället haha ;)

Avslutade passet med att rida ut en sväng, lät honom sträcka ut lite i galopp på en mjuk stig, det uppskattades!
Mätt som en plätt

Datum: 2012-06-18 - Tid: 12:14:08 - Kategori: Allmänt |
Farmor kom upp med pengar till mig så att jag kunde köpa lunch! (y) Gick till grillen och köpte en gourmerulle! Nu får jag inte i mig en smula til haha, kan knappt gå för att jag är så mätt ;)

Ska försöka ta mig till busshållplatsen iallafall, då min buss till stallet går snart.

Kommer inte kunna uppdatera er eftersom att blogg-appen fortfarande inte går att logga in på. Funkar den för er? Eller är det flera som krånglar?

18 juni

Datum: 2012-06-18 - Tid: 09:30:45 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon alla fina! Skönt med sommarlov nu så att man slipper gå upp tidigt för skolan ;)

Idag hade jag iallafall tänkt slappa lite fram till lunch, och sen åka till stallet. Idag skall Cappi trimmas i sommarhagen om vädret tillåter! Tänkte galoppera i intervaller och öka/minska. Sen tänkte jag även träna övergångar och kanske lite galoppombyten.

Så så ser planerna ut för idag! Nu ska jag gå och käka lite frukost, tjingeling! ♥Dagens ridpass

Datum: 2012-06-17 - Tid: 18:01:05 - Kategori: Ridpass |
Red ut till skogen idag, det var jättehärligt! Först red jag ner till busviken med Cappi och badade lite, lät honom trava i strandkanten och det tyckte han var kul!

Efter det red jag vidare bort till ängen, galopperade runt lite där och gud vad mysigt det var! Gräset nådde över magen på Cappi och det växte blommor överallt. Cappi var supertaggad och tyckte nog att det var lika roligt som jag tyckte :D

Red hem efter det, det var tänkt att han skulle ridas lite lugnt..

Överlag kändes han fin tycker jag, riktigt pigg var han! Hade inga krav alls.

Tog nån bild med mobilen som jag kan lägga upp senare!
Mot stallet igen då!

Datum: 2012-06-17 - Tid: 14:51:39 - Kategori: Allmänt |
Åker till stallet nu så att ponnyskrutten får röra lite på fläsket, det har äntligen slutat regna!


Äntligen!

Datum: 2012-06-17 - Tid: 11:48:36 - Kategori: Foto - Hästar & djur |

Världens bästa <3

Som ni kanske märkt har jag börjat ladda upp filmer på youtube istället för videofy! Har tröttnat lite videofy med allt krångel och alla långa reklamer.. Mycket enklare med youtbe haha! ;)


Är det inte i juni man säger att det blir sommar?

Datum: 2012-06-17 - Tid: 11:42:03 - Kategori: Allmänt |
Galet vad det regnar. Enorma droppar öser ner, det tar aldrig slut tydligen... Jag som vi ha 20+ och sol :(

Jag har iallafall ÄNTLIGEN fixat filmen - YEEEY :D Den blev inte alls bra, men det duger. Har ingen aning om varför men den vägrade göra "videoövergångar", så den hoppar bara mellan alla klipp, men aja. Jag håller på och laddar upp filmen just nu, så ni får den alldeles strax!

Var i stallet nu på förmiddagen och mockade medans mamma fixade maten. Hade tänkt rida men jag sket i det, varken jag eller Cappi hade nån lust haha. Jag åker till stallet senare idag och rider då istället, för det ska tydligen sluta regna om några timmar.

Gör ett nytt försök...

Datum: 2012-06-17 - Tid: 09:02:41 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon på er! Idag är det söndag, och regnet fullständigt öser ner :/ Är inte så jättesugen på att rida i det här vädret kan jag säga...

Jag hade iallafall tänkt göra ett absolut sista försök att klippa ihop filmen. Jag är för trött nu på morgonen för att orka bli arg haha!
Nej, nu slänger jag ut den genom fönstret.

Datum: 2012-06-16 - Tid: 19:22:02 - Kategori: Allmänt |
Nu åker min dator ut genom fönstret. Fyfan vad trött jag blir, började klippa ihop filmen igen, det vägrade och värgade så jag fick börja om igen, men tillslut så funkade det och jag kunde göra klart hela. Då när jag ska spara stänger den ner allt igen. Vet inte vad det är för fel, orkar inte ta reda på det nu heller.

Är bara riktigt arg och det enda jag vill göra är att dra loss allt och slänga ut det genom fönstret. Nej, nu ska jag käka middag och kolla på en film så får vi hoppas på att jag blir på bättre humör.Skit också...

Datum: 2012-06-16 - Tid: 18:32:14 - Kategori: Allmänt |
...hela filmen från träningen var klar, och jag skulle bara lägga till musiken. Gissa vad som händer? Jo allting slutar fungera så nu måste jag sitta och göra om alltihopa :( Tveksamt om det blir klart idag, vill inte sitta framför datorn hela kvällen.

Då vet ni, skit också :/


Hemma igen!

Datum: 2012-06-16 - Tid: 17:05:50 - Kategori: Allmänt |
Okej, jag har varit hemma sen lunch men har inte haft någon blogglust... Har därför slappat och lyssnat på musik nu dom senaste timmarna, skönt! Nu håller jag på och fixar med filmen från terrängträningen, ska bara lägga till lite musik! När det är klart ska jag åka till stallet och plocka in min lilla skrutt från hagen!

Uppdaterar er mer ikväll, byebye! ♥
Gammal film!

Datum: 2012-06-16 - Tid: 10:51:09 - Kategori: Filmer |
Denhär filmen skulle kommit upp för länge sen, men jag har helt enkelt glömt bort det haha. Här kommer den iallafall!
Trött

Datum: 2012-06-16 - Tid: 10:32:07 - Kategori: Allmänt |
Hejsan, förlåt för dålig uppdatering men blogg-appen vill fortfarande inte funka.... :( Jag och Philippa sov iallafall ute på studsmattan inatt, det var ganska mysigt och vi slapp regn. Dock blåste det väldigt mycket, men vi hade hur mycket täcken som helst så det gick endå ;)

Just nu sitter vi i soffan i Philippas rum, lyssnar på musik och är lite osociala mot varandra haha. Jag vet inte riktigt när jag ska hem, men nån gång runt lunch kanske..! Cappi ska vila dag, men jag ska åka till stallet och borsta lite på honom iallafall tror jag!

Och när jag kommer hem ska jag även sätta mig framför datorn och klippa ihop film från terrängträningen eftersom att det var så många som ville se!Hos Philippa!

Datum: 2012-06-15 - Tid: 18:27:50 - Kategori: Allmänt |
Hejsan allihopa! Har nu fått låna Philippas dator, blogg-appen funkar fortfarfande inte :/ Har det iallafall jättekul, och vi åt nyss middag. Om en liten stund och om vi orkar ska vi grilla mashmallows, muums! Sen ikväll ska vi faktiskt våga oss på att sove ute på studsmattan haha! Vi får se hur lång tid det tar innan vi kommer in igen ;)

Nej, nu måste jag gå! Toddelooo
Tjena hallå hej!

Datum: 2012-06-15 - Tid: 10:20:32 - Kategori: Allmänt |

Godmorgon alla fina läsare! Idag ska jag till Philippa, sover hos henne inatt! Vi skulle typ åka och bada i nån pool, får hoppas att det är varmt.. ;)

Tyvärr kommer jag inte kunna uppdatera er så mycket, då jag inte kan logga in via mobilen. Vet inte varför men den fullständigt vägrar -.- Men om jag är snäll kanske jag kan låna Philippas dator haha..

Mamma kommer att ta hand om Cappi, han kommer nog ha lite träningsverk efter träningen så idag ska han gå en promenad och imorgon skall han vila!

Ja, det var väl det. Nu ska jag klä på mig, har lite bråttom om jag ska hinna med bussen!

Puss på er! ♥

Ni får filmen från träningen en annan dag... promise!

Bästa träningen på LÄNGE!

Datum: 2012-06-14 - Tid: 21:12:07 - Kategori: Ridpass |
Fyfan vad bra det gick, så jäkla kul! :D Åh vad glad jag är just nu, det gick bättre än jag kunnat drömma om! Inte ett enda stopp på hela träningen, och Cappi var verkligen som en tiger. Typ letade hinder en flög sedan över dem. Fast jag behövde fortfarande rida lika mycket me benen som jag brukar ;)

Först skrittade och travade vi fram litegrann, det gick bra! Vi fick rida ner i vattengraven (som för tillfället var tom på vatten) och det gick lika bra! Efter det galopperade vi i ett friskt tempo på en volt, Cappi fjantade sig lite och blev rädd för hindrena, hoppade undan för dem osv haha.

Efter det fick vi börja travhoppa, först kändes han lite tveksam men jag klämde över honom iallafall. Kom på samma hinder igen fast i galopp och då hoppade han bättre!

Vi kom några gånger på de flesta hinder hon hade, bl.a däck, stockar osv..

Efter det red vi en bana, och nu var Cappi verkligen sjukt taggad! Han var stark och drog iväg lite ibland haha, men annars gick det super! Han hoppade stort och fint över alla hindrena!

Fick avsluta med att hoppa över en upp-och-ner-vänd båt och en stor stock på kanske 80-90 cm.

Jag är så nöjd, det var en jättefin anläggning som jag helt klart kommer åka till igen. Linn var även en grym tränare tycker jag, jätteduktig verkligen :)

Ni kommer ihåg att jag skrev att ni skulle få en bildbomb va? hehe tyvärr inte... :( Jossan orkade inte, Vici fick ingen tag i och Linnea hade ingen att åka med. fan. Men pappa har iallafall filmat, så...

...VILKA VILL SE FILM? minst 7 kommentarer!
Usch orkar inte...

Datum: 2012-06-14 - Tid: 20:56:52 - Kategori: Hiss och Diss |
Diss till blogg.se's nya plattform! Skit också, nu hittar jag ingenting längre :(


Taggar inför träning!

Datum: 2012-06-14 - Tid: 15:40:47 - Kategori: Allmänt |
Har kommit hem från stallet nu, har plockat ihop det mesta som skall med. Vi blir typ bara två stycken som ska träna, jag och Filippa. Men det ska bli så jäkla kul, bäst för Cappi att han sköter sig! :D

Och ni kan ju räkna med en fet bildbomb, Vicky, Linnéa och Jossan följer med för att fota! Och pappa filmar kanske litegrann också!

Nu ska jag om en stund käka lite middag (väääldigt tidigt) för att sedan åka till stallet och göra iordning Cappi. Kl 17.40 skall han vara lastad! Vi broddar på plats ;)
Next: stallet

Datum: 2012-06-14 - Tid: 12:04:01 - Kategori: Allmänt |

Ska alldeles strax ta bussen till stallet, har absolut ingenting att göra här hemma så vi får hoppas att det är roligare där ;)

Var iallafall nys hos Helle och köpte ett par boots, vart lite osäker på storleken men dom ska nog passa!

Nu tänkte jag ta och byta om, tjingeling!


Shoo

Datum: 2012-06-14 - Tid: 07:55:35 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon på er! Idag är det torsdag, och idag jag ska träna terränghoppning med Cappi kl 18.30! Ska bli så sjukt kul, jag är grymt taggad! :D Bra start på sommarlovet!

Träningen skulle vara någonstans ute på Färingsö, vet inte riktigt vart men det är inte så långt iallafall! Och tjejen som vi ska träna för heter Linn Abrahamsson. Har aldrig sett terrängbanan eller träffat henne, så det ska bli spännande!

Cappi tycker det är jättekul med terräng, men han tycker också att det är minst lika läskigt haha! Så vi får se hur det går... Men pappa ska med och filma, och Jossan snackade om att hon ville hänga med och fota.

Nu tänkte jag ta och klä på mig lite kläder, ska kila ner till hästaffären och kolla efter att par svarta boots. De vi har nu är helt slut, Cappi är ju så klumpig och kliver på sig själv hela tiden. Så boots går åt ganska snabbt... haha klumpeduns pålle!
Bilder från dagen!

Datum: 2012-06-13 - Tid: 20:17:35 - Kategori: Foto - Hästar & djur |

töönt


Nora vann.... >:(


Nora vill döda sin mobil... (?) :o


Mongot kekar gres<3

Dagens ridpass

Datum: 2012-06-13 - Tid: 18:36:53 - Kategori: Ridpass |
Fick en massa tid över så tog en barbackatur iallafall, och det var superhärligt! Cappi kändes väldigt glad och frammåt, fast han lyssnade bra tillbaka också! Hade inga som helst krav, utan bara hade kul!

Det vart en kort inlägg, men finns inte så mycket mer att skriva.. Imorgon därimot.. :D
@ Lidl

Datum: 2012-06-13 - Tid: 18:12:57 - Kategori: Allmänt |

Har varit i stallet och ridit, och nu är jag på Lidl och handlar! skriver mer när jag kommer hem!

Nytagen bild på mitt mongo!


Mot stallet...

Datum: 2012-06-13 - Tid: 14:45:33 - Kategori: Allmänt |
Ska strax ta mig till stallet! Får se om jag rider idag, det är så jäkla varmt! Men om jag gör det så gör jag det barbacka och helt kravlöst ;)

En sak jag måste hinna med också är att gräva ur broddhålen i skorna på Cappi och sätta i blindbrodd, för jaggi och jag ska på fälttävlans träning imorgon! :D Ska bli superkul!

Bild - fälttävlansläger i Katrineholm 2011!


SOOOOOOMMARLOV FÖRFAN! :DDDD

Datum: 2012-06-13 - Tid: 14:07:12 - Kategori: Allmänt |

Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, FYFAN VAD HÄRLIGT MED SOMMARLOV! Ledig i hela 10 veckor, drygt 2 månader! Sommaren 2012 kommer äga!

Förlåt för oseriöst inlägg, var bara tvungen att dela med mig av min glädje till er!
Taggad!

Datum: 2012-06-13 - Tid: 06:48:06 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon allihopa! Skolavslutning idag! :D Ska bli så GRYMT härligt så jag vet inte vad! Börjar kl 9 idag iallafall, och så trodde dom att vi skulle sluta runt halv 11. Efter skolavslutningen ska jag, Nora, Micaela och kanske ett par till åka och spela minigolf! Min idé haha! Nej men det ska bli superkul! Verkar som att vädret är på vår sida idag också!

Vet inte riktigt när jag åker till stallet, men nån gång i eftermiddag iallafall..

Nu måste jag börja käka frukost fixa mig, tjingeling! ♥
Cappi och jag idag!

Datum: 2012-06-12 - Tid: 22:48:27 - Kategori: Allmänt |

Jag vet inte riktigt hur jag sitter på bilden när vi hoppar, men försökte antagligen vara supertydlig med galoppombytet då Cappi har lite svårt för dom!

Då vet ni ;)


Ridpass

Datum: 2012-06-12 - Tid: 20:14:21 - Kategori: Ridpass |
Red till skogen idag, och shiit vad mycket mygg det var! :o Måste börja använda flugspray på Cappi...

Hade iallafall jättekul förutom myggen, red helt utan krav och bara busade. Lät honom sträcka ut ordentligt på en mjuk sandväg. Så härligt! Hoppade även över en betongbit, max 20 cm hög, som Cappi tyckte var väldigt rolig! Testade att göra ett galoppombyte över, och han satte det på första försöket i båda varven! Duktig ponny! <3

Han verkade väldigt nöjd när vi red hem, frustade hela tiden och gick och små-åt på alla grenar.

Mamma som följde med tog nån bild, kan visa er om det blev något bra! ;)
Ont i huvudet...

Datum: 2012-06-12 - Tid: 16:32:27 - Kategori: Allmänt |

Sitter i soffan och gör ingenting medans det åskar och regnar utomhus. Väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan åka till stallet, min plutt måste ju ridas!

Ville bara höra av mig så att ni vet att jag fortfarande lever, puss! 😘


Skolavslutning

Datum: 2012-06-12 - Tid: 12:48:27 - Kategori: Allmänt |
Jag hade inte köpt något till skolavslutningen, och det är ju kanske lite tråkigt att gå i de vanliga kläderna så Nora är snäll och lånar ut ett linne till mig! Det är jättefint, tack Nora! :D

Såhär kommer jag se ut imorgon då:

Ska ha lockat hår och svarta, slitna converse till!


Nytt i garderoben!

Datum: 2012-06-12 - Tid: 12:40:51 - Kategori: Allmänt |
Beställde för ett par veckor sen hem två tröjor, och nu har jag fått dom! Båda var fina och passade, så jag är jättenöjd! =)
1 dag kvar, SNART SOMMARLOV!

Datum: 2012-06-12 - Tid: 07:24:25 - Kategori: Allmänt |
Tjena hallå hej, nu är det bara en dag kvar till sommarlovet, FAN VAD JAG LÄNGTAR. Vi skulle iallafall sluta jättetidigt idag, och hela förmiddagen ska vi städa.

Cappi ska ridas ut kravlöst idag! Vi ska busa och ha det lite kul! :D

Nu måste jag gå och klä på mig, tjingeling!Nuttisar dåå

Datum: 2012-06-11 - Tid: 22:45:10 - Kategori: Allmänt |

Cappi och Gino stod och klia varandra när jag skulle hämta dom från hagen!


Ridpasset

Datum: 2012-06-11 - Tid: 21:23:08 - Kategori: Ridpass |

Trimmade Cappi ute på ängen idag, gick bra tycker jag!

Skrittade först fram honom länge, sen travade jag helt kravlöst några varv. Efter det gick jag ner i skritt igen och ställde igenom honom. Jag tyckte att han tog innerskänkeln lite dåligt och det kändes lite som att han inte riktigt ville böja nacken utan böjde hela kroppen som en banan istället. Men efter ett tag blev det bättre!

Gick över i trav och red runt på en stor volt. I början kändes han rätt stum och tog inte stödet på yttertygeln, men det släppte lite i högervarvet sen. I vänster kändes han dock fortfarande lite stel, så jag gjorde en övning som Lena Lija visade mig. Jag red runt på en så liten volt som möjligt med hjälp av skänklarna och "överbörjde" honom lite, det funkade faktiskt! Fast då vart han istället lite ostadig och drog upp huvudet emellanåt, haha alltid är det nåt..

I galoppen började jag med att öka och minska. Han lyssnade riktigt bra! I höger varv gav han med sig rätt snabbt och blev sjukt fin! I vänster varv fick jag kämpa lite mer, men det också efter ett tag!

Travade av honom lite efter galoppen, och då kändes han sjukt fin! Särskilt i högervarvet, han trampade under sig och tuggade på bettet! Duktig poni!

Överlag kändes han väldigt pigg och framme idag. Lite stark och stum var han ibland, men för det mesta fin! Red med ett tre delat Ky Rotary bett, och han brukar vara lite stum i munnen med det. Metallbett överhuvud taget funkar lite sådär på honom...

Och för er som missade:Skrittar av!

Datum: 2012-06-11 - Tid: 20:18:54 - Kategori: Allmänt |


Skrittar fram Cappi!

Datum: 2012-06-11 - Tid: 19:44:11 - Kategori: Allmänt |


To die for.

Datum: 2012-06-11 - Tid: 16:21:12 - Kategori: Utrustning/produkter/kläder |
Cappi mååååste ha ett!

Finns att köpa HÄR.

finfin rubrik...

Datum: 2012-06-11 - Tid: 14:32:36 - Kategori: Allmänt |
Har kommit hem nu, vi fick sluta mycket tidigare! Fram till lunch kollade vi på nån dålig film, och efter åkte vi med bussen till drottningholm. Dock var den utflykten inte så lyckad, för när vi kom dit så började det fullständigt ÖSA ner regn och åska. Så två hela klasser + några till stod och trängdes i en liten busshållplats. Härligt.... Men efter lite tjat från allihopa lyckades vi övertala lärarna att få åka tillbaks igen.

Så nu är jag äntligen hemma, och nu skiner faktiskt solen igen! :D Hade iallafall tänkt fortsätta städningen i mitt rum, det är verkligen så stökigt här inne haha :s Får se när jag åker till stallet, det beror på när mamma kommer hem...! =)
Jag är med! ;)

Datum: 2012-06-11 - Tid: 14:02:08 - Kategori: Bloggtävlingar |

klicka på bilden ↑


Och glöm inte bloggtävlingen här på capirossin, där du kan vinna en "musik-tratt" till din Iphone!

KLICKA HÄR KLICKA HÄR KLICKA HÄR !!!


Trängs på busshållplatsen...

Datum: 2012-06-11 - Tid: 11:45:28 - Kategori: Allmänt |

Spöregnar, härligt va? :s


Godmorgon!

Datum: 2012-06-11 - Tid: 07:30:49 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon allihopa, måndag och skola idag. På förmiddagen ska vi kolla på film, och på eftermiddagen ska vi till Drottningholm och spela fotboll typ..! Så det blir en ganska slapp dag! Vet inte riktigt när vi slutar, men om vi slutar ordinarie tid så kommer jag att vara hemma till kl 3 :)

Juste, lovade att ge en länk till denna blogg --> http://ponnyskvalleri.blogg.se/! En ny skvallerblogg, fast mer som en nyhetsblogg och dom skriver endast snälla grejer! Kika in där vettja! ;)

bild: Portugal 2010 ©Skola imorgon dårå...

Datum: 2012-06-10 - Tid: 22:35:26 - Kategori: Allmänt |

Känns tungt att gå till skolan imorgon, men snart är det slut på allt! Jag har skolavslutning på onsdag!

Jag hade iallafall tänkt dejta sängen nu, är så obeskrivligt trött :/ Så sov gott alla fina bloggläsare, jag bloggar mera imorgon!


Dutti

Datum: 2012-06-10 - Tid: 19:11:31 - Kategori: Allmänt |
Fick nåt ryck så nu storstädar jag mitt rum och skriver ut bilder för att byta ut de gamla bilderna i ramarna! Duktig va? ;)
Dagens outfit i regnit väder

Datum: 2012-06-10 - Tid: 18:23:52 - Kategori: Outfits |

Dagens ridpass

Datum: 2012-06-10 - Tid: 18:07:29 - Kategori: Ridpass |
När vi åkte till stallet sken solen, men sen när jag och Cappi skulle ut och rida började det regna och blixtra. Fast blixten var vääääldigt långt bort så jag tog mig ut på en ridtur iallafall!

Cappi var väldigt pigg och lite idag. När jag skulle fatta galopp kändes det som att han skulle dra iväg och bocka ifall jag lättade för mycket på handen. Men det slapp jag som tur var, och Cappi nöjde sig med lite luftsprång här och där istället ;)

Kände lite på honom på en grusväg i skritt och trav, han kändes superfin!

Bett: Gummi pelham

Bilder på dagens outfit kommer, håll utkik på bloggen!

Film!

Datum: 2012-06-10 - Tid: 13:37:00 - Kategori: Filmer |

fina ponny<3


Bilder från Sundby Ridklubb 6/6

Datum: 2012-06-10 - Tid: 11:37:47 - Kategori: Foto - Hästar & djur |

Tova ♥ om INERNET IGEN!<3:
Kan du inte lägga upp bilder? :D Vore superkul att se :)
Visst kan jag göra det! =)


Känner ni igen detta ekipaget då? :D


Jag har fotat alla! © Finns det bilder på dig så kontakta mig så kan jag skicka!


sneakpeak från ridklassen

Datum: 2012-06-10 - Tid: 11:22:48 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Svar på frågor!

Datum: 2012-06-10 - Tid: 09:10:50 - Kategori: Frågor och svar |
Har inget annat för mig så svarar på några frågor i ett inlägg!

känner du någon som heter rasmus som tävlar för rastaborg RK för han är i Kalmar och tävlar. Haha tyckte det var lite kul att han hade kommit från Rasta. Han hade 3 hästar, Bellmus, munsboro Panda och en till som jag inte kommer ihåg namnet på. //madde
Svar: Ja det gör jag! Eller känner och känner, men jag vet vem det är. Vi bor på samma gata också ;)

Är Cappi D-ponny? Isf hur hög e han?
Svar: Ja det är han! 143,5 cm!

Sjukt söt o fin ponny! :D är han din?
Svar: Ja han är min! Tack så mycket :D

Har ni fler frågor är det bara att kommentera på ;)

©-.-

Datum: 2012-06-10 - Tid: 09:04:26 - Kategori: Allmänt |
Pappa väckte mig kl 8, vilket är ungefär två timmar tidigare än jag hade tänkt mig att vakna. Och sen kunde jag inte somna om heller... Jaja, nu är jag vaken iallafall. Vet inte riktigt hur dagen kommer se ut, men jag ska till stallet i varje fall.

Nu tänkte jag faktiskt sätta mig och klippa ihop några filmsnuttar från utställningen igår! Mamma glömde dock att filma det mesta, även fast jag bad henne haha! Men det lilla hon filmade, VILL NI se det? Lägger bara upp på bloggen om jag får 5 kommentarer! ;)
Kollar på TV!

Datum: 2012-06-09 - Tid: 21:44:33 - Kategori: Allmänt |

Sitter i soffan framför tvn, är sjukt trött!
Kanske inte så konstigt i och med att jag gick upp så jäkla tidigt imorse...

Imorgon, söndag, ska jag rida två hästar tror jag. Tyckte mamma sa att jag skulle få rida Eila! Vi får se, men Cappi ska i varje fall ridas. Ska nog rida ut och träna på övergångar, ökningar och minskningar!

Nej, nu ska jag fortsätta kolla på tv. Hörs igen imorgon, om jag vaknar vill säga haha ;)


Utvärdering Södermanlands Hästavelsförening

Datum: 2012-06-09 - Tid: 18:48:03 - Kategori: Utvärdering tävlingsplatser |
• UTSTÄLLNING •

Parkering:
Jättestor grusplan, fanns gott om plats!

Framridning:
Det är inte alls så ansträngande för hästarna med utställning, så framridning behövdes inte egentligen men dom hade en liten grusplan där man kunde rida om man ville. Underlaget var väl sådär, fanns lite stenar här och där men det funkade!

Bana:
Fanns en ridbana, ett ridhus och en till "ridbana", som dom hade gjort på en grusplan. Var det få hästar var den delad på mitten och ifall det var lite fler hade dom hela. Bra underlag överallt! Kunde dock ha stängt banan när man visade upp sin häst tycker jag! ;)

Funktionärer/domare:
Alla var väldigt snälla och hjälpsamma, dom var extra tydliga med att säga vad jag skulle göra och så eftersom att jag inte kan, vilket var till stor hjälp!

Övrigt:
Väl annordnat, de hade flera banor vilket gjorde att man kunde ha flera klasser samtidigt. Någon vecka innan tävlingen fick man en mapp med alla startlistor, samt vilken bana man skulle vara på.


BETYG: 4½ av 5 hästskor!Protokoll

Datum: 2012-06-09 - Tid: 18:35:12 - Kategori: Tävling |

Min fina ponny<3<3Resultat!

Datum: 2012-06-09 - Tid: 18:28:14 - Kategori: Tävling |
Har varit sjukt kul idag, Cappi har varit jätteduktig! Var verkligen superkul att få testa något nytt! Det har dessutom gått hur grymt som helst! HÖGT över förväntan!

I första klassen, där man skulle rida (Novice Ridden Junior), var vi 5 styckna. 1 hingst, en valack (Cappi) och tre ston. Cappi skötte sig jättebra, först red alla runt på fyrkantsspåret så sa domaren åt alla när vi skulle trava och galoppera. Efter det ställde vi upp och red en och en ett liten program, som innehöll trav och galopp i båda varven. När jag red kändes Cappi väldigt avslappnad och mjuk, han var jättefin!

Den klassen slutade med en andra plats, efter den snygga hingsten! :D Prisutdelaren sa till mig att han hade mycket fint steg och spänst, vilket var roligt att höra!
I andra klassen, utställningsklassen gick det ännu bättre! Cappi var dock lite jobbig och stark, så en gång när vi skulle trava drog han iväg med mig och sprang nästan ut från banan XD Den stod helt öppen, men som tur va fick jag stopp på honom i sista sekunden och hann vända. Han var väldigt duktig när vi skulle ställa upp, stod still och så. Han stod och tuggade på mitt spö XD

Slutade med hela 40 poäng, vilket är sjukt bra och det blev en vinst! Hihi jag tappade hakan när jag hörde resultatet! Duktiga poni ♥ När vi vann den klassen kvalade vi även till finalen, som var sista klassen på hela dagen. Så blev en lång väntetid, då det var massa klasser innan. Cappi var riktigt jobbig, när jag höll honom från marken bet han mig, puffades, klev på en och snurrade runt. Orkade inte med honom haha, så jag hoppade upp barbacka. Dock var han inte mycket bättre där, men lite. Han kastade med huvudet, ryggade bakåt flera steg även fast tyglarna hängde lösa, skrapade med hovarna och ryckte tyglarna ur händerna. Han visar tydligt när han tycker något är tråkigt...
När final-klassen äntligen började, så fick alla som vunnit en klass gå in på banan. Jag och Cappi tävlade alltså mot massa SNYGGA hingstar, bl.a ardennrar och shettisar. Riktigt, riktigt snygga hästar, så jag och Cappi kom näst sist, haha! Fast jag tycker absolut inte att det var dåligt, det var inte alla som kom dit överhuvudtaget liksom... När dom ropade ut mig sa dom att Cappi var en 30-årig Connemara, hihi jomen tjena ;) 11 år och Welsh är han ju haha!
Nej, denna dagen har verkligen varit så lyckad! Kom hem med 3 rosetter, en plakett, en medalj och en sadeltvål. Inte visste jag att min lilla buse var så fin ;)


Det går bra nu :D

Datum: 2012-06-09 - Tid: 14:38:53 - Kategori: Foto - Hästar & djur |


Godmorgon!

Datum: 2012-06-09 - Tid: 05:45:36 - Kategori: Allmänt |

Vaknade halv 5, gissa om jag är trött? Sitter iallafall i bilen nu med två, fina vita welshar där bak! Om ni missat det så ska jag och Ebba ställa ut våra hästar på ökna idag! Ska bli riktigt, riktigt kul tycker jag :D

Nu ska jag käka lite frukost, ciao!

(gick inte att ladda upp någon bild)


@ home

Datum: 2012-06-08 - Tid: 19:46:33 - Kategori: Allmänt |
Hejsan, nu har jag kommit hem! Allt i stallet är klart, så det är bara lite kvar hemma som ska packas. Ska lägga mig tidigt ikväll, måste upp halv 5 imorgon :/

Nu ska jag käka lite middag, och sen kolla på en film med the family, mysigt va? ;)
Bloggar från stallet!

Datum: 2012-06-08 - Tid: 17:44:04 - Kategori: Allmänt |

Frida hängde med mig och hon har skrittat på Cappi! Det var tydligen första gången hon satt på en häst, haha :D Det gick bra iallafall, och nu är han nyschamponerad!

Har packat det mesta också, skönt! Just nu sitter jag på en pall i stallet och tittar på medans Cappi tuggar i sig sitt hö.

Nu måste jag gå igen, har lite kvar att göra!


På svenska lektionen!

Datum: 2012-06-08 - Tid: 12:32:39 - Kategori: Allmänt |

Sitter just nu på svenska lektionen, slutar kl 1 istället för halv 3! Så skönt! Bloggar mer när jag kommer hem, hörs snart ❤


Friday - massor att göra!

Datum: 2012-06-08 - Tid: 07:32:43 - Kategori: Tävling |
Nu ska jag avslöja vad jag och Cappi ska göra på lördag, som vi aldrig har testat förut.

Vi ska nämligen åka på UTSTÄLLNING! :D

Ska bli riktigt kul att få testa något nytt! Till Ökna ska vi åka, tar drygt 1 timma dit. Jag har varit där många gånger förut, fast aldrig på en utställning. Tävlingarna började kl 8, så det blir en tidigt morgon då jag ska rida första klassen.

Första klassen är ridklass, där man sitter på hästen och visar upp den i alla gångarter. Sen har jag anmält till en till klass, som jag inte vet när den startar (hehe..) men där ska man visa upp hästen för hand, leda alltså.

Som ni kanske hör kan jag absolut ingenting om utställningar haha!

Jag kan LOVA att ta med kameran och bjuda er på en bildbomb, det finns massa olika klasser med bl.a ardennerhingstar och shettis ston med föl!

Men efter skolan idag drar jag hem, ska skriva upp massa frågor som vi ska fråga i sekretariatet (hahah). När det är klart åker jag till stallet, smörjer och packar + schamponerar Cappi. Min lortgris<3

Nu måste jag gå till skolan, bloggar mer senare.. hejsvejs! ♥
Träningen

Datum: 2012-06-07 - Tid: 22:34:22 - Kategori: Allmänt |

Är sjukt trött så ligger faktiskt i sängen och bloggar nu. Träningen för Unni idag gick iallafall super!

Först värmde jag upp Cappi ordentligt, ökade och minskade mycket. När han kändes framme kom jag på ett kryss några gånger, sista gången hoppade han verkligen super!

Efter det hoppade jag en liten oxer, han kändes bra på den med så vi körde på med en liten bana.

Hindrena låg på ca 70 cm kanske, och han hoppade jättebra! Sög tag i hindrena och bjöd. Hoppade samma bana en gång till på 80 cm ungefär, lika duktig där!

Avslutade med två språng på en oxer och ett räcke, han var i oxern lite men hoppade grymt på räcket!

Mamma filmade lite, men vi red inte alls länge... Vill ni ha en liten filmsnutt iallafall?


Filmtime..

Datum: 2012-06-07 - Tid: 20:40:48 - Kategori: Allmänt |
Ska kolla på film nu, men träningen gick grymt iallafall! Berättar mer sen... ♥
Hemma!

Datum: 2012-06-07 - Tid: 16:10:06 - Kategori: Allmänt |
Kommit hem nu, vi hade våran längsta dag idag. Fast den flöt på ganska bra och den kändes inte så värst lång.. På första lektionen skulle vi haft matte, men vi fick fick kolla på film istället, andra lektionen hade vi spanska, efter det lunch, sen film på SO, och sen en NO lektion där vi typ inte behövde göra något, och till sist gympalektionen där vi själva fick välja vad vi ville göra!

Då vet ni...

Är iallafall hemma nu, har precis käkat lite mellis. Halv 7 ska jag träna för Unni idag, om det går bra med armen ska vi hoppa lite lätt! Ska försöka få mamma att filma lite! ;) Och vet ni vad? Jag får ta bort mitt gips ikväll! :D Ska bli galet skönt att få slippa det, kunna duscha utan en plastpåse på armen ;)

btw så funkar blogg.se sidan igen! (y)Skit.

Datum: 2012-06-07 - Tid: 07:24:47 - Kategori: Allmänt |

När min kära pappa äntligen har fixat vårt internet, vad tror ni händer då? Jo såklart att blogg.se inte går att logga in på. Eller jo det går, men sen fattar man ingenting längre. Skit också... :( Nu måste jag ju blogga från mobilen iallafall.....

Och nu märkte jag just att det inte gick att ladda upp en bild från mobilen heller. Börjar bli lite trött på blogg.se, bara massa krångel!

/ Joanna ❤


Svar på frågestunden!

Datum: 2012-06-06 - Tid: 20:00:00 - Kategori: Frågor och svar |

Tjock - fråga
Normal - svar


Är typ alla bilder du lägger ut här sånna som är tagna av dig? Du är sjukt duktig på att fota iaf! :) <3
Om jag inte har skrivit något annat är dom tagna av mig! Tack så jättemycket :D


Vad är det för ras på din ponny?
Cappi är en Welshponny!


1. Gör du gratis designer till andra?
2. Vilka klasser har du tävlat med Cappi, alltså Lb, Lc, LA eller så?
3. Vad är ditt mål med Cappi??
4. Hur många ridbyxor har du??
5. Vilka färger är dina ridbyxor??
6. Vad är ditt mål med capirossin.blogg.se??
7. VARFÖR ÄGER DIN BLOGG SÅ MYCKET?? :D
8. Läser du andras blogg, isåfall vilka? och vilken är din favorit?
9. Har du smakat Marabou's nya "mjölkchoklad med jordgubbar?? isåfall tycker du den e god?? om du inte har det, skulle du vilja smaka den?
10. Vad heter din bästa kompis??

kram! ps. älskar din blogg!! Du & Cappi ROCKAR!!!!!!
1. Nej tyvärr, ibland (ganska sällan haha) gör jag till mina vänner
2. Vi har bara hoppat LD+ med ett stopp (mitt fel) tillsammans, då Cappi är rätt så outbildad i hoppningen. Dressyr och fälttävlan har vi aldrig testat, men det skall jag göra i år!
3. LC+/LB kanske, men det är mycket jobb kvar om vi ska komma dit.
4. Två par
5. Har jeansfärgade Mountain Horse och röda HorseLife :)
6. Hmm.. vet faktiskt inte. Jag vill väl att så många som möjligt ska gilla bloggen bara!
7. Haha taack (♥), kanske för att jag lägger ner mycket tid på den? ;D
8. Jaa, ibland när jag hinner! De bloggar jag kollar mest är väl ponilovers och ponnysanning. Sen läser jag massa fler lite mindre bloggar då och då, orkar inte skriva upp alla haha.. Har ingen direkt favorit ;)
9. Ja det har jag, den var jättegod! :D
10. Jag har liksom inga "bästa komipsar", alla mina vänner betyder lika mycket!

Hihi taaack så jättemycket, blir verkligen så glad!<3

LD+ på färingsö! ↑

Gör du designs till andra bloggare?
Nej


Hur kommer det sig att du valde att just köpa Cappi och inte någon annan ponny??
Jag valde inte alls, jag fick honom som en överraskning! :D


vad använder du för kamera ? :D
Just nu har jag en Nikon P100, men jag håller på och sparar till en Nikon D3100! :D


Är det du som har gjort din över snygga design???
Haha ja, det är jag som har gjort den! Kul att du gillar den! =)


Hur ser en perfekt dag ut? :)
Typ vaknar runt kl 9-10, käkar frukost och chillar hemma till lunch. Vid lunch åker jag till stallet och rider Cappi, han går jättebra och det är härligt väder. Fixar resten (mockar, mat och byta vatten) och sen åka hem för att äta middag. Efter det sitta i soffan med familjen och kolla på en bra film och käka godis. Det är en perfekt dag! :)


HAR DU INSTAGRAM? Isåfall bara M Å S T E jag följa dig :D
i love you and cappi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Haha ja det har jag! :D joannabackelin


sjukt härlig blogg har du.
Schabraket du har på headern. Vart fick du tag i det? ;)
Tacktack! Det med flaggan vann jag i en bloggtävling som sponsrades av Skara Hästsport!Datum: 2012-06-06 - Tid: 19:25:28 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
image descriptionimage descriptionimage description
Min fina<3Sista chansen!

Datum: 2012-06-06 - Tid: 17:20:30 - Kategori: Allmänt |
Okej, nu har ni sista chansen att ställa frågor i frågestunden, svaren kommer upp ikväll!
 

KLICKA HÄÄÄÄR!
Utvärdering Sundby Ridklubb

Datum: 2012-06-06 - Tid: 16:53:43 - Kategori: Utvärdering tävlingsplatser |
Parkering:
Den var rätt trång tycker jag, men det funkade. Grusunderlag.

Framridning:
Framridningen var väldigt väldigt liten med ganska halt underlag. Dessutom släppte dom in väldigt många samtidigt, så att det blev rörigt och trångt. Men bra koll på vilka som fick komma in iallafall!

Framhoppning:
Framhoppningen var lite större och bättre, men det var fortfarande halt. Bra koll på vilka som fick komma in och inte där också!

Tävlingsbana:
Den låg i ett stort, fint och fräscht ridhus! Jättefint verkligen! Underlaget var dock sådär, på vissa ställen var det stenhårt och på andra väldigt löst. Mycket fina hinder, enkel och bra bana! Riktigt snabb domare, tog ca 1 min per ekipage om de inte red om! Snabba att fixa om nån rev osv..

Caféterian:
Utanför ridhuset grillade dom hamburgare (som för övrigt var jättegoda) och sålde dricka. Inne i ridhuset fanns som ett litet rum med glasfönster så att man kunde se banan. Där hade dom massa gott att välja på! Mackor, läsk, festis, choklad osv osv..! Allt var billigt. Det var väldigt varmt och skönt där inne också!

Övrigt:
De hade en riktigt, riktigt rolig hästbutik där! Sålde massa fina saker, Kingsland, Tretorn, GPA, Schockemöhle, John Whitaker m.m.. Allt till superpriser! Var jättenära på att köpa ett par KL stövlar, men min storlek var slutsåld :'(

Trevlig personal!

BETYG: 4 av 5 hästskor!


INERNET IGEN!<3

Datum: 2012-06-06 - Tid: 16:26:28 - Kategori: Allmänt |
Hejsan allihopa! :D Nu har pappa fixat vårat Internet, så det funkar igen! Skönt för mig, då slipper jag blogga från mobilen hela tiden ;)

Jag har iallafall varit på Sundby ridklubb hela dan, hejjat på Rastas lag! Det gick jättebra tycker jag, 3 av 4 var felfria i lagklassen. Och den som inte var felfri hade bara ett litet skitpet på ett räcke! Tror att vi denna omgång kom på plats 8 av 15 lag eller något sådant.. Och i hela allsvenskan vet jag faktiskt inte..

Men riktigt kul med massa fina rundor iallafall! Har fotat lite på framhoppning och så, kan lägga upp bilder om det blev några bra! Om du var på Sundby och tävlade idag kan du ju kommentera, så kan jag se ifall jag fick några bilder på dig och din häst! :)
 
©


Ska ta och svara på era frågor från frågestunden snart också, det kommer!


I bilen!

Datum: 2012-06-06 - Tid: 08:02:32 - Kategori: Allmänt |

Det var tänkt att gå upp kl 7, men den dumma katten stod och gapa som jag vet inte vad nedanför min säng och väckte mig. Så jag vaknade kl 5 istället, och kunde inte somna om :( Kommer nog vara redigt trött när jag kommer hem...

Sitter iallafall just nu i Malins bil påväg mot Sundby! Som jag skrev igår är det final idag, så vi får hoppas att det går bra för alla Rastaborgare ;D Lagklassen går i LD+5, med bedömning A:stil (går alltså inte på tid).Fortfarande inget internet...

Datum: 2012-06-05 - Tid: 22:28:02 - Kategori: Allmänt |

Ledsen för den dåliga uppdateringen men det är verkligen jobbigt att skriva långa inlägg på mobilen...

Imorgon ska jag iallafall upp tidigt, det är nämligen finalen i allsvenskan! Jag ska dock inte vara med, kan ju inte tävla med gipsad arm ;) Men jag ska med och hejja på resten av laget! Kl 8 ska jag vara vid färjan, där plockar Malin upp mig som ska tävla på Land Lord! Tävlingen hålls på Sundby, jag har för mig att det var rätt bra där!

Nej, jag tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig nu så att jag inte är helt imorgon. Ska försöka blogga mer då!

Godnatt alla fina <3


Kan ni gissa?

Datum: 2012-06-05 - Tid: 17:28:12 - Kategori: Allmänt |

Kan ni gissa vad jag och Cappi ska göra på lördag? :D Kan avslöja att vi aldrig någonsin har testat detta, ska bli så kul!

Den första som gissar rätt får en fet länk! ;)


Mobilbloggar

Datum: 2012-06-05 - Tid: 15:56:01 - Kategori: Ridpass |

Vårat internet funkar fortfarande inte, så jag får väl ta och blogga från mobilen istället!

Jag har iallafall varit i stallet nu, red till skogen med Karin! Det gick bra, men Cappi var väldigt stark! Först red vi till ängen och galopperade där, det var jättemysigt! Efter det red vi en annan väg tillbaka igen, och bort mot busviken. Där badade bi med hästarna! Cappi var lite tveksam först men efter ett tag gick han ner till magen iallafall :) Efter det galopperade vi på en lång bred stig, det var jättehärligt! Cappi stack dock, men jag gick stopp på honom när Karin stannade. Tur det, han är lite busig allt ;) Han drar liksom ner huvudet så att jag inte får tag på honom.. Men förutom det gick det väldigt bra!

/ Joanna ❤


Väntar på bussen

Datum: 2012-06-05 - Tid: 10:30:22 - Kategori: Allmänt |

Sitter och solar på busshållplatsen, bussen går inte förrän om tjugo minuter. Internet där hemma i min dator har pajjat, tur att jag har mobilen då ;)


Fortfarande ledig!

Datum: 2012-06-05 - Tid: 08:15:18 - Kategori: Allmänt |
Tjenare, sovit gott? Det har jag iallafall, fast jag vaknade lite tidigare än tänkt ;) Har iallafall precis käkat frukost och sitter nu inlindad i mitt täcke framför datorn, mysigt. Ska, om nån timme kanske, kila över till Konsum och köpa en billy pizza. Tänkte åka till stallet lite tidigare idag och käka lunch där istället!

Och som jag skrev igår har jag inte längre hand om Eila, Karin kom hem igår kväll! Men det har varit superkul att få rida Eila, hoppkanonen :D Goodnight

Datum: 2012-06-04 - Tid: 22:44:30 - Kategori: Allmänt |

Ska faktiskt ta och lägga mig nu, och jag kan säga att jag inte är sådär jätte avundsjuk på resten av 6:an som ska sova ute i skogen haha! En varm säng låter härligare, eller hur? ;)

Jaja, godnatt och sov så gott världens bästa bloggläsare! ❤


Dagens ridpass

Datum: 2012-06-04 - Tid: 19:43:54 - Kategori: Ridpass |
Cappi:
Red ut på honom med hacket. Gick väl sådär, han var skitstark och kunde inte skritta, bara höll på och taktade osv.. Och när jag skulle fatta galopp höll han på och gick i sidled, knasponi. Lite tråkigt när man bara får sitta och hålla i ponnyn hela ridpasset för att han inte ska dra iväg.. Men när jag travade på en grusväg och flyttade honom för skänkeln lyssnade han jättebra!

Eila:
Först var Eila väldigt seg, så jag gjorde lite övergångar mellan skritt och trav. Sen när jag ridit i nån kvart kanske blev hon skitpigg istället, haha! Hon var inte stark men lyssnade inte så jättebra tillbaka heller. Hade inga krav alls, men hon var väl fin tycker jag!

Shoo

Datum: 2012-06-04 - Tid: 18:56:00 - Kategori: Allmänt |
Ledsen för den dåliga uppdateringen, har bara inte haft tid idag..

Jag cyklade iallafall till stallet runt kl 1-2, började rida Cappi (dagens ridpass i nästa inlägg). Vart dyngsura för det regnade så mycket :/ Efter det tog jag in Eila och red henne. Hon stod borta i sommarhagen så det tog extra lång tid, men när jag gått tillbaka med henne till hagen efter att ha ridit mockade jag Cappis box, mamma hjälpte mig med maten.

Och nu är jag hemma och är vrålhungrig, så ska äta lite innan jag bloggar något mer....!
Ledig<3

Datum: 2012-06-04 - Tid: 10:47:46 - Kategori: Allmänt |
Jag har det fett skönt och är ledig från skolan mån-tis! Och sen på onsdag är ju alla lediga, eftersom att det är Nationaldag ;)

Det är så att hela 6:an ska ut och campa i skogen och sova över där inatt. Dom ska typ göra massa lekar och bada, och eftersom att jag har en gipsad arm kan jag nog inte vara med på det mesta dom skulle göra, och hur kul är det att sitta och titta på liksom? Har dessutom ingen större lust att sova ute i skogen :s

Därför har vi bestämt att jag får vara hemma, riktigt skönt tycker jag!

Vaknade iallafall för någon timme sen, och nu har jag precis ätit frukost. Frammåt lunch ska jag åka till stallet, både Cappi och Eila ska ridas. Idag är det sista dagen jag tar hand om Eila, Karin kommer hem ikväll!Horsemeup.se

Datum: 2012-06-03 - Tid: 20:18:12 - Kategori: Utrustning/produkter/kläder |

Är sugen på att köpa ett fleecetäcke med hals till Cappi, tänk vad bra på tävligar! Några jag tyckte va fina:


Lite allt möjligt...

Datum: 2012-06-03 - Tid: 17:24:11 - Kategori: Allmänt |
    • Med detta inlägget har jag skrivit exakt 1621 inlägg.
    • Ställ en fråga i min frågestund HÄR!
    • Jag har 101 sidor i bildarkivet
    • Bloggen växer fort just nu
    • Cappi och jag ska testa en helt ny grej nästa vecka, ruuligt!
    • Jag lottar just nu ut en "musik-tratt", KLICKA HÄR!
   
• Jag får ta bort mitt gips på fredag! :D
Bildbomb @ dagen!

Datum: 2012-06-03 - Tid: 17:10:17 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Paranormal Activity 3

Datum: 2012-06-03 - Tid: 16:33:45 - Kategori: Allmänt |
Har suttit och kollat på den nu, satt helt ensam i mörkret haha *forever alone*. Men usch vad läskig den är, slutar lite tråkigt bara...

Har inget att göra just nu, så kan passa på att visa lite bilder från dagen då.. Ska bara ladda in i datorn och redigera, kommer i nästa inlägg!

Blöt + ridpass

Datum: 2012-06-03 - Tid: 12:54:35 - Kategori: Ridpass |
Kommit hem nu, är helt dyngsur. Borde lärt mig från igår att man ska ha täckbyxor... Jaja, jag får skylla mig själv.

Har iallafall ridit två hästar, Cappi och Eila.

Cappi gick jättedåligt idag, skitjobbig var han. Red till skogen med Jossan, och i början av ridpasset var han seg och lyssnade inte frammåt. Han kändes vinglig osv.. Sen resten av ridpasset var han jättepigg och skitstark istället. Fick knappt stopp på honom i galoppen ibland. Dedär är bara dumheter för att komma undan jobbet, så det måste tränas bort. Cappi ska bli superslimmad och fin nu har jag bestämt, massa hårda träningar. Träna fram och tillbaka, ställa, halt och fram igen osv osv.. Lite intervall träning alltså.

Eila red jag ut på en snabbis bara, runt sommarhagarna. Hon var väääldigt pigg men lyssnade ändå bra tillbaka och var absolut inte stark.
Grattis bästavän ♥

Datum: 2012-06-03 - Tid: 07:38:43 - Kategori: Allmänt |
Vet ni vad? Cappi fyller år idag! Hela 11 år blir min bästa kompis ♥ Grattis grattis grattis! Ska göra en knäckebrödstårta till honom så blir han glad ;)

Jag ska iallafall strax ta och klä på mig för att åka till stallet, ska morgonfodra och släppa ut alla hästar. Ska rida Cappi och Eila också. Båda ska ridas ut!


Header

Datum: 2012-06-02 - Tid: 20:09:13 - Kategori: Allmänt |
Suttit och pillat lite med en header till min vän Anna, och nu är den klar! Ikväll så är det mys med familjen som gäller, lillebrorsan sover borta så skräckfilmerna åker fram ;)

Headern:

Vart rätt nöjd med den faktiskt!


Ridpass på Eila

Datum: 2012-06-02 - Tid: 16:50:00 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
Red henne på grannstallets ridbana, det gick väl helt okej! Hemskt väder att rida i, så det gick väl inte att göra så mycket. Men jag red runt lite på en volt, gjorde några galoppombyten och red över en bom några gånger! Hon var lite seg i början, men mycket piggare mot slutet!

Cappi fick som sagt en vilodag!Helt slut

Datum: 2012-06-02 - Tid: 16:47:35 - Kategori: Allmänt |
ÄNTLIGEN hemma! När vi kom hem från stallet kastade jag i mig lite lunch och drog till Bromma med resten av familjen, mamma och lillebror var på fotbollsmatch medans jag och pappa gick i affärer.

Först köpte jag ett par vita Race Marine (RCMN) skor, har haft sånna förut och det är världens bästa sko! Dom kostade bara 199 kr.

Sen gick vi in på XXL och köpte två nummerlappar
(den jag har nu har gått sönder) + en svamp. Tror nummerlapparna kostade 15 kr st och svampen 9 kr eller något såntdär..

Det var precis det jag skulle köpa idag, så jag är nöjd!

Dessa är det, fast jag har bytt ut skosnörena till turkosa ;)Påväg från bromma blocks!

Datum: 2012-06-02 - Tid: 14:41:13 - Kategori: Allmänt |

Sitter i bilen påväg hem nu, har varit i bromma och handlat lite! Köpte inte så mycket, men ett par skor, två nummerlappar och en svamp. Ni får bilder när jag kommer hem, puss<3


Jag ska flytta till en annat land

Datum: 2012-06-02 - Tid: 12:24:50 - Kategori: Allmänt |
Fyfan vad trött jag är på Sverige just nu, jag ska flytta till Spanien eller nåt... Har varit i stallet hela morgonen, och inte en enda sekund har det varit regnavbrott. Nej, för det har nämligen spöregnat, stormat så att man ibland inte kunde stå rakt och varit svinkallt. Bara 3-4 grader, så kallt är det ju typ på vintern!?

Som ni märker är jag jäkligt irriterad, och jag hoppas att ni förstår mig. Hela morgonen har jag varit ute i detta äckliga väder och ridit, dragit runt med hästar och höpåsar. Helt dyngsur var jag när jag kom hem..

Och stackars Cappi frös så att han skakade, och då hade han ändå ett regntäcke på sig, så tjocka vinterntäcket åkte på med regntöcket över. Så nu ska han förhoppningsvis inte frysa! Mycket hö fick han också, så att han kan tugga och hålla sig varm.

Mamma och jag ska åka tillbaka till stallet sen och plocka in Cappi lite tidigare, han tyckte inte att det var sådär jättekul att stå ute. Han får vila idag också, red bara Eila!

Nu måste jag gå igen, har lite bråttom men mobilbloggar i bilen!

Vart tog sommaren vägen? :(

Datum: 2012-06-02 - Tid: 11:04:20 - Kategori: Allmänt |

Fyfan vilket äckligt väder, svinkallt, storm och spöregn. Ugs och vinterjacka på!


Stallet

Datum: 2012-06-02 - Tid: 08:58:01 - Kategori: Allmänt |
Jossan ringde och dom kommer och hämtar mig så åker jag till stallet tillsammans med dom. Kommer hem framåt lunch, men jag kanske mobilbloggar något däremellan!FRÅGESTUND!

Datum: 2012-06-02 - Tid: 08:24:53 - Kategori: Frågor och svar |

Kände att jag behövde svara på några av era frågor nu så, VI KÖR PÅ EN FRÅGESTUND

Så passa på att fråga en massa nu, så svarar jag om några dar när jag har tid!Cappi och jag idag!

Datum: 2012-06-01 - Tid: 22:11:55 - Kategori: Foto - Hästar & djur |

Rider utan stigbyglar på alla bilder, men aja.. Såhär såg Cappi och jag ut idag ungefär! :)


Glöm inte!

Datum: 2012-06-01 - Tid: 20:30:00 - Kategori: Allmänt |
Glöm inte bloggtävlingen! För att vara med kan du klicka HÄR, eller så kikar du i menyn där det också finns en länk!Ridpass 1 juni

Datum: 2012-06-01 - Tid: 20:22:40 - Kategori: Ridpass |
Capirossi:
Red honom på grannstallet ridbana tillsammans med Jossan! Det gick faktiskt ganska bra! Först red jag fram ordentligt i skritt och trav, så att jag hade honom framme för skänkeln. Efter det kortade jag upp honom lite i traven och red runt på en volt, ställde igenom honom i båda varven med innerskänkeln och massa stöd på ytter.

Han lyssnade väldigt bra och vart fin! Dock var han lite springig och lite okoncentrerad, drog upp huvudet ibland osv men det blåste rätt rejält och då är det ju inte så konstigt..

När han var ordentligt framme och mjuk i traven red jag honom på en volt i galoppen. I början så ställde jag honom bara, och efter det red jag runt på fyrkantsspåret och ökade på långsidorna. Han lyssnade riktigt bra, så la mig på volten igen och jobbade honom. Red i lätt sits först för att han skulle höja ryggen, och när han gjorde det satte jag mig ner igen och galopperade över en bom. Han var verkligen superduktig och taxerade in sig, bjöd osv. Riktigt duktig :D

Han gick lite på bogarna ibland, och kastade upp huvudet lite ibland men annars var han superfin i båda varven!

Efter det ökade jag och minskade lite på fyrkantsspåret igen, och då vart han lite busig, drog t.ex iväg på långsidan och sparkade bakut flera gånger i rad (?) haha!

Jossan fotade lite med Iphonen när jag red Cappi på en volt, jag kanske är snäll och lägger upp några bilder här på bloggen? ;)

Eila:
På Eila skrittade jag bara barbacka med långa tyglar idag, i sällskap av Vicky som red på Braven! Det gick väl bra haha.


Mot stallet!

Datum: 2012-06-01 - Tid: 16:41:22 - Kategori: Allmänt |
Drar till stallet nu, ska höra med Urika om Eila ska ridas eller vila idag men Cappi ska iallafall ridas ut! Hörs senare, puss!<3
@livskunskapen

Datum: 2012-06-01 - Tid: 11:05:32 - Kategori: Allmänt |

Har tråkigt och ritar... Två lektioner kvar efter denna!


Nån som vill borsta min hest? :D

Datum: 2012-06-01 - Tid: 10:29:50 - Kategori: Foto - Hästar & djur |


FREEEEDAAAAAAG

Datum: 2012-06-01 - Tid: 07:25:05 - Kategori: Allmänt |
Äntligen, sista dagen på veckan! Nu är det snart helg, och SNART sommarlov! Så skönt verkligen! Vi har dessutom inte så mycket 'vanliga' lektioner nu heller, för alla böcker måste lämnas tillbaka till biblioteket.

Nu måste jag faktiskt gå, men jag ska försöka mobilblogga lite under dagen..