Skåne - stranden

Datum: 2014-07-28 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Övrigt |

Kyrka

Datum: 2014-07-27 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 
 

30/6

Datum: 2014-07-26 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Jättefina bilder på mig och Fia som Frida har tagit!
 
 

Ales stenar

Datum: 2014-07-25 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Natur |
Eller Ale stenar, det stog olika på varannan skylt typ haha. Såå fint där iallafall! Har dock ingen bild på själva stenarna utan bara runtom hehe.
 

Ystad Zoo del 2

Datum: 2014-07-24 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
 
Zebra-fight
 

Inget internet

Datum: 2014-07-23 - Tid: 10:33:23 - Kategori: Allmänt |
Kan inte uppdatera bloggen för mitt internet har tagit slut och det finns inget WiFi. Just nu är brorsan snäll och internetdelar till mig men det var nog en engångsgrej hehe.

Är iallafall fortfarande kvar på landet och nu är Frida här som kom i måndags, fast imorrn åker hon hem igen. Fia rids varje dag och igår fick hon och Blenda bada lite. Dagen innan det red jag på ängen och Fia var sjukt fin!! Riktigt kul :DYstad Zoo del 1

Datum: 2014-07-23 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Dom hade pyttesmå gulliga grisar
 
Bambi med cigarr aka morot i munnen
 
Vit långhårig pudel med horn
 
Några fula djur med väldigt snygga tänder haha
 
Läskiga fåglar som gillade bär
 
Del 2 kommer!

När vi köpte Fia del 2

Datum: 2014-07-22 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Andras hästar | Häst |
Efter att ha provridit 4a hästar (ni kan läsa om alla dom i inlägget med del 1), varav Fia som var den senaste, så åkte vi och testade en till häst. Både gillade och ogillade ju Fia väldigt mycket, tyckte hon var hemsk att rida på marken men hoppa kunde hon allt. Behövde lite tid att tänka på vad jag tyckte iallafall...
 
Så då åkte vi och provred ett svart sto född 03! Hon var rätt mjuk i munnen men hon var också lite seg och hade "bakåt-tänk" liksom. Hoppa tyckte hon var kul och det var även rätt kul att hoppa henne! Provridningen överlag gick bra men fick ingen wow-känsla nån gång. Klickade inte riktigt med hästen helt enkelt...
 
 Efter att ha provridit den hästen bestämde vi oss tillslut för att vi ville ha Fia iallafall. Men då hade vi sån otur att dagen innan vi hade provridit henne så hade även en annan familj provridit henne - och dom hade precis bestämt sig för att dom också ville ha Fia. Så eftersom att dom var "först" så var det klart att dom fick ta henne. Kändes riktigt surt kan jag säga... :(
 
Men vi släppte Fia och började leta på nytt. Då hittade jag en annons på ett fuxsto född 06 i närheten som vi ringde på direkt och ny provridning bokades. Hade höga förväntingar på den hästen, allt vi hade hört lät så bra. Kom dit och testade hästen och vart helt kär. Det klickade direkt liksom. Hon var inte så lätt, ganska het och känslig. Men jag tyckte om henne så mycket och hon var så jäkla ball, stack verkligen ut i mängden liksom. Fick hoppa några språng och jäklar vad hon hoppade!
 
Provred en andra gång och gillade henne fortfarande lika mycket efter det. Så besiktning bokades och allt kändes toppen igen! Men, hon gick inte igenom. Suck, riktigt riktigt surt kändes allt då.
 
Men precis då fick vi kontakt med Fias dåvarande ägare igen, och dom berättade att familjen som skulle köpt henne hoppade av eftersom att Fia också fastnade i besiktningen. Fia fick då vila en kort period och var sen inne på återbesök där hon friskförklarades. Då vart vi erbjudna att få ha Fia hemma hos oss på prov i någon månad och rida igång henne efter vilan. Vi sa ja ganska direkt och några dagar senare kom Fia, 31 oktober faktiskt. Hade henne drygt en månad och red sakta igång henne, och jag gillade henne bara mer och mer! Vi fick ju lite börja om från början när hon skulle ridas igång så då jobbade vi mycket med dressyren och det gick ganska fort framåt faktiskt. Hon kändes som en helt annan häst nu än på provridningen!
 
Efter att ha haft henne i några veckor så var alla i familjen kära i henne och bestämde oss för att köpa henne, så hon besiktigades igen och gick igenom! Kontrakt skrevs och sedan var hon vår på riktigt den 7 december! 
 Världens bästa och absolut finaste ponny <3 (på delad förstaplats med Cappi då såklart)

Mysig dag med kompisar

Datum: 2014-07-21 - Tid: 19:04:40 - Kategori: Allmänt |
När vi köpte Fia del 1

Datum: 2014-07-21 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Andras hästar | Häst |
Nu tänkte jag berätta om alla provridningar och hur det blev just Fia som vi köpte tillslut, det kan väl vara kul att läsa om? :D Kommer en del 2 imorrn också, inlägget skulle bli som himla långt om jag skrev allt i samma hehe. Detta blir första gången som jag skriver lite utförligare om nån provridning, har visat lite bilder och nån film tidigare men aldrig skrivit såhär mycket. Jag ville hålla allt lite hemligt förut haha, men nu spelar det ju ingen roll längre ;)
 
Första d-ponnyn provred jag 1-2 veckor efter att Cappi hade åkt till sina nya ägare. Ett sto som jag inte kommer ihåg när hon var född. Hon kom från samma ridskola som Cappi vilket var lite kul! Dom visste typ ingenting om vad hästen hade gjort tidigare och hon var nästan bara dressyr-riden senaste tiden, det kändes och hon var väldigt mjuk och välriden. Fick testa att hoppa nått jättelitet hinder också vilket hon gjorde bra!
 
Tyckte om henne väldigt mycket men vi klickade inte riktigt, och sen skulle hon ju vara en stor chansning i och med att jag skulle ha en hopponny men ingen visste vad hon hade gjort tidigare i sitt liv och som sagt bara var dressyr-riden senaste tiden.
 
Nästa häst provred vi samma dag, och det var ett sto född 03 som var lite mindre än vad vi tänkt oss, men hon lät bra så vi åkte och provade endå! Vart helt kär i henne direkt, allt kändes hur bra som helst verkligen och vi "klickade". Kändes nästan lite för bra kanske, det var liksom första dagen vi var och kollade på hästar haha. Iallafall så provred jag henne vid 3 olika tillfällen bara för att vi skulle känna oss helt säkra, och jag var helt säker på att det var henne jag ville ha.
 
Besiktning bokades i september och jag gjorde iordning allt i stallet för min nya ponny. Jag var såå glad när vi äntligen skulle besiktiga hästen, men det varade inte länge för hästen gick inte igenom :(
 
Samtidigt som vi höll på och provred gula ponnyn så provred vi även en annan häst, också ett sto. Kommer inte ihåg så mycket om den hästen, har tyvärr inte kvar några bilder eller filmer. Men den var inte alls vad vi letade efter iallafall... Ganska kul i dressyren men väldigt oärlig i hoppningen. 
 
4:e hästen vi provred var ingen mindre än Top Fashion, hästen jag äger idag! Om jag ska vara ärlig så gillade jag henne inte alls i början. Innan jag fick hoppa tänkte jag till och med "nej det här är verkligen inget för mig". Hon var jätteseg och sprang med huvudet bland molnen. Jag letade ju efter en mjuk och framåt häst vilket Fia var raka motsatsen till. Fick hoppa några språng på låg höjd och hon kändes fortfarande tråkig, hade ingen bjudning osv... Men sen höjde dom upp en oxer mer och mer som jag fick hoppa, och på slutet låg den på 130 cm. Kändes som att rida mot en vägg, men Fia studsade över lätt som en plätt. Fortfarande seg och utan bjudning, men då fattade jag vilken jäkla kapacitet hästen satt inne med, hon kunde verkligen hoppa.
 
Var väldigt osäker över vad jag tyckte efter den provridningen. Jag tyckte hon var tråkig att rida på marken men hoppa kunde hon ju, hur många hästar hoppar en oxer på 130 med en ryttare som aldrig suttit på hästen innan liksom? Och hur många hästar kan ens hoppa så högt för dom pengarna vi har? 
 
Vi bestämde oss iallafall för att vänta lite med Fia för att få mer tid på oss att tänka hur vi ville göra, och sålänge provred vi ännu en häst. .........Resten kommer ni att få läsa om i nästa del som kommer om ett par dagar!
 
 

Solnedgång

Datum: 2014-07-20 - Tid: 20:48:53 - Kategori: Allmänt |

Kolla va mysigt!

Precis ridit Fia en sväng på ängen där jag även red igår. Idag gick det dock bra mycket bättre än igår, så det var kul! I början kändes hon fortfarande lite tung i handen sen igår men efter ett tag trampade hon under sig och lyssnade mycket bättre. Då vart hon även lättare i handen och jag fick en mycket bättre känsla. 

Imorrn kommer Frida komma hit så jag är inte säker på om jag hinner uppdatera bloggen, men annars så får ni ju iallafall tidsinställda inlägg. Ska bli riktigt kul att Frida kommer hit iallafall, vi ska tälta är det tänkt haha! 
Igårkväll

I hagen

Datum: 2014-07-20 - Tid: 12:36:36 - Kategori: Allmänt |
Fegis-Fia vågade sig ner till sjön för att dricka!


Falsterbo ponnyhoppning

Datum: 2014-07-20 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
 

Jobbigt ridpass

Datum: 2014-07-19 - Tid: 15:41:21 - Kategori: Häst | Ridpass |
Red iväg på Fia till ängen när det blev mulet, men såklart så skulle solen titta fram precis just dom 30 minuterna som jag red. Galet varmt vart det, suck. Snacka om dålig tajming...

Det gick iallafall inte så bra att rida idag. Kändes som om Fia och jag jobbade mot varandra lite. Tyckte hon kändes jättetung i handen och lyssnade dåligt för skänkeln. Försökte lätta på innertygeln för att hon skulle sluta hänga sig men då tog hon chansen att dra upp huvudet. Det kändes iallafall lite bättre på slutet efter att ha jobbat med utåtställning på volten. Fia vart lite lättare i handen då. 

Nu ska jag nöta dressyr här på landet och jobba med att stärka Fias kondition + muskler. När vi kommer hem ska jag träna dressyr för tränare också så att vi verkligen kommer igång och utvecklas! För idag kändes det som om vi backade några steg, tråkigt. Men förhoppningsvis känns det bättre om några dagar igen.Lördag

Datum: 2014-07-19 - Tid: 11:04:56 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Jag är kvar här på landet med hästarna och dom har det så bra så i sin hage med sjöutsikt. Var ute och red Fia en sväng igår eftermiddag och hon kändes lite trött, förmodligen har dom knappt sovit eftersom att det var deras första natt här. Då behöver dom ju vara vakna hålla lite extra koll på ;) 

Men det vart en mysig tur iallafall, travade och galopperade lite fram och tillbaka på en gräsväg men skrittade annars mest. Mamma var med och ledde Blenda och sen var även våra "grannar" (dom bor typ 1 km bort) med med sina två hästar.

Just nu ligger jag på en klippa och solar och badar, såå härligt. Senare idag ska det bli mulet och förhoppningsvis även lite svalare, tänkte passa på att rida Fia då. Finns en jättestor äng som jag ska kolla underlaget på, verkar det okej så ska Fia få gå ett lite lättare lösgörande pass. Falsterbo Huntingritt

Datum: 2014-07-19 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Sommartips

Datum: 2014-07-18 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Häst | Tips | Utrustning/produkter/kläder |
Tänkte tipsa er om att istället för att hålla på och spraya giftiga insektsmedel på hästarna varje dag, så spraya på ett flugtäcke och lägg på hästens istället! Många insektsmedel får man ju egentligen inte spraya på hästen flera dagar i rad om man läser noga på flaskan, även om det skulle behövas. Det står ju på dom flesta flaskorna att det ska hålla insekterna borta upp till 1-2 veckor men jag tycker alltid att insekterna är tillbaks redan efter bara nån dag.
 
Så för att unvika att spraya insektsmedel på hästarna varje dag kan man alltså istället spraya på utsidan av ett flugtäcke och sedan lägga det på hästen! Funkar väldigt bra tycker jag, och täcket kan man ju spraya varje dag. Klart att en del av insektsmedlet kommer i kontakt med hästen endå men inte i härheten av samma mängd.
 
Sen kanske man fortfarande kommer behöva spraya hästen på dom delar som täcket inte skyddar, t.ex ben och mage, och även spraya hästen på hela kroppen nån gång ibland. Men det blir endå inte i samma mängd som när man sprayar hela hästen hela tiden ju.
 
Det finns säkert många insektsmedel som är "jättesnälla" mot hästens hud och helt ofarliga också, men jag skulle gissa att effekten på dom inte alls är lika bra som på ett lite "starkare" insektsmedel. Jag brukar använda UltraShield som är ganska populärt tror jag, det är väldigt effektivt men även ganska starkt och lite giftigt.

Framme med hästarna på landet!

Datum: 2014-07-17 - Tid: 18:52:06 - Kategori: Allmänt |
Eller ja, för ett par timmar sen kom vi med dom, men jag har inte haft täckning på mobilen förrän nu...

Fia och Blenda har det sååå himla bra här i sin nya hage. Båda är jättelugna och går och käkar gräs. Dom har också upptäckt att deras nya hage innehåller träd som lämpade sig väldigt bra till att klia sig på. Blenda stog och gnuggade rumpan mot ett i säkert ett par minuter haha.

Nu har hästarna precis hälsat på korna som knallade förbi i hagen bredvid. Eller hälsat och hälsat; dom stog och stirrade på varandra ett långt tag med flera meters avstånd. Fia tänkte att "dedär va nog dom fulaste hästar jag någonsin sett" haha. 


Fullpackat igen

Datum: 2014-07-17 - Tid: 14:35:27 - Kategori: Allmänt |
Imorse åkte vi hem från landet igen för att hämta hästarna + lite grejer hemma, och nu är vi påväg tillbaks igen. Trailern och bilen är ännu en gång fullpackade haha.

Lilla Blenda är helt inpackad, bommen går inte att sänka till henne så vi har fått ställe torvbalar framför som hon kan ta stöd mot. Men det gick ju det med haha!Falsterbo Children's Challenge

Datum: 2014-07-17 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Yes!!

Datum: 2014-07-16 - Tid: 21:22:43 - Kategori: Allmänt |


Hagen klar

Datum: 2014-07-16 - Tid: 18:58:09 - Kategori: Allmänt |
Hagen är klar och den vart riktigt bra! Imorrn åker vi hem och hämtar Fia + Blenda och kör hit dom, fatta vad mysigt! Ska bli så roligt att ha dom här.

Jag kom precis tillbaks till stugan efter en båttur med Becca (en kompis här på landet) till Majholmen. Vi badade där och hade det supermysigt! Nu väntar middag och ikväll ska det grillas, gott :D

Fullt upp med att bygga hage

Datum: 2014-07-16 - Tid: 13:05:28 - Kategori: Allmänt |


Har fullt upp här på landet med att bygga hage, men kolla vilken fin hage hästarna kommer få gå i - drömhagen typ ju haha! Och endå är den mycket större än vad som syns på bild.

Har även hunnit med att röja lite i boden idag, och där är alla hästgrejer just nu. Vart jättebra och smidigt!Skåne-shoppingen

Datum: 2014-07-16 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Utrustning/produkter/kläder |
(Lägg märke nu till hur mycket jag kämpat för att fixa bra bilder till er, tagit på och av 1000 kläder känns det som haha! Allt för er liksom) ;)
 
Vardagsgrejer:
Svart blus från JC - 299 kr
Mörkgröna byxor från Only - 300 kr
 
Tunn jacka/vindjacka från Only - 280 kr
 
Armband - 60 kr
Lite förvånad över att jag faktiskt har köpt ett armband haha. Armband och halsband har aldrig vart min grej men det har tyckte jag faktiskt var riktigt fint. Glittrar jättemycket ;)
 
Hästgrejer:
 Svart regnjacka + byxor från Kingsland - 699 kr
 
Marinblåa ridbyxor som jag faktiskt inte har nån aning om vad märket är - 399 kr
Lite Animo-liknande med silikon på knäna, fast typ 2000 kr billigare haha
 
Mörbrunt Bocaj skärp - 179 kr
Tyckte det var såå fint, och inte så himla dyrt heller. Kommer användas flitigt på tävlingar ;)
 
HV Polo gummistövlar - 350 kr
Behövde ett par nya då det är ett stort hål nere vid foten på mina gamla. Hela grejen med gummistövlar är ju liksom att det inte ska läcka in ;)
 
 Tunna ridstumpor från Mountain Horse - 100 kr
Silikonsnoddar - 10 kr
 
Vart en hel del grejer som ni ser! Är superdupernöjd med allt :D Sparade lite pengar också för mamma var snäll och betalade regkläderna, stövlarna och ridbyxorna så dom får jag i födelsedagspresent. Tack tack!! :D

Så mysigt här

Datum: 2014-07-15 - Tid: 20:45:39 - Kategori: Allmänt |Blenda hälsar att HorseLyx är bästa godiset

Datum: 2014-07-15 - Tid: 20:00:00 - Kategori: Hiss och Diss | Häst | Tips | Utrustning/produkter/kläder |
Har aldrig hört om en häst som inte gillar HorsLyx slickgodis, och dom är så himla bra på alla sätt och vis!! Alla borde köpa en och testa tycker jag haha. Kan verkligen tipsa om dom!
 
Fördelar: 
- Kostar inte så mycket
- Håller väldigt länge
- Nyttig
- Hästarna tigger inte från händer och fickor vilket dom gör om man ger "vanligt" godis
- Superbra för att distrahera hästarna vid t.ex skoning
- Luktar såå gott (fast vet inte om så många håller med mig där hehe)
- Finns i olika smaker
 
Nackdelar:
- Lite kladdigt

Massa tidsinställda

Datum: 2014-07-15 - Tid: 13:00:00 - Kategori: Allmänt |
Fixat en massa tidsinställda inlägg i två veckor framöver så ifall jag inte skulle få tid för att blogga nån dag medan jag är på vårat landställe så får ni åtminstone 1 inlägg. Mest inlägg med bilder men bättre än att det står helt tomt ju. Jag ska iallafall göra mitt bästa och försöka uppdatera så mycket som möligt endå, även om det är väldigt jobbigt på vårat landställe då det är svårt att hinna täckning. Men det löser sig nog! =)
 
Kl. 6.00 varje dag ett tag framöver kommer iallafall ett tidsinställt inlägg upp, så kika in då! Men som sagt så kan jag förhoppningsvis blogga från mobilen också när jag hittar täckning.
 

Hur söta!?

Datum: 2014-07-15 - Tid: 10:58:37 - Kategori: Allmänt |
Charlie och Blenda imorse, dom tog lite sovmorgon Då drar vi

Datum: 2014-07-15 - Tid: 10:52:51 - Kategori: Allmänt |
Både bilen och transporten heelt fullpackade med grejer haha. Men nu kör vi mot landstället iallafall!!

Och som jag sagt flera gånger så åker vi utan hästarna nu, vi har bara med oss grejer. Så nu åker vi för att bygga hage och sen om ett par dagar åker vi tillbaks hem för att hämta Fia och lilla Blenda.Uppe tidigt

Datum: 2014-07-15 - Tid: 08:22:55 - Kategori: Allmänt | Häst |
Godmorgon godmorgon. Sitter i ridkläder och ska precis knalla iväg till stallet för att rida Fia, blir en barbackatur idag för jag har ju packat in sadeln och alla grejer i sadelskåpet och det blir bara jobbigt om jag ska gräva fram den haha. Men ett träns kan jag nog plocka fram lite lättare ;) Ska bara försöka hitta en bra känsla idag där Fia är mjuk och lätt i handen, och fortsätta träna på att hon ska höja formen lite. Det går nog bra!
 
Nää, nu måste jag dra. Har lite bråttom för om några timmar så åker jag ju iväg till vårat landställe...
 

Packa packa packa

Datum: 2014-07-14 - Tid: 21:27:35 - Kategori: Allmänt | Häst |
Varit i stallet och packat klart alla hästgrejer som ska med till vårat landställe, vi tar nämligen med hästtrailern redan imorrn och packar den med massa grejer för vi skulle aldrig få med oss allt samtidigt som vi tar med hästarna. Tidigare år har vi ju bara tagit med 1 häst och då har man kunnat packa trailern i platsen som bli över, men nu när vi ska ha med 2 hästar blir det omöjligt. Så därför får grejerna åka med först och hästarna sen!
 
Nu ska jag fortsätta att packa mina egna grejer och kläder som jag ska ha med, sen ska jag sova tänkte jag. Måste gå upp tidigt imorrn för jag vill hinna rida Fia innan vi åker... Tanken är att hon ska sättas igång lite mer nu inför tävlingarna, så det är bra om hon inte vilar så mycket. Förhoppningsvis kommer Jossan hinna rida Fia dom dagar jag är borta på landet och bygger hage nu!
 

Här packas det för fullt

Datum: 2014-07-14 - Tid: 18:18:59 - Kategori: Allmänt |Grisen

Datum: 2014-07-14 - Tid: 16:17:12 - Kategori: Allmänt |

Full rulle

Datum: 2014-07-14 - Tid: 14:59:45 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Full rulle här; Kom hem från Skåne igår eftermiddag och imorrn kommer jag att åka iväg igen, och då till vårat landställe. Fia får vara kvar hemma sålänge för vi ska dit och bygga hage! Så vi är väl där i ett par dagar och gör klart allt för hästarna, sen åker vi tillbaks och hämtar Fia + Blenda! Ska bli hur mysigt som helst att ha hästarna utanför vår stuga. Tänk att vakna upp och se hästarna utanför fönstret liksom, åhh :D
 
Red iallafall ut Fia imorse, och det gick jättebra! Hon kändes riktigt pigg och glad. Och vet ni vad?? Red ner till Busviken där Fia tappade sina benskydd för knappt ett par veckor sen om ni kommer ihåg. Hittade ju det ena men det andra har varit spårlöst försvunnet. Så jag tänkte bara rida ner en snabb sväng ifall, ifall ifall att det på något sätt flytit in till land. Gissa om jag blev förvånad det när andra benskyddet då ligger på en stock i strandkanten!? Vart såå glad, för det där var mina favoritbenskydd! Kvalitén och passformen är grym :D
Stort tack till den omtänksamma människa som lagt upp benskyddet på land när det kommit flytande haha!

Snabbinlägg

Datum: 2014-07-14 - Tid: 09:03:00 - Kategori: Allmänt |
Hej på er, och godmorgon! Får skriva det här inlägget lite snabbt då jag måste till stallet... Så om några minuter ska jag alltså till stallet, måste bara blogga och byta om först... Ska rida ut en sväng på Fia med Vickis och Jossan, det blir mysigt! Efter stallet ska jag hem och käka lunch, sen tror jag att jag kanske ska träffa Frida och göra nått, vi snackade lite om det igår iallafall.
 
Annars tänkte jag ägna dagen åt att packa upp efter Skåne-veckan. Måste fota alla grejer jag köpt också! Det var nån läsare som undrade om jag kunde göra en "haul" video där jag visade grejerna, övervägde det länge faktiskt men kände att nää - inte riktigt min grej. Tycker bara att jag låter konstigt och ser dum ut på video haha! Men en annan gång kanske, vi får väl se ;)
 
Nu måste jag sluta blogga hehe, byyyeee
 
 

Godnatt bloggen

Datum: 2014-07-13 - Tid: 22:51:25 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst | Ridpass |
Vart kvar i stallet lite längre än planerat, men jag har saknat såå mycket att vara där hehe. Var tvungen att ta igen lite tid efter att ha varit borta i Skåne ju ;) Tog iallafall in Fia och pysslade om henne ordentligt, hon såg ut som en vildhäst nu när ingen borstat på henne på en vecka haha. Red en kort och lugn sväng också, men jäklar vad fin hon var! Det var väldigt kul att sitta på henne idag alltså, trodde hon skulle vara stel eftersom att jag inte ridit henne på så länge men inte alls. Hon var hur mjuk som helst och lyssnade verkligen kanon! Fick verkligen en superbra känsla. Märkte på Fia att hon tyckte det var kul att bli riden också, öronen var spetsade och hon gjorde sina grymt-ljud som hon bara gör när hon är taggad och glad =)
 
Efter Fia fick jag även rida Jossans lille c-ponny Frans och det gick super även det! Tycker om honom väldigt mycket, han är riktigt kul att rida faktiskt!
 
Nu har jag suttit och rensat + redigerat lite bilder från Skåne och tänkte gå och ta en dusch, därefter är det sängen och sova som gäller. Behöver gå upp rätt så tidigt imorrn då jag ska rida ut med Jossan och Vickis på förmiddagen. Det bli kul, alltid mycket roligare när man rider ut flera :D
♥♥♥

Åhh <3

Datum: 2014-07-13 - Tid: 17:36:46 - Kategori: Allmänt |3,5 timmar kvar

Datum: 2014-07-13 - Tid: 12:44:24 - Kategori: Allmänt |
Veckan i Skåne har gått så snabbt, känns som att vi kom dit i förrigår typ... Men nu är vi iallafall påväg hemåt igen. Ca 3,5 timmar kvar har vi, segt. Jag har svårt att sitta still så länge utan att ha nått att göra haha.

När vi kommer hem ska jag iallafall kasta in all packning i mitt rum och sen dra till stallet direkt! Saknat Fia så himla mycket, så det ska bli riktigt skönt att få träffa henne igen. Får se om jag orkar rida men annars tar jag in henne i stallet och pysslar om henne bara.

Den lilla tjockisen Blenda har jag också saknat så henne ska jag också ta in i stallet och pussa på =)Utveckling

Datum: 2014-07-13 - Tid: 08:00:41 - Kategori: Häst | Utveckling |
 Bilderna till vänster - november 2013
Bilderna till höger - juni 2014
 
Rätt stor utveckling som jag och Fia har gjort på ungefär 7 månader om jag får säga det själv! Det har gått väldigt fort fram för oss och det ska bli riktigt kul att se vart vi är om några månader till :D 

Ny navelpiercing

Datum: 2014-07-13 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Allmänt |
Kommer ni ihåg att jag piercade naveln i vintras?? Det har iallafall näästan läkt nu, så jag tänkte snart försöka våga mig på att byta smycke! Men först kan det ju vara bra att ha köpt ett annat smycke att byta med också haha, men jag kan inte bestämma mig för vilket som är snyggaste... Vill ha alla! I och för sig handlar det ju inte om så stora pengar så jag kanske har råd med flera, men jag behövde nått att blogga om så nu frågar jag er endå hehe.
 
Vilket tror ni blir snyggast? Eller fulast?? Kommentera vad ni tycker! 
 

Ännu mer shopping

Datum: 2014-07-12 - Tid: 13:07:29 - Kategori: Allmänt |
Var på torget nu i förmiddags och handlade ännu lite fler grejer, fast inte hästgrejer då utan till vardags!
Ska ta bättre bilder på allt som jag köpt under veckan så fort jag kommer hem! :)

Resten av dagen får vi se vad som händer, det började precis regna så är inte så sugen på att gå ut. Första dan med lite dåligt väder, annars har det ju vart sol och svinvarmt! Men jag antar att vi ska börja städa lite och packa ihop våra saker, för imorrn drar vi hemåt ju igen. Ska bli väldigt skönt endå, saknar alla kompisar och såklart (mest av allt) Fia <3 Tjockis-Fia

Datum: 2014-07-12 - Tid: 12:00:34 - Kategori: Häst |
Haha jämförde två bilder där den ena är från april (tror jag) där hon är i värsta tävlingsformen och den andra är 2-3 veckor gammal där hon har gått på bete och blivit fet. Vilken jävla skillnad haha! Dock var hon inte riktigt så slimmad som hon ser ut att vara på översta bilden, hon stog och sträckte på sig och spände sig lite där. Men endå!!

Nu såg man tydlig skillnad på hur hon har ändrats i pälsen också, ser ju knappt ut som samma häst ;)

Skulle gissa på att hon har blivit ännu fetare nu när jag har varit i Skåne och hon har gått ute dygnet runt en hel vecka utan att ha blivit riden haha. Tjockis-Fia <3


Blenda kliar sig

Datum: 2014-07-12 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Andras hästar | Filmer | Häst |
Blenda tycker väldigt mycket om att klia sig och hon har lite olika sätt... I första filmen har hon ställt sig över en planka från staketet och kliar magen, och i andra filmen kliar hon bakbenen på vattenbaljan och passar på att tvätta svansen där i också haha.
Lilla knashäst haha

Fia plaskar i vattnet

Datum: 2014-07-11 - Tid: 19:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Ännu fler bilder som är tagna av Frida! Fia fick plaska lite i pölar haha :D
Glad häst och glad ryttare :D

Hälsat på föl

Datum: 2014-07-11 - Tid: 17:42:27 - Kategori: Allmänt |
Vi hade ju bestämt oss för att inte åka nånstans idag men efter några timmar på stranden åkte vi iväg en kort sväng endå och kollade på föl hos gamla kompisar från ridskolan jag red på förut! Fyfaan vad söta dom var alltså haha, jag vill också ha ett =) Ett av dom var bara nån dag gammal, så himla liten o gullig!

Nu kom vi precis tillbaks till lägenheten och ska väl göra oss iordning lite, sen kl 8 ikväll har vi bokat bord på en resturang nere på torget. Blir nog mysigt!Fredag

Datum: 2014-07-11 - Tid: 08:37:02 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon allesammans! ;) Idag är det fredag, nu är det inte många dagar kvar tills vi åker hem igen... Men även om det var vart jättekul och härligt här i Skåne så ska det bli väldigt skönt. Vill hem till Fia hehe.

Idag hade vi iallafall tänkt oss att ta det väldigt lugnt hela dan bara. Alla var helt döda och trötta efter Köpenhamn igår så idag blir en slappis-dag. Är det bra väder tror jag vi åker en sväng till stranden kanske, och jag skulle vilja gå ner på torget och kolla i lite klädaffärer. Det vart ju ingen shopping i Köpenhamn, det var så sjukt varmt så inte ens jag orkade ;) Men det känns ju liksom lite jobbigt att ha kvar pengar på kortet, så dom måste handlas upp haha.

Nää, nu ska jag ta och käka lite frulle tror jag. Heiidåå

Jag vill tävlaa

Datum: 2014-07-11 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Häst | Tävling |
Alltså jag är SÅ tävlingssugen just nu! Vill så gärna ut och tävla med Fia så att vi kan utvecklas och visa vad vi går för! Vi har hoppat massa (eller massa var att ta i, men ganska många) LB:er nu i vår ju vilket har gått jättebra ju! Fast vi har ju haft lite otur då vi fått en del skitpet och jag har gjort lite missar, men det är ju sånt som blir bättre när jag lär mig precis hur jag ska rida henne. Har ju faktiskt inte haft henne så himla länge och det tar lång tid att "rida in sig" helt på en ny häst.
 
Har iallafall tänkt mig att göra nästa start i augusti så har Fia fått ett ordentligt sommarlov med vila från tävling. Vi ska rida några fler LB:er och om dom känns bra så kommer vi förhoppningsvis debutera LA innan årets slut! Har inte anmält till nån tävling än men dom som jag skulle vilja åka på är dom här:
 
15/8 - Jump Club
23/8 - Bälinge
31/8 - Mälarhöjden
27/9 - Hufvudsta
28/9 - Årsta Runsten
18/10 - Bromma

Kan ju inte åka på alla men förhoppningsvis blir det några utav dom iallafall!
Foto: Tova Eivinson

En bild från Köpenhamn

Datum: 2014-07-10 - Tid: 19:41:29 - Kategori: Allmänt |

Gaalet varmt och mycket folk, men fint! :D

Så sjukt varmt

Datum: 2014-07-10 - Tid: 17:40:23 - Kategori: Allmänt |
Vart i Danmark hela dagen idag och det var väl kul, men shit vad varmt det var. Höll på att svimma typ. Nästan 30 i skuggan, fatta vad varm det var i solen då (!!!!). 

Så just nu är jag helt slut efter en dag i värmen. Har fått väldigt ont i huvudet så tänkte ta en kall dusch och sova lite så får vi hoppas att det går över...

Men annars har det varit en väldigt bra dag. Först var vi på nått "Akvarium" där dom hade massa fiskar och konstiga djur, vissa va rätt häftiga att se faktiskt! Efter det åkte vi vidare och käkade lunch i Köpenhamn och gick även en bra bit på gatorna där innan vi åkte hem igen.

Nu ska jag käka upp min goda tallrik med vattenmelon och jordgubbar, men vi hörs sen igen!Köpenhamn i Danmark

Datum: 2014-07-10 - Tid: 07:53:25 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon! Idag är det torsdag och om det går enligt planerna ska vi ta tåget till Köpenhamn idag! Vi skulle gå på nått "Akvarium" som skulle vara superfint, så vi får hoppas på det!

Förhoppningsvis får jag gå i lite affärer också, fast kan tänka mig att killarna inte är så sugna på det hehe. Mamma är nog iallafall på min sida. Vi får se haha ;)
<3

...

Datum: 2014-07-10 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Tycker det är superkul att sitta och "över-redigera" bilder ibland, och visst blir det rätt coolt/fint? :D
 

Lång dag = trött Joanna

Datum: 2014-07-09 - Tid: 20:55:48 - Kategori: Allmänt |
Då var denna dagen snart slut! Det har varit en riktigt bra dag faktiskt :D Vädret på Falsterbo har varit helt galet varmt, inte ett moln på himlen. Som tur var så blåste det rätt mycket på vissa ställen iallafall, annars hade man typ stekts ihjäl haha. Har sett såå mycket fina hästar och köpt en massa fina saker på mässan (ni får en liten smygtitt på allt längst ner i inlägget). För första gången inte en enda onödig grej utan bara riktigt bra grejer som jag behövde. *lite stolt*

Nu kom jag nyss tillbaks till lägenheten och känner mig helt slut. Sov ingenting inatt (eller igår natt, vad säger man??) utan låg och snurrade runt hela natten, så nu är jag lite sugen på att gå och lägga mig haha. Men först ska jag duscha!

Här har ni då en liten bild på dagens inköp. Ska ta bättre bilder med systemkameran och lägga upp sen så ni får se lite mer ordentligt, men detta får duga sålänge...

Min andra halva ♥

Datum: 2014-07-09 - Tid: 20:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Älskar dom här bilderna, så jäkla fina. Tacktacktack till Frida som tog dom!

Vädret är på topp här

Datum: 2014-07-09 - Tid: 12:27:10 - Kategori: Allmänt |


Äntligen här

Datum: 2014-07-09 - Tid: 10:02:23 - Kategori: Allmänt |Dags för Falsterbooo

Datum: 2014-07-09 - Tid: 07:48:38 - Kategori: Allmänt |
Äntligen onsdag = Falsterbo idag!! :D Jag, mamma och Moa ska dit, och det ska bli superkul verkligen! Kolla på alla fina hästar och shoppingen. Ska fota massor till er!

Vi är iallafall uppe med tuppen för att inte komma dit så sent. Nu på morgonen kommer vi att få sitta i ett Folksam-tält vid stora hoppbanan och bli bjudna på frukost, så det var ju trevligt även om vi vart tvungna att gå upp extra tidigt! Sen kommer vi väl knalla runt lite överallt och kolla, det är fria läktarplatser idag vilket är hur skönt som helst. Då blir det billigare och man kan sätta sig precis vart man vill (där det finns plats såklart) haha ;)

Nää nu ska vi nog börja rulla. Det är endå en liten bit att åka... Men vi hörs under dagen, ciaoo
Fina fina killen som jag saknar. Påväg till tävling med bajsgula knän och kinder haha. Vit lortgris, bästa kombinationen <3

Ännu en dag med toppenväder

Datum: 2014-07-08 - Tid: 15:57:36 - Kategori: Allmänt |
Shit vilket härligt väder vi har alltså, sjukt najs. Första veckorna av sommarlovet så var det riktigt skitvädret ju, men nu börjar det likna nått! ;) 

Idag har vi som jag skrev imorse varit på Zoo här i Ystad, och det var över förväntan faktiskt! Dom hade massa konstiga djur som jag har tagit bilder på. Som avslut hängde vi lite vid deras pool och badade + solade. 

Nu kom vi nyss hem igen och alla i familjen sitter och slappar lite, men jag och mamma ska strax gå ner på torget och köpa jordgubbar. Jag tänkte även passa på att prova en snygg bikini som jag spanade in förut, om den finns kvar vill säga!

Hoppas ni inte tycker bloggen suger nu när jag inte kan blogga om hästar, känns som att det inte finns nått intressant att skriva om när jag inte rider och är i stallet haha. Jag har ju iallafall fixat lite tidsinställda inlägg som är mer hästrelaterade så det får väl duga.

Planer för tisdagen

Datum: 2014-07-08 - Tid: 11:47:19 - Kategori: Allmänt |
Blev ingen tur till Köpenhamn idag utan dit åker vi på torsdag. Idag ska vi istället åka till Ystads Zoo! Egentligen inte för att kolla på djuren utan mest för att dom hade ett poolområde så att vi kan bada lite haha :) Blir förhoppningsvis kul!
En bild från igårkväll när vi tog en kvällsprommis till hamnen

Massa ointressant

Datum: 2014-07-08 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Visste ni att... |
- Motvind när man springer eller cyklar är så otroligt jobbigt. Jag kan verkligen bli så jäkla arg och irriterad när jag inte kommer nån vart, lite svårt att ta ut sin ilska på vinden bara hehe
- Bloggat här i snart 3 år, shit
- Så otroligt glad över att vi köpte Fia, även fast hon har lite (mycket, Top Fashion liksom) töntigt namn haha 
- Tycker det är hemskt att ha torra händer eller armbågar, fast inte på andra utan bara på mig själv
- Jag är såååå tävlingssugen
- Saknar Cappi <3 
- Jag tycker det är jobbigt att ta emot beröm, klart att jag blir sjukt glad och så men tycker fortfarande att det är lite jobbigt av nån konstig anledning. Speciellt när andra hör på.
- Bästa stället som finns att vara på är vårat landställe på Dagnäsön, iallafall när hästen också är där. Vi brukade ju ta med Cappi dit på somrarna, och i år är det Fias tur!
- Jag har ridit i ungefär 11 år nu, började rida regelbundet när jag var ungefär 4 och nu fyller jag snart 15!
- Alltid när jag håller "smala" saker eller vad man nu ska säga som t.ex handtagen på påsar och väskor, så håller jag i dom som jag håller i tyglarna på hästen, alltså mellan lillfingret och ringfingret haha. Det sitter väl i så mycket sen ridningen typ ;)
- Marinblå är den finaste färgen
- Jag har aldrig någonsin ätit sushi
- Lila och gult är nog dom fulaste färgerna
- Jag sover alltid med fläta
 

Första dagen i Skåne

Datum: 2014-07-07 - Tid: 17:06:00 - Kategori: Allmänt |
Eller andra dagen kanske det blir, vi kom ju hit igår faktiskt...
 
Dagen har iallafall tillbringats ute i solen, så himla underbart väder! På morgonen åkte vi till stranden och solade och bade i havet, sen käkade vi asgod lunch på en resturang och därefter åkte vi till Ales stenar och tog en liten promenad. Det är superfint där alltså, har tagit massa fina bilder!
 
Nu är vi tillbaks i lägenheten igen och slappar lite, har precis tryckt i mig massa vattenmelon hehe. Om några timmar ska vi väl käka middag och efter det kanske vi tar en kvällsprommis eller nått, skönt! Planerna för imorgon är att eventuellt åka tåg till Köpenhamn i Danmark och hitta på nått, låter kul! :D
 
Några mobilbilder från Ales stenar:
Fint va?? :D
 
 

Livet leker

Datum: 2014-07-07 - Tid: 10:32:01 - Kategori: Allmänt |

Älsklingen

Datum: 2014-07-07 - Tid: 09:01:44 - Kategori: Allmänt |
Kolla bilden Jossan skickade på mitt hjärta, åhh vad mysigt hon har det! 
Hahaha såg precis att Jappen står och showar snorren där i bakgrunden, vackert


Dressyr

Datum: 2014-07-07 - Tid: 05:00:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst | Träning |
Fina fina tjejen <3 
 
Bilderna är från en dressyrträning för Cissi i juni, mamma har tagit bilderna!

Falsterbo 2014

Datum: 2014-07-06 - Tid: 18:00:00 - Kategori: Häst |
Eftersom att jag kommer vara i Skåne samma vecka som Falsterbo Horse Show så ska jag självklart åka dit och kolla nån dag! Har inte beställt några biljetter än men det lutar åt onsdagen den 9:e. Kollade programmet och det skulle vara mycket kul den dan - bl.a ponnyhoppning, ponnydressyr (jag tycker av nån anledning att det är mycket roligare att kolla på ponnysar än storhästar haha) och nån Huntingritt med hoppning och terräng. Sen såklart nästan det bästa av allt - mässan med all shopping! Kommer handla upp varenda krona jag äger hehe.
 
Ska nån av er läsare till Falsterbo? Vilken dag isånnafall?? :D
 2013

Underbart

Datum: 2014-07-06 - Tid: 16:27:24 - Kategori: Allmänt |
Vi är äntligen framme i Ystad och har precis packat upp litegrann i lägenheten. Det är 25+ grader och sol, och jag sitter och käkar vattenmelon. Nu är allt toppen alltså :D
Snart i Skåne

Datum: 2014-07-06 - Tid: 13:25:32 - Kategori: Allmänt |
Första timmarna gick väldigt snabbt men nu börjar det bli riktigt långtråkigt alltså. Ungefär 2,5 timmar kvar iallafall, så vi har kommit en bra bit på vägen! 

Som sysselsättning lyssnar jag på musik och käkar massa godis samtidigt som brorsan försöker lära mig massa om fotbollsspelare haha. Kul va ;)
Hey ho lets go

Datum: 2014-07-06 - Tid: 08:19:23 - Kategori: Allmänt |Kommer sakna min prinsessa så mycket

Datum: 2014-07-06 - Tid: 00:49:12 - Kategori: Allmänt |Önskar att Fia hade kunnat hänga med till Skåne, hon och jag hade kunnat dela säng ju ;) Hon kommer iallafall bli omhändertagen och tillkollad (är det ens ett ord??) av dom andra i stallet, så det känns bra. Jossan skulle troligen rida ett par gånger också så hon får röra lite på fläsket haha :)

Just nu sitter jag iallafall uppe och försöker hålla mig vaken, tänkte att om jag knappt sover nått inatt kommer jag vara suupertrött i bilen ner till Skåne och kan sova hela vägen dit istället. Det är liksom typ 7 timmar som vi ska sitta i bilen - sjukt segt. Men när man sover går tiden snabbt! Gud jag är så smart. Hehe

Pysslat om Fia

Datum: 2014-07-05 - Tid: 17:08:00 - Kategori: Häst | Ridpass |
Har varit i stallet och pysslat om Fia läääänge. Red först ut en sväng, och efter det vart hon svampad med svalt vatten, fick kyllera på benen, fick oljade hovar, vart borstad med hennes favoritborste (magic brusch borsten) och sov med huvudet på min axel när jag kilade henne bakom örat. Hon fick massa godis och morötter också hehe, så nu tror jag att hon är riktigt nöjd. Verkade så efteråt iallafall =)
 
Ridpasset gick förresten bra, testade nytt bett - ett Nova. I början tycker jag att det funkade sådär, Fia kändes inte så jättefin. Fast det kan ju såklart bero på tusen andra saker än bettet också, hon verkade bl.a irriterad på flugor. Men efter ett tag började hon iallafall gå bättre och på slutet kändes hon till och med riktigt fin! Så det var kul!
 
Pigg och glad var hon som vanligt också. Många hästar brukar ju bli jättetrötta och sega nu på sommaren när det är varmt och när dom går på betet dygnet runt, men inte Fia inte! Och endå äter hon knappt nån kraft heller, bara 2 dl havre per dag om jag har ridit. 
 
Nu ska jag börja packa allt som ska med till Skåne tänkte jag, men vi hörs senare igen!
Bus-Fia
 
 
 

På ridtur med min älskade pållee

Datum: 2014-07-05 - Tid: 16:07:07 - Kategori: Allmänt |Snygg failbild

Datum: 2014-07-05 - Tid: 10:07:11 - Kategori: Failbilder | Häst |
Fia flyger haha! Jag är rätt söt också..... heh

Lördag

Datum: 2014-07-05 - Tid: 09:17:20 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon! Vaknade nyss och ligger nu och väntar på att Frida också ska vakna, hon sov hos mig inatt. Vi hade det supermysigt igårkväll i solnedgången med godis + filt och bara satt och snackade om allt och inget!

Idag är det iallafall packa och säga hejdå till Fia som står på schemat. Kommer inte att få se Fia på flera dagar ju - för snart drar jag till Skåne! :D Ska bli sjukt kul, fast jag kommer sakna Fia jäääättejättemycket. Tror dock inte att hon kommer sakna mig så mycket haha, hon kommer ju ha det superbra med sina hästkompisar och gå på betet dygnet runt. Känns bra att hon kommer ha det bra iallafall.

Tänkte ta det lugnt och slappa nu på förmiddagen, och sen åka till stallet efter lunch ungefär. Då ska Fia ridas, bli jätteompysslad och proppad med massa godis, äpplen och morötter hehe. Därefter är det packa som gäller, har inte börjar med det nånting än...

Men det ska bli så himla kul att åka till Skåne iallafall, även om jag kommer sakna Fia. Förhoppningsvis blir det bra väder så att man kan göra massa roliga saker! Falsterbo och åka till Köpenhamn i Danmark är redan planerat :D
<3

Fredagsmys mitt ute ingenstans

Datum: 2014-07-04 - Tid: 21:51:52 - Kategori: Allmänt |
Frida och jag åkte lite spontant iväg och körde lite fredagsmys mitt ute i ingenstans haha :DHemma efter en andra vända i stallet

Datum: 2014-07-04 - Tid: 20:06:40 - Kategori: Allmänt |
Kom nyss hem från dagens andra vända i stallet, Fia fick en ny sko påslagen och kan nu gå utan problem igen! Var faktiskt förbi en sväng vid Busviken också med cyklop hehe, simmade runt och letade efter det försvunna benskyddet på botten men nepp - fortfarande försvunnet. Inte helt oväntat i och för sig... Men tråkigt :(
 
Nu ska jag käka lite lunch (gud jag är verkligen helt borta, middag menar jag ju såklart. Hade ju i och för sig bara kunnat ändra ordet lunch till middag nu kom jag på men då har jag ju skrivit det här i onödan så det går stå kvar haha) och sen blir det film och godis! Mysiiiiigt
 

Otursdag

Datum: 2014-07-04 - Tid: 17:00:30 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Suck, skulle rida till Busviken (badställe) med Fia bara för att låta henne doppa fötterna och plaska lite eftersom att det var så himla varmt idag, och det tyckte hon var superkul - tills hon blev rädd för nått och tog ett litet skutt rakt utåt så att både jag och Fia blev helt blöta. Tror att hon kan ha blivit biten av en broms eller nått för det fanns rätt många där.
 
När jag kom tillbaka till stallet märkte jag att Fia hade klivit av sig ena framskon + tappat båda sina fina Veredus benskydd. Åhh :( Cyklade tillbaka för att kolla om jag kunde hitta benskydden och då hade ett åkt in till standkanten, men det andra var spårlöst försvunnet. Ganska säker på att benskydd flyter så jag undrar vart fan det kan ha tagit vägen då? Såg det inte nånstans ute på sjön. Hmm. Tänkte göra ett försök att åka dit med cyklop och kolla under vattnet ifall att det endå ligger på botten haha!
 
Som tur i oturen kan jag iallafall meddela att min mobil överlevde doppet i sjön! Jag hade inga fickor på mig så därför la jag mobilen i en ryggsäck och tog med mig. Ryggsäcken vart också doppad men läckte inte in nått vatten! Älskade ryggsäck <3 Har ju nästan precis fått en ny mobil så hade varit riktigt surt om den pajjade redan nu... 
 
Vår hovslagare Hasse var iallafall schysst och kunde komma och slå på Fia en sko igen redan kl 6 idag, så det var ju super! Hon har som sagt lite ömma fötter då hon har tunna sulor så därför tycker hon att det gör lite ont att gå barfota. Dessutom åker vi ju bort snart så då vore det skönt om det satt skor på alla 4 fötterna.
Ett av dom där benskydden är nu alltså försvunnet :(

ÄNTLIGEN bra väder

Datum: 2014-07-04 - Tid: 12:32:35 - Kategori: Allmänt |
Första dan på sommarlovet som det är sol och riktigt varmt, äntligeeeenSommarbilder

Datum: 2014-07-04 - Tid: 10:27:49 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Tog dom här bilderna för ett tag sen och jag tycker att dom blev så himla somriga och härliga :D
 

Fia <3 Zack

Datum: 2014-07-04 - Tid: 10:03:53 - Kategori: Allmänt |Duktig påni

Datum: 2014-07-03 - Tid: 18:39:50 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Fia var såå fin när jag red idag! Trots barbacka, regn + vind så kändes hon super verkligen. Hur mjuk som helst och inte minsta lilla tung i handen. Hon hade världens power i steget utan att försöka springa iväg, hon använde energin på rätt sätt liksom. Tror aldrig hon har känts sådär fin faktiskt, hade verkligen en superbra känsla. Kul när det går bra! :D
 
Nu ska jag strax lägga mig i sängen och kolla lite på nån film eller serie, tänkte försöka somna lite tidigt idag... Men först ska jag fixa lite tidsinställda inlägg! Håller på och fixar tidsinställda för fullt just nu som ska komma upp medan jag är borta i Skåne och på vårat landställe sen, för då kommer jag antagligen inte ha så mycket tid över till att blogga :)
 Bland annat så kommer det ett tidsinställt inlägg med bilder från den här dressyrträningen!

Favorittjejen

Datum: 2014-07-03 - Tid: 16:06:11 - Kategori: Allmänt |Superfina bilder på G

Datum: 2014-07-03 - Tid: 12:56:31 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Min kompis Frida tog massa superfina bilder på mig och Fia häromdagen som kommer komma upp i tidsinställda inlägg medan jag är borta sen! Här är några bilder som hon tog:
Fina vaa?? :D

3/7

Datum: 2014-07-03 - Tid: 11:28:47 - Kategori: Allmänt |
Halli hallå, och godmorgon! Kom precis hem från Frida där jag sov inatt, lyckades sova ända till 10.30 idag och då blev jag endå väckt, herregud vad jag sover. Inte likt mig haha. Vi hade iallafall jättemysigt igår med glass och film! Fast jag måste skärpa mig nu, har ätit massa onyttigt varje dag den här veckan - inte ok. Jag så svårt att låta bli bara hehe.
 
Hur som helst så ska jag strax knalla hem till farmor och farfar och käka lunch där, sen tänkte jag vara hemma och vila/städa lite ett tag. Därefter väntar stallet, jag ska jogga dit och rida ut Fia en sväng! 
 
Nu måste jag gå, men vi hörs sen............. :)
 

Dagens alla ridpass

Datum: 2014-07-02 - Tid: 18:26:47 - Kategori: Allmänt | Andras hästar | Häst | Ridpass |
Då börjar denna onsdag lida mot sitt slut ;) Sitter just nu hemma i mitt rum och väntar på att middagen ska bli klar, är jättehungrig som vanligt (typiskt mig ju). Skulle kunna äta en hel häst typ ;) Nä skoja - två. Är rätt trött efter en heldag i stallet, var uppe tidigt imorse och hann med 3 hästar innan jag åkte till farmor och farfar och käkade lunch. Sen hann jag vila hemma nån timme innan det bar av mot stallet igen. Då red jag Fia en kort tur innan hovis kom och fixade nya pjuck åt henne. Hon fick faktiskt ett par plastsulor i båda framhovarna nu, precis som Cappi hade hos oss. Fia har tunna sulor vilket gör att hon får extra ömma fötter, så när hon kliver på små stenar reagerar och och tycker att det gör ont. Så nu hoppas jag att det blir bättre med dom här plastsulorna!
 
Nu tänkte jag berätta lite kortfattat om alla ridpass:
 
Frans: 
Fick rida Jossans feta (och söta) lilla c-ponny Frallan som är kvalad SM, shit det kändes coolt alltså haha. Jossan red sin andra pålle och så tog vi en lång sväng i skogen. Jättemysigt bortsett från myggen!
 
Nitro:
Han kändes riktigt fin idag faktiskt! Mjuk och lyhörd. Fast han vart lite pigg på slutet av ridpasset och därmed även lite stark, men det gick bra endå. Han är så kul att rida när han väl jobbar och "lossnar", då vill man nästan inte hoppa av liksom haha!
 
Grabben:
Tyckte att han lyssnade ganska dålig i början, men det blev bättre sen. Annars kändes han väldigt fin, fick en väldigt bra känsla i både traven och galoppen!
 
Fia:
Red ut en sväng barbacka på hackamore bara för att mysa och ha lite kul, och det uppskattades från Fias sida! Hon var så glad - pigg och gick med öronen spetsade framåt under hela ridturen. Roligt när hon tycker det är kul!
 

Nr 4, sista hästen för idag

Datum: 2014-07-02 - Tid: 15:36:56 - Kategori: Allmänt |Nr 3

Datum: 2014-07-02 - Tid: 11:41:33 - Kategori: Allmänt |


Häst nummer 4 som blir Fia får vänta till i eftermiddag, är så jäkla hungrig så måste hem o käka hehe.

Nr 2

Datum: 2014-07-02 - Tid: 10:42:10 - Kategori: Allmänt |Hest nr 1

Datum: 2014-07-02 - Tid: 08:08:48 - Kategori: Allmänt |Godmorgon kompisar

Datum: 2014-07-02 - Tid: 07:03:24 - Kategori: Allmänt |
Morsning korsning! Vart inte alls kvar hemma igår som jag tänkte mig hehe, istället åkte jag en sväng till stallet och satte på Fia flugtäcke och sen åkte jag hem till Jossan där det vart film och glass. Sov även där, och nu har vi precis vaknat!

Strax ska vi åka till stallet och idag är det många hästar som ska ridas. Först så ska jag rida Jossans pålle Frans, sen Fia och därefter Grabben och Nitro. Blenda borde även få en prommis eller bli longerad... Hej och hå ;) Fast jag vet inte om jag hinner med alla hästar på förmiddagen, men annars får jag rida efter lunch också för jag måste endå tillbaks till stallet då Fia ska skos. 

Kommer nog sova gott ikväll haha ;)
Fisen i vintras 
Fina lilla Blenda

Datum: 2014-07-01 - Tid: 17:17:00 - Kategori: Andras hästar | Häst |
Ett par bilder på Blenda tagna igår, kolla vad fin hon är!! Frida var ju med mig i stallet igår så då pysslade hon om Blenda, och efteråt såg det ut som om hon skulle på utställning typ haha! 

Hemma igen

Datum: 2014-07-01 - Tid: 16:35:51 - Kategori: Allmänt |
Såå, nu är jag hemma igen! Uppdateringen på bloggen har stått ganska still men jag har varit med kompisar och gjort annat kul så då vart bloggen lite bortglömd.
 
Men nu är jag hemma och har för stunden inga planer på att åka iväg nånstans haha. Kom ganska nyss hem från stallet, Fia fick som planerat vila men jag fick rida endå för Camilla undrade ifall jag ville rida Nitro och Grabben! Red ingen av dom så länge men båda gick väldigt bra iallafall, speciellt Nitro tycker jag :D Tror att jag ska rida Grabben och Nitro imorrn också, åtminstone en av dom. 

Hos My

Datum: 2014-07-01 - Tid: 09:48:12 - Kategori: Allmänt |
Hej på er! Just nu ligger jag i sängen hemma hos My och har nyss vaknat, sov hos henne inatt tillsammans med Frida och Malin (och My såklart haha). Vi hade skitkul igårkväll! :D

Idag blir nog iallafall en lugn dag tror jag, ska till stallet och pyssla om min ängel och sen hem och slappa typ. Är rätt trött så det blir nog skönt. Tänkte att Fia skulle få vila idag faktiskt, men jag ska ta in henne från sommarhagen ett par timmar så hon kan vila magen och sova lite i boxen. Nu när hon sover ute på nätterna tror jag att hon tycker det är skönt att komma in i sin box och vila lite, det skulle jag tycka iallafall haha ;)
<3