Ny jacka

Datum: 2015-09-29 - Tid: 14:00:00 - Kategori: Allmänt | Utrustning/produkter/kläder |
Följde med min mor och bror till Bromma i söndags då han skulle kolla på lite kläder sig till. Och då råkade det även följa med en jacka till mig hem hehe. Tyckte den var jättesnygg, sa klick direkt! Och jag har faktiskt ingen jacka som är "mellantjock" så det var endå inget onödigt köp. 
Typ min första jacka som inte är marinblå haha... Denna är grå/grön.
 
...och så råkade det även följa med ett par gosse-strumpor hem. Typ dom mysigaste någonsin, bor i dom här hemma! Går inte att beskriva hur mjuka och gossiga dom är haha.
 
 

Ett tidigt dressyrpass

Datum: 2015-09-29 - Tid: 09:53:22 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Strax innan kl 7 var jag i stallet imorse, och strax efter kl 7 satt jag på Fia. Hej och hå! Red (som jag hade planerat) ett pass med dressyr på ridbanan, gick jättebra! Tog ganska lång tid att få Fia där jag ville ha henne idag, men efter massa skänkelvikning, öppnor, slutor, övergångar, fram- och bakdelsvändningar så kändes hon tillslut väldigt fin. Otroligt mjuk och lyhörd. Hon gjorde jättefina skänkelvikningar, galoppombyten och ökningar! 
 
Det enda som inte riktigt funkade idag var den förvända galoppen. Det var ett bra tag sen som jag och Fia tränade på det nu, så antar hon hon "glömt bort" lite typ. Hon tyckte iallafall att jag var jättekonstig som höll på och fattade fel galopp, därför rättade hon själv hela tiden till rätt galopp haha. Smart hest.
 
Men som sagt, hon kändes jättefin så det är jag nöjd med! 
 

Vecka 40

Datum: 2015-09-28 - Tid: 18:19:34 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
 
Ser fram emot hoppkursen på Jump Club så himla mycket, det ska bli sjukt kul och spännande! Hoppas verkligen att det blir 2 lyckade och lärorika dagar.

Nya boxskyltar

Datum: 2015-09-28 - Tid: 11:25:11 - Kategori: Allmänt | Häst |
Nu har alla hästar i vårat stall fått matchande boxskyltar med namn, födelseår och stam eller ägare. Svarta med guldig text. Tycker det blev riktigt snyggt, ser mycket bättre ut när alla hästar har varsin boxskylt!
 
 
 

En nyklippt Fia

Datum: 2015-09-28 - Tid: 11:00:39 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Här ser ni bilder på en nyklippt Fia, visst blev hon snygg? :D Dock är hon som sagt väldigt skitig och är i behov av ett bad haha...
 
Denna vecka har jag eftermiddagslektioner i skolan, så nu på morgonen har jag varit i stallet och fixat och ridit. Fia fick ännu ett ridpass i sommarhagen, som sedan avslutades med en kort uteritt. Hon kändes mjuk och fin, gjorde inget speciellt och red inte länge utan ville bara komma till ett läge där hon kändes bra. Sedan avslutade jag med uteritten, jäklar vad pigg och glad hon blev då - hon drog iväg så fort jag fattade galopp haha.
 
Nu ska jag käka lite lunch och därefter är det dags att knalla till bussen. 12.40 börjar jag idag, och slutar runt 17.

Fina Zack idag

Datum: 2015-09-27 - Tid: 20:18:19 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst |
 

Inget mer jobb

Datum: 2015-09-27 - Tid: 12:18:39 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Hej på er! Igår jobbade jag det sista på Solvalla så hela min förmiddag idag har jag spenderat i stallet. Jag har ridit Zack och Fia, och jag har även klippt Fia som började likna en nallebjörn. Hon var lika snäll och duktig som förra året - stod helt still och lät en klippa henne överallt utan problem. Väldigt skönt att det går så smidigt! Snygg blev hon också, dock upptäckte jag hur otroligt skitig hon var under pälsen haha. Tror nästan att jag måste bada henne lite innan kursen på Jump Club nästa helg för sådär kan hon inte se ut... ;)
 
Ridpassen gick iallafall bra. Zack red jag ut en liten sväng - han var jättepigg, mjuk och fin! Fia red jag en liten stund i sommarhagen, vårat första lite mer seriösa ridpass efter hennes lugna vecka som hon har haft nu. Det gick jättebra, hon kändes väldigt fin efter en liten stund!
 
Just nu är jag hemma och ska strax käka lite lunch. Därefter är jag sugen på att åka och kolla i en hästaffär i närheten med massa rea, doch har jag inget jag behöver köpa.. Men kolla är alltid kul ;) Annars är det mest sånnadär "tråkiga saker som måste göras" som står på schemat för dagen. Typ, städa, byta lakan, göra läxor osv.. 

Jobba jobba jobba

Datum: 2015-09-26 - Tid: 06:40:37 - Kategori: Allmänt |
Jobbade på Solvalla till 22 igår och fortsätter denna dagen med att jobba som funktionär på Södertäljes hopptävling. Jag skulle ju egentligen själv ha tävlat där men då Fia kändes så dålig på förra tävlingen ville jag inte gå ut i en LA nu, och därför så strök jag mig. 

Jag och mamma börjar iallafall klockan 8 som funktionärer, och slutar sedan runt klockan 13. Då ska jag skynda mig hem och åka till stallet för att pyssla om Fia och ta en tur på henne, har jättedåligt samvete för att jag inte hunnit åka till henne på 2 dagar :( Tror dock inte att hon är så ledsen över att hon har fått slippa mig för hon går i en stoor gräshage hela dagarna och har det bra.

Efter stallet väntar ännu mer jobb på Solvalla, börjar kl 18 och slutar väl kanske runt 23. Det är mycket nu... Dock är det de sista jag jobbar nu, för på söndag har jag bestämt att jag ska få en lugn dag haha ;)

Hur som helst. Nu ska jag börja klä på mig och sen rullar mamma och jag iväg mot färjan för att ta oss till Södertälje. Hej och hå!

Och juste, STORT GRATTIS till min kära mor som fyller år idag! Hon kunde nog inte tänka sig något bättre än att hänga på en hästtävling hela sin födelsedag, perfekt haha..


Fia och "hennes" flock i deras hage

Stallfria dagar

Datum: 2015-09-25 - Tid: 05:56:39 - Kategori: Allmänt |
Både igår och idag fick bli stallfria dagar, jag blev nämligen tillfrågad av en kompis om jag ville rycka in och hjälpa till att jobba lite på Solvalla då det behövdes hjälp. Så det gjorde jag! Började direkt efter skolan igår och jobbade till strax efter 21. Har serverat mat till miljarder människor och plockat upp massa skräp efter alla haha. Men det var ganska kul! 

Även idag ska jag jobba hela eftermiddagen/kvällen, så jag hinner tyvärr inte åka till stallet och Fia... Men mamma är snäll och tar hand om henne medan jag jobbar! 

Nu ska jag iallafall ta och gå upp och käka lite frulle, därefter väntar skolan. Känns vääldigt tungt att behöva lämna min varma gosiga säng haha :(Andas...

Datum: 2015-09-23 - Tid: 22:09:59 - Kategori: Allmänt |
Vet inte varför men av nån anledning känns allt.... typ rörigt just nu haha. Det bara snurrar innanför skallen liksom. På grund av det så har bloggen hamnat lite vid sidan om den senaste tiden, får se hur länge till det håller i sig. Men jag skriver då och då när jag känner för det helt enkelt. 

Har inget mer speciellt intressant att berätta utan ville mest berätta läget just nu. Kan ju i och för sig skriva ett par ord om Fia och om min dag bara för att fylla ut inlägget med lite text haha.

Fia har både igår och idag fått sig en låång skrittur i skogen, nästan 1 timme har vi vart ute båda gångerna. Superhärligt bland alla höstlöv! Och förutom att rida idag har jag även gått i skolan såklart, och nu på kvällen har jag fått en del plugg avklarat. Alltid lika skönt när man gör klart läxor i tid, annars är jag ganska duktig på att göra klart dom i sista sekunden.

Precis just nu ligger jag i sängen och ska direkt efter att detta inlägg är skrivet ta och sova. Det är tidiga mornar för mig nu nör gymnasiet börjat, alarmet ringer 05.45 imorrn...

Godnatt
Saknar detta så - sommarlov och inga måsten.


Next: stallet

Datum: 2015-09-22 - Tid: 14:17:38 - Kategori: Allmänt |
Skolan är avklarad för dagen, har precis käkat lite lunch här hemma och ska nu knalla iväg till stallet. Brukar väldigt sällan överge min moppe för att gå till stallet haha, men jag känner att jag faktiskt borde röra på mig lite mer än vad jag gör. Så en prommis får det bli! Tar ca 25-30 minuter att gå, ganska lagom.

Hur som helst - stallsysslorna ska fixas och Fia ska ridas. Hon promenerat henne i 2 dagar nu och idag tänkte jag skritta ut en lång runda på henne! Som jag skrev häromdagen så kommer typ hela denna vecka bli ganska lugn för hennes del - bara kravlösa uteritter. Men det är mysigt!
 
Några bilder på Fia från gårdagens promenad med henne:
 

Film när jag hoppar Zack

Datum: 2015-09-22 - Tid: 07:25:29 - Kategori: Andras hästar | Filmer | Häst | Ridpass |
Här kommer en liten film från när jag hoppade fina Zack i söndags! Det är typ andra gången jag hoppar honom, och första gången var för ungefär 1 år sen tror jag + att han inte är hoppad mycket alls den senaste tiden. Så ni får ha lite överseende med det haha ;) Men jag tycker att det gick jättebra iallafall!
 
Sorry för dålig kvalité men Movie Maker har en förmåga att göra så med filmerna... Suck
 
Bjuder på 2 bilder också!
 

Från en fotolektion i skolan

Datum: 2015-09-21 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Allmänt | Foto - Övrigt |
Höstigt!

Hoppat Zack och promenerat Fia!

Datum: 2015-09-20 - Tid: 15:05:06 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst | Ridpass |
Idag fick jag hoppa Zack! Han är inte hoppad så mycket den senaste tiden, men för några år sen har han gått höga klasser så han är väldigt duktig på att hoppa. Det gick iallafall riktigt bra och han var jättefin! Han tyckte det var sjuukt kul haha, jäklar vad pigg han blev och vad han bjöd på hindrena. Riktigt roligt! Förhoppningsvis får jag hoppa honom nån mer gång framöver, för hans ägare som var med var också jättenöjd.
 
Fia gick jag en mysig promenad med i det fina vädret. Stannade länge och lät henne käka tistlar och nypon. Visste ni att det är jättenyttigt för hästar? Innehåller massa bra saker ;) Hon tycker det är supergott också!
Zack

Gårdagen

Datum: 2015-09-20 - Tid: 14:32:59 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass | Tävling |
Har egentligen inte så mycket att skriva om gårdagen. Det gick jättedåligt och Fia var inte sig själv... Sjukt tråkigt, blir såklart orolig ifall det skulle vara nått med henne. Har dock bestämt mig för att jag inte tänker spekulera så mycket kring det just nu utan Fia får en lugn vecka nu och sen rider jag på som vanligt igen. Känns hon inte ok då kollar vi självklart upp henne, men annars fortsätter vi som vanligt. Alla har vi dåliga dagar och det behöver absolut inte vara något fel på henne, och just därför så glömmer vi gårdagen tills vidare.
 

Tog en sovmorgon

Datum: 2015-09-19 - Tid: 10:14:44 - Kategori: Allmänt |
Det var länge sedan jag fick sova ut lite, så jag passade på att göra det idag! Jätteskönt. Klassen jag ska hoppa på tävlingen börjar nämligen inte förrän runt kl 13-14 om vi räknat rätt, och eftersom att det inte tar lång tid att åka dit heller så det är ingen brådska direkt. Kan alltså slappa och bara ta det lugnt nu på förmiddagen.
 
Gjorde ni nått kul igår då? Jag hade en lugn och jättemysig fredagkväll tillsammans med en kompis, vi lagade god middag och käkade sen massa godis framför Idol på tv:n. Herregud vad jag var mätt, orkade knappt ens ställa mig upp när jag skulle åka hem haha. Så typiskt mig att alltid äta tills man tillslut bara mår dåligt och håller på att spricka....
 
Haha aja, nu ska jag ta och sätta på nån film eller nått. Därefter ska jag käka lunch och sedan rulla iväg mot stallet. Men vi hörs senare igen!
 

Fridaay, weey

Datum: 2015-09-18 - Tid: 09:58:33 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Kom nyss hem från stallet - har ridit Fia, gjort alla stallsysslor och packat till tävlingen imorgon. Japp, imorrn är det tävlingsdags igen! Ska bli kul. Denna gången är det lag-DM på Hufvudsta som går i LB. Håller tummarna för att det går bra för vårat lag!
 
Nu ska jag iallafall börja fixa iordning mig här hemma och sedan väntar några timmar i skolan innan helg. Härligt! Dock hänger jag inte riktigt med i veckorna, det går så himla fort!? Var ju måndag typ igår liksom.... haha. 
 
Ha en bra fredag hörrni!
Jag och "Grabben"! 

Segaste dagen

Datum: 2015-09-17 - Tid: 18:40:14 - Kategori: Allmänt |
Herregud vilken seg dag, kändes som att den aldrig skulle ta slut. Började med konditionsträning ute i spöregn (så jag har fått gå runt med dyngsura strumpor och skor hela dagen) och därefter har jag haft flera lektioner. Typ suttit och gäspat och velat åka hem hela dagen haha... Men nu är jag äntligen hemma iallafall!
 
Väntar på att middagen ska bli klar, därefter är det stallet som gäller. Är faktiskt för en gångs skull inte alls så sugen på att rida så det får nog bli en kravlös uteritt för Fia idag. Känner att det inte är nån bra idé att börja kräva massa och försöka rida ordentligt när man är trött och slut redan när man hoppar upp på hästen, för det brukar sällan sluta bra. Så en uteritt får det bli, och det har nog Fia inget emot. Hon älskar ju sånt, riktig skogsmulle haha ;)
 

Hej vad dagarna går

Datum: 2015-09-17 - Tid: 06:56:00 - Kategori: Allmänt | Häst |
Godmorgon! Skriver ett snabbinlägg där jag sammanfattar början av denna vecka tänkte jag...
 
Fia skrittades måndag och tisdag, tänkte att hon kunde få ett par lugna dagar. Igår (onsdag) fick hon dock springa av sig lite mer, var nämligen ute i skogen och galopperade. Fia var sååå pigg och tyckte det var sååå kul, jäklar vad hon drog på haha. Det var jättehärligt, perfekt ridtemperatur nu på hösten tycker jag. 
 
Utöver att rida har jag inte gjort så mycket mer än att gå i skolan, förutom igår då jag hälsade på en saknad kompis från min förra klass. Dar var jättekul!
 
Idag, torsdag, har jag en lång dag i skolan framför mig. Torsdagar är våra enda långa dagar då vi har vanliga lektioner + gympa. Och vår skola har ingen gympasal så jag måste åka låångt för att komma dit vi ska. Suck, jobbigt... Slutar iallafall skolan strax innan kl 17 och ska fort hem för att käka middag då. Därefter är det stallet som gäller - Fia ska motioneras på något vis och hästarna ska kvällsfodras.
 
Nu måste jag börja göra mig iordning så att jag inte missar bussen hehe, men vi hörs!
Kläppen i vintras med favvo-kompisarna, saknar!

Best friends

Datum: 2015-09-15 - Tid: 20:12:38 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Fia & Zack <3
 

Saker att se fram emot

Datum: 2015-09-15 - Tid: 07:01:00 - Kategori: Allmänt | Häst |
Jag tror och hoppas att hösten i år kommer bli riktigt kul! Det händer nämligen en hel del roliga saker framöver, så jag tänkte ta och skriva allt i ett inlägg.
 19/9 Lag-DM på Hufvudsta
Det första roliga som händer är lag-DM på Hufvudsta, vilket faktiskt är redan nu i helgen! Hoppar endast lagklassen, den går i LB (100 cm).
 
• 26-2/9 hopptävling på Södertälje
Tävling på hemmaplan. Är just nu anmäld till en LA på lördagen och en LA+ på söndagen. Funderar dock på att stryka en klass och bara tävla en dag, frågan är bara vilken klass jag ska stryka isånnafall. Men jag är rätt sugen på att starta klassen på söndagen alltså, det blir isånnafall en debut för mig och Fia i 115 cm och jag tror att det kanske skulle kunna vara bra att nosa lite på högre höjder eftersom att vi planerar att debutera MsvB nästa år.
 
• 2-3/10 hoppkurs för Sylve Söderstrand på Jump Club
Har länge velat anmäla till en kurs för Sylve då jag har flera kompisar som tränat för honom och tyckt att han varit jätteduktig, så när jag såg att det dykt upp en kurs i oktober så anmälde jag mig snabbt för att få en plats! Det är alltså en 2-dagars hoppkurs och både jag, Fia och mamma kommer att sova över på Jump Clubs anläggning en natt. Ska bli sååå kul!!
 
• 12/10 clinic för Linda Heed
Blev häromdagen tillfrågad om jag ville vara med och rida på en clinic för Linda Heed som hon ska hålla på klubben jag rider för - Södertälje. Blev jätteglad och även det ska bli sjukt kul och spännande! 
 

Sen vecka

Datum: 2015-09-14 - Tid: 09:35:04 - Kategori: Allmänt |
Sen vecka i skolan = eftermiddagslektioner. Idag börjar jag inte förrän kl 12.40, så nu på morgonen har jag passat på att vara i stallet och fixa klart allt där. Blir aldrig några sovmornar när man äger en häst haha ;) Det gör i och för sig inte mig nått.. Skrittade iallafall ut Fia en sväng barbacka och hon kändes väldigt pigg!
 
Nu är jag precis hemkommen och ska sätta mig och försöka få lite matte gjort. Vi har en matteläxa till idag som jag inte gjort klart, men jag har väldigt svårt för matte så att jobba med det hemma när jag inte har möjlighet att få hjälp av en lärare är det inte så himla lätt för mig... Men jag får helt enkelt göra så mycket jag kan.
Pussmulen <3

Några låtar jag lyssnar på just nu

Datum: 2015-09-14 - Tid: 07:05:41 - Kategori: Allmänt | Musik |
Powerful - Major Lazer
Be Together - Major Lazer
Sugar - Robin Schulz
Förlåta eller svika - Björnstammen
Country - Björnstammen
Chain Reaction - Michael Canitrot
Fuck Tjuvjakt - Tjuvjakt
Vi är - Petter
Wasted Love - City and Colour
Everyday - ASAP Rocky
 
Musiksmaken svänger lite haha...

Söndagens ridpass

Datum: 2015-09-13 - Tid: 17:35:34 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst | Ridpass |
Fia: Hoppade litegrann på banan, Fia kändes fin och allt gick jättebra - förutom ett språng i ungefär mitten där jag klantade till det ordentligt... Skulle hoppa en oxer snett igenom lite högre (ca 110 cm kanske) och jag tyckte att jag red precis likadant som dom gångerna innan (och dom gångerna hade jag kommit rätt på hindret), men trots det så blev allt pannkaka och jag la Fia helt fel på hindret. Och snäll som hon är (eller dum, beror på hur man ser på det haha) så försöker Fia hoppa endå men det går ju inte alls så vi typ hoppar igenom hindret.
 
Blir så himla arg, frustrerad och besviken på mig själv, hur svårt ska det vara liksom. Tycker ganska ofta att jag sätter Fia i skiten när det blir lite högre, och jag har ingen aning om varför. Men nånting måste jag göra annorlunda när hindrena höjs upp lite, trots att jag själv inte känner av vad. Behöver träna för tränare och få hjälp helt enkelt...
 
Det allra bästa vore att få hoppa mycket oftare än vad jag gör nu för att verkligen hitta ett flyt och träna på anridningar mot olika hinder, men tyvärr har jag ju ingen möjlighet att göra det då jag bara har 1 häst att hoppa och henne är jag väldigt noga med att inte hoppa för ofta.
 
Min pålle är en stjärna iallafall som ställer upp och gör sitt bästa trots att piloten inte kan rida ibland. Dock blir hon ju såklart lite osäker när jag sätter henne i skiten sådär men efter att ha hoppat några språng till efter "kraschen" kändes hon fin igen och tyckte det var kul. Så jag är jättenöjd med henne, men som sagt otroligt frustrerad över mig själv..
 
Zack: Han fick sig en kort uteritt, gjorde inget speciellt utan lät honom springa av sig lite i galopp bara. Han var riktigt pigg och glad, så det var kul!
 

Hestar

Datum: 2015-09-13 - Tid: 09:01:31 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Det är väldigt lite text i inläggen på min blogg just nu, och istället en himla massa bilder. Men så blir det när man inte kommer på något kul att skriva om, jag har en sån period just nu. Hoppas ni stannar kvar här endå! ;)
 
Lite bilder på Blenda och Fia från gårdagen:
 

Ridpassen på Fia & Zack

Datum: 2015-09-12 - Tid: 15:35:04 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst | Ridpass |
Fia: Blev lite dressyr i sommarhagen för henne idag. Kanonfin var hon, riktigt kul! Väldigt mjuk och väldigt lyhörd. Tränade lite på sånt som vi brukar träna på när vi är själva - galoppombyten, förvänd galopp, ökad trav och galopp, skänkelvikningar osv. Tycker att Fia gör dessa saker bättre och bättre hela tiden. Fett kul när träning ger resultat!
 
Zack: Även han fick jobba lite i sommarhagen, och han skötte sig riktigt bra han också! Han lyssnade väldigt bra och kändes bara mer och mer mjuk ju längre jag red. Så det var kul!
 
Jättenöjd med båda pållarna idag, dom har skött sig riktigt bra. Så himla kul att rida när allt bara funkar precis som man vill och känslan är på topp, då vill man bara fortsätta rida och aldrig hoppa av haha.
 
 

Brunt & beiget, mums

Datum: 2015-09-12 - Tid: 10:16:52 - Kategori: Häst | Outfits | Utrustning/produkter/kläder |
Tror detta hade varit en sjukt snygg kombination som passat dom flesta hästfärger. Mums!
 
Ridbyxor - Spooks
Jacka - Kingsland
Schabrak - RG (som jag designat själv på en hemsida)
Hjälm - GPA Chrome
Stygbyglar - Freejump
 

Hästj*vel haha

Datum: 2015-09-11 - Tid: 23:00:00 - Kategori: Allmänt | Häst |
Alltså att mötas av detta när man hämtar hästen i hagen... INTE kul :( Dom där jäkla bollarna fastnar precis överallt och sen sitter dom i en klump och är sjuukt jobbiga att få bort. Hon hade i hela pannluggen också....
 

TB till sommaren

Datum: 2015-09-11 - Tid: 19:13:11 - Kategori: Foto - Övrigt |
Lägger in lite bilder som är tagna under sommaren 2015, saknar redan! 
Haha, fick låna pappas snygga hjälm då jag lyckats glömma min egen hemma.
 
Sjukt fina kvällar på vårat landställe
 
...och ännu lite fler fina kvällar på landstället med bästa Becca!
 
 Från 9:ornas avslutningsbal i början av sommaren
 
En mysig vecka på Öland med familjen
 
Finaste Fia som här befinner sig på vårat landställe
 
Från en fett kul klassresa på Gotland!
 
Några bilder från utflykter med min favorit-Frida! ;)
 
En väldigt fin solnedgång och en liten konsert i Kungsan med Tjuvjakt!
 
 

Sluta 12 en fredag <3

Datum: 2015-09-11 - Tid: 14:13:30 - Kategori: Allmänt |
Slutade kl 12 idag vilket jag kommer göra varannan fredag framöver. Alltså mitt gymnasium, kärlek <3 Är iallafall hemma nu, är kvar här i nån timme ungefär sen rullar jag iväg till stallet. Har snackat ihop mig med Mona och vi ska ta en lång uteritt tillsammans, härligt! Fia älskar ju att vara i skogen, hon blir alltid sjukt pigg haha.
 
Nu ska jag ta tag i lite plugg innan jag åker till stallet tänkte jag, så vi hörs senare igen!
Kändes som en passande bild för en fredag haha ;)

Före vs efter

Datum: 2015-09-10 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Allmänt | Foto - Övrigt |
Fläckar, staket och martingal borta. Mycket snyggare så!
 

En "vill ha"-lista

Datum: 2015-09-09 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Allmänt | Häst | Utrustning/produkter/kläder |
- Equiline schabrak
Modellen på bilden heter Equiline Octagon och det är helt outstanding i kvalité. Har ett marinblått som jag fick av en tjej som stod i vårat stall förut och det har använts flitigt i många år och tvättats... ja, jag vet inte hur många gånger. Och fortfarande ser det mer eller mindre nyköpt när det är rent, sick!
 
Skulle vilja ha ett vitt med svart eller marinblått kantband för det är väldigt stilrent och snyggt, sen hade det ju inte suttit fel med någon annan färg också hehe.
 
- Charles Owen hjälm
En hjälm är dock inget jag behöver överhuvudtaget (i och för sig inte schabrak heller hehe) men jag har helt plötsligt kärat ner mig i dom klassiska Charles Owen hjälmarna. Riktigt snygga!!
 
- Klippmaskin
Äger nog det mesta man kan tänka sig behöva som hästägare, förutom en klippmaskin. Klipper alltid min häst ca 2 gånger under vintern, och än så länge har vi klarat oss med att låna andras men det vore ju skönt med en egen. Tråkigt nog är dom svindyra, men det kanske går att hitta en bättre begagnad för ett ok pris...
 
- En kjol som ligger "omlott"
Gud, skrev jag precis ordet kjol på min "vill ha"-lista!? Haha. Jag har verkligen aldrig varit en kjol-männsika men sånnahär kjolar med svarta genomskinliga tights under är riktigt snyggt faktiskt. Frågan är bara om jag någonsin skulle våga ta på mig en, eller om jag skulle passa i det haha... Hm
 
- Beiga ridbyxor
Tycker att bland annat Spooks beiga ridbyxor är grymt snygga!
 
 

Träningen för Uffe igår

Datum: 2015-09-08 - Tid: 14:40:50 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass | Träning |
Träningen igår gick bra, Fia kändes jättefin! Dock var det lite tråkigt för vi fick inte hoppa så himla mycket, tror vi hamnade lite i fel grupp då vi var på lite olika "nivåer" eller vad man ska säga (och gud vad det där lät drygt kände jag, men det är absolut inte menat så..). Hamnade nämligen i en grupp med en del lite mindre ponnysar som var rätt bråkiga så det blev vääldigt mycket skritta och vänta. Tror jag skrittade mer än jag fick rida haha :(
 
Så det var väldigt tråkigt, men när vi väl fick hoppa kändes det iallafall bra! Fia var taggad och hade ett väldigt bra sug på hinder tycker jag. Hon bjöd på många fina språng!
 
Här nedan finns 2 filmer från träningen, den översta är från en liten bana vi fick hoppa på slutet. Tycker det gick jättebra att hoppa den, allt flyter på bra förutom möjligtvis i kombinationen där hon "stelnar till" lite på a-hindret. Vet inte varför men av nån anledning tyckte hon att oxern (b-hindret) i den var jätteläskig, hon kollade på den jättemycket redan i början av träningen när det bara var låga hinder. Så trots att hon redan hoppat den flera gånger tyckte hon fortfarande att den var lite läskig när vi hoppade banan på slutet haha.
 
Hoppar iallafall om kombinationen i film nr 2 och då var det inga problem!
 

The typical Fia

Datum: 2015-09-08 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Allmänt | Häst |
 
- Ganska sent på kvällen när alla andra hästar är inne (som dessutom har gått in frivilligt) så står Fia kvar lääängst bort i sin stora hage och vägrar komma
 
- Så fort hon tycker något är kul eller om hon är nöjd så grymtar hon som en gris
 
- Så fort man tar fram kameran och ska ta bilder på henne så åker öronen bakåt och hon ser tjurig ut. Hon är även väldigt duktig på att blunda på bilder. Men när man lägger ifrån sig kameran igen ser hon dock hur glad som helst ut haha! 
 
- När man har henne i gången i stallet på morgonen så kör hon alltid morgongympa (hon ser riktigt rolig ut)
 
- När man är ute i skogen och rider kan hon bli livrädd för en sten eller stubbe
 
- Hon blir helt crazy när det är mat inblandat (ett riktigt matvrak, precis som jag hehe)
 
- I sin gräshage lyckas hon hitta nån liiten fläck med lera där hon självklart måste rulla

- När man kliar henne på halsen tycker hon det är såå skönt, hon lägger huvudet på sned och så rycker det i hela läppen. Hon ser väldigt rolig ut haha!
 

Halvdagar <3

Datum: 2015-09-07 - Tid: 15:03:22 - Kategori: Allmänt |
Denna vecka går jag förmiddagar i skolan, började klockan 8 och slutade 12.40 idag till exempel. Hur underbart? Väldigt förtjust i min skola än så länge hehe!
 
Kom iallafall ganska nyss hem, har bytt om till ridkläder och ska om en stund rulla iväg på moppen mot stallet. Idag är det hoppträning som gäller för mig och Fia, Uffe Johansson är det som håller träningen. Ska bli kul! Men innan det ska alla stallsysslorna fixas och Zack ska ridas, så jag har en del att göra. Härligt ;)
 
Bjuder på ett par bilder på mig som togs imorse på fotolektionen i skolan:
 
 
 

Bildbomb, black & white

Datum: 2015-09-07 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Foto - Natur | Foto - Övrigt |
maaassa blandade svartvita bilder som jag tagit, enjoy
 

Fia i dimman

Datum: 2015-09-06 - Tid: 10:47:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Någon som vill ha en puss?

Datum: 2015-09-05 - Tid: 17:53:05 - Kategori: Allmänt | Häst |
Hahaha, Fia efter att hon käkat. Någon som vill ha en puss kanske?

Idag är min ponny dyr

Datum: 2015-09-05 - Tid: 17:12:29 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst | Ridpass |
Dagens guldstjärna går till Fia, hon var SÅ FIN!!!
 
Ridpasset på Fia kunde nog inte har gått bättre faktiskt, idag kändes allt perfekt. Enda från början till slut var hon så sjukt fin. Hon lyssnade perfekt och var otroligt mjuk och lätt i handen. Hon är verkligen min definition av en drömponny när hon känns så här bra, när hon gör precis allt man ber henne om och det känns så enkelt. Åhhhh
 
Zack som jag också red var duktig även han. Red ut en sväng vilket han tyckte var superkul, han studsade hela tiden efter att vi hade galopperat haha. Men jag fick honon tillslut att ugna ner sig lite och då kändes han jättemjuk och fin!
 
 
 
 

Godmorgon!

Datum: 2015-09-05 - Tid: 10:36:12 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon på er! Hoppas ni sovit gott, det har jag iallafall. Tog lite sovmorgon, det var väldigt skönt! ;)
 
Har inga speciella planer för denna dagen utan jag tänkte slappa lite här hemma fram till lunch eller nått sånt och sen dra till stallet. Ska rida både Fia och Zack idag, Fia tänkte jag skulle få sig ett ganska ordentligt pass. Börjar nog med att rida ut en sväng och avslutar sen i sommarhagen med lite dressyrarbete. Eller tvärtom kanske är smartare kom jag precis på haha, annars kommer hon tycka det är fett boring att behöva jobba efter att ha fått vara ute i skogen... Så vi börjar med lite dressyr och avslutar med uteritt istället tror jag. 
 
Zack får nog antingen en uteritt eller så rider jag honom en liten stund i sommarhagen, får se... Lutar nog mot en uteritt. 
Zack, Fia & lille Blenda

En massa mobilbilder från ridpasset

Datum: 2015-09-04 - Tid: 13:00:00 - Kategori: Foto - Natur |
 
För morgonar som denna är det värt att gå upp svintidigt, det var såå fint och mysigt!

Dimmig morgon

Datum: 2015-09-04 - Tid: 10:05:07 - Kategori: Allmänt | Foto - Natur |
7.20 imorse var det såhär fint och dimmigt ute! 
 
Är iallafall nyss hemkommen från stallet, har fixat alla stallsysslor och ridit en väldigt härlig tur på en jättepigg Fia i skogen. Det var som en spökstad i skogen med all dimma, riktigt coolt och fint var det. 

Börja dåligt men sluta bra

Datum: 2015-09-04 - Tid: 06:59:38 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Igårkväll efter skolan red jag ett pass på ridbanan på Fia, och i början gick det inte alls bra. Fia lyssnade jättedåligt framåt och jag kände mig som en nybörjare som inte kunde rida. Detta ledde till att jag även blev irriterad på massa andra småsaker och det kände väl Fia direkt.
 
Men jag hatar ju att lägga ner när det går dåligt, så vi tragglade runt där på ridbanan ett bra tag och tillslut så lossnade allt och Fia kändes jättefin! Då hade vi redan ridit rätt länge så orkade inte börja träna på nått speciellt utan red runt ett par varv i alla gångarter och i båda varven, sen fick det va bra.
 
Idag tänkte jag att Fia skulle få en lång uteritt istället, bara kravlöst och låta henne sträcka ut i galoppen (det är typ det roligaste hon vet haha). Och det som är bra med sånnahär kravlösa pass är att dom i princip inte kan gå dåligt haha, så det blir förhoppningsvis en mysig skogstur.
 

Höstbilder

Datum: 2015-09-03 - Tid: 18:39:19 - Kategori: Allmänt | Foto - Natur |
Nu när det har blivit höst ute så tänkte jag att det kanske skulle passa med lite höstbilder, så här kommer några gamla från tidigare år! Är sugen på att gå ut och fota mer höstiga bilder då jag inte har så många, ska nog ta och göra det så fort det blir lite mer "höstiga färger" ute.
 

Låång dag

Datum: 2015-09-03 - Tid: 07:50:29 - Kategori: Allmänt |
Har en låång dag framför mig. Nu i 1an på gymnasiet så kommer vi att ha gympa 1 dag i veckan, och då lägger dom den alltid jättetidigt eller jättesent beroende på om vi har sen (eftermiddagslektioner) eller tidig vecka (förmiddagslektioner). Så dom veckor när vi har sen vecka t.ex (som nu) så måste vi endå åka till skolan tidigt då dom lagt gympan på morgonen. Det suger... Hängde ni med på det där haha? Blev rörigt.
 
Aja, så är det. Slutar strax innan kl 17 iallafall och därefter ska jag försöka skynda mig hem (dock svårt att skynda när jag måste sitta i kö på en buss..) för att åka till stallet och rida Fia. Får se vad jag hittar på med henne idag, har ingen plan än så länge.
 
Igår hade vi en jätteslapp och skön skoldag, endast 2 lektioner varav en av dom var fotolektion och det är ju faktiskt kul till och med. Sedan efter skolan mötte jag upp mamma och hennes kompis, vi knallade runt lite på stan och handlade lite grejer och käkade sen på en jättegod resturang! Köpte väl inget speciellt intressant, ett skärp och en sån där "tangle teezer" hårborste som är så himla populär. Måste faktiskt ta och säga att jag blev positivt överraskad av den, gud vad mjukt håret blev efter att man borstat igenom det!
 

Höst på riktigt

Datum: 2015-09-02 - Tid: 10:20:57 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
September drog igång med höst från dag 1. Regn och blåst, löv överallt. Måste ta och erkänna att jag faktiskt tycker det är rätt mysigt! Iallafall så länge man är varm och torr, vilket jag dock var motsatsen till imorse haha. Åkte till stallet på moppen tidigt och red Fia, blev helt dyngsyr....
 
Ridpasset på Fia gick iallafall bra, red henne i sommarhagen. Hade inga höga förväntningar alls med tanke på vädret då Fia inte gillar när det blåser och regnar. Men jag satte på henne en huva så det kanske var den som hjälpte, vad vet jag. Men bra gick det hur som helst! Gjorde lite allt möjligt; galopperade lite längre intervaller på stoora volter, galoppombyten, skänkelvikning osv.. Allt gick jättebra, Fia var väldigt lydig. Speciellt galoppombytena gjorde hon bra, hon vill gärna springa iväg när man gör galoppombyten annars men idag lyckades vi hålla samma tempo både före och efter galoppombytet. Tummen upp på det, duktig pålle!

Så mycket glädje denna häst ger mig

Datum: 2015-09-01 - Tid: 14:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Redigerade bilder

Datum: 2015-09-01 - Tid: 07:15:59 - Kategori: Allmänt | Foto - Natur |
Redigerade några bilder som jag har fotat vid olika tillfällen, tyckte dom blev riktigt coola! Det är skitkul att sitta och testa sig fram när man redigerar, det blir typ helt nya bilder när man är klar.