Fias kompis Fia

Datum: 2016-05-31 - Tid: 19:44:59 - Kategori: Andras hästar | Foto - Hästar & djur | Häst |
Några bilder på Fias hagkompis som också kallas Fia! Vi har fått döpa om dom till Lill-Fia och Stor-Fia ;)
 

Fin-Fia i knoppar

Datum: 2016-05-23 - Tid: 20:25:08 - Kategori: Allmänt | Foto - Hästar & djur | Häst |
För en gångs skull så knoppade jag faktiskt Fia till tävlingen som var nu i helgen! Jag är dock ingen begåvad knoppare + att Fias man är sjukt tjock, så några supersnygga knoppar blev det inte. Men jag är trots det nöjd endå, för jag tycker att dom helt klart var godkända! Själva knopparna var egentligen rätt snygga (och alla höll hela dagen, inte en endå åkte ut!! Yää haha) men dom satt väldigt tätt vilket var mindre snyggt hehe.
 
Tyckte iallafall att det var kul att knoppa, ser ju väldigt proffsigt ut dessutom. Ska helt klart göras igen!
 
Lite mobilbilder (tyvärr syns knopparna lite dåligt på dessa):
<333333

Röj i stallet

Datum: 2016-05-22 - Tid: 20:54:58 - Kategori: Allmänt | Häst |
I lördags var det stor-röjning i "nya" stallet! Alla var med och hjälpte till och det hanns med sjukt mycket under dagen. Bland annat så blev hela foderkammaren tömd och rensad på grejer (och det var en hel del grejer där kan jag säga, herregud vad massa dammiga och sunkiga saker som låg överallt) och så målades det även vitt. Blev otroligt snyggt får jag ta och säga!
 
Har lite dåligt med före och efter-bilder tyvärr, men det blir såå fint alltså. Det som står på tur att fixas är målning av utsidan, köket, sadelkammaren och själva stalldelen där hästarna står. Massor att göra men det är faktiskt kul, speciellt när det blir en sån förbättring och när alla i stallgänget är så engagerade!
 

Pållen är i toppform

Datum: 2016-05-22 - Tid: 19:07:19 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass | Tävling |
Idag har vi varit iväg och tävlat igen. Fia hoppar bättre än någonsin och känns sjukt fin verkligen, superkul!! Tyvärr har vi en liten "svacka" resultatmässigt just nu och lite otur på tävlingar.
 
I dagens klass som var en LA (110 cm) A:0/A:0 på Jump Club så rev vi sista hindret i grunden = 4 fel. Helt mitt fel denna gång, tryckte av Fia alldeles för långt ifrån hindret så hon räckte inte riktigt över då det var en stor oxer. Kändes lite surt, för shit vad hon hoppade idag alltså! Hade varit kul att få komma med till omhoppning.
 
Fia var verkligen sjukt fin och vi gjorde en toppenbra runda får jag ta och säga. 110 cm kändes plötsligt lekande lätt, Fia hoppade allt utan problem och hon tog verkligen tag i hindrena. Hon var även otroligt lyhörd och svarade blixtsnabbt på mina hjälper. Riktigt kul, hon är i toppform!
 
Här har ni en film från rundan, tyvärr ingen bra film och man ser inte speciellt mycket... Men men - bättre än inget!

Terrängponnyn

Datum: 2016-05-16 - Tid: 13:32:56 - Kategori: Filmer | Häst | Ridpass | Träning |
Funderar nästan på att sadla om och börja tävla fälttävlan med Fia istället haha. Vi var på terrängträning på Årsta Runsten igår och Fia hoppar som om hon aldrig gjort nåt annat i sitt liv! Visserligen är det väldigt små hinder, men endå - Fia är väldigt orutinerad inom terräng och det märks verkligen inte. SJUKT duktig!!
 
Hon hoppar precis allt man styr mot och hon tycker det är svinkul haha, öronen var spetsade typ hela träningen tror jag. Hon fick massa beröm av tränaren som absolut tyckte att vi skulle starta en fälttävlan på riktigt och tävla. Hmm, vi får se ;)
 
En liten film:
 

Dåligt väder och dåliga resultat

Datum: 2016-05-14 - Tid: 20:41:00 - Kategori: Filmer | Häst | Tävling |
Spenderat hela dagen på hästtävling i skitväder och levererat skitresultat. Hästsporten är så himla kul ibland alltså haha!
 
En LB+5 och en LA i Sala fick Fia gå. Första utomhustävlingen för i år, och vädret bjöd oss på regn och storm. Riktigt vidrigt och kallt haha, gud vad vi har frusit...
 
LB+5, 105 cm A:0/A:0 4 fel:
Fia var väldigt pigg och "på" på grund av vinden, men vi gjorde iallafall en skitbra runda inne på banan. Jag red för en gångs skull bra, och Fia kändes jättefin. TYVÄRR fick vi ett riktigt skitpet på nummer 2 i grunden, så sjukt surt!! Kollat om och om igen på filmen men kan faktiskt inte hitta något fel som jag gör, så jag tänker göra det som man inte får göra hehe - skylla på hästen. Där var hon faktiskt bara slarvig, ett väldigt onödigt pet. Men annars var allt klockrent iallafall, tråkigt bara att inte få rida omhoppning.
 
LA, 110 cm A:0 ute:
Här var Fia ännu piggare och mer "på". Hon brukar ju liksom vara framåt och så men inte så här mycket, och jag red henne skitdåligt får jag ta och säga. Blev ju lite som att sätta sig på en ny häst haha, kände inte riktigt igen henne. Hon blev lite lång och flack, och hon tog inte mina förhållningar. Nr 1-4 går bra, men sen till 5an blev det som ett mellanläge i avståndet och lite missförstånd mellan mig och Fia = stopp. Sen tar vi oss runt resten av banan (felfritt men inte vackert) fram till sista hindret som var en kombination. Jag hann inte med att svänga så som jag planerat från början vilket gör att vi får ta en annan sväng till kombinationen och hela vägen dit blir väldigt vinglig. Vi kommer därför in konstigt till a-hindret och det blir ett stopp på b-hindret som var en stor oxer. Alltså uteslutna, på sista hindret haha :(
 
Måste bara tillägga också att jag tror banan var svår/konstig på nåt sätt, det var nämligen inte en enda nolla i hela klassen (av alla kategorier). Massa uteslutna och man blev placerad med hela 8 fel. Hmm, lite konstigt endå.
 
Minnet i telefonen tog slut, därav endast film fram till 5:an och första stoppet tyvärr. Men hon hoppar ju rätt fint innan det tycker jag, och man ser att hon bara leker runt på höjden som trots allt är 110 cm - det är kul iallafall!
 
Så jaa, skitresultat får jag ta och säga. Men men - nya tag nästa tävling! 

Hjärtisen

Datum: 2016-05-11 - Tid: 19:31:00 - Kategori: Allmänt | Foto - Hästar & djur | Häst |
Gulle-Fia i hagen idag, tillsammans med sin nya stora vita kompis som faktiskt också kallas Fia haha! 
 
Hon var förövrigt jättefin och rolig att rida idag! Väldigt mjuk och lyhörd, gjorde allt jag bad henne om som t.ex förvänd galopp, galoppombyten och skänkelvikningar. Mycket duktig liten ponny!!

Tandläkare till Fia

Datum: 2016-05-10 - Tid: 16:37:18 - Kategori: Allmänt | Häst |
Idag har Fia haft tandläkaren ute faktiskt! Jag kunde tyvärr inte vara med då jag hade prov i skolan, men mamma var med iallafall och det hade gått bra tydligen. Fia såg fin ut i munnen och det var absolut inga större grejer - skönt!
 
Lilla nuffsan var jättetrött efter att ha fått lugnande haha, kolla vad söt:
 
Skönt att ha det avklarat iallafall, så man vet att allt är okej! Nu ska vi bara försöka få tag på en massör också som får kolla igenom Fia och "checka av" liksom, sen är hon genomkollad och klar! Jag tycker det är bra att låta "proffs" checka av hästen nån gång ibland (även om hästen känns fin) så att man inte rider på nåt som sedan blir värre. 

Exakt samma plats, exakt 2 år emellan

Datum: 2016-05-09 - Tid: 18:15:24 - Kategori: Häst | Utveckling |
 

Agerat målare

Datum: 2016-05-08 - Tid: 18:52:40 - Kategori: Allmänt |
Idag har jag agerat målare haha. Jag och Jossan bestämde oss nämligen för att göra iordning stallet lite, så vi har börjat måla lite små-grejer utanför (typ stolpar, runt fönster, bänkar osv...). Färgen innan hade flagnat och såg väldigt tråkig ut, så det blir väldigt fint nu när vi gör iordning faktiskt!
 
Hann även med att rida Fia en sväng i värmen idag. Hon var förvånansvärt pigg, trodde hon skulle vara väldigt trött just på grund av värmen som varken vi eller hästarna är vana vid, men icke! S¨å jag red runt en stund i sommarhagen och hon var väldigt fin. Kändes bra!

Part 4

Datum: 2016-05-08 - Tid: 17:45:24 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Sista delen, några hoppbilder. Dom är tyvärr jättedåliga men jag lägger upp endå!
 

Årets första båttur

Datum: 2016-05-07 - Tid: 16:55:15 - Kategori: Allmänt |
Dagen har bjudit på toppenväder och årets första båttur! 

Part 3

Datum: 2016-05-07 - Tid: 09:25:46 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
 

Mysig gårdag!

Datum: 2016-05-07 - Tid: 09:25:02 - Kategori: Allmänt |
Gårdagen spenderades med min kompis, Frida! Vi hade en jättemysig dag får jag ta och säga, som började med picknick-lunch i Drottningholmsparken. Därefter åkte vi till stallet och red ut en ganska lång sväng i skogen, jag på Tubbe (hästen som jag tar hand om den här helgen) och Frida på Fia. Båda hästarna var väldigt pigga och glada, så det var kul!
 
Efter stallet bar det av mot Fridas mamma där det bjöds på middag, och sedan avslutade vi kvällen hemma hos mig med film och godis. Vi har farit runt en hel del haha ;)
 
Idag blir en lugnare dag med lite mindre på schemat. Tänkte lägga mig ute i solen om en stund och försöka få lite färg, man är ju så sjukt blek alltså haha... Sen har jag faktiskt ingenting planerat förrän ikväll då jag ska rida Tubbe och Fia + ta in hästarna från hagen då jag har insläpppet idag.

Part 2

Datum: 2016-05-05 - Tid: 20:56:06 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Här rider vi i förvänd galopp, det har Fia blivit jätteduktig på!
 
 

Todays "to do"

Datum: 2016-05-05 - Tid: 07:20:58 - Kategori: Allmänt |
Godmorgon hörni! Jag är som vanligt uppe tidigt haha, trots att jag är ledig. HUR skönt är det inte med långhelg?! Me like alot. Att dessutom vädret levererar på topp är ju pricken över i:et. Som man har saknat värmen alltså!

Invigde långhelgen på TGI Fridays tillsammans med ett par kompisar igår, det var supermysigt och jättegott. Plånkan tom och magen proppfull haha ;)


Men nu ska jag ägna inlägget till det rubriken säger - dagens "att göra"! Egentligen väldigt ointressant men ni får helt enkelt stå ut med att ta del av det endå då jag för tillfället inte kommer på något annat att skriva om.. Såå, detta ska göras idag torsdag:

08.00 - morgonfodra i stallet och släppa ut hästarna
09.00 - göra klart box och mat för 2 hästar (agerar nämligen hästvakt för en extra ponny fram till på söndag)
10.00 - städa mitt rum ordentligt
10.30 - rensa och sortera bilder i datorn
11.00 - försöka få lite färg genom att sola om värmen tillåter 
12.00 - lunchdags!
12.30 - sola lite till
13.30 - träffa nån kompis en stund kanske..?
17.00 - åka till stallet vi precis flyttat ifrån och ta in alla hästar (vi har nämligen kvar våra pass där fram till början av juni)
18.00 - käka middag
18.30 - åka till stallet och rida 2 hästar (Fia + Tubbe)
20.00 - ta in alla hästar från hagen
20.30 - kvällsfodra hästarna 

Haha ja, mina planer för dagen helt enkelt. Mycket häst som vanligt, det gillar vi ;)

Nej nu ska jag ta och åka till stallet faktiskt, hästarna vill ha sin frukost!Part 1

Datum: 2016-05-04 - Tid: 20:26:39 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |
Bilder från ett ridpass som mamma fotade, och 3 delar till är på G!
 

Fia i hagen idag

Datum: 2016-05-01 - Tid: 17:30:53 - Kategori: Foto - Hästar & djur | Häst |

Det här känns såå bra

Datum: 2016-05-01 - Tid: 17:16:34 - Kategori: Allmänt | Häst |
Åh vad det känns bra att vi har flyttat tillbaka Fia till gamla stället igen. Det känns så himla "hemma" där, jag har liksom hållt på med hästar på den gården sen jag var bara 6-7 år!
 
Fia verkar mer än nöjd över att vara tillbaka. Hon trivs ju så himla bra på det här stället, stoora gräshagar och fint stall. Det första hon gjorde när vi släppte henne i hagen var att galoppera iväg och gnägga på sin gamla kompis, det kändes riktigt bra i hjärtat kan jag säga hihi!
 
Idag har jag spenderat min tid med att packa upp lite grejer och försöka organisera bland allt kaos, lättare sagt än gjort haha. Vi har alldeles för mycket grejer alltså... Men men - får ta lite i taget!
 
Tog även tag i att smörja och göra fint alla lädersaker när jag var i stallet tidigare. Jag har ändrat min åsikt om lädertvål efter det - lädertvål är ju skitbra!! Jag vet inte varför men jag har aldrig använt det innan för jag har av nån konstig anledning fått för mig att det inte är bra. Men där hade jag fel, allt läder blev jättefint utan att bli kladdigt. Toppen ju!
 
Bjuder på några bilder på stallet som jag tog idag. Som jag skrivit tidigare så står Fia på precis samma "gård" som innan, fast i ett lite mindre stall precis bredvid det hon stod i förut. Så hon har fått en ny box som jag gillar jättemycket - den har både fönster och öppningsbart galler mot stallgången så att hon kan sticka ut huvudet. 
 
Visst är det fint? Och vi har massa planer för hur vi ska göra det ännu finare! För det första har vi planerat att rensa bort allt som inte används och så att det blir ordning och reda. Sen ska det målas lite här och var (eventuellt även inne i stallet) + alla staket ska fixas så att det är rakt och snyggt. Blir riktigt kul det här!