Önskeinlägg 2

Datum: 2013-01-21 - Tid: 12:00:00 - Kategori: Utveckling |
Min och Cappis utveckling
Jag har nu ägt Cappi i snart 3 år, de bästa åren i mitt liv - trots mycket motgångar. Tänkte skriva hela vår resa från 2010 när jag fick honom till 2013, där vi är idag. Så häng med ;)
 
Cappi kom till mig som en överraskning den 20 september 2010. Han hade precis haft fång och därav vilat i flera veckor. Så när jag fick honom hade han varken muskler eller kondis. Vi började med att skritta i över en vecka, och sedan så småning om trava och galoppera. Cappi var skitseg och lyssnade inte alls, helt skänkeldöv. Och eftersom att han inte hade några muskler + världens underhals så kunde han heller inte gå i form och arbeta. Vi testade att hoppa lite lågt, vilket gick åt helvete typ haha. Han klev igenom hindrena ungefär.
 
Rida i skogen funkade inte heller för han snubblade på allt som gick att snabbla på och allt som inte gick att snubbla på. Vi kämpade fram till vintern men allt fortsatte att gå dåligt. Vissa dagar när han var som segast kunde jag inte ens fatta galopp på honom för att han var så lat. Och när jag väl fick galopp i honom bröt han av direkt.
 
På vintern 2010-2011 bröt jag min fot och han fick sättas i vila igen. Våren 2011 debuterade vi vår första hopptävling, en lokal LD där vi vägrade ut oss. Cappi fortsatte vara skänkeldöv men jag kämpade på och hoppade några fler tävlingar under sommaren samt hösten och nollade 70 cm på en pay and jump. 
 
2012 började vi träna och tävla lite mer, och satte vår första nolla i en LD på en pay and jump. Cappi fortsatte att vara jätteseg men jag lärde mig mer och mer hur jag skulle rida honom. I slutet av sommaren på 2012 började saker helt plötsligt släppa. Cappi vart mer lyhörd även om han fortfarande kunde vara väldigt seg ibland, jag lärde mig att rida honom i form i alla gångarter. Han byggde massa muskler och vi satte vår första nolla i en LD+ där vi dessutom blev placerade på en 4:e-plats. Vi debuterade LC och blev uteslutna, men på sista tävlingen 2012 hoppade vi också en LC där Cappi var sjukt fin, bästa rundan vi gjort tror jag. Han bjöd på hindrena och taxerade in själv samt hade rätt galopp osv.. Tyvärr fick vi ett skitstopp på ett hinder och även ett pet på samma hinder när vi kom över det igen, men endå.
 
Nu 2013 är Cappi finare än någonsin. Han är sjukt lyhörd, pigg och glad. Han är har massa muskler och jättebra kondis. Han är riktigt mjuk och fin i dressyren, han tycker det är kul att hoppa. Jag längtar efter 2013:s tävlingstermin, då ska vi nöta LD:er och LC:er, och om det går riktigt, riktigt bra kanske vi debuterar en LB! :)
 
Då ↓
 
Nu ↓

Kommentarer
Postat av: Tilda

Gud vilken skillnad! Ni ser ut att kunna hoppa MSV :D

2013-01-21 @ 13:42:18
URL: http://teeamjump.blogg.se
Postat av: Sara

Jättebra skrivet! och vilken skillnad, kul att det går framåt i eran utveckling! Ni är jättefina tillsammans! Kram :) <3

2013-01-21 @ 15:37:22
URL: http://sarissen.blogg.se
Postat av: Emma - my blog, my life

wow! Vilken skillnad!

2013-01-21 @ 21:57:15
URL: http://eemmafernhagen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

capirossin.blogg.se