Dressyrutveckling

Datum: 2015-06-30 - Tid: 09:56:25 - Kategori: Häst | Utveckling |
Åh, jag älskar att sätta gamla bilder bredvid nya och se hur mycket man verkligen utvecklats! Kolla dessa bilder på mig och Fia - dom översta är från ett ridpass för drygt 1 år sen och dom undre är från häromdagen. Vilken jäkla skillnad!!
Om man kollar på dom 2 översta bilderna (dom gamla) så sitter jag mycket mer som en påse och har lagt ner händerna. Fia är tung i handen och jobbar inte ett dugg utan bara springer med böjd hals och sänkt rygg.
 
På dom 2 nedre bilderna däremot (dom nya) så sitter jag väldigt mycket bättre. Fia är mer balanserad, bär sig mer och höjer ryggen. Hon jobbar mycket mer i uppförsbacke och ligger inte lika mycket på bogarna! 

 
Gud, vart verkligen förvånad över hur stor skillnad det faktiskt blivit. Så himla kul att se, alla timmar av slit lönar sig tillslut. Vi blir bättre och bättre, Fia och jag. Och ÄNNU bättre ska vi bli!! :D

Film från Edsbro

Datum: 2015-06-29 - Tid: 08:35:01 - Kategori: Filmer | Häst | Tävling |
Här har ni filmen på min och Fias LA-runda i igår! Som sagt hur nöjd som helst, kunde inte gått bättre! Man ser tyvärr inte så himla mycket då det är filmat med mammas mobil som det inte går att zooma på, men men.. 

Dagen kunde inte gått bättre!

Datum: 2015-06-28 - Tid: 16:43:30 - Kategori: Häst | Ridpass | Tävling |
Nu är Fia och jag kvalade till MsvB, 120 cm!!!!! :D
 
I dagens LA (110 cm) satt allt, är riktigt nöjd med rundan! Hade en jämn galopp genom hela rundan och fick ett riktigt bra flyt. Fia var kanonfin, hon lyssnade perfekt och hoppade såå bra. Idag överhoppade hon sig inte lika mycket som hon brukar utan hon sparade på krafterna istället, samtidigt som hon fortfarande var rädd om sig. Riktigt bra språng hoppade hon! Är även väldigt nöjd med min egen insats under rundan, det är sällan jag är det haha. Men det såg (och kändes) liksom väldigt mjukt och lugnt ut och jag klantade inte till det nånstans som jag lyckas göra ibland hehe ;) Så som sagt supernöjd med rundan verkligen, våran bästa hittils!
 
Fia och jag lyckades hur som helst dubbelnolla klassen! Det var våran 3:e felfria LA-runda, vilket betyder att vi nu är kvalade till MsvB. Vart så himla glad när vi gick i mål, nu har jag nått målet med 2015! Bästa bästa Fia. Och som grädde på moset fick vi en 3:placering också! Tror dock att det blev lite fel där för jag kollade på Equipe efteråt och då stod det att det bara skulle vara 2 placerade, haha ouuppss. Men jag klagar inte ;)
 
Måste tacka bästa Cissi också som kom till tävlingen idag och hjälpte mig på bangången och framhoppningen. Hon säger alltid massa bra saker, så det kändes jättebra att ha henne där. Tack Cissi!
Lilla fina Fia. Hon slutar aldrig att förvåna en alltså! Trots riktigt varmt väder och lång dag så presterar hon på topp <3

Fia är redo

Datum: 2015-06-28 - Tid: 08:22:21 - Kategori: Allmänt |
Dagen före tävling

Datum: 2015-06-27 - Tid: 19:40:00 - Kategori: Allmänt | Häst |
Imorgon är det tävling på Edsbro som gäller! 
Har förberett det mesta idag - smörjt och packat allt som ska med. Det som återstår att göra är att tvätta lortgrisen Fia! Ska åka till stallet om ungefär en halvtimme och fixa det, ville inte göra det tidigare för då går hon ju bara och rullar igen när jag släpper ut henne i hagen haha. Tvättar jag henne nu på kvällen istället så kan jag ställa henne i boxen efteråt, där håller hon sig förhoppningsvis någorlunda ren ;) När jag köpte henne trodde jag att hon skulle vara en sån där riktig "prinsess-ponny" som aldrig lortar ner sig. Hmhmm, tänk vad fel man kan ha....
 
Ska iallafall testa ett nytt schampo, ett liniment-schampo faktiskt! Har aldrig använt sånt förut, men jag läste på flaskan och tydligen behövde man inte skölja av detta utan man skulle bara skrapa av skummet. Jätteskönt att slippa stå och försöka spola av hästen allt som man gör med vanligt schampo! Dessutom skulle detta schampo ge en värmande effekt vilket är bra för muskler och sådant. Ska bli spännande att testa!
 

27/6

Datum: 2015-06-27 - Tid: 18:13:06 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Älskade Fia <3

Datum: 2015-06-26 - Tid: 15:14:57 - Kategori: Häst | Ridpass |
Kan säga att mitt hjärta smälte när jag var i stallet idag. Skulle hämta Fia i hagen och då hade hon lagt sig ner, så jag satte mig bredvid henne och kliade henne lite. Efter en stund så la hon hela huvudet i min famn och blundade, åhhh ♥ Hon är vanligtvis ingen särskilt gosig häst så sådana där tillfällen känns väldigt speciella. Kvalitéts-tid på riktigt!
 
Tillslut tyckte iallafall Fia att det fick vara färdig-gosat och reste på sig, så då tog jag in henne och gjorde iordning henne för ett ridpass. Red lite dressyr i sommarhagen och hon kändes riktigt, riktigt fin efter en stund! Gjorde i och för sig ingen speciellt anavncerat, men endå... Jättekul!
 

Svar på kommentar

Datum: 2015-06-26 - Tid: 03:00:00 - Kategori: Frågor och svar | Utrustning/produkter/kläder |
Var är det blåa schabraket på bild 3 ifrån? 
Svar: Det är från Design by LO, Linn Olssons märke. Tror dock inte att det går att köpa längre... :(
 
 

Allting börjar nu

Datum: 2015-06-25 - Tid: 19:03:57 - Kategori: Allmänt | Musik |
En ny sommarfavvis:
 
 
Den där låten kommer spelas mycket i sommar! Hur som helst så är jag iallafall hemma nu. Spenderade största delen av eftermiddagen i stallet, ändrade Fias rid-planering lite och bytte ut klätting i sandtaget mot en lugn och lång tur i skogen. Hade sällskap av Clara, Emelie och Jenny - det var hur mysigt som helst! Fia verkade väldigt nöjd också.
 

Del 4

Datum: 2015-06-24 - Tid: 23:03:04 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 
 

Planering för Fisponnyn

Datum: 2015-06-24 - Tid: 03:00:00 - Kategori: Häst |
Idag fick Fia en ganska så lång men också rätt lugn och kravlös uteritt. Blev mest skritt... Men det passade väldigt bra i och med att hon säkert hade lite träningsvärk efter gårdagens dressyrträning! Hon skötte sig iallafall bra och jag tycker att hon kändes pigg och glad =)
 
Har planerat lite för henne framöver, och det ser ut såhär:
 
Onsdag, idag: Ett ganska kort dressyrpass i sommarhagen
Torsdag: Rida till sandtaget och klättra lite
Fredag: Börja med att rida i sommarhagen och sen avsluta med en liten uteritt
Lördag: Rida ut en kort sväng och bara jogga lite
Söndag: Tävling i Edsbro, startar en LA (110 cm)
 
Efter Edsbro så är tanken att Fia ska få lite sommarlov (så att hon kan bli ännu fetare än vad hon redan är hahaha). Hon ska inte vila helt men bara hållas igång lite lugnt och kanske inte ridas alla dagar i veckan. Vi har ingen mer hopptävling förrän i augusti så Fia kommer att få hopp- och tävlingsvila några veckor. Om vädret tillåter så kommer hon även att få börja gå ute dygnet runt i sommarhagen och bli en vildponny på riktigt! ;)
 Fia, Loffe och Pappa på landet förra året. Förhoppningsvis och troligtvis så kommer Fia att få följa med dit i år igen, vore hur mysigt som helst! Underbart att ha hästarna precis utanför dörren.

Del 3

Datum: 2015-06-23 - Tid: 22:26:43 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Prinsessan

Datum: 2015-06-23 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Häst | Outfits |
Kolla vad söt Fia var på gårdagens träning!! *smiley med hjärt-ögon*
 
Fläta i luggen med rosa snodd, bling-pannband, rosa schabrak och nagellack. Prinsessan <3
 
 

Välbehövlig träning

Datum: 2015-06-22 - Tid: 20:45:54 - Kategori: Häst | Ridpass | Träning |
Idag var det dressyträning för Cissi med Fia som gällde, och det kändes såå bra att få hjälp av Cissi igen! Det är hela 2 månader sen som jag och Fia tränade dressyr för Cissi (och vi har inte tränat dressyr för någon annan tränare sen dess heller), och när det går så länge utan att nån från marken kollar på en och säger till en så tappar man en hel del. Har verkligen känt det under dom senaste passen att vi behövt hjälp, så jag är jätteglad att Cissi kunde hålla träning. Cissi är grym!
 
Riktigt bra gick det iallafall! Fick massa bra tips och hjälp och Fia kändes kanonfin. Vi började träningen med en övning som var förvånansvärt svår, men den gav väldigt mycket. Jag suger ju på att förklara saker (lägger in en bild istället, om nu det hjälper haha - mina paintskills är inte på topp dom heller), men man red iallafall som slalom på långsidan över travbommar och runt koner. Syftet var att få hästen att runda sig runt innerskänkeln och få den att följa ryttaren liksom. Det tog en bra tag men efter många försök så tycker jag att det gick jättebra! 
 
Därefter galopperade vi över 2 bommar som var utlagda på andra långsidan med 16 meter mellan. Där emellan skulle vi försöka att få in både många och få galoppsprång. Det är ju en ganska simpel övning, men den är väldigt bra för att ta reda på om hästen verkligen lyssnar fram och tillbaks! Fia och jag fick in 7 respektive 4 galoppsprång ;)
 
Sista övningen vi gjorde var att galoppera snett igenom över ett litet kryss och sen, i galopp, flytta sidvärts ut till spåret. Det där är jag och Fia nya på och det var ganska svårt + att Fia började bli väldigt trött, men vi fick till det helt okej i ena varvet tyker jag iallafall!
 
Men jag är som sagt riktigt nöjd med träningen, hade en jättebra känsla genom nästan hela ridpasset! Skönt att äntligen få känna så, för det var ett tag sen som Fia var sådär riktigt fin. Cissi är verkligen grym, hon lyckas alltid ge en en bra känsla samtidigt som man får jobba ordentligt och lär sig massa. Ska boka in en till dressyrträning så fort det passar!

Del 2

Datum: 2015-06-22 - Tid: 11:30:22 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Joanna-hästar på HästNet :-)

Datum: 2015-06-22 - Tid: 06:00:00 - Kategori: Andras hästar | Häst |
Lite hestar och nån pålle från HästNet som föll mig i smaken och lät intressanta! Klicka på bilderna/texten för att komma till annonsen, finns film i dom flesta.
 
5 årig vallack!. Hästar säljes
 
4åring. Hästar säljes
 
toppstammad treåring. Hästar säljes
 
Elitsto med kapacitet . Hästar säljes
 
D-ponny e.Veronas Gerswin. Hästar säljes
 
Lovande 6 åring . Hästar säljes
 
 

Häst-selfies

Datum: 2015-06-21 - Tid: 18:18:04 - Kategori: Allmänt | Häst |
 

Monkey on the car

Datum: 2015-06-21 - Tid: 10:39:12 - Kategori: Allmänt | Filmer |

Del 1

Datum: 2015-06-20 - Tid: 18:30:00 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
*läng stiglädrena Joanna!!!* >:(
 

Lerig ridbana

Datum: 2015-06-20 - Tid: 18:12:19 - Kategori: Häst | Ridpass |
Ridbanan var som en enda stor lerpöl efter allt regn som kommit, men jag bestämde mig för att rida Fia där en stund endå. När jag har planerat nått (som idag när jag hade planerat att rida på ridbanan) så har jag av nån konstig anledning alltid svårt att ändra min plan haha. Men det funkade helt okej att rida där iallafall!
 
Själva ridpasset då - började med att rida lite dressyr. Det tog ett tag men jag tycker att hon kändes helt okej fin tillslut. Ingen superkänsla, men jag kan iallafall rida henne i en mycket högre och öppnare form nu vilket hon tidigare haft lite svårt för. Det är jag glad över!
 
Efter att ha ridit fram ordentligt och hon kändes lösgjord så skuttade vi över några små mini-hinder. Skulle ju inte hoppa några höjder idag utan bara känna lite på henne, och jag tycker att hon kändes fin! Dock är hon ju lite tråkig att hoppa på låga höjder då hon snarare kliver över oengagerat än hoppar haha, men men. Hon verkade tycka att det var kul iallafall!
 
Jag är hur som helst rätt nöjd med ridpasset, fast jag vet att både jag och Fia kan bättre ;) Men nu har vi kanske äntligen en träning bokad iallafall, blir nån dag nästa vecka isånnafall. Då kan förhoppningsvis bästa Cissi hjälpa oss med dressyren! Vore toppen, jag och Fia har inte tränat på jag vet inte hur länge och vi behöver verkligen någon som kan stå på marken och säga åt oss vad vi ska göra haha.
 
Mamma fotade massa under ridpasset, så flera delar med dom bilderna kommer att komma upp här på bloggen! Lägger upp första delen ganska snart (idag), så håll utkik!
 

Midsommar över

Datum: 2015-06-20 - Tid: 12:12:00 - Kategori: Allmänt |
Midsommar över = för varje dag som går så går solen ner lite tidigare och det blir mörkare tidigare på kvällarna. Känns ju jättetråkigt när man tänker så, sommarn har ju precis börjat liksom haha :(
 
Hade hur som helst en trevlig midsommar igår tillsammans med några vänner. Men jag måste bara säga det att fyfan vilket tråkigt väder det var alltså. Kunde nog inte bli så mycket värre faktiskt. Regn precis heela dagen. Gick ju liksom inte att vara ute och göra nått i princip :( Svensk sommar <3 Men men, vi hade kul endå!
 
Idag är det iallafall lördag och det enda jag har planerat än så länge är att åka till stallet och hoppa Fia lite. Inga höjder idag utan bara skutta lite för att känna lite på henne inför tävlingen nästa helg. Då ska vi nämligen till Edsbro och hoppa en LA, jag fortsätter att jaga sista nollan till våran MSVB-kval! ;) 
 

Glad midsommar på er då!

Datum: 2015-06-19 - Tid: 11:42:50 - Kategori: Foto - Hästar & djur |
Lite bilder tagna av min kusin på midsommar för ett par år sen, tycker dom är såå fina! Då hade jag fortfarande kvar min förra ponny Capirossi. Saknar honom!
 

Ridpassen dom 3 senaste dagarna

Datum: 2015-06-18 - Tid: 20:39:00 - Kategori: Andras hästar | Häst | Ridpass |
Bloggen rent utsagt suger just nu, har jättedåligt med idéer på vad jag kan skriva om :( Ni får väldigt gärna komma med tips om ni har nått speciellt ni vill läsa om! I detta inlägg tänkte jag iallafall att jag kunde skriva lite kort om ridpassen dom 3 senaste dagarna, så att det inte ekar helt tomt här ;)
 
Tisdags
Fia: Red ut en sväng först och det började skitdåligt, kändes katastrof typ. Fia var i nån helt annan värld och lyssnade inte alls. Så jag red in på ridbanan en stund och då blev det bättre efter ett tag. Hon kändes mycket finare och mer lyhörd! Skönt att avsluta bra iallafall.
 
Zack (rider honom lite den här veckan då hans ägare är borta): Han reds ut och han var riktigt pigg och glad! :D Blev bara en lugn och kort tur då han inte är riktigt igång.
 
Onsdags
Fia: Red i sommarhagen och hon var riktigt riktigt fin förutom några minuter ungefär i mitten av ridpasset då hon vart fullständigt livrädd för ett gäng pensionärer som gick på vägen bredvid sommarhagen, wtf hahaha!? Ibland undrar jag hur den där hästen tänker alltså.. Men utöver det som sagt jättefin! Mjuk och lyhörd. Hon gjorde jättefina galoppombyten! 
 
Zack: Red ungefär samma runda som dagen innan och han var minst lika pigg här! Höll på att studsade och reste sig lite också haha, man kan inte tro att han är 20 år alltså.
 
Idag, torsdag
Fia: Red en lång tur i skogen och hon var riktigt jobbig. Stark som jag vet inte vad utan att vara jättepigg om ni förstår, fick knappt stopp på henne. Hon lyssnade riktigt dåligt. Hon blev dessutom rädd för precis allt idag och galopperade i slalom på vägarna för att varenda sten och stubbe försökte äta upp henne eller nåt (?). Tråkigt ridpass :((
 
Funderar på att byta till ett lite skarpare bett vid nästa uteritt då det känns så himla hemskt att behöva ta tag i henne så ordentligt för att lyckas få stopp på henne hela tiden. Har ett baby-pelham hemma som jag kanske kan prova nästa gång, med det blir hon förhoppningsvis inte riktigt lika stark. Vi får se!
 
Zack: Red en stund i sommarhagen och han var kanonfin! Jättemjuk och lyhörd. Så det var kul iallafall!!

Tok-Fia <3

Helt ok fin kväll

Datum: 2015-06-17 - Tid: 00:14:00 - Kategori: Allmänt | Foto - Natur |
En söt Fia igår:

Datum: 2015-06-16 - Tid: 11:19:39 - Kategori: Allmänt | Filmer | Häst |
 
Hahaha, riktigt snygg ;)

Godmorgon förresten! Upptäckte dock precis att det inte är så mycket morgon längre utan typ lunch haha... Men jag vaknade nyss faktiskt. Vet inte vad som hänt med mitt morgonpigga jag men nu dom senaste dagarna har jag kunnat sova riktigt länge helt plötsligt. Det är rätt skönt! 
 
Dagens planer är iallafall inte så många. Ska strax till farmor och farfar och käka lunch, därefter väntar väl stallet. Fia ska ridas och även Zack tror jag! Sen får vi se vad som händer mer idag, har som sagt inga fler planer just nu.

Underbart

Datum: 2015-06-15 - Tid: 20:49:00 - Kategori: Allmänt | Foto - Natur | Häst |
Kikade igenom gamla bilder och hittade denna i mobilen från 2013, där jag och en kompis är och badar med hästarna i solnedgången på Dagnäsön (vårat landställe). Så jäkla underbart, åh vad jag längtar dit!
 

Sadlar

Datum: 2015-06-15 - Tid: 18:59:01 - Kategori: Häst | Utrustning/produkter/kläder |
Om någon söker en sadel så har jag en fin mörkbrun Prestige Versailles som ska säljas. 17" och 35 i bommen. Mejla joannabackelin@hotmail.com för mer info!
 
Ni kanske kommer ihåg att vi provade en ny sadel till Fia för några veckor sen? Det slutade iallafall med att vi faktiskt köpte den! Och på grund av det så säljer vi nu Fias förra sadel, Prestigen.
 
Den nya sadeln är en CWD, och det är lätt den skönaste sadeln jag suttit i under mina 12 år som hästtjej! Den är jättemjuk, lädret ger bra fäste och jag sitter bra i den. Snygg är den också ;) Gillar den otroligt mycket och Fia verkar trivas i den också. Kan vara inbillning men jag tycker att hon har hoppat lite bättre i denna!
 
Kär
 
 

Inköpen häromdagen

Datum: 2015-06-15 - Tid: 16:27:25 - Kategori: Utrustning/produkter/kläder |
- Jeans från Cubus
- Jacka från H&M (det var kärlek vid första ögonkastet haha, tyckte den var såå fin!!)
 

Duktig pålle hoppa terrängbanan felfritt

Datum: 2015-06-14 - Tid: 14:14:34 - Kategori: Häst | Ridpass | Träning | Tävling |
Fia hoppade terrängbanan felfritt idag! Inga problem alls, man märker att hon blir mer och mer självsäker i terrängen. Vatten som hon tyckt varit jätteläskigt innan kollade hon inte ens på idag. Så duktig!!
 
Kul var det också då vi fick höga stilpoäng även denna omgången. Fia och jag lyckades faktiskt höja oss från 8,3 till 8,4 till och med haha! Några bilder från idag:
 
Kommer eventuellt en liten filmsnutt sen också! Men nu ska jag börja göra iordning mig lite, ska nämligen på bio med familjen strax. Passar bra en dag som denna då det är dåligt väder!

Mot Södertälje

Datum: 2015-06-14 - Tid: 07:52:20 - Kategori: Allmänt | Häst |
Nu sitter morsan och jag i bilen med släpet och Fia där bak! Vi är påväg mot Södertälje där det idag är en omgång Sugar Cup, en träningstävling i terräng där hindrena är max 60 cm höga. Ska bli jättekul!

Vi var ju med på Sugar Cup för ett tag sen också fast då i Nynäshamn. Fia tyckte det var skitkul då, hon var jätteduktig verkligen! Så det blir spännande att se om hon sköter sig lika bra idag ;)


Njuter av sommarlovet

Datum: 2015-06-13 - Tid: 23:24:32 - Kategori: Allmänt |
Försöker ta vara på sommarlovet så mycket som möjligt och då glöms bloggen tyvärr bort lite, därav den dåliga uppdateringen för tillfället... Idag har jag iallafall ridit ut en jättemysig tur i skogen tillsammans med Elsa. Fia kändes lite trött först men efter ett tag blev hon istället väldigt pigg! Hade inga krav överhuvudtaget idag utan vi bara njöt av det härliga vädret ;)
 
Därefter åkte jag och en kompis iväg med mopparna till en strand där vi käkade glass och faktiskt badade, svinkallt haha. Andra doppet för i år avklarat ;) Känner nu i efterhand att det där doppet inte var det smartaste jag gjort kanske, för jag är nämligen lite små-förkyld och hostar hela tiden. Lär ju inte bli frisk snabbare när jag badar i 10-gradigt vatten hehe...
 
Efter detta träffade jag en annan kompis, vi köpte middag och käkade ute och kollade på film. Det var mysigt!
 
Så det är vad som hänt idag! Och gårdagen spenderades också med kompisar. Var även en sväng till Bromma med brorsan och farsan och "shoppade" lite, kanske kan visa bild på det jag köpte sen. Hur som helst så är jag iallafall hemma nu och tänkte nog gå och lägga mig realtivt snart, för tidigt imorgon ska vi ut och åka med Fia nämligen. Då är det en till omgång av Sugar Cup, spännande!
 
 
 
 

Sommarlivet

Datum: 2015-06-12 - Tid: 15:51:40 - Kategori: Allmänt |
Åka moppe i shorts och linne utan att frysa och hänga på strandet med kompisar i solen. Sommarlivet alltså <3
 Längtar tills det blir lite varmare i vattnet också så att jag kan åka vattenskidor!

Morgontrim i solen

Datum: 2015-06-12 - Tid: 10:00:56 - Kategori: Häst | Ridpass |
Var i stallet tidigt imorse för att kunna rida medan det fortfarande var lite svalt i luften. Älskar sommarvärmen som är just nu, så himla härligt! Hoppas verkligen att det håller i sig. Såg dock inte ut så på väderprognosen... :(
 
Det blev iallafall lite dressyr på ridbanan idag, Fia var väldigt fin tycker jag! Jättenöjd med passet. Tränade på lite allt möjligt - skänkelvikningar i trav, bakdelsvändningar, galoppombyten, förvänd galopp och ökningar. Allt gick väldigt bra! Galoppombytena som Fia haft svårt med börjar sitta riktigt bra nu! Även skänkelvikning i trav har hon haft svårt för men idag gick det super.
 
Det som Fia hade mest svårt för var den förvända galoppen, så den behöver vi träna mer på. Hon fattar inte riktigt vad jag vill och tycker det är jättejobbigt haha. Men jag tycker endå att hon gjorde bra ifrån sig idag!
 
Köttbullen Fia, hon har blivit väldigt fet av allt bete haha:
Visst är Södertäljes klubbschabrak snygga!? :D Jag tycker dom är jättefina! Schabraket är från Mountain Horse och på andra sidan finns deras logga. Det är bra passform och verkar vara bra kvalité!

B Vertigo schabrak

Datum: 2015-06-11 - Tid: 21:08:01 - Kategori: Häst | Utrustning/produkter/kläder |
Har länge velat ha ett vitt schabrak till Fia då det skulle vara så snyggt på henne och se väldigt stilrent ut! Dock köper jag aldrig nått utan jag bara kollar haha...
 
Hur som helst så har jag iallafall hittat ännu ett skitsnyggt vitt schabrak som jag skulle vilja ha hehe, det är från märket B Vertigo och finns att köpa på Horze.se för 479 kr. Väldigt stilrent men endå inte tråkigt, me like!
 

Bildbomb från niornas bal

Datum: 2015-06-11 - Tid: 14:18:46 - Kategori: Foto - Övrigt |
Det är min sjukt duktiga kompis My Fredblad som tagit de flesta bilderna, visst är dom fina!?!

Det händer så mycket på en gång

Datum: 2015-06-10 - Tid: 19:21:36 - Kategori: Allmänt |
Herregud, dom senaste 24 timmarna har bara svischat förbi i 190. Hade både skrattat så jag fått ont i magen och gråtit så att jag sett helt förstörd ut. Mycket blandade känslor!
 
Igår kväll var det iallafall 9:ornas bal, och det var jättefint anordnat verkligen! Alla var så sjukt fina alltså, väldigt kul att se. Riktigt roligt hade vi också! Massa lärare uppträdde på scenen, vi åt middag med efterrätt och dansade sen i flera timmar. Perfekt kväll!
 
Och så idag har vi haft skolavslutning. Min sista dag någonsin som elev på Tappströmsskolan. Hade bestämt mig helt för att absolut inte gråta då jag hatar att göra det, och jag lyckades faktiskt hålla mig rätt länge. Men sen när mina favoritlärare höll tal till oss och själva började gråta och jag skulle krama alla kompisar hejdå, jaa då grät jag också kan jag ju säga haha. Fan då... 
 
Kommer att komma massor av bilder från balen, men just nu så hinner jag inte lägga upp dom för om en stund ska jag ut och träffa alla kära kompisar igen som jag redan saknar.
 
Juste hörrni, nu har jag SOMMARLOV (!!!!!!!)
 

Bal-dagen

Datum: 2015-06-09 - Tid: 08:50:47 - Kategori: Allmänt |
Idag (eller ikväll kl 18.30 rättare sagt) är det dags för 9:ornas bal, ska bli jättekul verkligen. Min klänning har hängt på en galge i mitt rum sen i februari, men nu kommer den äntligen till användning!
 
Vi har ingen skola nu på förmiddagen så jag tänkte passa på att åka till min kära pålle och skritta henne en sväng + fixa stallsysslorna. Sen efter lunch kommer min kompis som är snäll och hjälper till att sminka mig och fixa mitt hår, för sånt kan jag inte själv haha. Därefter är det nog bara att vänta på att klockan ska bli halv 7, och jag känner på mig att tiden kommer gå såå sakta då haha. 
 

Jobbig dag

Datum: 2015-06-08 - Tid: 18:52:43 - Kategori: Allmänt |
- Började skolan klockan 10
- Haft tårttävling 
- Tagit spexfoto (jag var utklädd till tjockis)
- Spelat fotboll med massa kompisar i härligt väder
- Skrittat Fia
 
Denna dag har inte varit speciellt ansträngande som ni kanske hör haha ;) Men kul har den iallafall varit! Man tar vara lite extra på tiden just nu, för nu är det ju som så att vi går ut 9:an på onsdag och dom 3 dagarna som vi går i Tappströmsskolan denna vecka är dom sista 3 dagarna någonsin. Lite blandade känslor över det... Spännande att komma till nått nytt efter sommarlovet men endå så himla tråkigt att lämna alla :(
Bästa klassen! <3
 
 
 
 

Rundan på film

Datum: 2015-06-08 - Tid: 07:15:02 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass | Träning | Tävling |
Här har ni rundan från igår på film! Dock ser man inte så mycket förutom en svart liten prick som skuttar runt ungefär haha, men men. Nånting ser man iallafall ;)
Duktiga Fia! Är sugen på att starta en riktig fälttävlan nån gång med dressyr och hoppning och allt, fast då måste vi dock träna myycket dressyr innan hehe. Hon börjar bli väldigt fin men hon är fortfarande inte riktigt redo för ett helt dressyrprogram tror jag... 

Dutti Fia!

Datum: 2015-06-07 - Tid: 20:12:48 - Kategori: Häst | Ridpass |
Fia var jätteduktig idag och hoppade runt terrängbanan felfritt! Bra stilpoäng och fina kommentarer fick vi dessutom, eftersom att det var en stilbedömd ritt. Kul!
 
Nästa helg ska vi vara med på en till omgång av Sugar Cup och då är det på Södertälje. Och precis som idag är hinderhöjden då max 60 cm, det tycker jag är alldeles lagom för mig och Fia som är nybörjare på detta. Det är inte så svårt och komplicerat liksom, då kan vi bara lajja runt och ha kul. Perfekt!
Mig och Fia hittar ni i mitten med röda braller och flagg-schabrak ;)

Sugar Cup

Datum: 2015-06-07 - Tid: 08:36:53 - Kategori: Allmänt | Häst |
Idag ska jag och Fia åka till Nynäshamn för att vara med i en omgång av "Sugar Cup"! Det är en stilbedömd terrängritt där hindrena är max 60 cm höga, hur kul!? Är jättetaggad verkligen, hoppas att Fia är det också. 
 
Var i stallet tidigt imorse och släppte ut alla pållar i hagen, och så har jag även packat och putsat allt som ska med samt broddat Fia. Så nästan allt är klart, bara hästen som ska packas också ;) Men först ska hon få gå i sommarhagen ett par timmar och käka lite gräs, för vi åker inte förrän ca 11.30.
Fia och jag på våran första (och enda hittils) terrängtävling. Tror det var typ första gången som hon hoppat terräng (iallafall på flera år) så hon hade inte riktigt fattat grejen här och tyckte allt var jäätteläskigt haha. Men om hon hoppar som på terrängträningen på Årsta Runsten för några veckor sen så ska nog dagens "tävling" gå som tåget!

Nationaldagsgalopp på Gärdet

Datum: 2015-06-06 - Tid: 20:36:56 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Nationaldagen

Datum: 2015-06-06 - Tid: 19:53:57 - Kategori: Allmänt | Häst |
Hej allesammans! Tänkte bara skriva lite kortfattat vad jag gjort denna dag...;
Åkte iväg till Gärdet strax innan lunch där det var Nationalsdagsgalopp idag. Första gången som jag kollade på galopp, det var faktiskt kul! Och jäädrar vad fort det gick alltså. Hade med kameran och fotade lite men vet inte om jag hann få med nått på bild då hästarna bara svischade förbi. Haha näråå, nånting ska jag nog ha och visa här sen iallafall ;)
 
Efter att ha varit där åkte jag iallafall till min kära pålle och spenderade några mysiga timmar i stallet. Pysslade om Fia jättelänge och friserade henne, så nu är hon snygg! Red även ut en sväng i det fina vädret, min plan var att trötta ut Fia lite så att hon inte är helt crazy imorrn (vi ska nämligen hoppa terräng då). Vart nog lite inspirerad av galopptävlingarna för jag och Fia flög fram i världens fart där i skogen haha! Men lite seriös ridning blev det också faktiskt, och Fia kändes förvånansvärt fin efter en liten stund. Kul!
 
Jaa, det var väl ungefär vad jag har gjort idag. Och resten av dagen blir jag hemma, är fortfarande lite sjuk och vill gärna hinna bli frisk till balen och skolavslutningen som är nästa vecka... Så istället för kompisar blir det soffan och godisskålen, funkar det med ;)
Piggelin-Fia

Svar på kommentarer

Datum: 2015-06-05 - Tid: 07:17:24 - Kategori: Frågor och svar |
Hej, vart köpte du din balklänning? :D
Den köpte jag på Scala som ligger vid Hötorget! =)
 
hur gjorde du din header? :)
Svårt att förklara allt då det är så himla många olika steg... Men jag har iallafall använt mig av PhotoScape (som går att ladda hem gratis) och Picmonkey.com (som är en gratis hemsida) när jag gjorde headern!
 
Bilden som är med i headern:
 

Sjukling

Datum: 2015-06-04 - Tid: 19:25:04 - Kategori: Allmänt | Häst | Ridpass |
Mår inte så bra just nu; ont i halsen, ont i huvudet, täppt i näsan och bara allmänt seg. Lyckats dra på mig en rejäl förkylning, undra om jag inte har lite feber också... Känns så. Hoppas verkligen inte att jag vaknar upp helt död och jättesjuk imorgon för det har jag inte tid med haha. Åhh, hatar att må såhär :(
 
Red iallafall Fia lite tidigare idag när jag mådde lite bättre, och dagens ridpass var betydligt bättre än gårdagens! Hon ville inte riktigt släppa i högervarvet när vi travade, men annars är jag nöjd och det kändes väldigt bra. Gjorde några galoppombyten och nu börjar dom äntligen sitta i båda varven! 
 
Som avslut på ridpasset så red jag ut en kort sväng och lät Fia dra på ordentligt i galopp en sträcka, det tyckte hon var riktigt kul! Hon frustade och var glad heeela vägen hem efter det haha. Galoppera fort utomhus är det bästa Fia vet ;)
 

Bilder tagna av Emelie Engberg

Datum: 2015-06-04 - Tid: 09:50:54 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst | Tävling |
 

Alla ridpass är inte en dans på rosor

Datum: 2015-06-03 - Tid: 20:32:16 - Kategori: Häst | Ridpass |
Idag var Fia fett jobbig att rida, både hon och jag var helt svettiga och trötta efter ridpasset. Jag kan erkänna att hon är en relativt "lätt" ponny att hoppa på, men dressyren är fan inte en dans på rosor alla gånger haha. Speciellt inte idag...
 
Envis som jag är så gav jag iallafall inte upp utan försökte behålla tålamodet och göra massa övningar. Efter ca 30-40 minuter började det äntligen bli bättre och hon mjuknade mer. Kändes väldigt bra i galoppen men traven var dock ganska långt ifrån riktigt bra fortfarande. Fast även den kändes endå lite bättre så jag fick nöja mig så! 
 
Blir nog ett till dressyrpass antingen imorgon eller på fredag för att förhoppningsvis kunna börja ungefär där vi slutade idag och slippa vara osams största delen av passet haha. Är sugen på att boka in en dressyrträning snart också för att få lite hjälp, alltid bra! Testade ju på en ny dressyrtränare i vintras som hette Solveig, henne gillade jag riktigt mycket och jag fick massa bra tips. Så jag kanske borde ta och boka in en träning för henne om hon har tid!
 

LA rundan i söndags

Datum: 2015-06-02 - Tid: 11:37:25 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass | Tävling |
Suttit och kollat på rundan om och om igen och faktiskt så tycker jag att det är en av våra bästa hittils bortsett från min tabbe på nummer 9 i omhoppningen (kombinationen). Riktigt surt att jag inte höll tillbaka henne där för isånnafall hade vi nog varit nolla och kvalade 120 cm nu. Men men, så ska jag inte tänka ;)
 
Men som sagt, är väldigt nöjd med rundan annars och Fia var otroligt fin och schysst! 
Vilken ponny jag har alltså, shit vad hon är grym! Ställer upp för mig trots att jag sätter henne i skiten. Fia är bäst <3

Heja mig

Datum: 2015-06-02 - Tid: 11:22:09 - Kategori: Allmänt |
Vaknade strax innan 11 imorse, och det var ju inte jättebra kanske för skolan börjar nämligen 8.30. Fick en chock när jag kollade på klockan haha, jag är ju så morgonpigg och försover mig aldrig. Tror det var flera år sen jag sov lika länge som jag gjorde nu.
 
Blir iallafall en kort skoldag för mig idag då jag redan missat förmiddagens lektioner, nästa lektion börjar kl 12 och sen slutar jag igen vid 15. Ganska skönt faktiskt hehe!