Några prints från filmen

Datum: 2015-05-31 - Tid: 21:41:03 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst | Tävling |
 

Resultat förklass och lagklass

Datum: 2015-05-31 - Tid: 19:32:32 - Kategori: Häst | Tävling |
Förklass, LA (110cm) A:0/A:0 0+4 fel:
Fia var riktigt, riktigt fin och hoppade jäkligt bra! Hon hoppar så mycket bättre när man kliver upp från LB till LA, när det blir lite högre liksom. Det var en väldigt bra runda förutom att jag råkade göra en tabbe på a-hindret i en kombination i omhoppningen. Vi låg jättestort och istället för att sitta tillbaks lite och ta ett till galoppsprång så tryckte jag på henne = hon hoppar av alldeles för långt ifrån och räcker inte över. Så ett pet där och 4 fel, det tar jag helt på mig. Väldigt klantigt av mig, men Fia var sjukt snäll som hoppade iallafall.
 
Annars är jag nöjd för det var som sagt en väldigt bra runda utöver min miss i omhoppningen!
 
Lagklass, LA (110 cm) A:1a 4 fel:
Fia var lite "stökig" och det kändes som att bogarna flög lite hit och dit haha, men hon var väldigt taggad och hoppade super även i denna klass! Dock fick vi ett stopp på a-hindret i en kombination (samma som jag klantade mig på i klassen innan, så det satt det kvar lite i huvudet på både mig och Fia kanske) då avståndet blev lite fel. Men annars en bra runda!
 
Tyvärr gick det inte så bra för vårat lag idag, vi hade väldigt oflyt... Men tack vare att det gått så bra dom tidigare omgångarna så lyckades mitt lag endå kamma hem en 2:a placeringen i totalen!! Och vårat andra Södertälje-lag blev 3:a. I och med det har vi ett elit-lag nästa år, sjukt kul!!! :D
 
Det kommer film från förklassen men tyvärr ingen från lagklassen då morsan glömde filma, men men... Förhoppningsvis kommer det lite bilder också om någon skickar!
 

Gameday

Datum: 2015-05-31 - Tid: 09:11:40 - Kategori: Allmänt |
Idag är det tävlingsdags! Inte vilken tävling som helst faktiskt, utan idag är det finalen av div 1 som går av stapeln! Jag hoppar först förklassen som går i LA (110cm) och därefter hoppas jag på att få vara med i lagklassen också som även den går i LA.
 
Hade var sjukt kul att sätta en nolla i LA idag eftersom att jag isånnafall kvalar till MSVB (120cm), men som jag skrev igår så kan jag inte ha så jättehöga förväntningar i och med att jag inte kunnat rida Fia på 3 dagar. Hon har dock blivit motionerad lite lätt av andra, men endå ;)
 
Min klass startar iallafall inte förrän i eftermiddag, så jag tänkte åka upp till stallet nu och putsa och packa grejerna och sen ta moppen till tävlingsplatsen för att kolla läget. Jupp, ni läst rätt - jag ska ta moppen haha. För en gångs skull är det en tävling som är riktigt nära, tror det kanske kan ta 5-10 minuter från stallet. Sjukt skönt!!
 
 

Sliten tjej hemma igen

Datum: 2015-05-30 - Tid: 22:07:22 - Kategori: Allmänt | Foto - Övrigt |
Hemma igen efter 3 sjukt roliga dagar på Gotland med alla 9or! Såklart skönt att vara hemma, men fan vad kul vi haft alltså! Här kommer en hel del bilder som är tagna under tiden där:
Minnen för livet! 

Här hemma ska jag iallafall duscha och börja packa upp lite. Sen är det nog läggdags för mig! Imorrn är det dags för hopptävling, ska bli sjukt kul! Kan dock inte ha så höga förväntingar i och med att jag inte kunnat rida Fia nu när jag farit borta, men men... 
 
Tävlingen är iallafall på eftermiddagen så jag kan sova ut innan jag åker till stallet och fixar. Skönt!
 
 
 

En kväll i sommarhagen - del 3

Datum: 2015-05-29 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Mot Gotlaaand

Datum: 2015-05-28 - Tid: 07:31:59 - Kategori: Allmänt |
----> Mot Gotland för klassresa!! :D
 Gotland 2012

En kväll i sommarhagen - del 2

Datum: 2015-05-28 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

En kväll i sommarhagen - del 1

Datum: 2015-05-27 - Tid: 12:00:00 - Kategori: Andras hästar | Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Radiostyrd bil

Datum: 2015-05-27 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Foto - Övrigt |
Troligtvis totalt ointressanta bilder för er hästintresserade som läser denna blogg, men eftersom att jag även gillar att fota så får ni stå ut med sånt här som inte är hästrelaterat också haha ;)
 

Dessa dumma sadlar

Datum: 2015-05-26 - Tid: 19:44:14 - Kategori: Häst | Utrustning/produkter/kläder |
Alltså det här med att hitta bra sadlar kan vara något av det värsta som finns. Det är så himla svårt att veta om sadeln verkligen ligger bra, och ska man köpa något som är så pass dyrt vill man ju liksom att det ska vara riktigt bra. Samtidigt är det svindyrt att ta ut en sadelutprovare, och jag vet dessutom många hästar som fått problem med sina sadlar trots att dom blivit utprovade av kunniga människor.
 
Som sagt så har vi ju en CWD hemma just nu, som vi fått låna och prova. Red Fia i den för första gången idag och den är riktigt skön alltså... Jag sitter bra i den och Fia verkade trivas i den. Hon kändes mjuk och fin, tog även några språng och hon hoppade väldigt bra!
 
Efter att ha kollat, klämt och jämfört med andra sadlar så har vi konstaterat att den kanske inte ligger så himla tokigt på Fia endå. Och något som är helt klart är iallafall att den ligger bättre än våran nuvarande. 
 
Några plus med CWD'n:
- Väldigt skön
- Känns som att jag sitter mer still i den
- Den ligger bättre på Fia än våran nuvarande
- Det är ett riktigt bra märke med bra kvalité
- Den är snygg
- Funkar på många hästar
 
Minus: 
- Lite små knästöd (det är den enda jag kan komma på som är bättre med nuvarande)
- Dyr
 
Mamma och jag har iallafall bestämt oss för att ringa och prata med dom som lånat ut den imorgon för att förhoppningsvis få lite bra rådgivning. Jag hoppas även på att jag kan få sluta skolan lite tidigare imorrn och testa att rida i den 1 gång till, för om vi inte ska ha den måste den vara tillbaka i Sollentuna senast klockan 18 imorgon och vi kommer få bråttom om vi ska hinna till det. 
 
Beslutsångest just nu haha :(
 Fia och jag idag när vi provhoppade lite i sadeln (bra skor vaa??? ;))

NO hela dagen

Datum: 2015-05-26 - Tid: 07:32:53 - Kategori: Allmänt |
Både idag och imorgon har vi "temadag" i NO i skolan, vilket betyder NO precis heela dagen. Det är ett av dom ämnena som jag gillar minst så detta ser jag inte fram emot. Suck, fy vad tråkigt :( Men om man ser det från den positiva sidan så behöver jag bara ta mig igenom dessa 2 temadagar - sen blir det ingen mer skola denna vecka för vi ska nämligen till Gotland på klassresa! Det ser jag fram emot!
 
Btw, sadeln vi åkte och kollade på igår lånade vi med hem. Jag provsatt lite i den när den inte låg på någon häst och den var otroligt skön! Åkte till stallet igårkväll bara för att lägga på den på Fia men tyvärr tyckte varken jag eller mamma att den låg helt 100. Trodde verkligen att den skulle passa jättebra då det är en CWD-sadel vilket är ett lite dyrare och finare märke som ska passa i princip alla hästar som har ganska normal rygg, och Fias rygg är det absolut inget speciellt med... Hmm.
 
Ska iallafall provrida henne med den idag så får vi se. Hon skulle egentligen fått klättra lite i sandtaget idag men i och med att jag ska prova sadeln blir det nog istället ett pass på ridbanan eller i sommarhagen så att jag kan känna efter lite bättre. Skulle vilja testa att ta nått litet språng över ett hinder också. 

Ett sånt där tråkigt och ointressant inlägg

Datum: 2015-05-25 - Tid: 16:20:16 - Kategori: Allmänt |
Skoldagen och stallet avklarat! Hade håltimme sista lektionen så slutade tidigt och åkte direkt till Fia. Red ut henne en sväng och fixade alla stallsysslorna, sen åkte jag hem och där är jag nu. Ska om lite drygt en halvtimme åka till Sollentuna och kolla på en sadel faktiskt, vi får se om det är nått intressant ;)
 
Det var nog allt jag hade att berätta för stunden, fan vilket bra inlägg det blev kände jag nu haha. Ajaa :-)
 

Från igår

Datum: 2015-05-25 - Tid: 09:00:00 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass |

Några bilder från gårdagens framridning

Datum: 2015-05-25 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |

Hoppning 24/5

Datum: 2015-05-24 - Tid: 18:01:43 - Kategori: Häst | Ridpass |
Fia kändes lite loj och flåsig, antagligen eftersom att hon inte är van vid den värmen som det var idag. Tror nästan att idag har varit varmaste dagen hittils detta år!
 
Hur som helst så hoppade hon iallafall bra, trots att hon var lite loj. Skuttade först runt en bana med lite lägre hinder och hoppade därefter en väldigt kort "bana" på 3 hinder med lite högre höjd, tror det låg på ungefär 100/110 cm då.
 
Det kommer filmer, dock är det inte så mycket att se. Är väldigt trött på mamma just nu (som filmade under ridpasset idag) då hon endast stod och var tjurig och klagade och inte ens försökte få till det bra. Jag har förklarat miljarder gånger hur man gör och endå så är typ varenda filmklipp jättesuddigt och så har hon zoomat in så det enda man ser är Fias mage på dom flesta hindrena. Suck, hur svårt ska det va......
Gammal bild

3-årstest på Strömsholm

Datum: 2015-05-24 - Tid: 09:23:17 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Hästen på alla bilder är Shammy

Idag + igår

Datum: 2015-05-24 - Tid: 08:57:35 - Kategori: Allmänt |
Hej på er, och godmorgon! Tänkte precis på hur jäkla fort helgerna går, det är redan söndag liksom :( Men nu är det fan inte långt kvar till sommarlov och ledighet asså, lite drygt 2 veckor bara. Sjukt!
 
Vad händer idag då? Inte så mycket faktiskt haha. Blir nog en lugn förmiddag och runt lunch ska jag ta in Fia från sommarhagen och ställa henne i en hage med lite mindre gräs så att hon inte är helt proppmätt och svullen om magen när jag ska rida i eftermiddag. Hon är ett riktigt matvrak, andra hästar kan liksom ställa sig och vila lite från ätandet då och då men Fia äter konstant haha! Hon är som jag ;)
 
Senare i eftermiddag ska jag tillbaka till stallet, och då står det hoppning på schemat! Mamma ska vara med och hjälpa till, kaaanske kan övertala henne att klicka lite bilder eller filma. Eller både och. Vi får se, hon är svårflörtad ibland haha. Planen för ridpasset är iallafall att hoppa en bana på runt 110 cm och checka så att allt känns bra, för sen om en vecka är det ju dags för tävling!
 
Tänkte berätta lite om gårdagen också!
Som jag skrev igår morse så åkte mamma och jag iväg till Strömsholm för att kolla på 3-årstestet. Shit vilken fin anläggning asså! Det var ju första gången jag var på Strömsholm. Otroligt fint verkligen. Vår kompis visade upp sin fina Shammy som drog ihop tillräckligt med poäng för att få diplom som dressyrtalang, riktigt kul! Tog lite bilder men dom i ridhuset blev helt värdelösa, och sen fick jag världens huvudvärk så att jag inte orkade ta fler bilder. Men dom som blev ska ni få se sen!
 
Efter att ha varit där åkte jag hem och vände för att rulla vidare mot stan där det blev bio med vänner. Vi såg fortsättningen på Divergent - Insurgent. Första filmen var bättre men denna var också bra!
 
Det var allt för detta inlägg, nu ska jag gå och käka frulle! Byee

Mamma och jag på äventyr

Datum: 2015-05-23 - Tid: 08:24:28 - Kategori: Allmänt |
Just nu sitter jag i bilen med mamma påväg till Strömsholm faktiskt, där det just nu är 3-års test för alla unghästar! Jag har aldrig varit på Strömsholm så det ska bli kul att få se hur det ser ut där, och extra kul ska det bli eftersom att en kompis ska visa upp sin häst där!

Shammy heter den, ni kanske kommer ihåg att jag har skrivit om den hästen förut? Jag har iallafall hjälpt till lite med den innan genom att ha hängt på den och travat på den. Jättesöt och snäll häst!

Kameran är iallafall med så jag ska försöka att knäppa massa bilder och visa er sen! Det är dock i ridhus så bilderna kommer nog bli suddiga tyvärr. Ajaa ;)Grönt

Datum: 2015-05-23 - Tid: 07:00:00 - Kategori: Foto - Natur |
 

Planering för Fia några dagar framöver

Datum: 2015-05-22 - Tid: 20:00:00 - Kategori: Häst |
Lördag: Skritta ut
Söndag: Hoppning
Måndag: Rida ut
Tisdag: Klättra i sandtaget
Onsdag: Konditionsträning
 
Torsdag, fredag och lördag är jag borta på klassresa och jag hoppas på att mamma kanske kan tömköra Fia lite. Eventuellt hinner jag rida lördag kväll vilket vore bra, för sen på söndag är det nämligen tävlingsdags! Då är det finalen av div 1 som går av stapeln, och än så länge är det min klubb som leder. Blir spännande!!
 

Ännu ett dressyrpass

Datum: 2015-05-22 - Tid: 16:57:39 - Kategori: Häst | Ridpass |
Har lagt ner ganska många ridpass på att träna dressyr med Fia nu den senaste tiden, har känt att vi behövt finslipa på den. Så även idag fick det bli lite dressyrträning på ridbanan!
 
Det gick iallafall jättebra! Hon var lite hängig i innerhanden och ville inte riktigt runda sig runt innerskänkeln i högervarvet, men annars tycker jag att hon kändes väldigt fin! Tränade på att rida henne i en lite högre form och det gick bra. Hon kändes balanserad och bar sig själv väldigt bra!
 
Gjorde lite galoppombyten och dom gick kanonbra i båda varven. Gjorde även lite skänkelvikningar, bakdelsvändningar samt minskningar och ökningar. Fia lyssnade väldigt bra och gjorde även dom sakerna kanonbra!
 
Igår red jag dressyr i sommarhagen, det gick bra även då. Fast precis som idag var hon lite hängig i innerhanden och det var svårt att runda henne för innerskänkeln i högervarvet då också. Men annars fin!
Snygga Cappi, min förra ponny!

Mycket som händer framöver

Datum: 2015-05-21 - Tid: 20:53:53 - Kategori: Allmänt |
28/5 - Åker på klassresa till Gotland
31/5 - Finalen av div 1, som går i LA (110 cm)
7/6 - Sugar Cup i Nynäshamn (en stilbedömd terrängritt där hindrena är max 60 cm höga)
9/6 - 9:ornas bal
10/6 - Skolavslutning, SOMMARLOV!!!
14/6 - Eventuellt en till omgång i Sugar Cup, på Södertälje
 
 
 

Mamma Mu

Datum: 2015-05-21 - Tid: 07:35:25 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
 

Diss

Datum: 2015-05-20 - Tid: 18:49:50 - Kategori: Hiss och Diss | Häst | Utrustning/produkter/kläder |
Jag föll inte riktigt för Glen Gordon's nya kollektion... Vad tycker ni om den?
 

Hästfri gårdag

Datum: 2015-05-20 - Tid: 07:21:24 - Kategori: Allmänt |
Mamma fick ta hand om Fia igår medan jag istället åkte iväg och träffade ett par kompisar. Vi kollade runt i lite affärer och käkade sedan middag. Det var jättemysigt!
 
Köpte ett par vanliga vita ballerina skor som jag tänkte ha sen till balen som vi har innan vi slutar 9:an (vägrar att ha klackskor, klänning kan jag gå med på men klackskor - där går gränsen haha) och så köpte jag en ny bikini från Björn Borg! Det var behövliga grejer så jag är nöjd.
Skorna kostade 75 kr och bikinin kostade 100 kr. 
 
Idag då....
Blir nog en helt "vanlig" dag idag! Går i skolan till 15.30 och därefter ska jag åka till stallet. Fia fick ju vila igår så idag ska hon ridas ordentligt. Funderar på om vi kanske ska ta oss en lång tur i skogen, vi får se ;)
 
 
 

Blommigt på Dagnäsön

Datum: 2015-05-19 - Tid: 07:08:02 - Kategori: Foto - Natur |

Min dressyrpålle är tillbaks

Datum: 2015-05-18 - Tid: 17:47:47 - Kategori: Häst | Ridpass |
Idag red jag och Fia ut en sväng på grusvägarna, det var perfekt underlag på dom efter en massa regn. Jättebra gick det att rida iallafall! Fortsatte att jobba lite på samma sätt som igår med mycket tålamåd och lösgörande övningar, och ganska snabbt så mjuknade hon och det kändes kanonbra. Hon var lyhörd, koncentrerad och trampade verkligen under sig. Äntligen verkar vi ha hittat tillbaks till rätt spår i dressyren igen! :D
 

Bilder från Jump Club

Datum: 2015-05-18 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst | Tävling |
 

110 cm Jump Club 14/5

Datum: 2015-05-17 - Tid: 17:02:48 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass | Tävling |
Hade ingen vidare bra känsla efter framhoppningen - Fia kändes seg och jag kunde av någon konstig anledning inte vara följsam i sprången helt plötsligt!? Kände mig ungefär som en stor, fet, jobbig klump på Fias rygg.
 
Inne på banan kändes det som tur var mycket bättre direkt! Fia lyssnade bättre så fort vi kom in där och det kändes som att hon taggade till lite mer då. Hon hoppade riktigt bra också! Tyvärr var det ju som så att efter 3an red jag direkt mot 6an och hoppade den, klant-arsel asså. Mitt undermedvetna tänkte nog att "vi tar en liten genväg här för att spara tid, hoppas ingen ser".
 
Haha nää men det roliga var att jag inte ens märkte själv att jag red fel (reagerade dock lite över hur fort det hade gått och hann tänka ungefär "what, är jag redan på nummer 8?!!??" när jag red mot det hindret haha!), och inte domaren heller. Hann hoppa 2 hinder till och var påväg mot det 3e efter 6an innan jag blev tillsagd.
 
Vart lite smått chockad faktiskt, fattade inte först vilka hinder jag hade glömt ens. Och dessutom så glömmer jag aldrig banor, det händer liksom inte. Så att jag nu glömde banan gjorde mig väldigt irriterad, det kommer ta ett bra tag innan jag släpper det där haha ;)
 
Jaja, shit happens. Pållen va fin iallafall! Det enda språnget som blev lite knasigt är det på hinder nummer 7 (vilket blir 5e språnget i filmen i och med att jag missade 2 hinder på vägen dit) för där låg vi rätt stort och Fia tänkte att, för att vara på den säkra sidan så hoppar vi 130 cm istället för 110 = jag flyger med som en säck potatis.
 
Annars nöjd!

Välbehövligt dressyrpass

Datum: 2015-05-17 - Tid: 15:51:44 - Kategori: Häst | Ridpass |
Bestämde mig för att rida ett ordentligt dressyrpass på ridbanan idag eftersom att det gått väldigt dåligt att rida tidigare i veckan, så det kändes välbehövligt.
 
Ridpasset började sådär då Fia var väldigt okoncentrerad och lyssnade dåligt, men jag tvingade mig själv att ha mycket tålamod (vilket jag annars kan vara rätt dålig på att ha hehe) och gjorde lite olika övningar - t.ex skänkelvikningar, ökningar, minskningar, fram- och bakdelsvändningar osv..
 
Och när jag gjort dessa övningar ett bra tag så började hon mjukna mer och mer, och tillslut vart hon till och med riktigt fin! Så jag är jättenöjd verkligen, skönt att äntligen hitta den där känslan som jag strävat efter. 
 

I'm back

Datum: 2015-05-17 - Tid: 12:39:09 - Kategori: Allmänt |
Hejsan allesammans! Det har varit skönt att komma bort från allt här hemma några dagar, men nu är det skönt att vara tillbaks igen. Har inte gjort speciellt mycket på landet - åkt lite fyrhjuling, fiskat med pappa och fotat typ. Men det var mysigt iallafall! Fast det är roligare där på sommaren när det finns lite mer att göra.
 
Nu tänkte jag strax byta om och dra, ni kan väl kanske gissa vart jag ska haha...? Stallet ofcourse! ;) Har varit borta från Fia i endast 2 dagar men saknar henne redan. Ska pyssla om henne ordentligt och sen ta en ridtur! Därefter när jag är hemma igen tänkte jag börja ladda upp film och bilder från tävlingen i torsdags som ni säkert undrar över. Där jag klantade mig och hoppade fel hinder... Åh haha, är fortfarande sur över det :( 
 

Fia luftar lite...

Datum: 2015-05-14 - Tid: 19:12:49 - Kategori: Allmänt |
...och jag flyger jag med haha!
Inte det vackraste språnget vi gjort kanske


Skulle vilja slå mig själv hårt, i ansiktet

Datum: 2015-05-14 - Tid: 13:42:48 - Kategori: Allmänt | Häst |
Fia kändes såå fin på tävlingen idag, men vad gör klantarslet på ryggen då!?!? Jo hon rider fel väg. Fan vad arg jag blir på mig själv. Jag hade banan solklart framför mig i huvudet, men efter 3an fick jag syn på 6an som jag tyckte såg ut som ett jättebra hinder att hoppa. Jag glömmer aldrig banan, asså det händer inte. Tror det här var andra gången någonsin under alla mina 11 år som jag ridit. Förstår ni vilken besvikelse att sitta på en häst som känns jättefräsch och hoppar som en kanon, och sen rida fel väg så att vi bli uteslutna!? Vi hade kanske satt sista nollan till 120 cm om jag inte gjort så :((( Vill typ slå mig själv, hårt haha.
 
Aja, nya tag nästa tävling. Kanske ska ha med mig GPS på Fia då som visar vägen till nästa hinder, det vore nåt!
Ni får bilder och film efter helgen när jag har tid att ladda upp det, för nu ska jag som sagt åka bort och kommer inte hem igen förrän om några dagar. Ska bara packa det allra sista sen rullar bilen.
 
Men ni får ha det så bra så länge, jag ska försöka att slänga upp nått via mobilen om jag hittar täckning. Annars hörs vi helt enkelt på söndag igen!

Uppe med tuppen

Datum: 2015-05-14 - Tid: 06:00:57 - Kategori: Allmänt | Häst |
Idag ska vi till Jump Club och tävla! Det är en bit att åka och jag hoppar första klassen så idag blev en tidig morgon. Men tidiga mornar hör ju liksom ihop med tävling endå!
 
Denna tävling blir iallafall årets utomhus debut för mig och Fia, kul! Det är ju faktiskt himla mycket roligare och skönare (okej, inte om det regnar) att tävla på utebana! Det känns inte lika trångt och hindrena känns inte riktigt lika höga när dom står ute av någon konstig anledning. Hästarna brukar bli lite piggare också.
 
Klassen vi ska hoppa är LA, 110 cm. Blir vår 4:e start i LA! Hoppar bara en klass, så gör vi ganska ofta. Då blir det inte så långa dagar vilket både jag, mina "hästskötare" (aka mor & far) och hästen tycker är skönt.
 
Har inga jättestora förväntningar inför dagens klass i och med att det inte har gått så jättebra att rida tidigare i veckan, plus att jag tror att det är rätt hård konkurrens. Men vi får helt enkelt bara tuta och köra och försöka göra vårt bästa. Mer än så kan vi faktiskt inte göra ;)
Foto: Lisa Wåhlander, dittfotografi.weebly.com

Juste, det har jag glömt berätta för er. Men ganska direkt efter tävlingen kommer jag att åka iväg till vårat landställe och stanna där fram till på söndag, och där finns det typ ingen täckning = dålig uppdatering här på bloggen. Jag har tyvärr inte hunnit fixa några tidsinställda inlägg så denna helg kommer nog bloggen att stå rätt still. Sorry!
 

En sak på listan avklarat

Datum: 2015-05-13 - Tid: 17:56:48 - Kategori: Allmänt |
Med hjälp av vår SYV på skolan så har jag idag gjort mitt gymnasieval, känns väldigt skönt att ha det avklarat och slippa tänka och stressa över det! Och om det nu skulle råka bli så att jag verkligen inte trivs på gymnasiet jag kommer in på så får jag väl helt enkelt byta, inte svårare än så.
 
Dagen annars då? Den har väl varit bra tycker jag! Hade inga lektioner efter lunch i skolan då vi hade "idrottsdag" istället. När vi slutat åkte jag till stallet direkt och red Fia, idag gick det mycket bättre än det gjort dom senaste dagarna! Det tog ett bra tag men hon kändes väldigt mjuk, lyhörd och avslappnad på slutet. Så nu känns det lite bättre inför imorgon när det är dags för tävling på Jump Club!
 
Kom iallafall ganska nyss hem från stallet och alla grejer inför tävlingen är putsade och packade. Nu tänkte jag börja med att skriva klart en labbrapport som ska lämnas in i skolan efter helgen så att jag kan pricka av det på listan också. Som jag skrev imorse - det ska bli jäkligt skönt med ett sommarlov asså! Trött på skolan för tillfället.
Ungefär såhär kommer vi att se ut imorgon! Vinrött med guld.

Det är mycket nu

Datum: 2015-05-13 - Tid: 07:29:11 - Kategori: Allmänt |
Igår råkade jag hitta ett papper mitt i all röra som handlade om gymnasievalen, och då råkar jag se att nu på måndag (!!!!!) är sista dagen att välja vart man ska gå!? Har lite smått panik just nu asså, jag har fortfarande inte nån j*vla aning om vart jag ska gå. Vet inte ens vad för linje. Fan va bra Joanna! 
 
Sen insåg jag även igår att jag glömt bort att göra några jobbiga skoluppgifter som måste vara klara snart, bl.a ett hyllningstal till svenskan. Jag hatar att hålla tal haha, blääää. Det är rätt mycket nu asså, vill ha sommarlov :( 
 
Och utöver skolan som går dåligt har det också gått dåligt med Fia. Hon har vart lite små-knäpp 3 dagar i rad nu så idag blir det ett pass på ridbanan där målet är att endast försöka få henne lugn och avslappnad. Sen imorgon är det hopptävling för oss, vi får se hur det går.....

Datum: 2015-05-12 - Tid: 07:08:11 - Kategori: Häst |
Åh vad jag älskar denna tjejen, min absoluta favorit! <3

Pigg Fia

Datum: 2015-05-11 - Tid: 19:39:06 - Kategori: Häst | Ridpass |
Gårdagens ridpass: 
Skrittade bara barbacka då himlen öppnade sig och regnet öste ner. Fia var pigg och glad men väldigt fjollig, en gång blev hon blev rädd för något och på en millisekund gjorde hon en 180-graders vändning och drog iväg. Jag som satt på långa tyglar och tänkte på annat var såhääääär nära på att åka av haha! Hängde på sidan men lyckades på något sätt klamra mig fast och hitta blalans igen
 
Dagens ridpass: 
Red ut i skogen och typ det första Fia gör är att bli rädd för en motorcykel (som kör ungefär 10 meter bort och som Fia hunnit se låångt innan den kommer nära) så att hon slänger sig runt och drar iväg precis som igår... Fast idag hade jag som tur var sadel och satt kvar utan problem haha.
 
Efter det var hon bara allmänt jobbig och okoncentrerad, gick och kollade på annat hela tiden och lyssnade dåligt (både framåt och tillbaks). Hon försökte även dra iväg och sticka i galoppen. Sjukt pigg var hon! Efter ett tag kändes det iallafall lite bättre och hon mjuknade lite mer, så vi avslutade bra åtminstone! ;)
 Tro det eller ej men jag lyckades faktiskt sitta kvar här!

Ny grimma

Datum: 2015-05-11 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Häst | Utrustning/produkter/kläder |
Vann en grimma från Schockemöhle på tävlingen förra helgen, den passade Fia perfekt! Både i storlek och i "utseende" eller vad man ska säga. Tyckte den var rätt fin när den satt på faktiskt, stilren liksom!

Tråkiga nyheter

Datum: 2015-05-10 - Tid: 13:53:57 - Kategori: Andras hästar | Häst |
Häromdagen så fick jag stå och pussa hejdå på fina Nitro, för han har nämligen flyttat nu. Känns jättetråkigt, jag har ju endå ridit honom en hel del under ungefär ett år nu och det är klart att man fäster sig vid hästen då.
 
Men jag är iallafall superglad över att jag fick träffa och lära känna honom, han är väldigt speciell den hästen. Förhoppningsvis kommer jag att kunna åka och hälsa på honom ibland! Fina Nitro ♥
Kungen <3

Hästloppis och öronbilder

Datum: 2015-05-09 - Tid: 12:44:59 - Kategori: Allmänt | Häst |
Är hemma från stallet igen och ska käka lunch nu, därefter ska jag faktiskt iväg på hästloppis! Det är inget speciellt jag är ute efter men det är alltid kul att kika såklart. Kanske hittar något jag vill ha, vem vet ;)
 
Efter loppisen ska jag träffa ett par kompisar som jag spenderar resten av dagen med, blir nog kul!
 
Här är några bilder från Fias och min mysiga uteritt imorse, så underbart väder!:
Så skönt att stå i ett stall med bra och fina ridvägar!

Stenbrottet

Datum: 2015-05-09 - Tid: 08:57:51 - Kategori: Allmänt | Foto - Natur |
 
Hejsan svejsan! Är hemma just nu och ska strax till stallet, tänkte rida nu på morgonen så att jag har det klart. Tror Fia får en ganska lugn och kravlös uteritt, kan tänka mig att hon är lite trött efter igår för då var det konditionsträning för henne. Så ett lugnt pass blir bra!
 
Hon var förresten jätteduktig igår, kämpade på väldigt bra och var mjuk och fin! Testade att köra lite längre galoppintervaller än jag gjort dom tidigare gångerna och det funkade bra tycker jag. 
 
Hur som helst, nu måste jag åka. Hörs senare!

:(

Datum: 2015-05-08 - Tid: 07:29:00 - Kategori: Allmänt |
Gårdagen vart en besvikelse... Det var så jääääkla mycket människor, helt sjukt alltså. Vi fick kom fram rätt sent och vi fick stå i kön i 2 timmar och 20 minuter (!!!!) innan vi kom in. Så kl 21.20 var vi inne, och då springer vi fram till scenen som galningar för att hinna se Veronica Maggio som skulle sluta kl 21.30. Men det enda vi får höra när vi kommer fram är ungefär "Hejdå och tack för ikväll". Alltså, fattar ni vilken besvikelse att komma fram till det efter timmar i en trång kö!? Vi var helt säkra på att vi skulle få höra åtminstone 1-2 låtar eftersom att det var 10 minuter kvar, men så avslutade hon tidigare såklart. Fan fan fan :( Ville så himla gärna se henne....
 
Jaja, nu är det som det är. Och det lär ju liksom inte ha varit sista gången hon uppträdde, så jag får helt enkelt gå och kolla på henne en annan gång istället. Eller lyssna på henne på Spotify hemma, haha!
 
Hur som helst! Today is friday, me like. Går i skolan till klockan 14 och därefter ska jag till stallet och rida min kära pålle som fick en vilodag igår. Har inte bestämt än hur jag ska rida, men funderar på om det kanske får bli ett konditionspass i sommarhagen idag... Hmm.
 
Efter stallet ska jag hem till farmor och farfar på middag, farfar fyller nämligen 80 år! Stort grattis till dig!!! =) Har inga planer efter det men kanske träffar nån kompis eller nått, vi får se.
 

Snygga nyheter från Kingsland

Datum: 2015-05-07 - Tid: 12:00:00 - Kategori: Häst | Utrustning/produkter/kläder |
Kikade in på charlies.nu's hemsida häromdagen, där hittar man nästan alltid massa snygga nyheter. Denna gången fastnade jag lite speciellt för det ni ser på bilden nedan, tröja och schabrak från Kingsland!
Riktigt snyggt, hade vart så fint tillsammans också eftersom att det matchar! To die for. Jag är kär haha! Tänk det här på Fia, mums. Vill så gärna ha ett vitt schabrak till henne, tycker det ser proffsigt och stilrent ut.
 
Tyvärr (sparar det tråkiga till sist haha) är det inga billiga grejer, tröjan kostar 999 kr och schabraket 599 kr. Men jag funderar faktiskt på om jag kanske ska ta och spara ihop lite pengar till detta, köper så sällan grejer liksom. Vi får se... ;) 

Torsdag

Datum: 2015-05-07 - Tid: 07:00:00 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst |
Godmorgon allihopa, hur mår ni då!? Förhoppningsvis bra ;) Jag mår iallafall jättebra och jag är så glad just nu för det märks mer och mer att sommaren är påväg. Igår var det såå himla varmt och skönt, Fia fick gå ute i gräshagen nästan enda till klockan 21.00 och inte ens då hade hon bråttom in! Det är nog inte så himla länge kvar tills dom kan sova ute... 
 
Sommarpälsen på Fia har börjat komma nu också, jättefin blir hon! 
 
Idag är det iallafall torsdag. Går i skolan som vanligt till kl 16 och därefter får vi se vad det blir. Eventuellt ska jag gå med några kompisar och se Veronica Maggio på Gröna Lund, det vore hur kul som helst så jag håller tummarna för att det blir så! Gillar hennes musik väldigt mycket. Isånnafall kommer Fia att få en vilodag idag då jag inte kommer hinna till stallet, men hon reds ordentligt igår så det gör ingenting...
 
Hon fick en lång uteritt igår, vi hade det jättemysigt! Red ner till vattnet och lät henne doppa tassarna lite, det var premiär för i år faktiskt. Ännu ett sommartecken!! ;) Därefter fick det bli lite klättring och galopp. Fia kändes väldigt mjuk och fin, så det var kul!
 
Grabben red jag också igår, och han levererade ännu ett bra pass! Dock kändes han lite segare igår (vilket antagligen berodde på att det var så varmt) än han gjort dom andra dagarna. Men mjuk och fin var han! 
 

*ingen rubrik*

Datum: 2015-05-05 - Tid: 07:15:59 - Kategori: Andras hästar | Häst | Ridpass |
Igår red jag Grabben igen, för er som missade det är hans ägare Camilla bortrest fram till på fredag och jag rider honom under den tiden. Det gick iallafall jättebra att rida igår! I början var han lite tung i handen och stark i galoppen men efter en stund kändes han väldigt mjuk och fin i alla gångarter och i båda varven samtidigt som han fortfarande bjöd framåt och hade lite egen motor också. Bästa passet hittils!
 
Fia skrittade jag bara en tur på igår, men hon kändes pigg och glad iallafall! Blir en skrittur för henne idag också, brukar nästan alltid låta min häst få 2 lugna dagar efter tävlingar och träningar =)

Film på rundan

Datum: 2015-05-04 - Tid: 18:30:52 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass | Tävling |
LA, 110 cm A:0/A:0
Fia kändes jättefin på framhoppningen men blev lite spänd inne på banan. Hon blir ofta det på Årsta känns det som... Att hon var spänd resulterade iallafall i att hon var lite tittig och överhoppade sig ordentligt vissa språng. Det syns speciellt på A-hindret i kombinationen (hinder nr 4) som var en oxer, där hoppar hon mer uppåt än framåt så att jag hamnar lite ur balans. Som tur var tog hon eget initiativ och löste B-hindret på egen hand!
Här har ni A-hindret i kombinationen. Som ni ser är Fia typ en halvmeter över haha!
 
Ett annat språng som blev lite konstigt var hinder nr 6, där låg vi helt rätt i avståndet men Fia tyckte att det hindret var läskigt så hon stoppade upp lite precis innan och klämde in ett halvt till galoppsprång haha. Men det gick ju det med tydligen, tur att hon är snabb i fötterna ;)
 
Annars är jag faktiskt väldigt nöjd med rundan, särskilt med tanke på den orutinen som Fia och jag har på den höjden. Många språng är riktigt bra tycker jag och det mesta flöt på utan problem. Jag skulle bara vilja att Fia slutade överhoppa sig så mycket för hon kör slut på så himla mycket energi i onödan när hon gör så..
 
Här har ni filmen:
(glöm inte att ni kan klicka på kugghjulet nere till höger och välja "720p" för att göra kvalitén bättre)

Fia slutar aldrig förvåna en

Datum: 2015-05-03 - Tid: 21:01:00 - Kategori: Häst | Ridpass | Tävling |
Fia och jag dubbelnollade och vann dagens LA!!!!
 
Fyfan vad hon är grym den där ponnyn, hon slutar aldrig förvåna en alltså. Så jäkla kul att vi lyckades rida runt flefritt, och att vi dessutom skulle få en vinst på det hade jag aldrig någonsin kunnat tro. Det var liksom vår tredje LA någonsin, och första för i år. Bästa, bästa Fia. Hon är så jäkla bra <3 Nu har vi lyckats få 2 nollor på endast 3 starter i LA, 1 till och sen är vi kvalade till MSVB, 120 cm (!!!!). Herregud, det börjar bli riktigt högt alltså...
 
Ett lite längre inlägg med utvärdering av rundan kommer senare, antagligen typ imorgon. Då ska ni få se filmen också! Men några bilder kan ni iallafall få se nu:
♥ ♥ ♥

Min häst är helt jävla otrolig <3

Datum: 2015-05-03 - Tid: 17:42:34 - Kategori: Allmänt |Såhär får min häst ladda upp inför tävling

Datum: 2015-05-03 - Tid: 09:54:25 - Kategori: Allmänt |Tävling imorgon

Datum: 2015-05-02 - Tid: 17:37:27 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst | Ridpass |
Imorrn är det dags för tävling igen, på Årsta Runsten! Blir andra gången vi åker dit för denna vecka, var ju där på terrängträning i onsdags också.
 
Fia och jag startar våran 3:e LA imorgon, blir även första LAn för i år. Ska bli spännande! Fia känns fin för tillfället så det går förhoppningsvis inte allt för dåligt.
 
Packat och klart är det iallafall, och all utrustning är tvättat och putsad. Trots att vi kommer åka iväg rätt sent imorgon (tror inte vi åker förrän runt lunch typ) så känns det väldigt skönt att ha allt klart! 
Fia och jag kommer att klä oss i detta under morgondagen:
 

Utöver att packa till tävlingen har jag även hunnit med att rida lite hästar idag!
 
Fia red jag bara en kort sväng på då hon kändes väldigt mjuk och fin från början. Inte alls hängig i handen och bar sig jättebra! Så henne är jag väldigt nöjd med.
 
Betty red jag först ut en sväng men hon var helt vild så jag fick rida tillbaks till ridbanan. Väl där så var hon både fin och rätt jobbig. Hon kändes väldigt mjuk och var fin på det sättet, men hon hade lite samma tendens som igår (fast idag var det ännu värre) och blev stark så fort jag skulle sakta ned. Och i halterna så bara kopplade hon bort mig helt. Så det jobbade jag jättemycket med och på slutet började det bli bättre!
 
Grabben var riktigt duktig idag! Han var pigg och framåt men höll inte på och busade någonting vilket han gärna gör vanligtvis om han är pigg. Nä, idag skötte han sig riktigt bra faktiskt. Mjuk, avslappnad och lydig. Kul!
 

4 pållar senare

Datum: 2015-05-01 - Tid: 16:56:04 - Kategori: Andras hästar | Häst | Ridpass |
Fia: Hon fick bara en lugn tur med skritt och lite jogging, kändes mjuk och pigg!
 
Betty: Hon var väldigt spänd och pigg så det fick bli ett pass på ridbanan. Det gick iallafall bra, men hon var ibland väldigt ofokuserad. Typ gnäggade och kollade på annat. Fast när hon väl fokuserade så kändes hon väldigt fin! Det jag jobbade på mycket med henne idag var halterna och sen övergångar från trav till skritt. Där bet hon nämligen tag i bettet och det gick inte att få någon kontakt med henne överhuvudtaget. Speciellt i halterna. Men jag tyckte iallafall att det blev mycket bättre på slutet!
 
Zack: Fick faktiskt äran att hoppa honom idag! Det var första gången så det var kul. Bra gick det också! Han är dock inte helt igång just nu och har knappt hoppat någonting alls under en lång period så han blev trött fort. Men han tyckte det var kul och bjöd framåt så fort han såg hindrena!
 
Grabben: Honom red jag på ridbanan och han är inte heller helt igång så det blev ett ganska kort pass. Men jag tycker att han kändes fin! Han var rätt pigg och spänd i början, då höll han även på och studsade lite i galoppen. Men efter en liten strund lugnade han sig och slappnade av mer, då kändes det mycket bättre!
 

Terrängträning film

Datum: 2015-05-01 - Tid: 11:00:00 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass | Träning |
 
Fina fina ponny, hon slutar aldrig förvåna en! <3
Och sorry för så dålig kvalité på filmen, men så går det när man redigerar i Movie Maker haha...

1 maj

Datum: 2015-05-01 - Tid: 10:10:58 - Kategori: Allmänt | Häst |
Godmorgon godmorgon! Då var det maj då - en månad kvar tills sommaren börjar och lite drygt en månad tills sommarlov. Hur underbart!?
 
Håller för tillfället på och fixar med filmen från terrängträningen på Årsta Runsten som ni ska få se sen. Kan sitta och kolla på klippen från den träningen om och om igen för det är så himla kul att se Fia så otroligt glad haha!
 
Om nån timme tänkte jag försöka få i mig lite lunch och därefter spendera resten av dagen i stallet. Minst 3 hästar ska ridas idag, och eventuellt blir det 1 eller 2 till. Hoppas min skadade hand håller för det hehe. Dom som jag ska rida är iallafall Fia, Grabben och Betty. Eventuellt-hästarna (haha) är Nitro och Zack. Kul med många hästar!
 
Och utöver att rida är det som vanligt massa stallsysslor som ska fixas också. Så det gäller för mig att vara effektiv idag alltså! Sitta och lata sig hinns inte med här inte ;)
En gammal bild på mig och en ponny som heter Eila!

bloglovin