Halli hallå

Datum: 2013-04-30 - Tid: 18:22:57 - Kategori: Allmänt |
Hejsan svejsan, sitter nu hemma hos mig med Jossan och vi ska alldeles strax gå till konsum för att köpa Ben&Jerry glass till ikväll efter vi varit vid majbrasan, lyyxx. När vi gjort det antar jag att vi cyklar ner till majbrasan och träffar alla kompisar, hurtiga vi är som cyklar trots att det regnar (y). Tror iallafall inte att vi stannar där så länge då det är äckligt väder, men vi får väl se.
 
För ett litet tag sen kom jag hem från, red ju Eila idag och det gick bra. Ulrika tyckte att jag skulle upp i sommarhagen och tagga igång henne lite samt hoppa ett par språng över ett litet räcke och jäklar vad hon laddade på mot det lilla hindret. Fick ju knappt stopp på henne haha! Men nu är hon taggad inför morgondagen iallafall, då jävlar ska vi vinna! ;)
 
Packade även allt och Eila kommer få låna Cappis bruna HV Polo schabrak imorrn med knallblå kant, hon var superfin i det! 

Eila

Datum: 2013-04-30 - Tid: 15:55:24 - Kategori: Allmänt |


Valborg!

Datum: 2013-04-30 - Tid: 07:02:24 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Idag är det 30 april och majbrasa, frågan är bara varför det heter majbrasa när den är i april? Men kul ska det bli iallafall, ska träffa några kompisar innan så går vi till brasan tillsammans. Kommer antagligen träffa massa folk där också för det lät som om typ alla skulle dit...
 
Kommer dock inte stanna där så länge för Jossan ska sova hos mig ikväll (tror jag iallafall hehe) och sen så ska jag ju tävla imorgon, fast tävlingen börjar inte förrän kl 12 men det är bra att vara utvilad ändå ;)
 
Slutar iallafall skolan 15.00 idag, så det är ingen jättelång dag. Ska skynda mig som bara den till stallet efter det. Om någon sommarhage är ledig så ska jag rida Eila lite lugnt i den, annars rider jag ut. Sen måste jag även mocka, göra mat och byta vatten till både Cappi och Eila om inte mamma hjälper mig med det. Sen så ska det såklart även packas inför imorgon, och om jag hinner ska jag även dra en borste över Cappi.
 
Shit, jag kommer aldrig hinna hehe
                                                                                                                                    *capirossin.blogg.se

Mys ute i solen!

Datum: 2013-04-29 - Tid: 19:22:00 - Kategori: Allmänt |

Ibland är han så himla gosig, som idag. Stog ute i solen och borstade honom, han stod helt stilla även fast han var lös och tyckte det var jättemysigt. Fick tillochmed pussa massa på honom idag utan att han blev sur ;)


Min måndag

Datum: 2013-04-29 - Tid: 08:08:02 - Kategori: Allmänt |
Har som vanligt sovmorgon på måndagar och börjar 10.15 (en sovmorgon som jag är vaken på hehe), sedan har jag tre lekrioner och slutar 14.20. Så det är en väldigt kort dag, med tyvärr tråkiga lektioner.
 
När jag slutat skolan drar jag väl hem och byter om för att sedan gå till stallet, det borde min stackars tå klara av. Slog ju i min tå som bara den för ett par dagar sen och trodde nästan att den var bruten, vilket den som tur inte var. Däremot kunde det vara en spricka, men eftersom att tån är mycket bättre nu så borde det inte vara det heller. Fast den är fortfarande lite svullen och öm hehe, hoppas jag får på mig ridstövlarna... Men tretornen borde jag nog få på mig iallafall, för det är en storlek för stora.
 
Lär väl märka om det funkar med ridstövlar eller ej idag eftersom att jag ska rida Eila. Hon ska ridas egenom och få galoppera ganska mycket uppe i sommarhagen. Kommer rida henne imorgon och på onsdag också, imorgon skrittas hon och på onsdag ska jag få låna henne till KM på Rasta. Kul kul!
 
Cappi vilar.
En bild på mig och Eila från våran första "tävling" (pay and jump). Då hoppade vi 80 cm och nollade!

Helt ok

Datum: 2013-04-28 - Tid: 14:00:08 - Kategori: Allmänt |


Inget att skriva om...

Datum: 2013-04-28 - Tid: 12:29:21 - Kategori: Allmänt |
Varit riktigt kass uppdatering nu ett tag, men jag har verkligen inte haft någonting kul att skriva om... Idag har jag iallafall varit i stallet nu på förmiddagen, mamma och jag hade morgonfodringen men Ulrika hade redan fodrat så vi behövde bara släppa ut hästarna. Alla hästarna fick gå utan täcke idag, de vart så glada och la sig ner och rullade direkt haha!
 
Cappi fick gå med Xter upp till sommarhagen så han får gå där och lata sig idag, skönt. Red honom igår och han var fortfarande lite halt i traven, så nu ska vi försöka med något annat istället eftersom att skritta och röra på honom inte funkar. Han ska få vila helt i tre dagar (söndag, måndag, tisdag) så ska vi se hur han går på onsdag. Är det inte bättre då måste vi ta ut nån veterinär eller åka in med honom :( I exakt tre veckor har han varit halt nu, det blev lite bättre ett tag den första veckan men nu har det stått helt still. Skritta funkar jättebra, då kliver han på utan att halta sålänge han inte kliver på en sten/grus. Men så fort han travar börjar han halta och det ser man tydligt... Men vi får hoppas på att det blir bättre nu när han får vila helt.
 
Har iallafall avanmält honom från både KM på onsdag och Mälarhöjden som var nästa helg, så får vi se om han kan vara med på Nynäshamn om två veckor. Men det allra viktigaste är att min lilla fis blir frisk snabbt! ♥

Morgon i stallet

Datum: 2013-04-28 - Tid: 09:27:00 - Kategori: Allmänt |


Min bästa vän ♥

Datum: 2013-04-27 - Tid: 19:37:35 - Kategori: Foto - Hästar & djur |

27/4

Datum: 2013-04-27 - Tid: 08:33:50 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Pappa och jag åkte och kollade min tå igår och dom sa att den inte var bruten och att jag antagligen bara vrickat den, men det fanns en risk för att det var en liten spricka. Men om det skulle vara en spricka går det ändå inte att göra nånting åt det förutom att vänta på att det ska läka... Fast de tejpade ihop min stortå med tån bredvid den för att hålla den så stilla som möjligt, jag får tydligen inte röra den på ett par dagar. Men då passar det ju perfekt att rida barbacka eftersom att fötterna bara hänger i luften ;) Egentligen fick jag typ inte rida eller gå alls på några dagar, men det skulle jag aldrig klara av haha! Nej men jag ska försöka ta det lite lugnt så att det läker snabbt, måste ju vara frisk till på onsdag eftersom att det är KM då...
 
Red iallafall Cappi lite lugnt igår och han kändes faktiskt bättre igen, weeey
Joanna Backelin ©
 

Hoppträning på Eila 25/4

Datum: 2013-04-26 - Tid: 19:24:00 - Kategori: Andras hästar | Filmer | Ridpass | Träning |
Vår filmkamera är verkligen inte bra alltså, shit vilken dålig kvalité det blir... Eler är det kanske windows movie maker som gör det så dåligt? Hmm...

Det går bra nu..

Datum: 2013-04-26 - Tid: 15:28:48 - Kategori: Allmänt |
Fick skippa sista lektionen som var gympa och dra hem istället, gjorde illa min stortå på lunchrasten så nu har jag ont i den. Vet inte om den bara är stukad/vrickad eller om jag brutit den, men hoppas verkligen på det första.. Tjock som en ballong är den iallafall, haha! Men som tur är kan jag gå, även om det går lika snabbt som för en sköldpadda ungefär ;)
 
Men vad lyckat, nu är både jag och min häst halta. Härligt.
 
Bara jag kan rida med tån, får väl testa sen på Cappi. Han skrittas ju ändå bara.. Men men, hoppas ni har en bättre fredag än jag haha!

Min allra bästa vän <3

Datum: 2013-04-26 - Tid: 08:53:50 - Kategori: Allmänt |


Hej hopp fredag

Datum: 2013-04-26 - Tid: 07:14:15 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Ridpass | Träning |
Och så var det fredag och snart helg igen, shit tiden går så snabbt att jag knappt ens hänger med typ. Känns som att det var fredag i förrigår också liksom... Men idag är det iallafall fredag, och jag har för en gångs skull nästan bara "roliga" lektioner i skolan. Mentorspass, Eget val, Bild och Gympa. Den mindre roliga lektionen är SO, men det överlever jag nog ;) Slutar skolan strax innan kl 16 iallafall, ska väl till stallet då som vanligt. Skritta ut på Cappi och trava några steg för att se hur han går. Känna att han fortfarande är halt och fortsätta skritta igen. Kul. Åhh hoppas han blir bra snart :(
 
Igår red jag iallafallCappi fram och tillbaka i allén på asfalten, inte så kul att bara rida fram och tillbaka på samma ställa men väldigt bra för Cappis senor! Cappi var iallafall supermjuk och fin, jobbade på riktigt bra. Däremot var han ganska seg men det finns ganska många anledningar till det - han äter knappt någon kraft alls nu när han är halt, morgonfodraren glömde ge hästarna kraft imorse, han har gått i sommarhagen hela dagen och såsat, han rids inte ordentligt m.m... Så det är inte så konstigt :)
 
Eila tränade jag ju med igår, och det gick bra! När jag värmde upp kändes hon superpigg men hon lugnade ner sig efter ett tag. När vi började hoppa taggade hon igång igen och tyckte det var väldigt kul. Vi fick börja med att hoppa över ett jättelågt räcke på en volt i båda varven. Sen skulle vi hoppa över tre låga räcken på ett S liksom, det gick väldigt bra och Eila lyssnade verkligen på mig i svängarna.
 
När vi gjort det så fick vi börja hoppa på en oxer och ett räcke som vi höjde upp lite mer. I början gick det inte så bra och jag tyckte själv att jag inte red så bra, men när vi hoppat oxern och räcket ett par gånger gick det mycket bättre och vi fick till bättre språng! Sen när vi gjort det fick vi hoppa en liten bana som började med S:et, sedan oxern och räcket efter det. Då gick det faktiskt jättebra, kom rätt på hindrena och Eila lyssnade på mig.
 
Det sista vi gjorde var att ta ett till språng på bara oxern fast lite högre, kanske låg på max 1 meter, kommer inte riktigt ihåg iallafall... Men det gick också riktigt bra! Kul att avsluta när det gick som bäst =)

Bättre bilder på svamparna

Datum: 2013-04-25 - Tid: 15:19:22 - Kategori: Allmänt |

Tänkte jag skulle försöka få med dom till träningen idag!


Påväg till stallet nu

Datum: 2013-04-25 - Tid: 14:27:48 - Kategori: Allmänt |

Det är sol och varmt ute så jag har uppdragna ridbyxor och bara en jättetunn jacka. Cappi går i sommarhagen utan täcke!


Fräscht

Datum: 2013-04-25 - Tid: 06:58:27 - Kategori: Allmänt |
Låg i sängen och kollade på film igår, men då råkade jag somna redan kl 20. Så jag har sovit från kl 20 igårkväll till kl 6.30 idag, vilket totalt blir 10,5 timme. Jätteskönt att jag har sovit ut nu då jag varit trött i flera dagar, men jag råkade somna med kläderna och sminket på och med oborstat och oflätat hår - känns jättefräscht idag heheh. Aja, sånt händer och jag hinner ändå inte duscha nu på morgonen...
 
Idag är det iallafall torsdag, ska rida två hästar och åka på hoppträning med den ena. Och eftersom att Cappi inte är bra än så fick det bli Eila som följer med till träningen idag, kul! Slutar skolan tidigt så jag ska till stallet direkt efter och skritta ut Cappi innan träningen. Tänkte att han skulle få gå fram och tillbaka på asfalten i allén eftersom att det stärker hästens senor. 
 
Efter det vet jag inte om jag hinner åka hem igen eller inte, men antagligen inte för det måste ju mockas och så också... Men träningen börjar iallafall kl 7 och jag antar att vi lastar 30-40 minuter innan det ungefär. Det är Emmy Edgardh vi ska träna för, och det blir andra gången jag tränar Eila för henne.
 
Nu måste jag verkligen börja göra mig iordning snart med tanke på hur jag ser ut hehe, hejdåå

Eila

Datum: 2013-04-25 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Andras hästar | Foto - Hästar & djur |

Bilder 24/4

Datum: 2013-04-24 - Tid: 20:00:42 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Här kommer några bilder som mamma tog idag, tyvärr har hon bara lyckats fota de stunder då Cappi var mindre fin, men jaja... Han är rätt snygg ändå, trots att han är omusklad ;)

Årets första köpta glass - check

Datum: 2013-04-24 - Tid: 19:24:45 - Kategori: Ridpass |
Ännu ett tecken på att sommaren är påväg - jag köpte årets första glass idag efter skolan. Jag tycker iallafall att det räknas som ett sommartecken haha ;)
 
Har iallafall varit i stallet nu och ridit min prins som tyvärr fortfarande inte är helt 100 bra. Men han var okej idag så jag red runt i sommarhagen och tag och gjorde lite galoppfattningar. Galopperade inte runt utan saktade av direkt... Galoppfattningar är bra dels för att det stärka rumpmusklerna som Cappi behöver bygga upp och dels för att få hästen lyhörd för skänkeln. Gjorde även lite skänkelvikningar och framdelsvändningar i båda varven.
 
I början kändes Cappi nästan seg, eller han lyssnade iallafall inte på skänkeln. Fick peta till honom med spöt ett par gånger innan han vaknade till. På slutet lyssnade han mycket bättre för skänkeln och då blev det även mycket lättare att göra galoppfattningarna, skänkelvikningarna och framdelsvändningarna.
 
För övrigt tycker jag att han kändes väldigt mjuk och stadig i formen så det var kul!

Kungar

Datum: 2013-04-24 - Tid: 08:41:08 - Kategori: Allmänt |

Kolla vad jag och Jossan snickrade ihop på träslöjden, två svampar! Vi tänkte ta dom till stallet och hoppa över, det blir spännande att se vad hästarna säger om det ;)


Tråkig onsdag

Datum: 2013-04-24 - Tid: 07:05:46 - Kategori: Allmänt |
Idag är en såndär dag när ingenting händer typ, tråkigt. Går skolan från 8.30 till 16.00, och sedan ska jag hem för att vänta på mamma. Eftersom att jag slutar så sent idag går det snabbare (eller iallafall ungefär lika snabbt) att åka med mamma än att gå till stallet... Cappi ska iallafall ridas idag med, vet inte om jag rider upp till sommarhagen där det är mjukt som jag gjorde igår eller om jag ska rida på asfalten i allén fram och tillbaka några gånger. Eller så rider jag både i sommarhagen och på asfalten, så kan man ju också göra ;)
 
Igår red jag iallafall två hästar, Cappi och Eila.
Cappi red jag upp till sommarhagen, i början var han väldigt stel och lyssnade inte så bra för skänkeln men efter ett tag lossnade han och blev riktigt mjuk och fin, gick stadigt i form osv... Testade att trava lite på gräset och så kände jag ingenting tror jag, så det var ju bra! Men det är så himla svårt att känna på mjukt underlag när hästarna är så himla lite halta, och jag hade ju ingen som kollade på.. Mamma får nog följa med upp till sommarhagen och kolla nån dag! :)
 
Eila red jag ut lite fram och tillbaka på vägar och stigar, hon var först väldigt pigg och stark men vart mjukare på slutet, fast hon var fortfarande lite stark och liksom låg på. Men jag ställde henne lite åt båda hållen och gjorde lite skänkelvkningar på grusvägen. Hon lyssnade inte så jättebra när jag skulle flytta henne för skänkeln så jag tränade ganska mycket på det och på slutet lyssnade hon mycket bättre!

Överlevde dagen i regnet

Datum: 2013-04-23 - Tid: 15:26:45 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Hej igen, nu har jag slutat skolan och ska alldeles strax till stallet. Pappa skjutsar mig idag så jag slipper gå, ganska skönt faktiskt. Är rätt trött efter gympan idag, vi fick jogga runt vart vi ville och jag och Jossan sprang 5 km. Men kul var det, jag har alltid gillat att jogga och springa av nån anledning haha! Annars var skoldagen inte så hemsk idag faktiskt, vi fick håltimme första lektionen vilket jag fick reda på när jag satt på bussen påväg till skolan. Men det var bara att vända håll igen, drog hem till Jossan med några kompisar och kollade film. Fast sen när vi skulle tillbaks igen missade vi bussen och kom för sent till lektionen, lyckat...
 
Här kommer iallafall några bilder på Cappi som jag hittade, har ändå inget intressant att skriva om...
 

Regn, regn och regn

Datum: 2013-04-23 - Tid: 07:01:42 - Kategori: Allmänt |
Usch vilket äckligt väder, varför kan det inte vara sol och varmt? :( Nu öser ju regnet ner... Dessutom så börjar vår utegympa i skolan idag + jag ska rida två hästar efter skolan, får hoppas att det slutat regna då eller att det iallafall regnar mindre.
 
Idag slutar jag skolan nån gång vid tre tror jag, ingen jättelång dag men vi har bara supertråkiga lektioner hela dagen. Eller ja, förutom gympan då men just idag när det regnar och vi ska vara ute är inte ens den kul. Men det är bara att stå ut ;)
 
Eila ska jag iallafall rida ut idag, och nu lär det ju vara mjukt på alla stigar och grusvägar eftersom att det regnar så då kan jag rida runt på dom. Men jag ska iallafall försöka rida igenom henne lite idag också så att hon är mjuk och fin, kanske gör lite skänkelvikningar m.m..
 
Cappi ska jag skritta ut på, ska se om jag kan få skritta runt i våra sommarhagar. Vi har stängt dom då dom bara blir sönder-ridna nu när det regnar och blir blött i marken, men eftersom att jag har en halt häst som bara får gå på mjukt underlag så kanske jag kan få skritta runt där lite försiktigt endå :)

Cappi

Datum: 2013-04-22 - Tid: 20:04:54 - Kategori: Allmänt |
Hasse kom och kollade på Cappi idag och han fattade inte varför Cappi fortfarande är halt, men antagligen är det bara så att Cappi är så jäkla öm i sulorna överhuvudtaget och därför tar det längre tid. För det är ingen hovböld och ingen infektion, och det verkade heller inte sitta nånting i sulan. Han är inte varm, svullen, han har ingen puls och han har ingen feber. Han är bara halt. Men blir det inte bättre ska vi som sagt åka in och röntga hoven.
 
Hasse sa iallafall att jag ska skritta honom sålänge han inte är halt i skritten för det är bara bra för hoven att röra på  sig. Det är heller ingen fara att testa att trava för att checka hur han går, det blir liksom inget värre utav det. Men jag ska hålla mig till mjukt underlag och även lite på asfalt för att stärka senorna. Där är det ändå helt platt och finns inga stenar...
 
Tog en bild på honom i stallgången idag och han är inte snygg nu asså.... Jädrar vad han har tappat muskler! :( Han ser ut som en ko ungefär, helt insjunken rygg och trekantig rumpa + byggt upp underhalsen. Han har även blivit bukig, absolut inte tjock men lite hängmage. Rosa är han också.
Söt är han iallafall ♥

Fin Eila!

Datum: 2013-04-22 - Tid: 19:51:00 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
Red ju Eila idag och hon var verkligen superfin! Lyssnade hela tiden på skänkeln och gick i stadig form. Hon var också vädigt duktig på att trampa under sig och gick inte alls på bogarna vilket det är väldigt lätt att hon gör eftersom att hon är så hög i bak.. 
 
Ställde iallafall igenom henne i båda varven och gjorde även lite skänkelvikningar i skritt och trav. Skulle kunnat rida henne hur länge som helst idag tror jag, ville inte sluta när hon gick så bra haha ;)
 
Tog lite bilder på prinsessan med min mobil idag, här kommer de!
Hon börjar faktiskt bli riktigt fin nu när sommarpälsen kommer, mörk och blank!

Inlägg nummer 3196

Datum: 2013-04-22 - Tid: 15:15:50 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Nu har jag slutat skolan och kom precis hem, fast snart ska jag iväg igen till stallet. Tänkte gå dit faktiskt, har börjat göra det ganska ofta nu. Bra med lite extra motion...
 
Mamma har iallafall snackat med både hovslagaren och veterinären om Cappis hov, och Hasse (hovslagaren) ska komma ikväll och kolla på hoven. Elisabeth som är veterinären sa att det inte var så jättekonstigt att han fortfarande var halt, men om han inte var bra/mycket bättre inom en vecka skulle vi åka in och röntga. Hon sa också att varje gång han kliver på en liten, liten sten eller bara går på knöligt underlag så går det som läkt ihop upp igen. Så nu får vi vara superdupernoga med att han inte kliver på någon sten.
 
Det är jätteviktigt även när man tar in och ut honom från hagen, så man får tänka sig för vart man leder honom. Han får också bara gå på mjukt underlag, som gräs. Och om han inte är halt kunde jag rida (skritta), men som sagt bara på mjukt underlag och där det inte finns stenar.
 
Idag har han iallafall gått i sommarhagen och enligt Cattis som släppte ut honom skuttade han runt som bara den när hon släppte honom och det är ju ett bra tecken på att han inte har så ont. Får se om jag rider honom idag, men jag tror inte det. Annars ska jag ju rida Eila iallafall, och som jag skrev imorse blir det nog lite dressyr på ridbanan :)
 
Nej, nu ska jag ta och dra... Vi hörs senare!

Annonser på HästNet

Datum: 2013-04-22 - Tid: 12:00:00 - Kategori: Andras hästar |
Har gjort dehär ganska många gånger nu, men det är faktiskt väldigt kul! Sitta och kika runt på hästannonser, kolla filmer osv.. Inte för att jag ska köpa en ny häst utan bara för skojs skull :) Här kommer iallafall lite storhästar och d-ponnysar jag hittade och gillade:
 
Klicka på bilderna för att komma till annonsen
Tävlingsponny. Hästar säljes
 
Enormt snygg 5årig barockpintovalack säljes/bytes.Kommer gå långt!. Hästar säljes
Storhäst valack född 08nu undrar ni nog hur jag tänkte här men tänk vad ballt att hoppa och tävla på den!?
 
Snyggt KWPN sto e:Indoctro. Hästar säljes
 
Allsidigt New Forest sto. Hästar säljes

Bloggappen har slutat funka

Datum: 2013-04-22 - Tid: 08:14:35 - Kategori: Allmänt |
Bloggappen har slutat fungera, igen. Det är inte ofta den funkar alltså haha ;) Jaja, jag får försöka blogga så mycket som möjligt när jag är hemma och hoppas på att den börjar funka snart igen istället!
 
Ja... Annars har jag nog inget mer att skriva om haha, var bara tvungen att klaga lite ;)

Monday

Datum: 2013-04-22 - Tid: 06:30:00 - Kategori: Allmänt |
Hej hopp människor, nu är det måndag igen! Har sovmorgon och börjar inte skolan förän 10.15, sen har jag tre lektioner och slutar 14.20 igen. Skönt med en kort skoldag, det behövs verkligen på måndagar...
 
Efter skolan måste jag iallafall till stallet, vet inte riktigt än men jag kanske skrittar Cappi lite (beror på vad veterinären säger och hur han går). Annars ska jag rida Eila också, blir lite dressyr på ridbanan tror jag. Ställa igenom henne ordentligt så att han är mjuk :)
 
Kommer rida Eila både idag, imorgon och på torsdag. Imorgon ska jag nog också rida igenom henne lite, fast då rider jag ut istället. På torsdag blir det hoppträning för Emmy! Cappi vet jag inte riktigt hur jag ska göra med denhär veckan i och med hans hov, men antagligen kommer jag skritta honom lite iallafall...

Tävlingar framöver

Datum: 2013-04-21 - Tid: 20:32:23 - Kategori: Tävling |
Skulle egentligen åkt med Cappi på dressyrtävling i lördags, men han blev aldrig bättre i hoven och därför var vi tvugna att avanmäla den, surt :( Får se om Cappi hinner bli frisk till alla hopptävlingar eller om vi får avanmäla dom också...
 
1 maj - KM på Rastaborg
LD (förklass) med Cappi
LC (KM-klassen) med Eila
 
5 maj - Mälarhöjden lokal
LD och LC med Cappi
 
12 maj - Stilterräng i Nynäshamn lokal
P60 med Cappi
 
Det är dom tävlingarna som är anmälda hittils iallafall! Får som sagt se om vi behöver avanmäla dom också, beror på om Cappi blir bättre eller inte... Så himla tråkigt! Men huvudsaken är att han blir bra så snabbt som möjligt :)
Bälinge sommarmeeting 2012, där var Cappi sjukt fin!
 
 

Lillfisen ♥

Datum: 2013-04-21 - Tid: 13:42:31 - Kategori: Foto - Hästar & djur |

Weeyy

Datum: 2013-04-21 - Tid: 10:29:51 - Kategori: Utrustning/produkter/kläder |
Jag hade ju växt ur min gamla ridväst, den var alldeles för kort i ryggen och det var inte så konstigt i och med att den var för 11-12 år och jag fyller 14 i år. Då snackade vi med Essie i vårat stall som skulle sälja sin gamla svarta Racesafe ridväst och den passade perfekt så vi fick köpa den jättebilligt, tror vi betalade 400 kr och dom kostar 2000-3000 kr nya. Min gamla ridväst ville Ebba ha så vi blev av med den samtidigt, smidigt!
 
Dessutom så hittade pappa mina borttappade ridhandskar igår, snacka om att jag blev glad! De har varit försvunna sen Ågesta tävlingen, och jag var inte så sugen på att köpa nya. Men det slipper jag nu eftersom att pappa hittade dom. Tror dom låg längst fram i vår transport, har ingen aning om varför men antagligen så har jag tagit av mig dom när jag ska lasta ur eller något sånt...

Sorry kompizaar

Datum: 2013-04-21 - Tid: 10:17:00 - Kategori: Allmänt |
Jag har varit så dålig på att blogga denhär helgen, sorry! Idag blir det ändring på det iallafall...
 
Hej och godmorgon! Jag vaknade för nån timme sen, skulle egentligen följt med mamma upp till stallet men hon lät mig sova så det var skönt. Mamma är iallafall i stallet nu och släpper upp Cappi i sommarhagen, så får han gå där och såsa med sina kompisar idag.
 
Juste, igår när vi var i stallet så longerade vi Cappi på ridbanan för att checka lite hur han gick nu, och han gick ganska mycket värre igen. Nu såg man verkligen tydligt att han haltade i traven och hade ont. Tyckte nästan att han såg lite, lite halt ut i skritten också till och från. Skit också. Beror lite på hur han går idag men om han inte är väldigt mycket bättre så kommer vi ringa veterinären imorgon och höra hur vi ska göra...
 
För jag har verkligen ingen aning om hur vi ska göra... Förhoppningsvis är det bara det att han är väldigt, väldigt öm i sulan och blir halt av det, för han är varken varm eller svullen i benet över hoven.
 
Här har ni en bild på sprickan, tog den för kanske drygt 1 vecka sen
Om det är nån som missat det så klev Cappi på en sten/något vasst för exakt två veckor sedan. Då fick han en liten spricka i sulan och blev halt. De första dagarna var han jättehalt, varm och svullen. Sedan blev det bättre och bättre men igår gick han sämre igen..
 

Mulle Meck

Datum: 2013-04-20 - Tid: 15:41:16 - Kategori: Allmänt |
Hej igen! Nu har jag varit igång hela förmiddagen och halva eftermiddagen med att skrubba och tvätta vår transport både på in- och utsidan, det var faktiskt riktigt jobbigt hehe... Men nu är det klart, skönt! Dessutom så bytte även JAG vinterdäcken på transporten till sommardäck + fyllde i luft, coolt va? ;) Nej men det var faktiskt inte så svårt haha...
 
Nu ska jag iallafall tillbaks till stallet och rida Cappi. Tredje gången jag är i stallet idag, hej och hå... Men sånt är livet, och nu måste jag åka. 
Fint blev det iallafall :)
 

Godmorgon på er!

Datum: 2013-04-20 - Tid: 10:37:22 - Kategori: Allmänt |
Hej hopp, känns som söndag idag bara för att jag var ledig igår men det är faktiskt bara lördag, weey. Jag ska iallafall alldeles strax åka iväg med pappa och först posta ett paket och sedan åka till stallet och hämta transporten. Vi ska ta hem den och tvätta den, vilket passar väldigt bra nu när Cappi ändå inte kan tävlas och tränas...
 
Men nu ska vi dra, ville bara slänga upp ett inlägg lite snabbt så ni vet vad som händer ;) Ciaoo

Grym dag

Datum: 2013-04-19 - Tid: 22:25:08 - Kategori: Allmänt |

Haft såå kul idag och skrattat hur mycket som helst! Först åkte jag, Jossan, Nora, Miccan, Mathilde och Tyra till bromma och käka lunch på donken. Efter det åkte vi vidare in till stan och träffade lite kompisar på AF, bland annat min kusin Jonna!

När vi var klara där letade vi upp ett laserdome där jag, Nora, Jossan, Miccan och Jonna spelade i lag mot varandra. Mitt lag vann såklart, trots att vi var två mot tre ;)

Sen efter det drog vi vidare till tacobar och käkade middag, där mötte vi även upp Jacob. Han åkte med oss tillbaks till Ekerö när vi ätit klart och så spelade vi fotboll i ett par timmar på vallen.

En toppenfredag har det varit helt enkelt, superskoj!


Laserdome

Datum: 2013-04-19 - Tid: 11:17:36 - Kategori: Allmänt |

Ska alldeles strax ta en buss in till stan och spela laserdome med massa kompisar, hur kul!? Jag tror iallafall vi ska spela laserdome, men det blir inte alltid som man planerat ;) Oavsett vad vi gör ska det iallafall bli jättekul att träffa alla kompisar!

Kom hem från stallet för nån halvtimme sen och Cappi var fortfarande varken bättre eller sämre :/ Men jag red honom iallafall och det gick bra! Tog hackamoret som han i vanliga fall inte brukar gå bra på, men idag funkade det riktigt bra och han kunde tillochmed gå i form! Dock blir han fortfarande alldeles för stark på det när man travar och galopperar....

Nej men nu kom Jossan så vi ska gå och till bussen, byeee


Jag har en rosa ponny

Datum: 2013-04-19 - Tid: 11:08:06 - Kategori: Allmänt |

Visst är han söt min fis? Jag VISSTE att han gillade rosa ;))


Skippar skolan idag

Datum: 2013-04-19 - Tid: 07:59:41 - Kategori: Allmänt |
Hej på er, idag är det fredag och jag ska inte till skolan - bra dag! Det är så att vi skulle ha en "Tappendag" i skolan idag, vilket betyder att vi får sluta redan kl 11. Men de ända lektionerna vi skulle ha var mentorspass och eget val eftersom att bilden blev inställd, och då kändes det sjukt onödigt att gå till skolan idag. Vad skulle jag göra där liksom? Sitta och inte göra nånting typ haha...
 
Nej, istället för skolan ska jag dra till stallet. Ska alldeles strax byta om och sedan gå eller ta bussen till stallet. Cappi ska skrittas och sen ska han få gå upp till sommarhagen och gå där idag, skönt för honom!
 
Efter stallet hittar jag nog på nått med några kompisar :)

Hola amigos

Datum: 2013-04-18 - Tid: 21:11:02 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
...jag tror att "hola amigos" betyder "hej kompisar" på spanska, men jag är inte säker... (sa tjejen som läser spanska)
 
Men hej på er iallafall! Har precis varit i stallet för andra gången idag och kvällsfodrat hästarna, det gick väldigt snabbt och smidigt då vi var fyra stycken som hjälptes åt. Cappi ska faktiskt få sova uta täcke inatt och det är första gången för i år, nu är det ju fan sommar snart, på riktigt! Nej men han är ju inte alls lättfrusen v sig + att han fortfarande har ganska tjock päls. Dessutom var det 10 plusgrader utomhus och Cappi har den varmaste boxen i hela stallet. Så det var många anledningar till att han inte behövde täcke... Mindre kul blir det imorrn med alla kissfläcker :( 
 
När vi slutat skolan vid halv 2 stannade jag iallafall på vallen och spelade fotboll i regnet, och det var riktigt kul trots äckelvädret! Efter det drog vi hem till Jossan och käkade lite mellis en snabbis för att sedan åka till stallet. Red både Thea och Cappi, båda gick bra!
 
Cappi skrittades ju bara, men jag travade några steg och idag kändes han lite bättre! Faktiskt så kände jag ingenting i traven idag, och Jossan som red med såg ingenting heller. Visst, jag travade max 10 meter men ändå - det var skillnad. Piggare och gladare än igår var han också, vilket är ett bra tecken!
 
Thea red jag på grannstallets ridbana och idag ställde jag lite mer krav på henne än i förrgår. I början var hon lite för pigg men mot slutet när jag ridit ett tag var hon riktigt fin och mjuk! Hon var fortfarande pigg och lite stark men lyssnade super. Hon är en häst som är väldigt lyhörd för skänkeln så det är jättelätt att flytta och styra henne för skänklarna vilket är kul :)

Häst 2

Datum: 2013-04-18 - Tid: 19:26:02 - Kategori: Allmänt |


Häst 1

Datum: 2013-04-18 - Tid: 18:21:51 - Kategori: Allmänt |


@ vallen

Datum: 2013-04-18 - Tid: 16:03:55 - Kategori: Allmänt |

Lirade lite fotboll efter skolan med Jossan och grabbarna, jag är ju kung på dedär måste jag ta och säga - gör mål hela tiden ;))

Men nu ska vi upp till stallet iallafall, blev två hästar att rida idag iallafall för Jossan ville att jag skulle rida Thea också... Men det blir kul, bortsett från vädret!


Torsdag

Datum: 2013-04-18 - Tid: 06:50:35 - Kategori: Allmänt |
Hejsan svejsan :) Idag går jag går skolan till 13.30 och har bara tre lektioner, såå skönt! Efter skolan händer inget speciellt utan allt det vanliga - åka/gå till stallet och skritta Cappi. Pilla lite med hans hov och pussa på mulen. Red honom igår och testade att trava litegrann bara för att se hur han gick nu, och det är varken bättre eller sämre. Han travar på bra först men efter några steg markerar han lite. Så det är bara att fortsätta skritta, weeey...
 
Har ni förresten några idéer på vad ni vill läsa om? För mig står det lite still hehe...

Sommarpääls

Datum: 2013-04-17 - Tid: 15:56:00 - Kategori: Allmänt |

Nu börjar man äntligen se att hästarna får sommarpäls, förutom på Cappi då som är vit... Men alla andra hästar börjar bli alldeles fläckiga för att sommarpälsen kommer, såå härligt!

Tog en bild på Eila när hon stod i gången häromdan, där ser man väldigt tydligt ;)


Träningsvärk

Datum: 2013-04-17 - Tid: 07:44:46 - Kategori: Allmänt |
Vaknade imorse och kunde knappt gå eller röra armarna, ajjj. Längtar tills jag får gå upp och ner för skolans alla trappor, *host* heheh
 
Idag är det hur som helst onsdag, och jag går skolan till 4. Ska bara rida en häst efter det och det är Cappi. Han får fortfarande bara skrittas så det ska jag göra, skritta. Börjar bli lite tråkigt att bara skritta, skritta och skritta men så får det vara tills Cappis hov är bättre!
 
Annars händer det nog inget speciellt idag, lite plugg att göra bara...

Thea

Datum: 2013-04-16 - Tid: 22:03:52 - Kategori: Allmänt |


Ridpassen

Datum: 2013-04-16 - Tid: 19:48:52 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
Jag kom fram till att jag har haft värsta träningsdagen idag ju! I skolan hade vi gympa med styrka och kondition och det var asjobbigt, sen direkt när jag kommit hem bytte jag ju om och tog en prommis till stallet, och i stallet red jag sedan tre hästar. Jäklar asså, jag är ju biff ;)
 
Eila:
Galopperade mycket på henne idag och det gick jättebra. I början var hon, precis som igår, väldigt stel och stark men efter ett tag lossnade hon och blev riktigt fin! Hon var fortfarande lite stark på slutet, men mycket mycket bättre :) Mina ben var verkligen som spagetti efteråt haha, hon är inte lätt att rida dressyr på alltså.. Men hon är himla fin när hon väl lossnar och blir mjuk!
 
Cappi:
Skrittade ut honom en sväng tillsammans med Jossan. Trodde han skulle vara lite halvt galen att rida då han bockat och gjort luftsprång samt rest sig i hagen, men han gjorde ingenting. Han var pigg men gjorde inget bus, så det var skönt! Längtar tills hans hov har läkt så att jag kan börja rida ordentligt nu... Han har tappat massor av muskler och dessutom blivit lite fet - inte bra ;)
 
Thea:
Nu vart det så att jag red Thea iallafall, och det gick jättebra. Hon var faktiskt väldigt rolig att rida måste jag ta och säga! I början när jag skrittade kändes hon ganska stel och höll på och kastade lite med huvudet men ju längre man red ju finare och mjukare blev hon. På slutet så kändes hon jättefin så det var kul. Hon lyssnade även väldigt bra på gas och broms. Men jag är nöjd, det var ju trots allt första gången jag satt på henne! =)
Här har ni en bild på snygg-Thea, visst är hon rätt fin? ;)

16/4

Datum: 2013-04-16 - Tid: 15:18:02 - Kategori: Allmänt |
Tjo mannar, nu har jag slutat skolan och tänkte ta en prommis till stallet, shit hur orkar jag!? Förut tog jag alltid bussen eller åkte bil, men nu går jag ju dit fera gånger i veckan (y). Det regnar ju dessutom nu, ännu en anledning till varför jag inte ska gå till stallet... Men nu går jag dit iallafall, hurtigt!
 
Vet inte riktigt hur det blir idag, men jag snackade med Cattis igår och bestämde att jag skulle rida Thea idag, men om jag känner henne rätt har hon nog glömt säga det till Elina haha... Men vi får se, kanske rider Thea om inte Elina redan gjort det :) Annars ska jag rida Eila, och eftersom det aldrig blev av igår ska jag konditionsträna henne lite idag istället.
 
Sen får jag se om jag rider Cappi eller inte, annars tar mamma en liten promenad med honom så att han får röra på sig. Nu säger jag tack och hej leverpastej och drar, byee kompizar

Q / A

Datum: 2013-04-16 - Tid: 06:56:53 - Kategori: Allmänt |
Q - Åh kan inte du visa hur du har gjort din header? Den är så sjukt fin! <3
A - Tack så jättemycket, kul att du tycker om den! Vet inte riktigt hur jag ska förklara hur jag har gjort den, men jag gjorde alla effekter på bilden i picmonkey.com, sen alla texter har jag lagt in från PhotoScape och det programmet finns att ladda ner. Men det är bara att klicka runt och testa sig fram och se vad som blir bra och inte, då lär man sig efter ett tag!
 
Q - Med vilken inställning fotar du dina bilder? 
Hur redigerar du dina bilder? I vilket program? 
Vore grymt om du kunde svara på den här kommentaren, här eller på min blogg.
A - Bilderna i det inlägget fotade jag med sportinställningen eftersom att jag fotade djur som var i rörelse. Jag redigerar alla mina bilder i PhotoScape (någon enstaka gång i PicMonkey också). Det beror på hur bilden ser ut men det vanligaste är att jag ljusar upp bilden lite och lägger på lite kontrast. Ibland lägger jag på lite "värme" också  :)
 
Q - Hej, älskar din blogg! 
Var/hur har du fixat din design & i vilket program gör du dina headers? :)
A - Vad roligt, tack! Jag gör mina designer i både picmonkey.com och PhotoScape. Hur vet jag som sagt inte riktigt, bara att testa sig fram!
 
Q - Gör du designer åt andra?:)
A - Inte gratis isånnafall, typ 50 kr för en header och 100 kr för hel design.
 
Q - det är en klubbhoppning den 9/6 på kungsberga, ska du vara med på den?
A - Nej det tror jag nog inte att jag ska :)

Cappi & Eila ridna

Datum: 2013-04-15 - Tid: 19:39:29 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
Skulle först tränat lite kondition och galoppera mycket med Eila nere på ridbanan men det var nån tjej som hade släppt lös sin häst där och fick inte tag på den + att den sprang runt som en galning vilket smittade av sig lite på Eila. Jag orkade inte stå där och vänta i en evighet så därför struntade jag i det och red vidare istället. Eila var till en början väldigt jobbig - superpigg och trippade runt, blev rädd för saker, stel och okoncentrerad. Fast det var iochförsig inte så konstigt då det blåste väldigt mycket...
 
Jobbade henne länge i jättelångsam och lugn trav, och efter ett tag så började hon lossna mer och mer och vart tillslut riktigt fin faktiskt! Testade att galoppera fram och tillbaka på en stig och först vart och jättetaggad men sen lugnade hon ner sig igen och jag kunde öka/minska utan att hon drog upp huvudet och sprang iväg. Så jag är nöjd! :)
 
Cappi fick sig bara en skrittur, men jag passade på att göra honom mjuk och lyhörd vilket funkade jättebra. Han var inte det minsta stark utan gick i en stadig form hela tiden och jag kunde flytta honom jättelätt för skänklarna samt öka och minska tempot som jag ville. På slutet testade jag att göra lite halter där han skulle behålla formen, och det gick bra men vi behöver träna lite mer...

Häst 2

Datum: 2013-04-15 - Tid: 17:06:00 - Kategori: Allmänt |

Cappi skrittas idag, och han är numera röd fläckig! Snyggt va? ;)) Haha han har stått och gnuggat sig på staketet i hagen...


Häst 1

Datum: 2013-04-15 - Tid: 15:55:27 - Kategori: Allmänt |

Messade Karin och frågade om jag kunde få rida Eila idag, och det fick jag så nu ska jag ut och rida en sväng på henne! :)


Mobilbilder

Datum: 2013-04-15 - Tid: 15:04:00 - Kategori: Allmänt |


Och så var det måndag igen...

Datum: 2013-04-15 - Tid: 08:48:00 - Kategori: Allmänt |
Hejhopp måndag. Som vanligt segt med skola igen men kul att träffa kompisarna, men helgen är verkligen en dag för kort :( Jag har iallafall sovmorgon idag så vaknade nyss. Ska om en liten stund gå och göra mig iordning, men först ska jag skriva klart dehär inlägget.
 
Idag börjar jag skolan 10.15 och slutar 14.20, så det är en väldigt kort och skön skoldag med bara tre lektioner. Efter skolan ska jag till stallet och pussa på min lillkille, vet inte om jag ska rida idag eller om han ska få vila, men han är fortfarande lite, lite oren i traven. Åh, kan han inte bli helt bra snart? Han är jätteglad, mjuk och fin men markerar lite i traven. Så himla tråkigt, vill att han ska bli bra nu :( Mamma skulle iallafall ringa hovslagaren idag och höra hur vi ska göra... 
 
Nu måste jag verkligen gå och göra mig iordning, annars kommer jag missa bussen... Ha det bra!

Godmorgon

Datum: 2013-04-15 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Stormis mule

Fisponnyn i sommarhagen

Datum: 2013-04-14 - Tid: 20:41:50 - Kategori: Foto - Hästar & djur |

Sommarkänslor

Datum: 2013-04-14 - Tid: 13:14:17 - Kategori: Allmänt |

Ligger just nu på baksidan, och SOLAR!! Nu är det ju verkligen sommar snart, började tveka förut på om vi ens skulle få nån sommar i år men jodå!

Och det är verkligen varmt och skönt, blåser ingenting och inte ett enda moln på himlen. Säkert 20 grader här iallafall, najzz. Jag har iallafall inget särskilt att göra nu några timmar framöver, så jag blir väl kvar här i solen och det har jag inget emot! Funderar lite på om jag ska åka på en hästloppis som är i Ölstad, men jag vet inte om jag orkar... Annars ska jag till stallet igen vid 4-5 tiden och ta in Cappi från sommarhagen igen. Ska även rida honom, antagligen ungefär likadant som igår :)


Bloggappen funkar!!!

Datum: 2013-04-14 - Tid: 09:30:32 - Kategori: Allmänt |

Äntligen, nu kan jag uppdatera er som vanligt igen! Jag är iallafall uppe i stallet nu och har precis varit vid sommarhagen där vi släppte ihop Cappi, Knatte och Stormis. Det gick jättebra och det var inget bråk alls. Cappi vart superglad och sprang runt lite, och han har även hunnit rulla två gånger, lortgrisen..

Nu ska jag göra Cappis mat och sen bär det av hemåt igen, ska möta en tjej kl 11 som skulle köpa lite hästgrejer av mig... Ciaaoo


Hahah

Datum: 2013-04-13 - Tid: 19:11:50 - Kategori: Filmer |
Antagligen bara jag som tycker att dehär är kul, men jag höll typ på att skratta ihjäl mig första gången jag såg den hahaha ;)

Ridit hesten

Datum: 2013-04-13 - Tid: 18:19:05 - Kategori: Ridpass |
Sorry för den dåliga uppdatering men bloggappen fungerar fortfarande inte och jag kan liksom inte bära med mig min dator överallt hehe...
 
Har iallafall varit i stallet nu hos min fina pojke och även ridit honom. Red lite mer än planerat för han kändes bra + att vi ville kolla hur han gick i alla gångarter. Jag som red kände ingenting, men mamma som stod och kollade på tyckte att han fortfarande såg lite, lite oren ut i högervarvet i traven. Men jag kände som sagt ingenting så det måste verkligen ha varit väldigt lite. I galoppen syntes ingenting.
 
För övrigt tyckte jag att han var lite seg idag, men det är egentligen inte så konstigt... För det första så drog vi ner på kraften den veckan han vilade pga av hoven så nu äter han pyttelite kraft, och för det andra så har han gått uppe i sommarhagen hela dagen och käkat gräs. Men vi ska höja kraften nu när jag börjar rida honom igen så blir det säkert bra! Mot slutet av "ridpasset" så lyssnade han iallafall bättre och var även väldigt mjuk, han kändes lite stadigare i formen än igår också.
 
Men jag tycker iallafall att han skötte sig bra idag, vi har haft lite otur nu på vårkanten och därmed haft svårt att komma igång ordentligt, men nu kommer vi förhoppningsvis att komma igång mer och mer!

Dagens planer

Datum: 2013-04-13 - Tid: 10:34:53 - Kategori: Allmänt |
Hej på er och godmorgon! Jossan sov här inatt och vi vaknade för nån timme sen, nu har vi precis käkat frukost. Om ett par timmar ski vi möta lite kompisar på vallen och spela fotboll, skojsigt. För det första så typ regnar det, och för det andra så suger jag på fotboll. Men att träffa kompisarna är alltid kul!
 
Vet inte hur länge vi blir kvar på vallen, men i några timmar antagligen. Efter det är det iallafall stallet som gäller, tror jag ska rida Cappi idag igen! Skrittar nog bara precis som igår, men jag kanske travar några steg också bara för att se hur han känns och går...
 
Nu ska vi kolla på en film innan vi träffar alla andra, byeee
©

Bildbomb

Datum: 2013-04-12 - Tid: 19:29:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Här kommer en hel del bilder på mig och Cappi som jag hittade i datorn, inte från nått speciellt tillfälle utan bara massa blandade bilder... Och jag vet att jag säger det ofta, men han är så himla fin min kille! ♥

Pigg påni

Datum: 2013-04-12 - Tid: 18:35:29 - Kategori: Ridpass |
Varit i stallet och ridit Cappi nu, och det var faktiskt väldigt härligt att få sitta på honom igen även fast vi bara skrittade! Och jäklar vad pigg han var! Han kunde inte skritta utan höll bara på och studsade med pytte-pyttesmå travsteg och kastade hela tiden med huvudet. I början kändes det nästan som om han skulle explodera så fort jag nuddade honom med skänkeln, fast det gjorde han som tur var inte. Skrittjobbade honom iallafall litegrann och mot slutet så lossnade han mer och lugnade även ner sig lite, fast det känns att han inte blivit genomriden på ett tag. Men förhoppningsvis fortsätter han bara att bli bättre i hoven nu så kan jag börja rida och träna som vanligt igen :)
 
Juste, jag skulle skriva ett inlägg på mobilen förut när jag var i stallet men min bloggapp vägrade att logga in, hmm... Är det bara min app som är knasig eller är era också så? Ska testa att ta bort den och sen ladda ner den igen så får vi se om det funkar då...
Gino och Cappi i sommarhagen, ©

Beep-test

Datum: 2013-04-12 - Tid: 16:12:40 - Kategori: Allmänt |
Jag är heeeelt död nu. Så trött att jag mår ialla, usch. Vi hade nämligen beep-test på gympan sista lektionen, och det är så jädrans jobbigt. Men bra gick det iallafall, sprang till 10.4 vilket var längst av tjejerna i vår klass + nästan dubbelt så långt som jag sprang i 6:an. Så jag är nöjd, men död.
 
Nu sitter jag hemma och vilar lite innan jag ska åka till stallet, tror jag ska rida Cappi idag vilket blir första gången på nästan en hel vecka (6 dagar)! Ska bli jättekul, även fast jag bara kommer skritta. I traven är han fortfarande, lite, lite öm så det får vänta. Men en liten skrittur på mjukt underlag skadar inte!

Träningen 12/4

Datum: 2013-04-12 - Tid: 07:06:30 - Kategori: Andras hästar | Ridpass | Träning |
Tränade ju Eila för Emmy igår och det gick jättebra! Inte ett enda stopp fick vi, bara två pet men dom var mitt fel. Eila skötte sig jättebra och tyckte som vanligt att det var väääldigt kul att få hoppa.
 
I början red vi över två stycken hinder på långsidan och tränade på att lägga till ett galoppsprång emellan och även att plocka bort ett galoppsprång. Eila lyssnade jättebra så det var inga problem ;) Efter det hoppade vi först ett räcke och sedan en oxer, det gick också bra. När vi gjort det så fick vi hoppa kombination, och det hade jag faktiskt aldrig gjort på Eila men det gick också bra, iallafall på slutet. I början så gick det lite för snabbt och därför kom vi också lite nära på B-hindret, men i slutet när vi hoppade lite högre så gick det mycket bättre!
 
När vi hoppat över alla hinder så fick vi iallafall hoppa en liten bana. För att slippa förklara har jag ritat banan lite snyggt hehe
Mycket vackert :') Iallafall, den banan gick också bra men det vart fortfarande lite trångt i kombinationen. Sen det sista vi gjorde var att hoppa en annan kortare liten bana fast lite högre, och då kom vi på 3:an sen 1:an och sen kombinationen. Då gick det riktigt bra faktiskt! Kombinationen gick mycket bättre och vi kom inte nära alls på B-hindret. Kul att avsluta med den bästa rundan =)

.

Datum: 2013-04-11 - Tid: 18:26:53 - Kategori: Allmänt |


Cappi igår

Datum: 2013-04-11 - Tid: 14:54:17 - Kategori: Allmänt |


Torsdag

Datum: 2013-04-11 - Tid: 07:03:42 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon godmorgon! Idag kommer jag ha mycket att göra på eftermiddagen, men jag ska blogga så mycket jag hinner ändå. Idag är det hoppträning som står på schemat! Fast inte med Cappi, utan med Eila. Ska träna för Emmy Edgardh, och det ska bli superkul! Det är första gången jag tränar hoppning med Eila för en riktigt tränare, innan har jag bara tränat för hennes ägare. 
 
Direkt när jag slutar skolan vid 13.30 så åker jag iallafall hem och byter om och käkar lite mellis, sen tar jag en promenad till stallet. Jag ska mocka, göra mat, och byta vatten till både Cappi och Eila om Ulrika inte redan gjort det till Eila. Efter det packar jag nog in det jag ska ha med på träningen i transporten... Om det behövs (vilket det kommer göra då Eila alltid grisar ner sig) kanske jag även borstar på Eila innan jag åker hem igen. Ska bara hem och äta middag lite snabbt, sen bär det av till stallet igen för hoppträning.
 
Cappi kommer mamma åka på tömkörningskurs med idag. Hon och Ulrika ska åka ut till Farmens ridhus där nån kille håller tömkörningslektion... Hoppas Cappi inte är alltför pigg haha ;)

Söt ponni

Datum: 2013-04-10 - Tid: 22:14:50 - Kategori: Allmänt |


Rubrik

Datum: 2013-04-10 - Tid: 19:50:27 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Har precis varit i stallet nu och Cappi var jätteduktig. Jag började med att longera honom lite i alla gångarter på grannstallets ridbana och det tyckte han var riktigt kul. Ännu roligare var det när han fick galoppera för det har han inte fått göra på några dagar, då gasade han på ordentligt och la in ett bocksprång här och där haha. Annars var han väldigt lydig idag när jag longerade, lyssnade super på rösten.
 
När Cappi sprungit av sig lite fick mamma ta över och tömköra honom, det gick också jättebra. Han klev på lite för fort i början men lugnade ner sig lite efter ett tag, och mot slutet såg han även rätt så mjuk ut. 
 
Han är riktigt pigg nu alltså haha, och han blir väldigt glad över att få komma ut och göra något annat än stå i hagen, det syns på honom... Nu står han iallafall i sin box med mysigt täcke och mat. Drog även en borste över Eila innan vi åkte hemåt igen, hon hade stått utan täcke idag och jädrar vad hon såg ut. Lera överallt, till och med ler-dreadlocks i manen. Borstade iallafall av det värsta och la sedan på henne täcket, får borsta av henne resten imorgon istället. Eila när nog den grisigaste hästen jag någonsin träffat haha...

Kossa

Datum: 2013-04-10 - Tid: 07:48:45 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Två bilder jag tog när vi var på vårat landställe på påsklovet! 

Bråttom

Datum: 2013-04-10 - Tid: 07:10:29 - Kategori: Allmänt |
Jag tror jag har råkat stänga av mitt larm i sömnen eller nått, men jag sov iallafall lite för länge så mamma fick komma in och väcka mig. Nu har jag lite bråttom, så det får bli ett snabbt inlägg!
 
Idag är det onsdag och jag går skolan till 16.00, efter det åker jag hem och väntar på mamma för att åka med henne till stallet. Tror mamma skulle tömköra Cappi lite idag, för imorgon ska hon åka med honom på en tömkörsningskurs. Ni kanske tycker det låter lite konstigt nu när han har varit halt men vår hovslagare sa att det inte var några problem alls, och han är ju dessutom inte halt längre. Sen när man tömkör sitter men ju faktiskt inte på hästen, och det blir nog mest skritt och trav. Så det ska gå bra!
 
Nu måste jag sluta, tooddeloo

Gör du designer åt andra?:)

Datum: 2013-04-09 - Tid: 20:33:39 - Kategori: Frågor och svar |
Fick precis denna fråga i en kommentar och jag har fått den frågan ganska många gånger, så tänkte ta och svara på den i ett inlägg nu...
 
Ja, jag gör designer åt andra. Men inte gratis, utan 20 kr för en header och 50 kr för en design. Vill man köpa en header/design så kan ni mejla mig på capirossi@hotmail.se så kommer vi överens om något!
 
Joanna Backelin ©

Tjenare

Datum: 2013-04-09 - Tid: 19:38:00 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
Nu har jag varit i stallet, och jag kom på att eftersom att det är tisdag idag så skulle jag även rida Eila idag, så det gjorde jag. Red ut henne en sväng med Jossan och hon var superfin faktiskt! I början lite stel men lossnade efter ett tag och då kändes hon riktigt mjuk och fin. Gick i en stadig form och var väldigt lyhörd, och som sagt väldigt mjuk och inte stark.
 
Tog några skutt över två små pinnar också, det tyckte Eila var väldigt kul - och jag med för den delen. 
 
Cappi gick jag ner med till grannstallets ridbana och tömkörde i kanske 5-10 minuter, hann inte mer då vi var tvugna att åka hem och käka middag. Han såg iallafall jättefin ut, inget halt alls i skritten och vänstra varvet i traven. Han såg lite, lite, lite (och då menar jag verkligen pyttlelite) halt/stel ut i högervarvet, men det var nog för att hans onda hov hamnade på insidan och därför fick lite mer tyngd på sig.

Mot stallet

Datum: 2013-04-09 - Tid: 15:26:22 - Kategori: Allmänt |
Är nu hemma hos mig med Jossan och ska precis ta en promenad upp till stallet, måste bara byta om. Skrev ju imorse om vad jag tänkte hitta på med Cappi idag, så det är ingen idé att skriva det igen.
 
Har egentligen ingenting alls att skriva om, villa bara höra av mig - så nu vet ni att jag fortfarande lever!

9 april

Datum: 2013-04-09 - Tid: 06:57:38 - Kategori: Allmänt |
Hej och godmorgon! ;) Idag är det tisdag och jag går skolan till 15.00, efter det ska jag som vanligt åka till stallet. Om Cappi är ännu bättre idag så går jag nog med honom ner till grannstallets ridbana för där har all is smält. Bara det inte är för blött och lerigt underlag, men om det inte är det så tänkte jag testa att longera lite försiktigt i trav. Haltar han fortfarande så kör jag istället lite horsemanship - alltså att han ska gå efter mig, vända när jag vänder, stanna när jag stannar osv osv...
 
Mamma ska även tömköra lite lugnt idag tror jag, men det är bara bra att Cappi får röra på sig så mycket som möjligt. Han har så tråkigt nu på dagarna - ingen kompis att bråka med och bara en fyrkantig liten hage som är snötäckt... :(
Ninjaa

Han är bättre igen!

Datum: 2013-04-08 - Tid: 19:43:48 - Kategori: Allmänt |
Jag har varit i stallet och Cappi var mycket bättre nu! Nästan helt bra faktiskt, så det känns väldigt skönt. Han var inte det minsta svullen och inte varm heller, hade fortfarande ingen feber + var inte lika sur längre. Gick en promenad med honom och då var han pigg och glad. I skritten såg han inte halt ut alls och i traven såg man bara lite, lite att han markerade. Annars trippade han på som bara den bredvid mig, men man märker att han är uttråkad nu när han inte får motioneras ordentligt och får gå i en liten och tråkig hage. Han nafsas och små-bits, lite olydig och drar mig hit och dit för att käka gräs samt blir rädd för jättetöntiga saker och hoppar undan.
 
Men jag är så glad att han är bättre. Igår kändes det inte bra alls, för då hade han verkligen ont och mådde inte bra. Idag verkade han som sagt nästan helt bra igen! Hasse kom och kollade på hoven nu på kvällen och han sa att det skulle gå över om bara ett par dagar ifall det inte blev infekterat. Och om det blev infekterat, så borde vi har märkt det vid det här laget, så förhoppningsvis läker det bara ihop snabbt nu...
 
Dock kommer han fortfarande att få gå med hovbandage på ridbanan ett tag till, för säkerhets skull. Känns dumt att chansa och låta honom gå ut i hans vanliga leriga hage, det får vänta ett tag. Nu ska han först bli frisk!

Första skoldagen avklarad

Datum: 2013-04-08 - Tid: 15:05:35 - Kategori: Allmänt |
Då var första skoldagen sen påsklovet avklarad, och det kändes faktiskt inte så hemskt att gå till skolan imorse. Inte hemskt alls faktiskt, dels för att jag hade sovmorgon och dels för att jag saknade alla kompisar. Dock så hade jag inte druckit något på hela dagen så på sista lektionen fick jag jätteont i huvudet och började frysa. Nu sitter jag hemma och dricker så mycket jag orkar innan jag tänkte dra till stallet, Cappi var tydligen lite bättre igen imorse.
 
Mamma pratade med veterinären också och hon sa att hovbandaget som vi hade gjort med alsolsprit var jättebra och att det var bra att han inte hade någon feber. Om han inte hade för ont och om han blev bättre av det skulle vi också gå promenader där marken var torr och jämn. Så nu ska jag upp till stallet och pussa och pyssla med min kille, sen beroende på hur han går och mår så tar jag honom på en liten prommis också. Tror även att vår hovslagare Hasse skulle komma och titta på hoven idag, super!

Nytt i bloggen!

Datum: 2013-04-08 - Tid: 08:46:04 - Kategori: Allmänt |
Har länge suttit och pillat med en ny header, och nu har jag äntligen fått till en som jag tycker om. Jag gillar den väldigt mycket, och jag hoppas att ni gör det också! Kände att den förra var lite för "vintrig" + att jag hade haft den väldigt länge...
 
Men vad tycker ni?
 
Det är fortfarande lite småfix och detaljer kvar, men det hinner jag inte fixa nu. Får göra det ikväll istället... :)

Trött men söt

Datum: 2013-04-08 - Tid: 06:00:00 - Kategori:
Hittade några bilder på min lillfis från januari, han är så söt! Halvsover och snusar bajs, haha!

Tredje stallbesöket för idag

Datum: 2013-04-07 - Tid: 21:05:36 - Kategori: Allmänt |

Dom i stallet ringde och Cappi var tydligen sämre, så jag och mamma åkte såklart upp och kollade till honom. Märkte direkt att han inte var sig själv, när jag gick fram till honom strök han bak öronen och försökte bitas, så har han aldrig gjort förut. Tog ut han i gången och benet hade svullnat upp, imorse var det bara kotan som var lite tjock men nu har det spridit sig högre upp också. Lite, lite varmare kändes hoven dessutom, och man kände pulsen.

Däremot hade han fortfarande ingen feber, och han gick inte sämre än förut. Han är halt men har absolut inga problem med att gå eller stödja på benet. När han står still så stödjer han liksom fortfarande på den hoven.

Tycker så synd om honom, för han har verkligen ont. Vi gav honom lite pulver iallafall som ska vara anti-inflamatoriskt och lite smärtstillande. De i stallet ska kolla till honom imorgon på morgonen så får vi se hur han mår...


Cappi är sämre igen

Datum: 2013-04-07 - Tid: 17:40:11 - Kategori: Allmänt |

Har precis varit uppe i stallet för andra gången idag, skulle kolla till Cappi och ta en till promenad med honom, men nu gick han mycket sämre igen + var varmare i hoven. Vi hittade även lite puls.. Åhh, jag hoppas verkligen att det inte blir värre, fan också :( Förhoppningsvis är han lite bättre imorrn, men vår snälla hovslagare skulle komma på kvällen och kolla till Cappi annars.

Skit också, nu när det blir varmt och lerigt också så kryllar det ju av bakterier. För Cappis skull så skulle jag vilja ha snö och 10 minus igen, bara för att såret inte ska bli infekterat...


Cappi lever...

Datum: 2013-04-07 - Tid: 11:06:11 - Kategori: Allmänt |
...och han verkade faktiskt vara bättre idag! Hoppas han fortsätter bli bättre för då är vi snart igång igen. Var ute på en liten prommis med honom och de första stegen så haltade han ganska mycket men sen blev det bättre och bättre ju längre jag gick. Syntes knappt att han var halt sen, men han sätter fortfarande ner sin onda hov mycket försiktigare.
 
Pillade iallafall lite med hans ben och han har ingen puls och heller ingen feber så det verkar som tur är inte vara infekterat än så länge. Dock är han lite varm och pyttelite svullen under kotan, men ingen fara. Sen är han ju såklart öm under sulan där själva sprickan är, men det har slutat blöda. 
 
Annars var det inget fel på Cappi, han är inte alls hängig eller så utan sitt vanliga jag. Imorse när jag kom till stallet var han tjurig för att han var den sista att komma ut i hagen och hade väldigt bråttom. När jag var ute på en promenad med honom så trippade han glatt på bredvid mig och försökte då och då stanna och sno åt sig lite gräs. Så förutom att han har lite ont i hoven är det absolut inget fel på honom! 

Nu flyttar jag ifrån Sverige...

Datum: 2013-04-07 - Tid: 08:00:44 - Kategori: Allmänt |
Det har snöat, igen! :((( Blir så trött på detta, usch. Ska flytta till ett annat land tror jag...
 
Nu ska jag iallafall alldeles strax dra upp till stallet för att kolla till min fisponny, hoppas han mår bra. Ska ta bort "bandaget" och kolla till hoven + göra rent den igen. Sen gör vi samma sak som igår - dränker bomull i alsolsprit och trycker in i sulan och lindar flex-wrap över. Tror också att jag ska ta en liten promenad med Cappi, det är nog bra för hoven så att den inte blir stillastående...
 
Men nu måste vi faktiskt åka, byeeee

Min bästa vän ♥

Datum: 2013-04-06 - Tid: 18:28:56 - Kategori: Allmänt |

:'(

Datum: 2013-04-06 - Tid: 18:15:28 - Kategori: Allmänt |
När jag ridit klart och skulle vända hemåt så råkade Cappi kliva på en sten. Kände att han gick lite konstigt efteråt så jag hoppade av och han lyfte lite på högra frambenet. Kollade i hoven men hittade igen sten och inte heller i de andra hovarna. Sen när vi kom ut på snön så lossnade det en liten snöstylta ur hoven och då var det en liten blodfläck på den. Så jag kollade riktigt noga i hoven igen och hittade en liten spricka. Så antagligen var stenen väldigt vass och skar hål på sulan. Sprang lite med honom och jag såg tydligt att han haltade, så det var bara att försiktigt gå hem med honom. Dock gick han lite bättre när vi gått en bit, fast så fort jag försökte springa med honom så saktade han av direkt och markerade rejält.
 
Mamma ringde Hasse som är vår hovslagare och han sa att själva såret i sulan inte är någon fara bara det inte sitter något i såret (vilket jag nästan är helt säker på att det inte gör för det är bara en liten, liten spricka). Dock var det värre om det skulle råka bli infekterat för då skulle Cappi få feber och behöva käka medecin. Så när vi kom tillbaka till stallet fick Cappi så med benet i en hink med kallt vatten för att smutsen skulle försvinna, tror faktiskt han tyckte det var lite skönt för han stod och halvsov. Det gjorde väl mindre ont när vi kylde ner hoven... Tog iallafall en diskborste och gjorde hoven riktigt ren innan vi lindade in den. Först dränkte vi bomull i alsosprit och la i sulan, sedan lindade vi över med flex-wrap. 
 
Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte ska komma in någon smuts och för att såret inte ska bli infekterat... Cappi kommer iallafall få ha våran snötäckta ridbana som hage ett par dagar framöver istället för sin vanliga leriga, allt för att hålla hoven så ren som möjligt. 
 
Åhh, hoppas han blir bra snabbt. Hatar när han har ont och jag tycker så synd om honom, min lillfis :'(
 

Sommarbilder ♥

Datum: 2013-04-06 - Tid: 11:01:10 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Hittade dessa bilder på mig och Cappi i datorn som är tagna 2011, och de var ju faktiskt riktigt fina!

Godmorgon!

Datum: 2013-04-06 - Tid: 08:51:06 - Kategori: Allmänt |
Halli hallå och godmorgon! Idag är det lördag, och jag har precis som igår inga planer på vad jag ska göra idag. Jag måste såklart till stallet och rida Cappi, men utöver det har jag inget att göra.
 
Igår när jag var i stallet gjorde jag först iordning Cappi och red honom, sen fick han faktiskt gå upp till sommarhagen tillsammans med Gino. Så de hade det mysigt där i solen hela eftermiddagen, skönt för dom! I sommarhagen finns det iallafall gräs så hästarna kan ha något att pilla med, för i de mindre hagarna runt stallet är det bara lerigt och geggigt...
 
Cappi skötte sig iallafall när jag red. Han var typ mjuk fast lite okoncentrerad - antagligen för att det blåste så mycket. Men han skulle hela tiden gå och kolla på saker haha ;) Annars var han ganska lyhörd för skänkeln och så, testade att göra galoppombyte i båda varven och det gick bra!

Mycket roliga grejer på G nu!

Datum: 2013-04-05 - Tid: 12:34:06 - Kategori: Tävling |
11/4 - Mamma ska på en tömkörningskurs med Cappi, kommer dock inte ihåg vart...
 
20/4 - Lokal dressyrtävling på Stäket vilket blir min och Cappis andra dressyrtävling någonsin och första för i år. En LB:1 ska vi rida, och det gjorde vi på förra dressyrtävlingen också med över 60%!
 
5/5 - Lokal hopptävling som är utomhus (!!!) på Mälarhöjden. Blir min och Cappis andra lokala start för i år och vi är anmälda till LD+ och LC.
 
12/5 - Lokal stilterräng i Nynäshamn, det är inget dressyr eller banhopps moment utan bara själva terrängen. Och det är alltså stilbedömining. P60 hoppar jag där, vilket är hur lågt som helst men det blir nog bra i och med att Cappi och jag aldrig har tävlat terräng förut. Fast vi har såklart tränat en hel del!
 
Sen var det även en utställning vi skulle åka med Cappi på, kommer tyvärr inte ihåg vart eller när. Och utöver allt detta kommer ju jag och Cappi även träna för Emmy och Ann då och då... Men mycket kul på G iallafall, och framförallt olika saker. Hoppning, terräng, dressyr, tömkörning och utställning. Kul! :D

Massa grejer tillsalu!

Datum: 2013-04-05 - Tid: 09:32:43 - Kategori: Utrustning/produkter/kläder |
Jag har rensat bort lite grejer i stallet som jag inte använder så mycket längre, och nu säljer jag allt billigt på en annons på HästNet! Ni kan ju ta en titt ifall det är något som ni skulle vilja köpa... ;)
 
 

Så kan det gå

Datum: 2013-04-05 - Tid: 09:15:55 - Kategori: Allmänt |
Frida fick åka hem igen igår kväll då hon mådde dåligt, tråkigt :/ Idag har jag iallafall inga planer förutom att åka till stallet och rida Cappi. Han ska ridas lugnt men i alla gångarter, kanske tränar lite skänkelvikningar och framdelsvändningar/bakdelsvändningar. Bara få honom mjuk och lyhörd! :)
 
Annars har jag som sagt inget mer planerat att göra idag, så jag kanske fortsätter med att städa lite i stallet. Har massa täcken på Cappis boxdörr som inte behöver vara där, fler grejer att smörja m.m.. Om jag orkar skulle jag även kunna skrubba inuti Cappis box då han har grisat ner den ordentligt. Vi får se, det finns alltid nåt att pilla med i stallet iallafall!

@ bussen

Datum: 2013-04-04 - Tid: 17:29:48 - Kategori: Allmänt |

Sitter nu på bussen med Frida, vi ska käka middag på donken, lyxxx haha


Stallet avklarat

Datum: 2013-04-04 - Tid: 15:25:30 - Kategori: Allmänt |
Kom hem från stallet nyss, gick faktiskt både dit och tillbaka. Vart dock mycket jobbigare när jag skulle hem för då är det uppförsbacke typ hela vägen. Så nu är jag helt död, igen haha. Jag har verkligen ingen kondis alls heheh
 
Cappi fick som sagt en vilodag idag, och jag ska inte rida Eila eller Ester heller. Så jag har bara mockat och städat faktiskt... Gick upp på loftet där vi har alla Cappis täcken i en stor låda (där det också är var kaos) och vek om allihopa så nu går locket att stänga igen! Smörjde även några träns och tvättade lite benskydd.
 
Nu väntar jag iallafall på att Frida ska komma hit, vet inte vad vi ska göra men nånting kul hittar vi väl på.
Tog btw av Cappi hans täcke förut när jag gav honom lunch, så nu går han nakenfis i hagen. Såå skönt för hästarna att kunne lufta pälsen lite och få värma sig i solen! Fast bäst för Cappi att han inte rullar sig i leran bara ;)

4 april

Datum: 2013-04-04 - Tid: 12:12:55 - Kategori: Allmänt |

Är nu ute och går, påväg till stallet. Ska inte rida nån häst utan bara mocka, byta vatten och göra mat. Cappi får alltså vila helt, tror det kan vara bra då han var helt slut efter träningen igår, och jag med för den delen haha...

När jag är klar i stallet ska jag möta upp Frida, hon sover hos mig inatt. Nu måste jag sluta blogga för jag kan inte gå samtidigt som jag kollar ner i mobilen, höll just på att gå in i ett träd hahaha

Byee


Godnatt typ

Datum: 2013-04-03 - Tid: 20:49:29 - Kategori: Ridpass | Träning |
Är heeeeelt död efter träningen på Cappi plus att ridit två hästar innan det. Känner mig som en kokt spagetti ungefär... Jag har iallafall precis duschat och ska nu krypa ner i sängen och kolla på Pretty Little Liars, det ska bli så skönt.
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om träningen. Det gick SJUKT dåligt samtidigt som jag är nöjd haha. Dåligt gick det för att Cappi var riktigt tjurig och bara stannade och stannade och stannade osv osv... Han var inte på humör idag, vet inte vad det var. Han har ju känts så himla fin nu i början av året och hoppat superbra :( Men nöjd är jag iallafall för att vi kunde ta igenom dedär för på slutet hoppade han bra igen. Nåt stopp till fick vi men annars flög vi över en kombination där andra hindret låg på kanske 1 meter iallafall med koner under. Så det var bra att vi kunde ta igenom problemet!

Cappi i sitt nya träns

Datum: 2013-04-03 - Tid: 19:32:52 - Kategori: Allmänt |


Eila hälsar med en lerig puss!

Datum: 2013-04-03 - Tid: 15:31:17 - Kategori: Allmänt |

Har btw precis ridit henne nu och hon var fin på slutet!


Lillprinsessan Ester

Datum: 2013-04-03 - Tid: 15:29:31 - Kategori: Allmänt |


Wiie

Datum: 2013-04-03 - Tid: 12:46:38 - Kategori: Allmänt |

Bjuder på denna fina bild lol


3 april

Datum: 2013-04-03 - Tid: 12:30:03 - Kategori: Allmänt |
Tjena hallå hej! Sitter just nu hemma och ska precis byta om för att gå en promenad till stallet, jag rider både Eila och Ester idag också. Cappi ska jag på träning med senare ikväll... Så tre hästar skall ridas idag, skoj! Har inget annat för mig idag så jag stannar nog kvar i stallet ett bra tag och pillar med sånt som jag inte hinner med annars. Ska putsa och städa lite i mitt skåp och täckeslådan på loftet. Om jag kommer ihåg kan jag även fota alla grejer vi fick av Dea och Jonna!
 
Nej, nu ska jag ta och gå. Vi hörs, ciaaaao
Joanna Backelin ©

Gårdagens ridpass

Datum: 2013-04-03 - Tid: 09:16:04 - Kategori: Andras hästar | Träning |
Igår så red jag inte Cappi utan istället Eila och Ester som båda ägs av familjen Törnell. Eila vet ni ju vem hon är, har skrivit massor om henne eftersom att jag rider och tävlar henne lite. Men Ester har jag bara ridit 3-4 gånger innan... Ester är iallafall ett b-ponny sto som är hur gullig som helst! Hon är Welshponny precis som Cappi, och är faktiskt väldigt lik honom dessutom. 
 
När jag red ut på Ester så fick iallafall Jonna låna Cappi så vi kunde rida tillsammans. Tog det väldigt lugnt och red inte alls länge, dels för att Cappi gick hårt dagen innan och dels för att jag är väldigt lång på Ester. Men så länge jag sitter rakt upp är det inga problem, för jag är absolut inte för tung för henne.
 
Det gick iallafall jättebra, Ester var riktigt pigg och glad. Hon är ganska välriden faktiskt, vilket alla b-ponnysar inte är. Hon lyssnar jättebra framåt och går i form. Testade även att göra en skänkelvikning på grusvägen och det kunde hon också! Det var superkul att få rida Ester iallafall, tror jag skulle få göra det idag också.. :)
 
Eila red jag också ut på tillsammans med Jonna, fast då red Jonna på Jäger. Eila skötte sig iallafall också väldigt bra, och hon lossnade mycket snabbare än dagen innan. Annars var hon väldigt lyhörd också, i början kändes hon lite loj men mot slutet så lyssnade hon jättebra! :)

Minifyrhjuling

Datum: 2013-04-03 - Tid: 07:58:13 - Kategori: Filmer |


Häst 2

Datum: 2013-04-02 - Tid: 18:08:34 - Kategori: Allmänt |


Häst 1

Datum: 2013-04-02 - Tid: 13:21:00 - Kategori: Allmänt |


Putsa och tvätta

Datum: 2013-04-02 - Tid: 08:33:43 - Kategori: Utrustning/produkter/kläder |
Igår när vi fick, och köpte, massa grejer av en annan familj i stallet så tänkte jag att jag skulle rensa ut lite av mina gamla grejer som inte andvänds så mycket längre. Det vart en hel del grejer faktiskt, typ 4 träns tror jag, 5 par framskydd + 1 par bakskydd, ett ländtäcke och säkert något mer... Har lagt allt i en ikeapåse och tagit hem för att putsa och tvätta, sedan skall det fotas och ut på anonns. Kan länka anonnsen här på bloggen sen om det finns något som ni skulle vilja ha :)
 
Superbra att jag kunde rensa bort just benskydd och träns, för det behövdes verkligen. Jag har, vet inte hur, lyckats samla på mig sisådär typ 245675479 träns och benskydd haha.
 
Det vi plockade åt oss igår var iallafall 4-pack Veredus Gel benskydd, ett Dyón "platt-träns" med tyglar + ett silvrigt swarovski pannband, ett jättetjockt och gosigt vintertäcke som satt som en smäck, ett ylletäcke, ett svettäcke, ett superfint och gosigt ländtäcke, Back on Track paddar, ett ridspö och säkert något mer... Hur bra grejer som helst iallafall! Alla täckena + paddarna fick vi i stort sett gratis, vi bytte dom mot en goug som jag inte använder längre. Resten fick vi till ett superpris!
 
Så nu är jag väldigt glad, även om jag inte har en krona kvar i plånboken hehe... Superfina grejer var det iallafall! Och det var väldigt smart att handla i stallet för Cappi stod i stallgången så jag kunde testa allt. Så tråkigt när man köpt något och kommer hem så passar det inte...
 
Hittade bara bilder på benskydden och tränset, resten kanske jag kan fota när jag är i stallet :)
 
Shit, Cappi är bortskämd han haha ;)

Dagens ridpass // 1 april

Datum: 2013-04-01 - Tid: 20:36:24 - Kategori: Andras hästar | Ridpass |
Eila:
Red henne i sommarhagen och i början var hon väääldigt stel och ville inte alls, men efter kanske 30 minuter började hon lossna och på slutet var hon riktigt fin faktiskt! Gick i en rätt stadig form och kändes mjuk i munnen. Dock var hon väldigt pigg och försökte springa iväg då och då i galoppen, men men... Jag är nöjd! :)
 
Cappi:
Red honom till sandtaget med Vicky och det var väldigt roligt! Vi lät hästarna galoppera på ordentligt en lång sträcka och sen galopperade jag Cappi runt på en volt där jag minskade samt ökade. Efter lite skrittpaus hoppade jag även över en liten betongpinne som var max 20 cm hög och det var faktiskt jättekul haha ;)

Jag och Eila 1/4-13

Datum: 2013-04-01 - Tid: 18:41:13 - Kategori: Filmer |


Hos farmor

Datum: 2013-04-01 - Tid: 18:06:25 - Kategori: Allmänt |

Sitter just nu hemma hos farmor, fick middag här. Förut var jag i stallet och red två fina hästar, både skötte sig jättebra! Kan skriva lite mer om ridpassen sen när jag är hemma... När jag ridit klart båda hade en annan tjej i stallet rensat bland sina grejer och jag hittade en massa fina grejer till Cappi! Ska visa bild på allt nån dag...

Nu ska jag och Jonna spela kort, heiidåå


En flygande Loffe

Datum: 2013-04-01 - Tid: 10:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Kolsvart hund mot kritvit bakgrund är kanske inte den bästa kombinationen haha, men men... Här kommer några bilder som jag tog på våra grannars hund Loffe vid vårat landställe!

1 april

Datum: 2013-04-01 - Tid: 09:09:17 - Kategori: Allmänt |
Kände mig jättetrött och seg igår så jag orkade verkligen inte blogga, men nu har jag sovit gott och länge och är pigg igen! Åkte iallafall upp till stallet direkt när vi kom hem igår, och Cappi var jättesöt och gnäggade när jag kom och hämtade honom i hagen! Red ut en sväng på honom och det gick jättebra, tyvärr är det dåligt underlag överallt nu igen när allt håller på att smälta. Men lite trav och väldigt lite galopp blev det iallafall, och Cappi skötte sig finfint. Han var väldigt pigg men också väldigt lyhörd. Han kändes även väldigt mjuk och stadig så det var kul!
 
Idag ska jag till stallet vid lunch och rida två hästar. Eila rider jag med Jonna, tänkte kolla hur underlaget är i grannstallets sommarhage för jag såg att massa snö hade smält bort där... Cappi tänkte jag rida till sandtaget med och galoppträna lite för att stärka hans kondis. Om det går kanske jag även klättrar lite :)