Superfin påni

Datum: 2014-04-30 - Tid: 19:06:00 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Fia var jättefin när jag red dag! Red runt lite i sommarhagen och hon var väldigt mjuk. Lyssnade bra gjorde hon också, och hade energi i steget liksom. Galoppen börjar kännas så jäkla bra nu, hon orkar verkligen bära upp sig själv och kan gå i en samlad galopp utan att bryta av. Hon känns så himla balanserad liksom, jättestor skillnad mot förut. Men vi har lite saker att jobba vidare på, bl.a traven och min sits. I traven blir Fia gärna lite hängig i handen, och jag måste tänka på att räta upp mig...
 
Mamma fotade massa fina bilder som ni ska få se imorrn, liten smygtitt:
 
Nu tänkte jag börja fixa iordning mig inför ikväll, ska träffa lite kompisar så det blir kul! Antar att vi kollar när nån brasa tänds och sen ska jag hem till Frida, sover där inatt. Ska ni hitta på nått kul?? :)

I brist på annat haha

Datum: 2014-04-30 - Tid: 07:57:41 - Kategori: Häst | Visste ni att... |
1. Favorit runda? Med Fia får det nog bli kval 1 i Sveland Cup som gick i LB på Årsta Runsten, skitbra runda men tyvärr ett riktigt onödigt pet i omhoppningen...
2. Favoritmärke på sadel? Har inte så mycket att jämföra med men Fia har en Prestige Versailles just nu som jag tycker om. Annars skulle jag kanske säga Bruno Delgrange ;)
3. Favoritmärke träns? Rambo Micklem
4. Favoritmärke schabrak? HV Polo
5. Favorit tävlingsplats (endagars)? Årsta Runsten tror jag
6. Favorit tävlingsplats (meeting)? Har bara varit på ett meeting än så länge och det var med Cappi i Bälinge för två år sen, men det meetingen gillade jag supermycket! Det var ganska litet och så gulligt eller mysigt på nått sätt.
7. Favorit hindertyp? Oxer
8. Favoritbett? Beror ju helt på vilken häst det är, på Fia så skulle jag säga ett vanligt tre-delat eller ett två-delat Bacher bett tror jag. Men hon funkar bra på det mesta!
9. Favoritponny? Fia såklart hehe.
10. Favorithäst? Ingen koll på vad det finns för några tyvärr :(
11. Favoritryttare på ponny? Hmm finns så många som rider braaa.........
12. Favoritryttare på häst? Får väl bli nån kändis som typ Roffe då ;)
13.  Favoritfärg på hästar? Tycker att skimlar, svarta och gråa hästar är superfint! Gillar skäckar väldigt mycket också
14. Favoritmärke kavaj? Jag har en från John Whitaker som jag gillar men annars Animo
15. Favoritmärke ridbyxor? Mina vita ridbyxor är från Kingsland och dom älskar jag! Såå sköna
16. Favorit hjälm? Gillar min Lamicell, billig och bra hehe ;) Annars är GPA skitsnygga.
17. Favoritbild på dig och din häst? Gud vad svårt, men den här kanske.....
 18. Favorit gångart? Galopp
19. Favoritfärg på läderutrustning? Mörkbrunt
20. Favoritfärg på schabrak och luva? Helt klart marinblått, så fint och passar till typ allt.

Q / A

Datum: 2014-04-29 - Tid: 19:09:00 - Kategori: Frågor och svar |
- Hur lång är du?:)
- Jag är lite drygt 165 cm :)

- Hur hög är Fia i manken? :)
- Hon är 145,0!
 
 - Vart har du köpt solbrillorna?
- På Ur&Penn
 

Ridpasset

Datum: 2014-04-29 - Tid: 18:30:14 - Kategori: Häst | Ridpass |
Fia var jättefin när jag red idag! Hon var väldigt pigg men använde energin på rätt sätt så istället för att dra iväg hade hon ett jättebra tryck i galoppen och bra power liksom. Hon var riktigt mjuk och lyssnade hela tiden på mig så jag är supernöjd! Gjorde lite galoppfattningar från skritt och det funkade super, inte ett enda travsteg tog hon.
 
Jättenöjd med Fia idag iallafall, kul! :D Imorrn ska jag rida ungefär likadant fast lite längre, ska försöka få henne lika mjuk och lyhörd som idag. Hon är verkligen så himla härlig att sitta på när hon släpper!
 

Kvällsprommis med familjen

Datum: 2014-04-29 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Hela familjen Backelin tog en prommis till stallet häromdan för att plocka in Fia och Zack från sommarhagen ;) Dom hade det sååå skönt där i solen med massa gräs.
Den jättestora ladan ni ser i mitten är stallet som vi står i! Fint vi har det va? :D
 
 

Supermysig skrittur

Datum: 2014-04-28 - Tid: 19:39:00 - Kategori: Häst | Ridpass |
Skrittade ut en lång tur i skogen med Jossan idag, det tyckte Fia var jätteskönt och hon frustade hela vägen! Solen sken och det var riktigt varmt och härligt, så vi red ner till sjön en snabbis och Fia var först väldigt skeptisk till att gå i men sen när hon väl var i så ville nästan inte gå upp igen haha.
Filmer från Sveland Cup Årsta Runsten

Datum: 2014-04-28 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Filmer | Häst | Tävling |
Omgång 1, regional LB A:0/A:0 0+4 fel
Riktigt nöjd med den här rundan, nöjd med Fia och nöjd med hur jag red. Bra tempo, bra vägar och bra avstånd. Fia lyssnade super och var verkligen "med mig". Både grunden och omhoppningen var super men tyvärr ett riktigt skitpet på tredje hindret i omhoppningen. Vi kom helt rätt på det hindret och jag var verkligen om med benen så tror Fia slaravde lite bara. 1 meter är för enkelt för henne haha ;)
 
Det enda i rundan som kanske var lite "dumt" var att vi kom in stort på nummer 6 i grunden som var en kombination, och då fick Fia som har en ganska stor galopp lite trångt mellan a- och b-hindret. Men det fixade hon ju endå!
 
Omgång 2, regional LB A:0/A:0 0+8 fel
Grunden är helt klockren, kändes super. Vi var i några bommar som för en gångs skull låg kvar, tror det var för att Fia var lite trött och slarvade lite igen. Men vi nollade grunden iallafall och den kändes skitbra! Vi fick till bra avstånd och allt bara flöt på.
 
Sen i omhoppningen vart det typ katastrof, helt mitt fel. Börjar med att nästan rida in i ett hinderstöd efter första hindret (nummer 9) då jag inte hinner svänga ordentligt. Nummer 10 och 11 går ganska bra men sen när vi kommer mot nummer 12 som är en kombination ligger vi jättestort, och istället för att då ta tillbaks henne så att hon kan ta ett extra galoppsprång lägger jag fram handen och helt överger henne. Då väljer hon att hoppa av stort men hon hade inte en chans att klara det så vi typ hoppar igenom a-hindret. B-hindret lyckas Fia på nått jäkla sätt komma över utan att ens riva, trots att vi kommer heelt fel, har gjort plockepinn av hindret innan och jag sitter helt snett. Sen mot sista hindret (13) travar vi typ, får galopp precis innan men då hade vi inget tryck eller fart så vi kommer helt i botten vilket gör att Fia inte hinner dra upp benen och vi typ hoppar igenom det hindret också.
 
Tråkigt avslut på banan, det som började så bra. Jäkligt sur på mig själv, glömmer verkligen bort att tänka ibland när jag rider alltså. Men ponnyn är guldvärd som hoppar i alla lägen och räddar mig när jag satt henne i skiten trots att hon själv vet att hon inte kommer klara det, helt otroligt vad hon ställer upp för mig. En på miljonen ♥

Min finaste ♥

Datum: 2014-04-27 - Tid: 15:16:54 - Kategori: Häst |
 

Fia har det bra

Datum: 2014-04-27 - Tid: 12:29:36 - Kategori: Allmänt |

Haha hon gick inte en meter när jag släppte henne i hagen innan hon började käka massa gräs. Matgalen häst ;)

Planering för Fia

Datum: 2014-04-27 - Tid: 11:00:00 - Kategori: Häst | Ridpass |
Nu har det vart väldigt mycket tävligar ett tag, 4 helger i rad har vi åkt iväg och hoppat. Nu är det ca 2 veckor kvar till nästa tävling som är på Mälarhöjden den 11:e maj. 
 
Har tänkt att Fia ska få hoppvila helt fram till dess, hon har hoppat så mycket nu och vart så duktig så det är hon värd helt klart! Vi har inte heller nånting "stort" som vi behöver träna på akut liksom så det är lika bra. Istället ska vi iallafall fokusera lite mer på kondition och muskler som vi inte riktigt hunnit med nu mellan alla tävlingar!
 
Nu efter tävlingen på Årsta ska hon först få ta det lugnt i några dagar. Idag ska hon vila/skrittas lite och få gå på betet och käka gräs hela dagen, och imorrn blir det samma sak. Sen i övermorrn blir det lite jogging, ska försöka få henne mjuk och lösgjord bara.
 
Efter det borde hon har återhämtat sig helt och då ska jag försöka rida till sandtaget några gånger och klättra. Det är super för rumpan och ryggen ju ;) Ska även hitta nått bra ställe där jag kan ligga och galoppera i intervaller så att Fia får upp lite flås, för att hon ska få bättre kondition. Sen är det även jättebra träning för hästarna att galoppera i samlad galopp uppför en svag uppförsbacke, så det ska jag också göra.
 
Dom närmsta dagarna innan Mälarhöjden ska Fia få ta det lite lugnt igen så att hon inte har nån träningsvärk kvar. Hoppar bara en klass där, en LB. Var anmäld till LC:n också men det var så jäkla många starter och sen börjar 90 cm nästan kännas för enkelt typ, så jag strök den klassen. Bättre att spara på Fia och bara hoppa LB:n som vi faktiskt behöver träna på.
 

Sola sola sola

Datum: 2014-04-27 - Tid: 10:57:27 - Kategori: Allmänt |Mot stallet för att släppa Fia i sommarhagen

Datum: 2014-04-27 - Tid: 09:13:44 - Kategori: Allmänt |Grym häst

Datum: 2014-04-26 - Tid: 16:47:01 - Kategori: Häst | Tävling |
Riktigt riktigt bra dag har det varit idag, trots att oturen förföljer oss lite... Första klassen var kanon, allt kändes skitbra och Fia hoppade så fint. Tyvärr fick vi ett riktigt skitpet på andra hindret i omhoppningen, tror Fia slarvade lite där bara. I andra klassen hoppade Fia också sjukt bra, trots att hon var lite tröttare. Grunden kändes sjukt bra, sen i omhoppningen klantade jag mig rejält :(
 
Det såg typ helt katastrof ut, börjar med att nästan rida rakt in i ett hinderstöd efter första hindret i omhoppningen för att jag inte hinner svänga. Sen när jag kommer till kombinationen som är nummer 12 ligger vi jättestort och istället för att då korta upp Fia lite så lägger jag fram handen och överger henne, och då väljer hon att hoppa av även fast hon inte hade en chans att klara det. Så vi typ hoppar igenom a-hindret i kombinationen, sen på nått sjukt sätt lyckas Fia hoppa över b-hindret utan att riva. Mot sista hindret typ travar vi för att vi "tappade" allt i kombinationen och då kommer vi helt i botten på det vilket gör att Fia inte hinner få upp benen utan typ hoppar igenom det hindret också.
 
Fick så dåligt samvete och var så arg på mig själv efter det där, hur klantigt som helst. Men fyfan vilken grym jävla häst jag har alltså, som hoppar i dom där situationerna när hon själv vet att hon inte kommer klara det. Typ vilken annan häst som helst hade stannat i alla dom lägena som Fia hoppade från. Hade egentligen velat att Fia skulle stannat också så att hon slapp hoppa igenom hindrena och rädda mig sådär, men hon är ju så jäkla snäll och har ett sånt jäkla bra hopp-huvud att hon ställer upp för mig endå. Guldponnyn! ♥
 
Utöver den hemska omhoppningen i andra klassen har det iallafall gått hur bra som helst. Fia var så himla himla fin och hoppade så bra. Kunde inte vart mer nöjd. LB börjar kännas "enkelt" nu tycker jag, så det är kul! :D
 

Skitnöjd!

Datum: 2014-04-26 - Tid: 11:34:32 - Kategori: Allmänt |
Fia och jag gjorde en så jäkla bra runda i omgång 1 av Sveland cup, shit vad bra det kändes! Tyvärr fick vi ett riktigt jäkla skitpet på andra hindret i omhoppningen, och det var verkligen onödigt för vi kom helt rätt på det hindret. Men så är det, vi kom iallafall till omhoppning idag. Och bra tid fick vi också, två sekunder från första plats faktiskt. Men ingen placering i och med petet.

Jättenöjd iallafall, riktigt bra runda. Nu sitter vi i solen och ska käka lite lunch sen ska jag starta nästa klass om också går i LB.Min fina

Datum: 2014-04-26 - Tid: 08:06:05 - Kategori: Allmänt |
Jäklar vad snygg Fia blir när man gör i ordning henne lite, hon ser verkligen ut som en tävlingsponny! Nu är vi iallafall påväg mot Årsta! :DNybadad lortgris

Datum: 2014-04-26 - Tid: 06:42:13 - Kategori: Häst |
(igår)

Tur-knoppar?

Datum: 2014-04-26 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Häst |
Efter tävlingen på Sundby i måndags kom jag på en sak. Jag har haft knoppar på Fia två tävlingar, och det har vart på dom tävlingarna som jag också blivit placerad. Första gången på Södertörn när vi kom 2:a i en LC och andra gången i våran LB debut på Södertälje när vi kom 4:a. Tänk om vi typ får tur eller nått när Fia har knoppar haha, tur-knoppar?? Vi får se om det funkar eller inte men idag på tävlingen på Årsta kommer jag iallafall att ha knoppar på Fia! Spännande att se om det funkar.... ;)
 

Ouppsss

Datum: 2014-04-25 - Tid: 20:03:37 - Kategori: Allmänt | Häst |
Dålig uppdatering, sorry. Inte haft nån motivation alls till att blogga... 
 
Nu har jag iallafall precis käkat lite middag efter att ha vart i stallet. Hann inte rida idag så Fia fick vila, men jag red igenom henne lite igår så det är nog ingen fara. Istället för att rida har jag putsat och tvättat all utrustning + packat till imorrn. Dammråttan Fia har även fått ett bad så nu är hon ren och fin! Inatt sover hon med pyjamas och back och track på benen + knäna. Prinsessan!
 
Imorrn bär det iallafall av till Årsta Runsten för att tävla. Det är Sveland cup omgång 1 & 2 där, och båda klasserna går i regional LB (1 meter). Inte helt 100 på om jag ska hoppa båda klasserna då det är väldigt mycket starter = lååång dag. Men jag hoppar första klassen iallafall så får vi se hur vi gör därefter, om vi hoppar andra klassen också eller om vi stryker oss och åker hem igen.
 
Om vi har räknat rätt så kommer jag att starta första klassen strax innan kl 10, så vill ni se hur det går för mig och Fia får ni kika in på Equipe vid den tiden!
 

Torsdag

Datum: 2014-04-24 - Tid: 07:58:38 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Idag händer inget speciellt utan jag går i skolan som vanligt, vi skulle få sluta lite tidigare då det skulle vara nån vårshow typ. Så idag slutar jag halv 4 och då ska jag springa, gå eller cykla till stallet. Fia ska ridas igenom lite lugnt, inte så mycket trav och galopp.
 
Efter stallet åker jag nog hem till Frida, tror att jag ska sova där... Vi ska iallafall ut och springa en liten sväng!
 
Såå, det var nog allt som händer under denna intressanta dag, hehe
Cappi & jag i Bälinge 2012

Gamla bilder på Eila

Datum: 2014-04-23 - Tid: 07:47:44 - Kategori: Andras hästar | Foto - Hästar & djur | Häst |
Har inget kul att blogga om, kan ni inte kommentera vad ni skulle vilja läsa om?? Så länge får ni kolla på lite gamla bilder när jag rider Eila, en c-ponny som jag red och tävlade lite 2013. Kommer ni ihåg det?? ;)
 

Seg första dag i skolan

Datum: 2014-04-22 - Tid: 17:28:33 - Kategori: Allmänt |
Idag hade vi vår kortaste dag på hela veckan i skolan och endå kändes det såå segt :( Inte vart i skolan på hela tre veckor eftersom att jag har haft prao och lov... Men men, nu är det igång igen. Fast tiden går fort så snart är det väl sommarlov!

Just nu är jag iallafall i stallet, sprang hit efter skolan. Gjorde klart allt först (mocka, maten, byta vatten osv) och nu sitter jag i allén med Fia och låter henne käka lite gräs i solen = superduper nöjd häst. Hon får vila idag och sen ska hon mest joggas lite fram till på lördag då vi ska tävla igen. Nu när det är så mycket tävlingar är jag noga med att ta det lugnt emellan... :)LB 4 fel

Datum: 2014-04-22 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Filmer | Häst | Tävling |
 

Resultat

Datum: 2014-04-21 - Tid: 21:20:33 - Kategori: Häst | Tävling |
Gud vilken lång dag, är helt slut. Precis käkat lite middag så nu ska jag strax gå och duscha. Sen är det nog sängen som gäller faktiskt, insåg precis att skolan börjar imorrn. Alltså åh vad segt. Inte taggad ett dugg. Vill bara ha sommarlov nu :(
 
Tävlingen idag gick iallafall bra. Bara så jäkla surt med dedär petet... Känner mig lite "bortskämd" som blir sur över en sån liten sak men jag vet ju att jag och Fia kan nolla så då känns det lite trist när vi inte gör det. Dessutom så petade vi ju ett hinder i grunden i både LC:n och LB:n förra helgen. 
 
Annars hoppade Fia jättefint iallafall och vi gjorde en väldigt bra runda. Det var bara mot 2:an som vi kom lite snett och då vart det lite vingligt mellan 2:an och 3:an. Då kom vi nära på 3:an också så Fia hann inte riktigt upp med fötterna. Hon hoppar mycket bättre när hon får gå av lite stort, så jag måste träna på att se avstånden bättre så att jag inte lägger henne nära hindrena. 
 
På lördag ska vi fan sätta en nolla i LB, det har jag bestämt haha. Då bär det av mot Årsta där det är Sveland Cup. Hoppas hoppas hoppas att bommarna ligger kvar.........
 

Jäkla bommar

Datum: 2014-04-21 - Tid: 18:39:20 - Kategori: Allmänt |
Åhh vad irriterad jag blir. Fia hoppade jättefint i LB:n men vi fick ett jäkla skitpet på trean i grunden. Så surt, vi har verkligen haft otur med bommarna nu. Förra helgen rev vi ju också ett hinder i grunden i två klasser... Men men, Fia hoppade bra annars iallafall. 

Får hoppas att bommarna ligger kvar på lördag istället för då ska vi till Årsta och hoppa två LB:er!Vädret är på topp

Datum: 2014-04-21 - Tid: 14:31:27 - Kategori: Allmänt |Påväg mot Sundby

Datum: 2014-04-21 - Tid: 12:07:49 - Kategori: Allmänt |


Tävling på G

Datum: 2014-04-21 - Tid: 10:04:38 - Kategori: Häst |
Hej! Ledsen för den dåliga uppdateringen men har inte riktigt hunnit eller orkat... Kom hem från vårat landställe vi lunch igår ungefär och då la jag mig faktiskt och solade en stund, sen käkade jag lite mat och sprang upp till stallet. Där red jag ut en sväng barbacka på Fia tillsammans med Jossan och Solle. Vi tog det väldigt lugnt och joggade bara hästarna lite så nu är Fia förhoppningsvis pigg och taggad för idag!
 
Idag ska vi nämligen iväg till Sundby och tävla. Ska bli riktigt kul, älskar att tävla! Vi kommer bara att hoppa en LB idag, tyckte att det räckte med en klass då vi ska iväg på lördag igen och tävla då också. Men en LB blir det idag iallafall, ska satsa på att göra en bra runda och förhoppningsvis gå dubbelnolla. Ska tänka på rundorna från förra helgen på Sollentuna och inte göra om felen jag gjorde där.
 
Nu ska jag alldeles strax åka iväg till stallet och fixa klart allt där. Så skönt att slippa mocka och göra maten när man kommer hem från tävlingen, man är så himla trött då ju. Mycket bättre att ha allt klart innan. Fia ska göras fin också, kanske behöver svampa av lite damm *lortgrisen*. Tror även att jag ska knoppa om jag hinner, det är så himla fint! 
 
Fia kommer få ha ett rosa schabrak idag, hon kommer se ut som en liten prinsessa. Blir premiär-användning av det schabraket, glömde att skriva det här på bloggen men för ett par veckor sen köpte mamma ett rosa schabrak utan att ens fråga mig (!!!). Helt otroligt, hon som brukar vara så emot rosa. Fast nu när jag har en tjej-häst verkar hon tycka att det är mer okej. Jättefint och gulligt schabrak iallafall, det är från HV Polo. Visar bilder sen.... Nu måste vi åka!
 

Kvällstur med båten

Datum: 2014-04-20 - Tid: 18:59:05 - Kategori: Allmänt |
Saknat min älskling

Datum: 2014-04-20 - Tid: 14:25:04 - Kategori: Allmänt |
Påväg hem igen

Datum: 2014-04-20 - Tid: 10:47:58 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Nu sitter jag i bilen påväg hem igen, ska bli lite skönt. Men jag har haft en jättekul och mysig helg här på landet med kompisar och maaassa mat + godis. Kommer behöva banta i en månad nu, gått upp 10 kg typ.

Tänkte springa till stallet när jag kommer hem så får jag röra på fläsket litegrann iallafall. Fia ska ridas igenom lite lugnt, får se hur pigg hon är men jag joggar nog henne lite bara. Sen ska det packas och putsas inför imorgon för då blir det tävling på Sundby! :D
Mysig kväll vid bryggan igår

Hissar och dissar

Datum: 2014-04-19 - Tid: 13:00:00 - Kategori: Hiss och Diss | Häst | Utrustning/produkter/kläder |
Kikade runt på Charlies.nu och hittade lite fina, och fula grejer haha.
 
Glamour Chic schabrak från BR, tycker det var riktigt snyggt förutom hur dom har sytt rutorna, tycker det ser konstigt ut när dom är så där avlånga. Hade det vart fyrkanter istället hade det vart mycket snyggare! Synd att det inte finns någon logga på schabraket också. Men annars riktigt snyggt, älskar när det är stenar i kanten för det glittrar så himla fint i solen. 429 kr kostar det, finns i svart också.
 
Collage schabrak från Eskadron, det tycker jag var riktigt snyggt! Älskar marinblått och marinblått tillsammans med rosa är såå fint. Det var liksom "lagom mycket" på det här schabraket. Cool logga också. 629 kr kostar det.
 
 
Normajeane ridbyxor från Animo, dom tyckte jag inte om. Brukar alltid gilla Animos ridbyxor, tycker dom är sjukt snygga, annorlunda och coola. Men dessa vart lite överdriva tycker jag. För mycket nitar och trycket på benet ser ju jättekonstigt ut. Vem vill rida runt med en människa på benet liksom!? Haha. Dom kostar 2429 kr.
 
Nokey ridbyxor från Animo. Mycket bättre, dom här var riktigt snygga! Lite mer lagom liksom. Lite billigare dessutom, dom här kostade 2224 kr.
 
Smiley schabrak Imperial Riding. Fyy, vad hände här haha!? Kanske skulle vara lite kul på typ en liten b-ponny, men annars kändes det här väldigt barnsligt. Och på det svarta schabraket så ser man ju inte ens smileyn, ser ut som två små hästskor bara. Njaa, inget jag skulle köpa iallafall. 529 kr får ni betala för detta schabrak ;)
 
 
Victory helmet John Whitaker. Hmm, den va ju faktiskt inte så himla ful haha. Tror nästan att jag tyckte den var rätt snygg faktiskt....... 989 kr.
 
 
 

Påsklunch

Datum: 2014-04-19 - Tid: 12:19:43 - Kategori: Allmänt |
Precis åkt med fyrhjulingen till Lövhagen för att grilla lite påsklunch med några andra, mysigt! Och vädret är på topp, solen skiner :D


Glad påsk på er!

Datum: 2014-04-19 - Tid: 12:00:00 - Kategori: Allmänt |
Vet inte riktigt vilken dag man "ska" säga glad påsk på, men skit samma haha. 
 
GLAD PÅSK på er världen bästa läsare! Hoppas att ni har det bra ;)
+poäng till mig också för detta kreativa mästerverk ;)

Fia och jag på ängen

Datum: 2014-04-19 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Filmer | Häst |
Kolla vad fin hon börjar bli i galoppen! Hon orkar gå i en lite högre form och mycket mer samlad galopp, kul kul! Dock blir jag så irriterad på mig själv, kolla hur jag sitter!? :( Måste räta upp mig och komma bak med axlarna, ska försöka tänka på det nu framöver......... 

Dagnäsön

Datum: 2014-04-18 - Tid: 20:00:00 - Kategori: Foto - Övrigt |
 Älskar vårat landställe på Dagnäsön, särskilt på sommaren. Så himla mysigt där! 
 
 
 
 

Frammeee

Datum: 2014-04-18 - Tid: 14:04:02 - Kategori: Allmänt |Dagens ridpass

Datum: 2014-04-17 - Tid: 19:26:03 - Kategori: Häst | Ridpass |
Red Fia till ängen idag och hon var pigg, glad och superfin! Först fick hon hoppa över ett litet "hinder" som står där, och även hoppa över diket. Sånt älskar hon haha, hon tycker verkligen att det är såå kul! Skulle väldigt gärna testa på terräng med henne.... :)
 
Red också runt på et stor volt i galopp i båda varven och då var hon riktigt mjuk och fin! Så roligt, känns som att allt lossnar bit för bit för mig och Fia. Hon börjar bli mycket jämnare när man rider henne nu, förut kunde hon gå ganska bra en dag och sen nästa dag vara som en helt annan häst haha. Mamma filmade iallafal lite idag och filmen kommer upp nån gång på lördag, så kika in då!
 
Nu ska jag fakitskt börja packa lite tänkte jag, jag åker ju som sagt imorgon. Tror vi åker rätt tidigt och då är det ju skönt att ha allt klart idag så att jag kan sova ut och bara ta det lugnt imorrn. När jag har packat klart ska jag åka till stallet med mamma och kvällsfodra hästarna, ska säga hejdå till Fia då också. Hela två dagar ska jag klara mig utan henne :( Men men, tiden går ju snabbt.
 

Skärtorsdag

Datum: 2014-04-17 - Tid: 13:05:01 - Kategori: Allmänt | Häst |
Hejsan hoppsan! Kom nyss hem från farmor där jag käkat lunch, så skönt att slippa laga mat själv. Dessutom är jag så dålig på att laga mat så det skulle nog inte bli så bra om jag gjorde den själv hehe. Inatt sov jag iallafall hos Frida med Malin, det var mysigt! Tyvärr lyckades jag såklart glömma mitt busskort där imorse när vi skulle åka hem, så jag måste åka tillbaka efter stallet och hämta det. Suck, blir så trött på mig själv. Aja, får träffa Frida en gång till innan jag åker iallafall haha!
 
Tror inte att jag har skrivit nått om det men tidigt imorrn åker jag till vårat landställe och är där till söndagen. Ska bli riktigt skönt att komma bort från "hemma" ett tag, och sen så älskar jag att vara på vårat landställe haha. Tycker det är så mysigt där... I och för sig finns det inte så mycket att göra när det inte är sommar, men men. När jag är borta kommer iallafall Jossan att ta hand om Fia, tror även att hon skulle skritta henne fredag + lördag om hon orkar. På söndag när jag kommer hem rider jag henne själv, ska ju tävla dagen efter så villa känna igenom henne lite.
 
Nu ska jag alldeles strax springa iväg till stallet och rida Fia, tänkte att hon skulle få gå rätt ordentligt idag eftersom att hon kommer gå lugnt i ett par dagar när jag är borta. Skulle vilja klättra lite i sandtaget, galoppträna eller kanske skutta över lite små pinn-hinder i skogen. Det tycker Fia är skiiiitkul haha! Men vi får se vad vi hittar på för nått.
Cappi och jag på våran första dressyrtävling, nästan två år sen nu. Gud vad tiden går fort :(

Gräsprommis igår

Datum: 2014-04-17 - Tid: 08:54:08 - Kategori: Allmänt |
Fia var helt överlycklig för det hade kommit massa grönt gräs!Fin Fia

Datum: 2014-04-16 - Tid: 18:28:34 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Fia var väldigt fin när jag red idag! Hon var väldigt pigg så i början försökte hon springa iväg men mot slutet använde hon energin på rätt sätt och det kändes super då! Hon var såå mjuk i munnen och jobbade jättebra med bakbenen under sig. Kul kul!
 
Nu ska jag käka lite middag och sen sätta mig på en buss till Stenhamra, ska träffa lite kompisar där. Ska bli roligt! Men vi hörs senare eller imorgon, ciaaooo!
 

Inga moln och sol

Datum: 2014-04-16 - Tid: 17:43:42 - Kategori: Allmänt |Ridskolefoto's bilder från Sollentuna

Datum: 2014-04-16 - Tid: 09:29:51 - Kategori: Häst | Tävling |
Från LC:n........
 
 
 
Och från LB:n.......
 
 
 
 
Från LC:n gillar jag 3:an bäst tror jag och från LB:n så gillar jag 6:an mest! ;)
 

Bus-Fia lös på ridbanan

Datum: 2014-04-16 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Finaste tjejen ♥ Och om ni undrar vad fläckarna på länden är för nått så är det kanten på schabraket som har skavt bort lite päls. Vinterpälsen på hästarna kan ju bli lite känslig så den blir lätt bort-skavd :)

Tisdagen snart slut

Datum: 2014-04-15 - Tid: 18:13:25 - Kategori: Häst | Ridpass |
Hej hej! Kom nyss hem från stallet, känner mig lite hurtig för jag sprang nästan hela vägen dit och sen gick jag hem + sprang en liten bit till. Gick också upp för en skitbrant och lång backe på hemvägen, det kändes i benen haha. Har sagt det flera gånger nu men jag ska försöka jogga eller åtminstone gå/cykla till stallet oftare, behöver röra på mig mer!
 
I stallet red jag iallafall Fia, vart en uteritt med Sofia. Först var vi i skogen och då passade vi på att rida ner till Busviken och låta hästarna doppa fötterna i vattnet. Alldeles för kallt för att gå i långt eller vara i vattnet länge nu tycker jag, så vi var bara i och vände typ för skojs skull. I början var både Fia och Sofias häst Zack väldigt fega och tyckte det var jääätteläskigt vilket jag kan förstå då det blåste och kom vågor hela tiden. Men tillslut klev Fia i iallafall och då började hon direkt att plaska med frambenet haha! Ingen aning om hon ens sett en sjö tidigare i sitt liv, men det ska bli kul att se i sommar vad hon tycker om att bada.
 
Efter att ha varit vid sjön red vi tillbaka till stallet och galopptränade hästarna lite i svag uppförsbacke, försökte samla Fia och rida i en så långsam galopp som möjligt och det tyckte hon var väldigt jobbig men hon var superduktig faktiskt!
 

Agria täcke

Datum: 2014-04-15 - Tid: 12:31:26 - Kategori: Allmänt |
När vi var på tävlingen i lördags så var Fias gamla ägare där och hälsade på, och då var dom supersnälla och gav oss ett jättefint Agria täcke! 

Kolla vad fin Fia blev i det, passade perfekt!
Lite för varmt för att använda nu tyvärr, men till nästa vinter så! :D

Tävlingar

Datum: 2014-04-15 - Tid: 09:17:00 - Kategori: Häst | Tävling |
Just nu är det väldigt mycket tävlingar, men jag tänkte att om Jag och Fia tar det lugnt mellan tävlingarna så är det ingen fara. Ska inte hoppa några språng alls hemma utan bara på tävlingarna. Jag har ju inte haft Fia så himla länge och inte hunnit tävla så mycket med henne, så vi kan liksom ta tävlingarna som träning. Mellan tävlingarna kommer det nog bli nästan bara uteritter, för att variera underlag och inte tråka ut Fia.
 
Tävlingarna som jag har anmält framöver är iallafall Sundby om knappt en vecka (21:a). Den är på månadgen som är en röd dag och då är vi alltså lediga. Skulle först inte ha åkt dit men Jossan skulle dit med Solle och dom hade en ledig plats i deras transport så då hängde vi med endå. Där hoppar vi iallafall bara en LB (1 meter), vill rida så många LB-klasser som möjligt nu så att vi får lite mer rutin på den höjden och sedan kan gå upp på LA senare i år/nästa år.
 
Nästa tävling efter Sundby är Årsta Runsten den 26:e. Det är på lördagen samma vecka som Sundby. Där är jag anmäld LB & LB som är omgång 1 & 2 i Sveland Cup. Inte helt säker på om jag rider båda klasserna där, ska hoppa första klassen och sen bestämma efter det om jag ska hoppa den andra också eller om vi ska avanmäla. Beror lite på hur det går i den första klassen, går det jättebra är det klart att jag vill rida omgång 2 också för då har ju jag och Fia chans till att komma till finalen, men vi får se helt enkelt...
 
Sen efter Årsta är det två veckor fram till Mälarhöjden som är den 11:e maj och där jag är anmäld LC LB. Mälarhöjdens tävling är såå mysig, blir årets första utetävling! Dom har en stor fin utebana med bra underlag. Var där och tävlade med c-ponnyn Eila förra året och vann en LC! ;)
Efter Mälarhöjden har jag inga fler tävlingar anmälda, men det vore bra om Fia kanske fick ta det lite lugnt då ett tag. I slutet av maj finns en tävling här ute på Ekerö vilket är supernära så dit kanske vi åker, sen den 6:e är det både hopptävling på Sundby och stilterräng i Enköping. Vore kul att åka på nån av dom också :)
 
Än så länge har jag och Fia hunnit med 4 tävlingar, Stäket, Södertörn, Södertälje och Sollentuna. Det har gått skitbra alla gånger, på Stäket hoppade vi LC med ett skitpet i omhoppning. På Södertörn dubbelnollade vi ju en regional LC och kom 2:a. På Södertäljde debuterade vi LB och var dubbelnolla, vi lyckades också bli 4:e placerade. Och Sollentuna var senaste tävlingen ju, där vi hoppade LC & LB och fick ett pet i grunden på båda. Inte en enda gång har Fia stannat, så jäkla grym häst ♥
 
Såå, väldigt ointressant inlägg för er kanske?? Hehe aja vad vet jag. Här är iallafall min och Fias tävlingsplanering framöver. Känns kul med mycket tävlingar och jag är riktigt taggad. Men tanken är att ta det lite lugnt i år endå och lära känna varandra, sen nästa år ska vi försöka kvala MSVB (120cm). Jag och Fia ska bli bäst, så är det! :) 

Om hästar vore människor

Datum: 2014-04-15 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Filmer | Häst |
 Hahaha, så här skulle det se ut om hästar vore männiksor. Älskar slutet när hon vägrar gå in i bilen, så klockrent och typiskt hästar!

Första dagen på påsklovet

Datum: 2014-04-14 - Tid: 19:49:24 - Kategori: Allmänt | Häst |
Heeeej! Känner att jag har uppdaterat med maassa inlägg idag, typ. Hehe. Men jag har haft fullt upp och helt enkelt inte haft tid. Igår åkte jag till Frida på kvällen och sov där, vi kollade på film och hade det mysigt. Och idag har jag vart med Frida typ hela dagen, på morgonen låg vi faktiskt och solade och efter lunch har vi åkt runt och letat sommarjobb. Fast det gick sådär, vi var lite sent ute så allt var fullt redan typ :( 
 
Efter det åkte Frida hem och jag också, träffade Arvid som följde med mig till stallet. Så då var jag i stallet ett par timmar och gjorde klart allting där, sen cyklade jag hem igen och käkade middag. Och nu ska jag alldeles strax sätta mig på en buss och åka hem til Frida igen. Gud, full rulle hehe.
 
Fia har iallafall skrittats i två dagar nu efter tävlingen i Sollentuna, och nu ska hon ridas på som vanligt igen. Skulle vilja rida och klättra nån dag, eller konditions träna. Sen på fredag och lördag kommer jag att åka iväg men då är Jossan snäll och rider henne. På söndag rider jag nog igenom Fia lite, och sen på måndag blir det tävling igen. På Sundby den här gången. Vart lite ändrade planer, först skulle vi inte åkt till tävlingen nu på måndag då vi tyckte att det blev lite för mycket, men vi bestämde oss för att åka dit och hoppa en klass iallafall. Så länge jag tar det lugnt och inte hoppar några språng mellan tävlingarna så är det ju ingen fara.
 

Bilder från Sollentuna

Datum: 2014-04-14 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Allmänt |
 

Sollentuna LC & LB

Datum: 2014-04-13 - Tid: 15:01:00 - Kategori: Filmer | Häst | Tävling |
Såå, här har ni filmerna från helgens tävling på Sollentuna! Jag är inte alls nöjd med LC:n men supernöjd med LB:n, trots att jag nästan flög av.
 
Som ni ser i LC:n har jag alldeles för dåligt tempo och tryck i galoppen, Fia är lite loj och inte riktigt "vaken". Vi kommer nära på nästan varenda hinder och fick inte alls nått bra flyt. Hinder 1 & 2 är inte med i filmen men 2:an river vi iallafall då jag inte alls var om med benen och inte hade Fia "med mig" liksom. Dom två sista sprången i grunden var rätt bra för där hade jag lite bättre tempo, så vi avslutade rundan bra!
 
Och hääär har vi LB:n. Är mycket mer nöjd med den, Fia kändes skitfin och hoppade så jäkla bra. Kolla över trean liksom, vi kommer ganska stort på det hindret men Fia hoppar utan problem och är typ en halvmeter över.
 
Tyvärr hade dom ju ställt en limegrön groda som infångare till hinder 5 och Fia trodde att den skulle äta upp henne. Redan mot nr 4 som är kombinationen hoppar hon undan för dendär jäkla grodan så att vi kommer helt snett typ haha. Och sen när vi ska hoppa 5:an tvärnitar hon men bestämmer sig för att i sista sekund hoppa endå. Ser så himla kul ut haha, jag flyger nästan av. Meen som tur är lyckades jag sitta kvar och rider vidare. 6:an hoppar hon jättebra men mot 7:an glömmer jag benen lite och tappar trycket i galoppen igen så den petar hon. 8:an som var sista hindret i grunden kunde vi också petat för där la jag fram handen och det blev lite flackt. Annars en väldigt bra runda tycker jag, och det här var ju trots allt bara våran andra LB!

På mystur med världens bästa <3

Datum: 2014-04-13 - Tid: 11:40:24 - Kategori: Allmänt |Äntligen hemma

Datum: 2014-04-12 - Tid: 20:20:16 - Kategori: Häst | Tävling |
Nu är jag hemma efter en låång dag i stallet. Bra har det gått iallafall, fast vi har haft lite otur. I LC:n red jag riktigt dåligt. Redan på framridningen kändes Fia lite seg och loj men jag gjorde ingenting åt det och såg inte till att hon lyssnade ordentligt. Inne på banan hade jag alldeles för dåligt tempo, fick inget bra flyt och Fia var inte framme för skänkeln. Kom nära på massa hinder men som tur är så är Fia snäll och hoppar ändå. Fick ett pet på tvåan men jag får skylla mig själv eftersom att jag inte höll om med benen ordentligt.
 
LB:n gick mycket bättre! Fick hjälp av Jossan på framhoppningen och jääklar vad fin Fia var! Jag red mycket bättre och "väckte upp" henne, satte mer tryck och bättre tempo i galoppen och red lite tuffare liksom. Fia lyssnade super och hoppade sjukt bra. Inne på banan hoppade hon också sjukt bra och kändes fortfarande väldigt framme, vi fick ett bättre flyt än i LC:n. Dock hade dom ett hinder med en groda som infångare och den tyckte Fia var suuuperläskig. När vi red mot det hindret (som var hinder nummer 5) tvärnitar hon, men sen i sista stund bestämmer hon sig för att hoppa endå så hon hoppar rakt upp i luften och kommer över hindret utan att nudda en bom. Helt jävla otroligt haha! Tur att jag satt kvar också. Resten av banan gick bra iallafall men tyvärr glömde jag hålla om benen lite mot 7:an i grunden så hon petade den. Men annars var det en väldigt bra runda!
 
Jag har haft lite otur idag tycker jag, det var verkligen inga stora rivningar utan Fia har bara nuddat bommen liksom. Känns lite surt och onödigt liskom, men hon hoppade ju väldigt bra annars så jag är supernöjd. Nästa tävling är på Årsta Runsten som två veckor där vi ska hoppa LB & LB, hoppas att bommarna ligger kvar då!
 

Skitpet i första klassen

Datum: 2014-04-12 - Tid: 15:42:53 - Kategori: Allmänt |Påväg

Datum: 2014-04-12 - Tid: 11:59:00 - Kategori: Allmänt |Tävling på Sollentuna

Datum: 2014-04-12 - Tid: 09:41:40 - Kategori: Allmänt | Häst |
Godmorgon! Kom nyss hem från Malin som jag sov hos inatt, hade superkul hos henne igår med några kompisar! Riktigt bra fredag :D Idag är det iallafall lördag och tävlingsdags! Fia och jag ska till Sollentuna och hoppa LC & LB, vi får hålla tummarna för att det går lika bra som det gjort på dom senaste tävlingarna. Jag är riktigt taggad och hoppas att Fia är det md. Ska alldeles strax åka iväg till stallet och göra Fia fin, sen strax innan kl 12 så åker vi iväg. Om vi har räknat rätt så startar jag första klassen runt kl 14, så om ni vill se hur det går för mig och Fia kan ni ju kika in på Equipe vid den tiden och kolla resultat från Sollentuna online.
 
Packade allt till tävlingen igår, och den här gången ska Fia få ha mitt vinröda Equipe schabrak med guldig kant tillsammans med ett guldigt strasspannband. Sen kommer jag att ha mina Tretorn Falsterbo ridstövlar som det också är guld på, så det blir riktigt matchat och snyggt ;)
 
Är det nån av er som ska till Sollentuna idag? :D
 

Mamut

Datum: 2014-04-11 - Tid: 16:48:31 - Kategori: Allmänt |
Det här är nog det fulaste jag sett på länge hahah, Fia ser ut som mammuten i filmen Ice age typ Påsklooooov

Datum: 2014-04-11 - Tid: 13:22:23 - Kategori: Allmänt |
Yes, påsklov! Känns fett skönt, fast jag kommer verkligen sakna min prao sen när skolan börjar igen... :( Fick iallafall sluta redan vid kl 12 idag så jag är redan hemma. Fick med mig ännu en dekal hem som är till hästtransporten, en häst som ska sitta på framsidan. Innan satt det en blå Islandshäst där som var väldigt ful, men den har pappa tagit bort så nu ska en ny häst dit! Mitt namn klistrade vi ju på igår, det fick ni se en liten bild på. Lovar att ta bättre bilder snart så ni får se hur coolt det vart! Är skitnöjd :D
 
 
Nu ska jag iallafall byta om och sen sticker jag till stallet för att fixa klart allt inför imorrn. Som sagt så ska jag och Fia till Sollentuna då, vi hoppar två klasser för första gången (90 & 100cm). Nu när hon har byggt upp mer muskler och tränat upp kondisen bättre så borde hon orka det utan problem. 
Räser-Fia

Frågor + svar

Datum: 2014-04-11 - Tid: 08:00:00 - Kategori: Frågor och svar |
- Vart har du köpt dem?:)
- På Gina Tricot
 
- Vad har du för ridhjälm? :)
- En Lamicell Master
 
- Vad använde du för kamera när du tog dom här bilderna? :)
- Min mobil haha, en iPhone 4
 
 
- Hur gammal är Fia? ;)
- Fia är född 2004 och blir alltså hela 10 år i år, tvåsiffrigt! ;)
 
- Hur gör du för att lägga till musik i dina videos? Vilket program använder du för det? :)
- Jag använder Windows Movie Maker vilket suger haha, men för att lägga till låtar där så klickar man bara på "Import audio or music" och då måste man ha låtarna man vill lägga till sparade på datorn nånstans där man hittar dom :)

Sista praodagen

Datum: 2014-04-11 - Tid: 07:10:00 - Kategori: Allmänt |
 Idag är sista praodagen för mig, sen har jag påsklov i en vecka innan skolar början igen.
 
Hur som helst är det fredag idag så det kan vi vara glada över! Ska som vanligt till praoen först, tänkte fråga om jag får sluta lite tidigare idag för då kan jag åka direkt till stallet. Jag ska iväg till Sollentuna och tävla imorgon, hoppar två klasser. Så allt som ska med dit ska putsas/tvättas och packas. Fia ska även få röra lite på sig... Efter stallet så ska jag direkt hem till farmor och käka middag med familjen. Middagen är kl 6 så för att hinna klart med allt i stallet innan det vore det bra om jag fick sluta praoen lite tidigare... 
 
När vi har käkat klart hos farmor åker jag hem till en kompis och sover antagligen där (tävlingen imorgon är så sent så behöver inte gå upp tidigt), så det blir en förhoppningsvis kul fredag! Fullproppat schema hela dagen i och för sig så det kan hända att det blir lite dött här på bloggen om jag inte får tid till att skriva några inlägg, men jag kan försöka hinna fixa nått tidsinställt som kommer upp!
 

Smygtitt

Datum: 2014-04-10 - Tid: 22:39:13 - Kategori: Allmänt |
Jäklar vad cool våran hästtransport blev! Pappa fick hjälp att klistra på dekalerna idag så nu står mitt namn på båda sidorna + på övre luckan där bak. Skitsnyggt vart det! Ska ta bättre bilder imorrn eller i helgen när det är ljust ute men sålänge får ni smygtitta på en mörk och dålig bild.

Mina älskade nya jeans

Datum: 2014-04-10 - Tid: 16:59:54 - Kategori: Allmänt |
Hade på mig mina nya jeans idag, dom som jag köpte igår. Älskar dom!Äntligen lite bättre väder

Datum: 2014-04-10 - Tid: 16:07:00 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Skönt att det äntligen är lite bättre väder, även om det fortfarande är väldigt kallt så har vi haft sol idag. Såå mycket bättre än regn och blåst! Kom iallafall nyss hem från Vällingby, åkte dit efter praoen och köpte tre A4 ramar som är likadana som dom jag redan har, tänkte att Fia skulle få lite plats på väggen i mitt rum också :)
 
Nu ska jag ladda min mobil en stund sen tänkte jag gå, jogga eller cykla till stallet om inte klockan blir för mycket. Då ska Fisen ridas och idag ska hon som jag skrev imorse bara ridas ut lite kravlöst.
 

Dagen innan fredag

Datum: 2014-04-10 - Tid: 07:54:20 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon! Ska alldeles strax gå iväg till bussen för att åka till min prao-plats, blir näst sista dagen där idag. Kommer sakna det svinmycket när skolan börjar igen haha.... Så himla trött på skolan, tur att det inte är så himla långt kvar till sommarlov.
 
Idag ska jag iallafall till stallet och rida, saknar redan Fia även fast det bara gått en dag som jag inte sett henne haha. Igår när jag var i stan tömkördes hon av Cissi och det hade gått jättebra, kul! Idag tänkte jag rida ut och bara ha kul liksom, det behöver hästarna ibland mellan all träning och tävling.
 
Juustee, såg ni bilden jag la ut igår på ett papper med "Joanna Backelin" och en häst som hoppar?? Det är dekaler till våran hästtransport som vi fixat med på praoen! Skitballt vart det, hoppas att det ser lika collt när det sitter på trailern också. Vi ska eventuellt klistra på det idag, spännande!
 

Hemma från stan

Datum: 2014-04-09 - Tid: 20:14:23 - Kategori: Allmänt |
Har på riktigt ont i fötterna efter idag, gud vad vi sprungit runt haha! Superkul var det iallafall, och jag fick som jag trodde med mig en del hem ;) Hade dock velat ha nån mer tröja men det får bli en annan gång. Det jag köpte var iallafall:

- Jeans från Gina 
- Långärmad tröja från Gina
- Shorts från Hollister
- Solbrillor med blått spegelglas (syns knappt på bilden men dom var supersnygga iallafall, tror jag hehe)

Jättenöjd med allt :D Första gången i hela mitt liv som jag köpte nått från Hollister förresten, kändes stort. Hahah
Det får duga med en dålig mobilbild, internetet på min dator vill inte funka så jag kan inte lägga upp några bilder från systemkameran :(

Nu ni

Datum: 2014-04-09 - Tid: 12:11:55 - Kategori: Allmänt |Stall-ledig dag

Datum: 2014-04-09 - Tid: 08:48:29 - Kategori: Allmänt |
Idag är jag helt stall-ledig, mamma är snäll och tar hand om Fia. Tror eventuellt att Cissi skulle tömköra henne också så det vore bra!

Istället för att åka till stallet ska jag iallafall in till stan en sväng med Frida och Malin för att handla upp mina sista pengar hehe. Behöver nya skor men hittar jag några fina tröjor eller nått får nog dom följa med hem också... Ska bli kul iallafall, jag är väldigt sällan ute och handlar grejer till mig själv - dom mesta pengarna går ju till hästen. Fast det är ju i och för sig minst lika kul att handla till den ;)

Aja, då vet ni vad jag hittar på idag. Hörs senare!Ridskolefoto-bilderna

Datum: 2014-04-09 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Häst | Tävling |
Ridskolefoto.se var på tävlingen i lördags och tog bilder, så här kommer länkar till dom på mig och Fia om nån skulle vilja se!
 
 
Prisutdelning:
 
Ingen som var så superbra tycker jag, tråkigt :( Tycker typ aldrig att ridskolefoto lyckas få några superbra bilder, Equipe-fotograferna brukar vara mycket bättre. Och Equipe´s bilder är billigare dessutom....

Duktig Fia

Datum: 2014-04-08 - Tid: 21:44:19 - Kategori: Allmänt |
Fia var så jäkla fin idag när jag red! Det stormade och spöregnade men jag satte på Fia en huva och red iväg till sommarhagen, och efter ett tag kändes det som att allt bara släppte helt plötsligt. Hon var hur mjuk som helst och inte minsta tung i handen, samtidigt som hon lyssnade super och var väldigt framåt.

När hon endå kändes så himla fin testade jag att göra ett galoppombyte i det svåra varvet, för det har ju jag och Fia haft jättemycket problem med. Men nu gick det på första försöket! Idag var även första gången någonsin som Fia höll formen i galoppfattningarna. Sen dedär med halterna också, igår kunde hon ju bara verkligen inte stå still utan bråkade och höll på men idag stod hon helt still utan att dra upp huvudet eller kliva runt. 

Så jag är såå nöjd med Fia idag! Fina lilla ponny, hon kan nog bli riktigt fin i dressyren med lite mer jobb... :D Just nu är jag iallafall hemma hos Frida, ska sova här inatt så imorgon åker jag från henne till praoen. Men vi hörs imorrn igen, godnaatt!---> Stallet

Datum: 2014-04-08 - Tid: 14:56:57 - Kategori: Allmänt |
Tänkte att det var dags att röra lite på fläsket så nu ska jag jogga till stallet! Ska försöka göra det lite oftare för så himla jobbigt är det faktiskt inte, det är bara ungefär 2-3 km ju.  Och även om det inte är så långt så är det fortfarande tusen gånger bättre än att åka bil eller buss!


 

Smidigt japp

Datum: 2014-04-08 - Tid: 08:00:00 - Kategori: Filmer | Häst |
Sååååå nu kan ni sitta och kolla och skratta åt mig och Fia när vi river ett helt hinder efter att ha gått i mål. Riktigt pinsamt haha, men dom på läktaren såg lite uttråkade ut tyckte jag och Fia så vi bestämde oss för att vi skulle bjuda på lite underhållning ;) Funktionärerna vart dock inte lika glada tror jag, dom var nog rätt trötta på att plocka upp bommar efter en lång dag.

Några bortglömda bilder

Datum: 2014-04-08 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |

Fias öga bättre

Datum: 2014-04-07 - Tid: 20:54:07 - Kategori: Häst | Ridpass |
Fias öga var inte alls svullet längre idag, skönt! Red iallafall ut en sväng barbacka på henne och skrittade/joggade lite, och ja, det gick väl sådär. Skulle göra halt och hon ville verkligen inte stå still. Hon började backa, kliva runt och reste sig till och med litegrann ett par gånger. Inte ok. Och när jag väl fick henne att stå still i några sekunder började hon direkt skrapa med ena frambenen innan hon klev runt igen. Hon brukar ha lite svårt med att stå still men inte såhär. Suck.... Aja, ska ta sadeln imorrn och träna på det där. Ska galoppera mycket innan också så att hon blir lite trött så får vi hoppas att hon lyssnar då. Känns lite konstigt att vi nollade en LB-bana igår men inte klarar av att göra nått så enkelt som en halt haha!
Dumma hest, tur att du är söt ♥

Världens bästa

Datum: 2014-04-07 - Tid: 11:00:00 - Kategori: Häst | Tävling |
 
.....seeen kan det ju gå såhär också hehe. Lovar att ni ska få se film sen på våran fina rivning efter att ha gått i mål, så kan ni sitta och skratta åt oss =)
 

Min påni e så söt

Datum: 2014-04-07 - Tid: 09:32:46 - Kategori: Allmänt |


Måndag

Datum: 2014-04-07 - Tid: 07:23:26 - Kategori: Allmänt | Häst |
Fortfarande ingen skola för mig utan nu fortsätter en vecka till med prao! Jag är kvar på samma ställe den här veckan också, på Screenteam i Blackeberg.
 
Som vanligt börjar jag 9 och slutar 15, och efter det så ska jag till stallet. Skrittar nog ut en sväng eller bara går en promenad med Fia, hon brukar få ta det lugnt 1-2 dagar efter tävling. Men vill fortfarande att hon ska röra lite på sig så då får hon skrittas eller joggas :)
 
Igår gick jag bara en promenad med henne, sen fick hon gå med Zack i sommarhagen. Hon vart såå glad när vi gick på vägen som leder till sommarhagen och hade väldigt bråttom, hon fattade ju direkt vart vi skulle ;) Stackars Zack hann knappt med haha. 
 
Vi fick även hålla på och pyssla om Fias öga igår, det hade nämligen blivit lite svullet under natten. Vet inte om hon fått in nått eller om hon slagit i typ men vi tvättade och sköljde ordentligt med koksaltlösning iallafall. Hon såg mycket bättre ut sen på eftermiddagen så vi får se hur det ser ut idag...
 

LB debuten

Datum: 2014-04-06 - Tid: 16:34:03 - Kategori: Filmer | Häst | Tävling |
 

Lite bilder från igår

Datum: 2014-04-06 - Tid: 12:36:02 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Resultat från igår

Datum: 2014-04-06 - Tid: 10:39:00 - Kategori: Häst | Tävling |
Det gick så SJUKT bra på LB debuten på Södertälje igår. Fia hoppade såå fint och var verkligen "med mig". Hon lyssnade super och kändes taggad liksom. Vi dubbelnollade iallafall och trots att vi tog det rätt lugnt i omhoppningen så räckte det till en 4:e placering.
 
Det var sjukt många som rev, stoppade, ramlade av osv.. Tror bara det var typ 5 d-ponnysar som var dubbelnollor i hela klassen, så jag är hur nöjd som helst över mig och Fia. Det var ju liksom debut och allt. Tror det var vår bästa runda hittils faktiskt! Hela banan flöt på hur bra som helst med trippelbarr, kombination osv.. Vi tappade trycket lite i galoppen mot 12:an i omhoppningen men annars var allt super.
 
Sen måste jag även såklart berätta en väldigt kul/pisam grejj jag och Fia lyckades göra när vi hoppat klart. Direkt efter mållinjen så svänger vi åt vänster och vi ska galoppera emellen väggen och ett hinder där det var rätt trångt, men vi hinner typ inte riktigt ut på spåret och Fia typ lutar i kurvan så jag drar i min axel i hinderstödet och river alltihopa hahahah! Tur att det var efter mållinjen iallafall hehe. Och hoppas att dom på läktaren fick sig ett gott skratt ;) Har det på film så får se om jag lägger ut det sen, ser väldigt kul ut faktiskt.
 
Men jag är som sagt supernöjd med både mig och Fia igår, vi gjorde en skitbra runda vilket jag även fick höra av många andra som hade sett oss. Så kul! Film kommer................
 

Fan vad du är bra <3

Datum: 2014-04-06 - Tid: 08:33:54 - Kategori: Allmänt |
Alltså min häst, fyfan vad hon är bra alltså. 
Ska berätta mer sen när jag klivit upp ur sängen och sitter vid datorn....

Mot Södertälje

Datum: 2014-04-05 - Tid: 14:39:21 - Kategori: Allmänt |
Nu är Fia schamponerad, knoppad och påklädd. Då rullar vi mot Södertälje och LB debut! :D Ni kan följa oss online på Equipe!


Full rulle

Datum: 2014-04-05 - Tid: 11:09:10 - Kategori: Allmänt | Häst |
Hejsan hoppsan! Haft fullt upp hela morgonen, nu väntar jag på att min lunch ska bli klar så får passa på att blogga lite för sen blir det full rulle igen. Frida och Krille sov hos mig inatt, och dom åkte hem imorse. Efter det har jag bytt alla vinterdäck på transporten till sommardäck och pumpat däcken på våran bil + transport. Fått liiite hjälp av pappa kanske haha men jag har faktiskt klarat mig rätt bra själv. Mullemeck japp ;) Skönt att ha allt det där avklarat iallafall.
 
Nu efter att jag har käkat lunch ska jag iväg till stallet och göra iordning Fia. Vi ska iväg till Södertälje och tävla idag! :D Vi hoppar en klass bara, en LB (1 meter) så det blir debut. Spännande spännande.... Vi får hålla tummarna för att det går bra! Tror jag kommer starta runt 3-4 i eftermiddag eller ännu senare till och med så vi har inte så bråttom direkt, det var sjukt mycket starter och jag hoppar nästan sist på hela dagen. Men men, slapp gå upp svintidigt imorse iallafall :)
 
Nej nu måste jag käka, men jag ska försöka slänga in nått inlägg från mobilen då och då under dagen.. Vi hörs!
 
 

Fia igår

Datum: 2014-04-05 - Tid: 10:03:15 - Kategori: Allmänt |

Lippo Fancy träns

Datum: 2014-04-04 - Tid: 07:21:57 - Kategori: Häst | Utrustning/produkter/kläder |
I början på den här veckan beställde jag hem ett nytt träns från Charlies.nu, nämligen ett mörkbrunt Lippo Fancy! Det är typ exakt likadant som Dyon's Working Collection (brett och anatomiskt nackstycke, svängt pannband och snabbknäppe till käkremmen) fast mycket billigare, det här kostade 649 kr och det från Dyon kostar 1119 kr. Så jag är supernöjd, har alltid velat ha det där tränset från Dyon men tyckt att det varit lite för dyrt så nu vart jag jätteglad när jag hittade Lippo-tränset som var några hundralappar billigare :D
 
Provade iallafall och red med det igår och det var såå himla fint på Fia, passade perfekt gjorde det också så det var skönt! Fia ska få ha det på tävlingen imorrn tänkte jag, när vi debuterar LB :)
 

Text på hästtransporten

Datum: 2014-04-04 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Häst |
Har alltid velat skriva mitt namn på våran transport, fatta coolt då ser ju liksom alla vem det är som kommer när man är ute och åker!?! Haha. Pratade iallafall med dom på min praoplats igår och dom kunde fixa sånt, så nu ska jag få göra mina egna "klistermärken" till vår transport! Hur kul som helst ju, kommer bli supersnyggt ;)
 
Har iallafall tagit en bild på våran transport och suttit vid datorn med den och testat mig fram med lite olika typsnitt och sånt, fast kan inte bestämma mig för vad som blev snyggast... Därför frågar jag såklart er vad ni tycker, ni vet alltid bäst ju haha ;)......... Vad blev snyggast??
 
 
Eller har ni några andra idéer??


Dagen

Datum: 2014-04-03 - Tid: 21:11:54 - Kategori: Häst | Ridpass | Utrustning/produkter/kläder |
Helluuu! Sitter hemma just nu och har precis vart i stallet med pappa som hjälpt mig att kvällsfodra hästarna. Var i stallet förut också efter prao'en och red Fia... Det gick jättebra fakiskt, hon var riktigt mjuk och fin och hade jättebra framåt bjudning! Galopperade lite över en bom och det gick bra efter ett tag när hon lyssnade på mig och inte sprang iväg mot den haha. Men jag är supernöjd iallafall, hon jobbade på som bara den och lyssnade verkligen.
 
Testade ett nytt bett när jag red idag också, ett två-delat Baucher. Vart inte så jättestor skillnad mot dom andra betten jag rider henne på men det funkade super iallafall så det kan jag rida henne på fler gånger.
 
Alltid bra att ha lite fler bett att variera emellan tycker jag, enligt mig så går hästarna mycket bättre då. Kanske olika från häst till häst i och för sig... Just nu rids Fia på ett tre-delat och ett rakt plastbett, sen väldigt väldigt sällan har jag ett rakt gummi-babypelham på henne. Och från och med nu kommer jag att rida lite på Baucher bettet också ju... Skulle vilja testa ännu några fler bett bara för att känna hur hon känns på dom, typ ett tre-delat i plast och ett nova-bett skulle vara kul att prova nån gång. Men vi får se ;)

Mule

Datum: 2014-04-03 - Tid: 18:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Charmig haha

Fias favorit-pose

Datum: 2014-04-03 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Failbilder | Häst |
Gud, vilka hemska bilder haha! Hon är inte alltid så himla snygg ;) Rolig ser hon ut iallafall, har skrattat mycket åt dom här bilderna. Fia tycker oftast att det är onödigt att stå still så hon kan hålla på och kliva runt och kasta upp huvudet då, och det är i dom ögonblicken som dessa vackra bilderna är tagna haha.

Försenad film

Datum: 2014-04-02 - Tid: 09:00:00 - Kategori: Filmer | Häst | Träning |
 

Onsdag

Datum: 2014-04-02 - Tid: 07:07:13 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Hejsan hoppsan! Dagen idag ser ut som vanligt, praoar i Blackeberg från 9 till 15 sen ska jag till stallet. Fia ska ridas och allt annat såsom mocka, göra mat osv ska göras iordning. Sen ska jag hem och slappa tänkte jag! Vilken intressant och händelserik dag kände jag haha ;) näää...
 
Igår red jag Fia på ridbanan, i början var hon lite pigg och okoncentrerad, antagligen eftersom att hon vilade dagen innan. Jobbade iallafall lite med bommar och volter och efter ett tag kändes hon riktigt fin och mjuk! Travade över cavalettebommar och galopperade över en upphöjd bom. Tanken var att hon skulle gå kvar i formen och inte dra iväg mot den där upphöjda bommen och det funkade jättebra efter ett tag!
 
Sen skulle jag bara testa att göra galoppombyten för att se om det krånglade lika mycket idag som sist jag försökte, och det gjorde det. Fortfarande så gör hon superbra byten i ena varvet men i andra så bara går det inte :( Efter några försök fick jag iallafall till ett någorlunda galoppombyte över en bom i det svåra varvet så det fick räcka.
 
Jättenöjd med Fia igår iallafall, hon var verkligen skitfin annars! 
 

April väder

Datum: 2014-04-01 - Tid: 15:19:24 - Kategori: Allmänt |
På praoen idag så var det snöstorm ena minuten och sen sol nästa haha, april vädret har visst redan dragit igång... Fick iallafall sluta lite tidigare idag så nu ska jag ta mig till stallet och rida en sväng, tänkte faktiskt cykla dit så det blir premiär för i år ;) Är fortfarande förkyld så det vore dumt att jogga dit, men om jag cyklar får jag röra lite på mig iallafall!
 

Ny favorit-outfit

Datum: 2014-04-01 - Tid: 09:00:00 - Kategori: Häst | Outfits | Utrustning/produkter/kläder |
På träningen förra fredagen så fick Fia ha sitt nya Equipe schabrak som jag köpte för nån vecka sen, jäklar vad snygg hon var i det! Och eftersom att schabraket har en guldig kant så vart det huur fint som helst att ha det tillsammans med mina Tretorn Falsterbo ridstövlar och ett guldigt pannband, kan vara min nya favorit-outfit faktiskt ;) 
Två bilder från träningen, ni måste ju hålla med om att det var sjukt snyggt!? ;)

1 April

Datum: 2014-04-01 - Tid: 07:14:05 - Kategori: Allmänt | Häst |
Idag är det 1 April, visst är det då man får luras??? heheh ;) Ska iallafall iväg till min prao från 9 till 15 precis som igår, får hoppas att min huvudvärk inte kommer tillbaks bara... Efter praoen ska jag försöka dra till stallet ganska direkt tror jag, Fia måste röra på sig.
 
Skulle ju ridit henne igår men när jag kratsade hovarna såg jag att hon hade böjt hela kanten på skon som satt på ena framhoven, den satt kvar men det blir ju som att gå med klackskor för Fia haha. Hon fick vila iallafall så istället stog jag och pysslade om henne länge. Hon var såå gosig och hon somnade med huvuvdet i min famn när jag kliade henne i pannan, kände verkligen hur hennes huvud blev tyngre och tyngre haha. Så jäkla söt ♥
 
När jag fick tid över igår passade jag även på att plocka bort julpyntet som hängde på Fias box heheh, julen vara än till påska säger man väl ;)