Rundan från Mälarhöjden

Datum: 2014-09-02 - Tid: 18:53:21 - Kategori: Filmer | Häst | Tävling |
Är jättenöjd med den här rundan, Fia har aldrig hoppat så bra tror jag! Hon kom verkligen upp med bakbenen (vilket vi har haft lite "problem" med innan då hon rivit och varit i bommarna väldigt mycket med bakbenen) och så hade hon väldigt bra tryck i sprången. 
 
Men såklart finns det fortfarande saker att jobba på också. Tycker det är väldigt bra att ha en film från tävlingarna som man kan kolla på efteråt, då ser man saker som man gör bra och saker som man kan behöva förbättra eller förändra. Det jag ser på filmen som jag behöver träna på är att bli mer stilla med handen när jag tar i Fia. Syns tydligast i början av filmen innan jag hoppar första hindret. Händerna liksom guppar med i galoppsprången eller vad jag ska säga haha.
 
Sen efter 5an (som är morotshindret) vänder jag bak huvudet lite snabbt för att kolla om bommen ramlade ner eller inte då Fia slog i den - och så får jag absolut inte göra. Särskilt inte när det är så kort sträcka till nästa hinder.
 
Skulle även kunnat rida bättre mot hinder nummer 9 som är det första i omhoppningen. Fias bog glider ut lite till höger och hon hinner inte riktigt bli rak, skulle haft på mer ytterskänkel där. Det språnget blev lite konstigt, så det var tur att vi inte fick med oss en bom där.
 
Annars supernöjd med rundan som sagt! Kändes riktigt bra :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

capirossin.blogg.se